Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 692
  • 251
  •   2
Отговори
# 60
Отвратителна случка....
Добре че се е разминала без сериозни последствия за теб и детето...

Мразя бездомни кучета. Около нас има няколко глутници, ходят на групи по 3-4. Крайно време е да се вземат сериозни мерки за премахването им.

# 61
Аз току-що видях този призив https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150978432607360&se … ype=1&theater. Направо побеснях, тези хора не а със всичкия си. Не стига, че тези песове ни изпоизядоха, а сега да сме им правели купички с вода и т.н. Преди нямах такова отношение към животните, но вече като видя бездомно куче и се изпълвам с гняв. На някой може да му прозвучи нехуманно, но ми е все тая ще ги стрелят ли, ще ги бесят ли , просто искам да ги няма.  #Cussing out
  Иначе поздравявам авторката за адекватната реакция. Аз в подобни моменти се вцепенявам и съм напъно беззащитна.  Confused

На линка по-горе сега видях, че има много остроумен отговор http://picbg.net/u/16280/46554/648998.jpg

# 62
Много остроумно, да...  Tired Каквито хората, такива и кучетата, ще ме прощавате.

# 63

Днес минах да видя дали са там кучетата - ами там са, скрити на хладно в храста спяха 3 броя.  #2gunfire

Милото детенце
 Hug

Искаш да кажеш, че още са живи   Shocked
Мъжът ти няма ли приятели ловци?

# 64
След толкова изприказвани приказки - остроумни и не толкова, аз не разбрах дали госпожата се е обадила където трябва, за да бъдат прибрани въпросните кучета. Иначе - голяма драма, но не виждам каква е ползата от споделеното, освен ако не се предприемат мерки да не се случват такива неща.

# 65
  • София
В София трудно ще приберат кучетата...ако дойдат, ако успеят да улучат точните кучета, ако те не избягат, ако...И накрая ще ги върнат обезпаразитени, кастрирани на същото място.  Sunglasses

# 66
В София трудно ще приберат кучетата...ако дойдат, ако успеят да улучат точните кучета, ако те не избягат, ако...И накрая ще ги върнат обезпаразитени, кастрирани на същото място.  Sunglasses
Това не е точно така.
Аз също бих искала да разбера дали след всичкото това писане, жената се е обадила на Екоравновесие. Същите ще дойдат по сигнал, както казах, добре е да сте там, за да може да разпознаете точните кучета, за да може да не се окаже, че агресивните не са хванати.
При сигнал за агресивност животните не се връщат по места.

# 67
  • София
Ти пробвала ли си да сигнализираш за агресивни кучета? Защото аз съм. Не ме били ухапали, какво толкова. А кучетата може и надзорник да имат  Whistling

# 68
В София трудно ще приберат кучетата...ако дойдат, ако успеят да улучат точните кучета, ако те не избягат, ако...И накрая ще ги върнат обезпаразитени, кастрирани на същото място.  Sunglasses
Това не е точно така.
Аз също бих искала да разбера дали след всичкото това писане, жената се е обадила на Екоравновесие. Същите ще дойдат по сигнал, както казах, добре е да сте там, за да може да разпознаете точните кучета, за да може да не се окаже, че агресивните не са хванати.
При сигнал за агресивност животните не се връщат по места.

Сигурна ли си?
Щото си мисля, че не се и убиват.

Проблемът е че, НЕ искат да се реши проблема с кучетата, защото ще спрат парите - няма проблем за решаване, няма пари.
Нима наистина си мислите, че е толкова трудно да се справим с бездомните кучета? ...Държавата със съответните си институции, не ние лично и персонално - с ловци, отрови и т.н.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 15:42 от Самсара

# 69
Разбира се, че са живи, тя на никой не се е оплакала. И разбира се, че ако тръгнат апапи да стрелят из парка, я кучетата, я дете ще нацелят.

С пълното съзнание, че се "карам" на жертвите (което е нелицеприятно и се извинявам), все пак ще ви подканя да се замислите. Толкова ли не се сещате за масирани, целенасочени и продължители действия за натиск върху общината, законотворците, изпълнителните органи и т.н., за решаване на въпроса? Тези телефони могат по-добра работа да свършат да звънят до общината всеки ден, вместо да се хвърлят по кучета, все пак. Това писане на сума ти страници, къде е по-ефикасно, в интернет форум или в писмо до народния представител, за който сте гласували, до вестници и до институции, които могат да се намесят. Кое е по-страшно и безвъзвратно в момента за вашите нашите деца, подписването на АКТА или разкъсване от озверели кучета, предценете преди да огранизирате митинги.

Преварително ще помоля всички, които искат да ми обяснят, че нищо не може да се промени, да си спестят песента как не ни остава друго, освен да легнем да мрем.

# 70
 Дорис, съжалявам наистина, аз настръхвам като си помисля, обаче "Кучетата си лаят/хапят, а керванът си върви".
Имах предвид, че ще трябва на инстинкта си да разчитаме, като животните  Hug Може и нас някой да ни съжали!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 15:51 от Черноглав Врабчов кОмар

# 71
Ти пробвала ли си да сигнализираш за агресивни кучета? Защото аз съм. Не ме били ухапали, какво толкова. А кучетата може и надзорник да имат  Whistling
Да, сигнализирала съм. Кучетата се прибират, не се връщат. При доказана агресивност се евтаназират след 14 дни.
Това, че кучето има надзорник, не пречи то да бъде прибрано.

# 72
  • София
Аааа, доказана агресивност. Ама авторката не е ухапана, нито детето.  Wink Схващаш ли?
Докато в България няма утвърден стандарт за установяване на степента на агресивност на кучетата -  Stop

# 73
Аааа, доказана агресивност. Ама авторката не е ухапана, нито детето.  Wink Схващаш ли?
Докато в България няма утвърден стандарт за установяване на степента на агресивност на кучетата -  Stop
Факт е, че няма стандарт, но това не пречи да се евтаназират. Така, че в 99% от случайте това се случва, дори и с животни, които са хванати на мястото на агресивните при подаден сигнал.

# 74
  • София
Ако това беше и на половина вярно, нямаше да има толкова ухапани, нали?

annie2002, ти да не работиш като доброволец към АР, ГБДЖ или някое от тези?

Общи условия

Активация на акаунт