Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 688
  • 251
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
annie2002, ти да не работиш като доброволец към АР, ГБДЖ или някое от тези?
И аз щях да попитам същото Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 17:14 от Самсара

# 76
Дорис, настръхнах докато те четях честно.
Радвам се, че сте се разминали само с уплаха и няколко драскотини. Признавам си, че четох темата през ред и може да съм пропуснала, но все пак за кой парк става въпрос? Защото мисля да звъня на Екоравновесие, за да подам два сигнала, та като нищо ще включа и трети.

# 77
Ако това беше и на половина вярно, нямаше да има толкова ухапани, нали?

Много от ухапаните не се оплакват. Включително и собствената ми сестра пред известно време. Включително и авторката на темата (пък ако се е прежалила да врътне един телефон, да ме извини и поправи).

ПП. Оф, стига сте се излагали с тези подмятания- "ти да не си таен агент на ГБЖД"; това звучи като онази дето лекуваше рак с отвара от равнец да ти изстреля "ти сигурно си или гадна докторка, или гадна фармаколожка", понеже не мислиш че (цитирам по памет) билката лекува всичко, рак, спин и какво ли още не.

# 78
Много от ухапаните не се оплакват - факт.
Също така има случай в които екото не си върши работата, но въпреки всичко това в Сеславци се евтаназират много животни - къде агресивни, където хванати вместо агресивни и т.н. Също така, ако говорим за ухапвания като цяло, много хора са ухапвани от домашни или дворни кучета.

Аз не "работя" като доброволец, бях доброволец в приюта в Богров към АРС, ходех събота или неделя да разхождам кучета, сега физически не успявам да го правя, затова помагам когато и както мога. Не мисля, че има нещо лошо в това.
Основно на този етап участвам в кампании за образоване на собствениците - защо е добре да си кастрират кучето, да си го регистрират, да си съберат лайната и т.н.

# 79
  • София
Е защо таен, че и агент?  newsm78  Това е дружество за подпомагане на бездомни животни, финансирано от немец с български корени. Не е тайно и доброволците не са агенти. АР е Анимал Рескю, да не питаш.
 Tired

# 80
  • София
Аз не "работя" като доброволец, бях доброволец в приюта в Богров, ходех събота или неделя да разхождам кучета, сега физически не успявам да го правя, затова помагам когато и както мога. Не мисля, че има нещо лошо в това.
Ясно, че не получаваш пари, нали написах доброволец. Не се хващай за думата. И не, няма лошо - това е правилният начин да помагаш на животните, ако ги обичаш. Не паничките пред входовете и т.н.

# 81
Аз не "работя" като доброволец, бях доброволец в приюта в Богров, ходех събота или неделя да разхождам кучета, сега физически не успявам да го правя, затова помагам когато и както мога. Не мисля, че има нещо лошо в това.
Ясно, че не получаваш пари, нали написах доброволец. Не се хващай за думата. И не, няма лошо - това е правилният начин да помагаш на животните, ако ги обичаш. Не паничките пред входовете и т.н.
Извинявам се ако е прозвучало грубо.
Да, пред нашия блок няма панички, няма кучета които храня, бездомни които обгрижвам и всякакви такива. Викам екото ако има агресивно или новопоявило се куче което да се кастрира /определено за кастрация предпочитам Богров/, което напоследък не се е случвало. Като цяло има няколко животни които са на доизживяване.
Аз лично имам една котка и едно куче, кастрирани. Кучето чипирано и регистрирано.

# 82
  • при късмета
[ Няма край тая работа с песовете,майка им.....! Sick
Ако не беше забазила самообладание щяхме да те гледаме и теб по новините.Поредното нахапано дете и майка.
Браво,момиче!
  [/quote]

Наистина, добре, че го четем тук, а не го гледаме по новините.
А представяш ли си, ако беше успяла да нарани по-сериозно някое от добичетата, какви новини щяха да изкарат "защитниците на животните". "Горките сигурно само са си играли" и пак ще ги осиновят в чужбина защото тук никой не знае какво е агресивно куче.

# 83
Кучето чипирано и регистрирано.

Браво, сигурно е част от едно за жалост пренебрежимо (като бройка) малцинство.

# 84
Добре, де, хубаво, много сърцераздирателни снимки сте сложили от АР в страницата си във ФБ.
Нямам против да се помага на животни в беда. Обаче, защо се отрича истината,че никой нищо нищо не прави, и че повечето кучета са злобни и гладни и наистина нападат?
Моите коментари се сториха просташки, а дали вчера на Дорис й е било забавно?!Дали щяхте да качите снимка на детето й ако беше разкъсано?
И да, мен пряко не ме касае проблема. Но аз също съм имала куче. Когато със съжаление установих, че не мога да се грижа за моята палава прекрасна Клара, защото расте, иска време и пространство, което аз не мога да й осигуря, не я изхвърлих на улицата, а я дадох на една приятелка, която обожава кучета и знаех, че Клара ще бъде щастлива в голям двор и заобиколена от много обич.
защо трябва да ме обявяват за простак, при положение, че нещата, които казвам са абсолютната истина и ако Дорис беше се замислила или не беше забелязала какво се случва, сега кой знае какво щеше да е станало!
Мъжете, гледащи отстрани избщо няма да ги коментирам, обаче и на тях не бих останала длъжна.
злобна ли? Не не съм злобна!Това е инстинкт за самосъхранение. Както го има в животните, така го има и у хората!

Дорис, искрено се надявам да не се повтаря случката и да няма трайни последствия от емоционална страна за детето.

# 85
# 86
# 87
  • при късмета
Аз току-що видях този призив https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150978432607360&se … ype=1&theater. Направо побеснях, тези хора не а със всичкия си. Не стига, че тези песове ни изпоизядоха, а сега да сме им правели купички с вода и т.н. Преди нямах такова отношение към животните, но вече като видя бездомно куче и се изпълвам с гняв. На някой може да му прозвучи нехуманно, но ми е все тая ще ги стрелят ли, ще ги бесят ли , просто искам да ги няма.  #Cussing out
  Иначе поздравявам авторката за адекватната реакция. Аз в подобни моменти се вцепенявам и съм напъно беззащитна.  Confused

В предишната кучешка тема бях писала, че подобни организации се грижат да има бездомни кучета и техния интерес от това е много по-голям от този на "Екоравновесие".Твърдо съм убедена, че те ги хранят и развъждат много по-масово от някоя единична бабка от блока, или човек изхвърлил кучето си.

# 88
Никой не го отрича, КОмареStop

Цитат
Твърдо съм убедена, че те ги хранят и развъждат много по-масово от някоя единична бабка от блока, или човек изхвърлил кучето си.

Браво. Аплаузи.

# 89
  • при късмета

Теб не те задължавам да го мислиш, това е моето убеждение(и не само)

Общи условия

Активация на акаунт