Анална фисура 2

• 175 126
  • 1 546
  •   2
Отговори
# 1 305
Мими,доверила съм му се напълно!Цяла година ходя при него и човека ме лекува и хич не бързаше да оперира.Сега също не искаше да избързва ,пак ми даде две седмици срок да видим.
А докторът само с крема ли те лекуване или и с други средства? Прави ли някаква диета?
Първият път когато отидох фисурата беше заздравяла,само констатира,че е заздравяла правилно.А аз тогава имах дискомфорт(седалище нерв) и си мислех,че е от фисурата.Февруари като се цепнах ми изписа свещички.Зарасна тогава малко по трудно.И сега се цепна от едното нищо,запек не съм имала.Кърви по малко,но боли повече.Изписа ми от този крем,който ви изпратих рецептата.И казва,че трябва да ходя редовно до тоалетна.Течен парафин ми изписва зимата  за по меки изхождания.

# 1 306
Какви свещички?

Мими,доверила съм му се напълно!Цяла година ходя при него и човека ме лекува и хич не бързаше да оперира.Сега също не искаше да избързва ,пак ми даде две седмици срок да видим.
А докторът само с крема ли те лекуване или и с други средства? Прави ли някаква диета?
Първият път когато отидох фисурата беше заздравяла,само констатира,че е заздравяла правилно.А аз тогава имах дискомфорт(седалище нерв) и си мислех,че е от фисурата.Февруари като се цепнах ми изписа свещички.Зарасна тогава малко по трудно.И сега се цепна от едното нищо,запек не съм имала.Кърви по малко,но боли повече.Изписа ми от този крем,който ви изпратих рецептата.И казва,че трябва да ходя редовно до тоалетна.Течен парафин ми изписва зимата  за по меки изхождания.

# 1 307
Долопрокт

Какви свещички?

# 1 308
Свещички при фисура за мен са абсолютно безполезни, това е страдание на изхода на ануса, а те се поставят вътре. Отделно е допълнителна травма да се мушкат. Единствено ще имат леко обезболяващ ефект, защото са с лидокайн.

# 1 309
Може и така да е,но тогава мен не ме болеше толкова при допир фисурата.Кървях повечко и много ми пареше и щипеше.Добре ми понесоха свещичките тогава.Сега обаче при прегледа много ме заболя,сега вече ме боли като сядам,като ставам,като се бърша.Усещам я като разрязана рана

# 1 310
То Е разрязана рана.
Наистина свещичките са абсолютно безмислени. Аз първо си помислих, че цялата кръв и болка е от хемороид, слагах, леле, много ужасно ми беше.
Като видях, че е фисура, бегом на доктор и изобщо повече не съм слагала свещички, мазах само крем.

# 1 311
Мила, при теб как са нещата?
Аз минах лапароскопията, 3 дни не бях ходила, пу, пу не се сцепих.

# 1 312
Браво,все така да си😊

# 1 313
Браво,все така да си😊
Мерси, но не се заблуждавам...някога адът ще се върне! Sad

# 1 314
Аз едно нещо не мога да разбера. Как преди 20 г, когато за първи път ми се появи аналната фисура, докторът подходи отговорно и направи всичко възможно да ми помогне, за да ме спаси от канските болки, а сега се влача по доктори,  плащам и резултат нулев.
Тогава, преди 20 г, със същите оплаквания, напълно безплатно, Докторът ми направи веднага сигмоскопия, постави ми новокаин и дилетира аналния сфинктер. Така ми е записано в листа.И забравих за болката. Прекрасен лекар, вече покойник.
Сега ме гледат с някакво безразличие, мотаят ме, без задълбочен преглед и днес, при 3 тия специалист, ми каза да си мажа фисурата още 2 месеца с дилтиазем, даде ми и още едно мазило и толкова. Болки, не болки, гърчеш се, не  - това е - само един мехлем. Друго абсолютно нищо не предлага! И чак след 3 месец ще се види как да се действа.
Друг път веднага искаше да ме качва за операция, а вторият - никакво лечение не ми даде.
А преди 20 г. , ми разрешиха  проблема за дни. И 20 г забравих за това нещо допреди месец и нещо.

# 1 315
Сарита и при мен така. Един стар хирург от поликлиниката приложи странен метод. Няколко инжекции лидокаин в ануса. Явно като обезболи ходиш нормално и спазъма се отпуска. И ми мина.

# 1 316
Сарита и при мен така. Един стар хирург от поликлиниката приложи странен метод. Няколко инжекции лидокаин в ануса. Явно като обезболи ходиш нормално и спазъма се отпуска. И ми мина.
Еми ето, защо сега така мъчат хората не ми е ясно - не знаят ли, мързи ли ги, за да ходиш пак и да плащаш...  Значение има методи, които действат. Уточнявам: говорим за България.
И друго, което говори много за българското здравеопазване. Отивам на лекар, предписва нещо, защото чул от пациенти, че добре действа!?.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:52 от Сарита

# 1 317
Аз имам един "технически въпрос". Мехлемите без апликатори как ги разнасяте - по традиционния начин или с т. Нар. ректални апликатори.
Мехлемът на Матев с апликатор ли се продава?

# 1 318
Аз имам един "технически въпрос". Мехлемите без апликатори как ги разнасяте - по традиционния начин или с т. Нар. ректални апликатори.
Мехлемът на Матев с апликатор ли се продава?
Без апликатор. Няма нужда от дълбоко нанасяне, фисурите са на изхода. Апликатора допълнително травмира.

# 1 319
И да питам - някой ползвал ли е Rectogesic? Има ли ефект, помага ли?

Общи условия

Активация на акаунт