Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 814
  • 251
  •   1
Отговори
# 165
  • В Космоса
Напоследък доста кучелюбци минаха в отсрещния лагер. Само тези, които не са станали жертви на нападение все още продължават да бъдат дебели кратуни.

# 166
Съгласна съм. Насилието трябва да се наказва. Купете си спрей не само за кучета а и за крадци, педофили, убийци, пияни шофьори и тнт. От къде са се появили тези бездомни кучета? За всеки случай не с вълшебна пръчица а заради безотговорни и малоумни хора които след време си захвърлят кучетата и те се размножават светкавично. И други такива хора които си размножават домашните любимци и после или ги раздават на други малоумници които харесват малки сладки кученца временно или отново ги изхърлят в кашонче до коша за боклук. Всичко е дошло от най-тъпото същество на тази планета - човека и най-вече простите хора които се намират на всяка крачка. Аз иначе съм против всяко живо същество което те напада и според мен независимо куче ли е или човек трябва да си понесе наказанието, било то затвор или евтаназия. Не съмнено се намират добри хора и животни, но напълно съм съгласна, че кучета и котки по улиците не трябва да има, но как можеш да победиш толкова безотговорни и малоумни хора - те просто си изхвърлят животните. Задайте си въпроса защо в умствено по-развитите държави няма кучета по улиците. Тази тема както и други подобни ми наподобяват: Има война в Ирак, да накажем автоматите и оръжието, а не хората които са главният виновник за войната. Мисля, че думата помияр най-много подхожда на хората които безотговорно си изхвърлят животните и след това ние по улиците трябва да теглим и да се сблъскваме с лоши и кошмарни случки както за съжаление авторката на темата. Та тези които са били нападнати да си помислят за човека който е изхвърлил това куче или кучетата които са се народили от въпросното изхвърлено куче и заради който човек вие сега страдате нахапани а той си прави кефа някъде. Казвам, че огромна заслуга за проблема има населението, но и не малка вина има и правителството. Незнам защо трябва да се мразят кучелюбците а не тези които си изхвърлят и размножават животните...Истинските кучелюбци кастрират животните, но как можеш да градиш (кастрираш подред)като тези които изхвълят животните ти се насират на главата(размножават и изхвърлят). Все едно ти да строиш къща и някой постоянно да я разрушава като размножава още и още. До като не се разбере корена на проблема всичко ще е през просото. Не мога да си въобразя как може да се разхождат по улиците бездомни животни когато по улиците се разхождат деца. Главата ми не го побира!..Тези които са хапани от кучета протестирали ли са? Сигурно не. Трае си народа и затова никой не прибира животните. Разпуснат и безотговорен народ сме и затова за съжаление каквото сме си посяли това ще жънем.  На кучета и котките местото не им е на улицата..точка.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 21:44 от Monkas

# 167
  • София
Ами да, за да има бездомни кучета по улиците, виновни за това са определени хора и организации (Екоравновесие и други кучезащитни). И това как променя факта, че тези кучета нападат?

# 168
  • Под гъбата
Как пък един читав кмет не ни се падна да хване и наистина да изтребе (хуманно!) тези мили животинки.
В нашата община поне това се опитват да направят. Вярно поразчистиха се кучетата, ако има са с марки, не че не лаят срещу хората. Само дето сега разни "еко" и кучелюбители го засипват с проверки от различни инстанции защото броят на кучетата бил намалял!!! #Crazy
Искам да променят закона и да има ограничение и за бездомните "домашни" котки. Писна ми да си мия прозорците от миризливата им пикня и да чистя отпадъци от боклук донесен от котките на съседите. За болестите разнасяни от тях, не искам да говоря.
Проблемът е много дълбок и смяната на кмета на София с нов няма да реши проблема, докато мисленето и убеждението на хората не се промени. С радост гледам предаването Зоополицаи от различни страни. Там всяко животно си има стопанин и той носи строга отговорност за него . Наказанията са доста солидни и стигащи до затвор. Ето това, ни трябва на нас в България!
Браво, Дорис!

# 169
Fortune, прочети пак поста ми - говорим за едно и също нещо.  Peace

# 170
Е, хайде сега - стига крайности, котките пък какво Ви пречат, че да не им е мястото на улицата? Айде и гълъбите да изтербим, щото цвъкат навсякъде  Stop

Животните не са виновни, хората и единствено хората сме виновни за тази ситуация. Аз съм против нехуманното отношение към животните, това което Поли написала е много вярно, и съвпада и  моето виждане:не мразя животните - но истината е, че настръхвам от огромните песове, които се развъждат пред блоковете и се разхождат безпризорни. А от като имам дете стократно повече ме е страх.
 И не само от бездомните и от  домашните, особено агресивните породи - имам лоши спомени с питбул, с два питбула - домашни и по думите на стопаните им много добри. Единия щеше за прегризе гърлото на мъжа ми, защото се наведе да погали домашния питбул на прител, на който бяхме на гости, но грешката му била, че погледнал кучето в очите - така ни обясни стопанина му, не обичало да го гледат в очите. Челюстите му тракнаха на сантиметър от сънната артерия, за секунди щеше да стане голяма беля!
Другия питбул е в блока ни и съм вдигнала ръце и от него и от стопанина му - току що се бяхме нанесли, аз бях бремнна и кучето се хвърли към мен - да ми се порадва, удари ме с предните си лапи в бременния ми корем и ме отнесе на земята - откачих от ужас. Не мога да си представя какво изпитват хора нахапани от кучета!

# 171
Особено град като София има нужда от своите котки. Без тях еййй такива плъхове ще ви прескачат из краката /не че сега ги няма/.

# 172
Особено град като София има нужда от своите котки. Без тях еййй такива плъхове ще ви прескачат из краката /не че сега ги няма/.
Онзи ден един такъв мина по тротоара посред бял ден. Приличаше на едро коте с голяма опашка.  Grinning 

# 173
  • В Космоса

Точно оня ден и аз бях свидетел как една котка си хвана един плъх пред едно прозорче на мазе на блок.

# 174
Котки както и кучета по улиците не бих искала да има защото те бързо се развъждат и много малоумни хора ги измъчат. Аз лично имам 3 котки в къщи- кастрирани са. Отделно съм кастрирала над 100 котки и над 50 кучета, все бездомни.  Помагам най-вече с кастрация или с дарения и намиране на дом в чужбина, но тъй като сърцето ме боли да ги гледам по улиците гладни без очи, куци, без опашки, считам, че тяхното място не е на улицата и трябва тяхната популация да се контролира за да не се раждат стотици хиляди нови бебета всяка година,които да бъдат убивани с камъни или измъчвани от невъзпитани идиоти. Това имах предвид. От малка съм свидетел на измъчени бездомни животни което остави трайна следа в моята психика и доста често съм пила хапчета защото насилието на беззащитно същества ( било то животни, добри деца или хора)ме измъчва до полуда. Живея в страна в която няма животни по улиците, но винаги като се прибера в българия на почивка, вместо наистина да си почина се занимавам с бездомни кученца и котенца които някой безхаберник е оставил на боклука а аз немога да подмина току така плачещи бебета и започвам да търся дом и да се грижа за тях докато разбера, че ванканцията ми е към своя край и се връщам без сили и започвам работа отново изпълнена с стрес. Затова казвам, че заради безхаберието на хората има други наказани с крайният продукт.

# 175
  • София
Не, момичета - няма никъде да се оплача. Сърбала съм им попарата на защитниците на животните - аз бях ИЗРОДА нехуманен искащ да се кастрира котката, която съседите гледат ВЪВ входа и раждаща котило след котило. Трябва да видите как ме нападнаха!
Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink

Съжалявам, но това не е начина. Има си закони, задължения на общината и Ваши задължения. След като смятате, че кучетата са агресивни е редно да се обадите в Екоравновесие да ги вземат и да не ги върнат повече.
Всяка саморазправа с тези кучета е престъпление. Редно в крайна сметка да се спазват някакви закони.

моя колежка я нападнаха помияри от известна глутница преди три месеца - разкъсаха й панталона, не успяха да направят рана, защото беше с ботуши. звъня на Екоравновесие - казаха й, че щом не е наранена от кучетата, не се брои и няма да дойдат.
напомпвахме я много да не се предава, писа жалби до Столична община, писа на БТВ, накрая реагираха - заради тези вторични писма до медиите и общината. но самото Екоравновесие, което трябва да реагира на жалбите, не го направи.

моля те, бъди честна и почтена с хората. ясна си ми, не те чета за пръв път, но не ги лъжи, че само трябва да се обадят на едно телефонче. не става. много сме хората, които сме звъняли на това телефонче. в повечето случаи те изобщо не го вдигат.

# 176
Поли и аз бях като теб, съжалявах бездомните кучета, дори съм се карала с хората , когато проявяват незаслужена жестокост към тях. До момента, когато същите тези бездомни кучета/ помияри, както ги нарекох в една друга тема и бях възнаградена с пожеланието от съфорумка  хубаво да ме нахапят, защото съм си го заслужавала/ ме нападнаха безпричинно, хей така просто защото съм пресекла тротоар, който те имат за свой периметър. Тротоар, най-обикновен в софийски квартал по който никой не смее да стъпи, защото 4 кучета не дават. Тероризират случайни минувачи, плашат майки с колички и малки деца. Ми не мога да ги съжалявам, аз винаги съм имала куче, такъв кучелюб бях съм според тук употребяваната терминология, но вече като видя куче без каишка студена пот ме облива. Монетата има 2 страни, да не дава Господ да я видиш. Изтръпвам при вида на куче в квартала, когато съм с децата такава паника вътрешна ме гони , че с мъка се успокоявам.... така че бездомните кучета от нещастни животинки за мен са опастност номер едно - страха е ужасно нещо. Никога преди не ме е било страх от кучета, винаги съм мислела, че ако не ги предизвикаш не нападат. Е, имах нещастието да видя, че на практика не е така.

Можете да ги изгоните по-далеч от това място. Ако се върнат, пак и пак......Едва ли ще се върнат десет пъти. Дори и глутница от 10-12 да е, пак изгонването им не е никакъв проблем!

Иначе снощи писахме какво може да се прави с тях късно през нощта, когато кучезащитниците спят. Според мен това е правилният път, щом отговорните служби нехаят и само крадат от европейските пари. Не сме длъжни доживотно да търпим това улично безобразие!

Те са ни приложили повсеместно закона на джунглата, а ще претендират да спазваме престъпните им закони, гласувани в НС!

След толкова инциденти и дори изяден човек те бездействат!!!! Нямам думи!!!!

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 01:03 от vl

# 177
Някой беше казал:Ние сме малък,но много прост народ.
Не разбирам как така се получава,че всички треперим за своя живот и този на близките си,а на практика нищо не се променя.
Но едно знам:ако някой изтрещи и вземе решаването на проблема в свои ръце ще бъде разкъсан.
И никой от тези дето треперим за душичките си няма да застане в негова защита.
И си мисля,че не е далеч времето когато това ще се случи.
И се моля да не съм права,а пред този човек да застане стена от хора преодолели страха.
Вярно е,че не може да затрием целия свят защото ни е страх,но имаме реалната възможност да регулираме нещата и да не се стига масово до такива неща.
Нали има закони,нали органи да следят изпълнението на тези закони,има комисии,организации,има си всичко.
Но за да не се получават нещата значи липсва нещо.
И това нещо /според мен/ му се вика гражданско общество.
Топката е в нас.

# 178
Не, момичета - няма никъде да се оплача. Сърбала съм им попарата на защитниците на животните - аз бях ИЗРОДА нехуманен искащ да се кастрира котката, която съседите гледат ВЪВ входа и раждаща котило след котило. Трябва да видите как ме нападнаха!
Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink

Съжалявам, но това не е начина. Има си закони, задължения на общината и Ваши задължения. След като смятате, че кучетата са агресивни е редно да се обадите в Екоравновесие да ги вземат и да не ги върнат повече.
Всяка саморазправа с тези кучета е престъпление. Редно в крайна сметка да се спазват някакви закони.

моя колежка я нападнаха помияри от известна глутница преди три месеца - разкъсаха й панталона, не успяха да направят рана, защото беше с ботуши. звъня на Екоравновесие - казаха й, че щом не е наранена от кучетата, не се брои и няма да дойдат.
напомпвахме я много да не се предава, писа жалби до Столична община, писа на БТВ, накрая реагираха - заради тези вторични писма до медиите и общината. но самото Екоравновесие, което трябва да реагира на жалбите, не го направи.

моля те, бъди честна и почтена с хората. ясна си ми, не те чета за пръв път, но не ги лъжи, че само трябва да се обадят на едно телефонче. не става. много сме хората, които сме звъняли на това телефонче. в повечето случаи те изобщо не го вдигат.

Не знам за какво съм ти ясна, все пак не се познаваме. Задължение и отговорност е да се обадите на Екоравновесие, в случай като този който е описала създателката на темата. Никъде не съм написала, че Екото припкат веднага, идват усмихнати и са лесни за комуникация.

Напротив, след като си ме чела и друг път, съм писала, че общината определено не си върши работата и трябва ръчкане, а хора които не подават сигнали или не проследяват подадения сигнал не помагат.

Така, че нека не си измисляме, неща които не съм написала. Аз лично съм звъняла в Екото, да не става от първия път, става от втория, понякога от третия - но в крайна сметка ги накарах да дойдат и си свършиха работата.

Безобразно е да се подклажда насилие - нощем когато "кучезащитниците" спят. Нали утре нашите деца ще играят там където е разпръсната отровата или нечие дете ще започна сутринта в парка с разчлене труп на куче/котка. Това е и престъпно.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 01:50 от annie2002

# 179
Защо пък трябва да бъде разпръсната отровата? Няма нужда. Все някога децата ще видят мъртви кучета и котки, както виждат мъртви гълъби и врабчета. Но кое е за предпочитане? Да им спестим тази гледка или да ги оставим на кучетата???? Да ги хапят и даже да ги изядат! Може би това е по-хуманното???

Това не е насилие, а съвсем нормален стремеж за решаването на този изключително неприятен проблем! Ако "Екоравновесие" ги отрови или гръмне, тогава няма да бъде насилие, нали???? И няма да бъде престъпно, нали????

Но фундаменталният въпрос е ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА????

Според мен отговорността на кметовете е най-важната в този случай. А не недодяланата учителка по руски да се оправдава с ЕКО-организациите. Пречели и да си свърши работата......

Какво още трябва да се случи? Изядени бебета? Или изядени заедно с техните майки? Пометнали заради кучешки нападения?

Дори и "Екоравновесие" да се захване сериозно, това трябва да се прави нощем без да се разгласява. Така кучелюбителите ще пропуснат хайките и няма да пречат.

Могат да намерят работа и на циганите-заплащане на парче. Ще видите дали няма да се втурнат да работят!

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 02:57 от vl

Общи условия

Активация на акаунт