Отговори
# 390
  • София
Ваче,от съвсем сигурен източник знам,че Компаса(детския)е напълно съобразен с изискванията според възрастта на малчовците.И смятам,че ако е направен от черен дроб и сърце е даже много полезна храна.

Eee, мерси, Силве! Hug Аз само Компас купувам от пастетите. Най-близък ми е до вкуса на стария Апетит. Според мен фабриката дори е същата. Мая, помня аз това рогата и копитата, ама то се говореше за повечето соц. салами. Това е чиста митология. Тогава имаше стандарт и нямаше боклуци в колбасите и в храните изобщо. Затова сега констатираме с колко алергии са  новите поколения Wink
Аз наистина само от това се притеснявам, че черния дроб преработва токсините в организма.Обаче педиатърката каза да давам пастет, че й е по-нисък хемоглобина.
Накри, аз помислих, че сравняващ маргарина и пастета и се зачудих  Rolling Eyes Hug

# 391
Здравейте.

Яни, и тук честит рожден ден.. Simple Smile

За храната. Никола пие мляко сутрин към 8-9, а в 10 яде плод или мюсли с кисело мляко, понякога му правя содени питки, но сега в жегите е намалил яденето и предпочита повече плодовете.
Днес го оставих да яде пъпеш с вилица и с голяма почуда се справи чудесно.
За пастета-  аз не ям и не бих дала и на него. Слав е забранил пастета у дома след като снима един документален филм за един цех за колбаси. Какво ли няма в тия пастети...
Кренвирши също не ядем вкъщи. Нико може да се каже, че яде вече почти всичко. Наскоро му дадох и чисто прясно сварено мляко (така или иначе ядеше прясно мляко в ДК), дадох и мед.
Цвети беше споменала една много хубава рецепта за сирене/извара с авокадо. Иначе мен нещо ме спира в крема сиренето, въпреки, че в нас много го тачим и си купуваме постоянно Филаделфия.
За маргарина- хич пък даже и не ми се коментира. Наскоро намерихме една мандра в Горубляне. Имат си магазинче собствено производство сирене, кашкавал, кисело мляко и масло. Цените са повече от перфектни, а качеството е несравнимо.

Криси, ще пробвам по-нататък пак. Забелязвам, че всяка седмица е много важна за него и се променя с дни.. Надявам се да помъдрее малко... Той като малък си заспиваше сам ама как го научих така, не знам..изпуснах нишката.

# 392
  • София
Чинче, не искам да прозвучи като опониране, но от цех до цех или завод има разлика. Компас е голям производител, надали в пастетите им какво ли не. То и към Ганчев подходих аз с големи резерви, защото преди 8 г. не струваха, но се оказа, че пюретата им не само не са по-лоши от чуждите ами има и по-хубави. Същото е с кашата Слънчо.Да, въпрос на вкус и избор е това дали ще се консумира дадена храна. Мен например с нищо не можеш да ме накараш да ям мозък, скариди и суши, обаче това не значи, че е боклук. За маргарина няма какво да обсъждане, той е доказано вреден, за разлика от пастета. Знаем как се уважава гъшия пастет Simple Smile)) За кренвиршите също е ясно... не стават за малки деца като нашите, въпреки, че им апо стандарта и са си суперски, с месо и без соеви протеини.

Ето го пастета
http://www.compass-bg.com/bg/Compass-Junior/brand.html

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 00:12 от Vache

# 393
Ваче, всеки си има мнение по въпроса. Аз не ангажирам никой с моето, но и никой не може да ме убеди в обратното.  Достатъчно голяма и водеща фирма с добър маркетинг беше за да ми стане ясно. В същото време има много хубави малки заводчета, които предлагат много по-хубави и качествени стоки, но пък нямат толкова пари за реклама. Това е все едно някой да ме убеждава, че в кренвиршите има месо, ами все още няма месо на пяна.  Или пък, че натуралните сокове с етикет "100 % плод" са от 100 % плод... заобикалят се вратички просто. Всеки си преценява сам.  В България не уважавам никакъв пастет-гъши, свински какъвто и да е, за мен не става, пък нека да е детски, джуниър или каквото там Simple Smile И кренвирши детски има, и салам Камчия даже...ама това въобще не означава, че са читави. Peace
За Ганчев- това е друга бира, не знам те колко са читави, просто ги предпочитах заради сл. олио.
Далеч съм от мисълта, че Никола никога няма да опита кренвирш или пастет или пък маргарин, просто- колкото по-късно, толкова по-добре.

# 394
Добро утро!

Вчера ММ се разработи, смени пясъка в пясъчника и след това решил да надуе басейна, но от къде да знае човека какво е басейн и надул батута  Laughing Видял на кутията нещо за надуване с деца вътре и хайде.  Mr. Green

За пастета, ако знаете и на мен как ми се иска да си хапвам и на децата да давам, но и аз имам резерви като Мая и Чин.  Rolling Eyes

# 395
Добро утро
Нещо разхладително.....???

Аз не съм давала ни пастет,ни кренвирш-причините са ясни,няма кой да го глътне вместо Ники Rolling Eyes
Ани,разби ме hahaha Joy"Видял на кутията нещо за надуване с деца вътре и хайде."

# 396
  • гр. Козлодуй
Ана2, помощ! Докато кърмя Борис той се държи все едно е на война - дращи, хапе, върти се, качва се отгоре ми, тия цици станаха на нищо. Има ли лек или да си търпя, защото отбиване на този етап няма как да стане Simple Smile.

Режим нямаме! Става когато си поиска, понякога и в 11, вечер преди 22 никога не заспива, обикновено след 23 се случва, и това след като си е спал нормално следобеда около 2 часа.

Пастет не съм давала, но ние рядко взимаме такива неща, само когато много ни се дояде Simple Smile. Но иначе цаца си е хапвал, бях шокирана, но за баща му си е нормално /ММ го беше извел на къпанче по мъжки и там го захранили Simple Smile/. То според баща му и пържола вече може да си хапва  #Crazy
Иначе Борко си хапва от кухнята каквото има, харесва му, а събота и неделя му давам пюренца, ако не ми се готви. Но тези за след 12 месеца не ги харесва, взимам си му бебешките Simple Smile.

Днес сме контролно при доктор, за да видим дали е излекуван успешно. Луда работа с тоя вирус.

# 397
  • София
Чинче, само ще кажа, че по Коледа нашето семейство с нетърпение чакаше заключенията на европейски комисии за испански колбас на водеща тяхна фирма със съмнения за листериоза. Бяхме яли и от МЕТРО понеже имат данните на купувачите бяха издирили баща ми. И сега аз по таз логика трябва да спра да ям всякакъв салам, защото потенциално може навсякъде да има листериоза  Wink Същото важи за трихинелозата, от която сме боледували и ако сега ям заразено месо гарантирано ще умра Wink Аз не обичам обобщенията. Има си неща и неща. Тук поне трима прочетох, че имат съмнения за рога и копита в пастета Wink Това и като дете съм го чувала, значи не е от сега. Освен това едно време всеки стъпил в консервена фабрика се заричаше, че няма да яде повече лютеница  Mr. Green А когато си купувате закуски от магазина откъде сте сигурни, че са приготвени в нормални хигиенни условия, защото аз с очите си съм виждала бухнало тесто изсипано на пода и върнато пак в баката или там както се нарича.

С всичко това искам да кажа, че ми звучат несеризоно доводи от сорта "слагат какво ли не" без конкретика за цех и какво ли не  Grinning Ето аз написах моите доводи, които са против пастета, но предпочитам да яде пастет, отколкто да давам Малтофер. Това не само за пастета, а за всичко. Тоя лекар е лош, защото така казаха хората, този хляб е лош, защото не знам какво има в него. Ми нали е написано на етикета. Не всичко е черно в тази държава. Вече има много добри практики във всяко отношение. Като искам да подчертая, че и преди ги имаше, но прехода ги срина и сега наново се изграждат и стават все повече. Ние като потребители, обаче все пак трябва да помогнем на тоя процес като се доверим на тези, които смятаме, че са добри.

Не ангажирам никой с мнението си! Чинче Heart Eyes Hug

Отиваме на пазар. Днес е пазарният ден... ще харичим парички за боклучки. Виждам как на Саша само при мисълта, че сега  ще харчим пари заради самото харчене й се качва адреналина  Twisted Evil Женче!! Mr. Green

# 398
Здравейте,
Ваче, това с пазарния ден е страшна идея - най-малкото да се ограничи безразборното искане/купуване до 4 пъти в месеца може да се окаже доста полезно в един по-късен етап, когато бебчото ми започне да зацепва някои неща. Сега сме лесни - мама ближе сладолед, разхожда се из детските магазини - той лапа мухи и си няма и идея , че може да поиска нещо  Mr. Green

За пастетите - на мен ми е едно от любимите неща на филийка, но си позволявам много рядко, защото наистина им нямам доверие. Няма да се учудя и тоалетна хартия да смилат вътре. Ако може да бъде някакъв показател, предишното ни куче обичаше много филийки с пастет, дори от най-евтиния вид, а то беше доста претенциозно, така че все щеше да надуши ако са пълна химия...
За детските пастети, обаче, искам да ви кажа, че на кутиките пише за деца над 3 г. Всеки си преценява , разбира се...

А моето чедо от вчера е с диария, вчера 8 пъти, тази сутрин пак ...засега давам само ентерол и едно противо-обезводняващо прахче, дано се разкара по-бързо, каквото и да е. Вчера е ял много плодове, които може да са причината, а освен това си позволих да го пробвам с малко филтърна вода, но без да я преваря. Чудя се дали е от нея и докога да караме на тази пуста девин изворна..

Лошото е, че почти всичко отказва да яде, освен хлебче, но в тези жеги, не го виня Sad

Това е при нас, днес ще отмарям , доколкото е възможно. Поздрави на всички. Стойте на сянка и пийте сокчета от 100% плод  Wink

# 399
Ваче, аз и салам не ям, нито пък си купувам закуски.  Simple Smile  До нас има домашна баничарница и си взимаме от там, ако не, правя вкъщи. Така, че не влизам в това условие. Това не означава, че не ям КФС или пък че не пия Кока Кола- въпреки вредите си ям  и си пия на корем, колкото душа ми сака. Ама на Никола няма да дам..  Mr. Green   Може да  ти звучи несериозно, но Слав  го  е видял с очите си и  ме е гнус да ям пастет, както и кренвирши. Въобще не знам за рога и кокали, но видях как се слага хартия в пастет.  Всеки си поема риска, аз не виждам защо трябва да ми се опонира за нещо, за което аз не опонирам на никого? Не ви убеждавам  да не давате пастет, нито пък порицавам, просто обясних защо аз не давам и няма да дам.  Peace Що се отнася до Малтофера, на мен не ми се е налагало да го давам, за това имам избора да не давам и пастет.
Също не мога да разбера защо поста ти е главно  към мен, когато много други също се изказаха за пастета.  Rolling Eyes
Всеки си намира марка или място и хора, на които може да се довери. Аз месо купувам от едно-две места само, сирене от друго място, риба от трето и избягвам всякакви колбаси и консерви. Сега да не ме помислите за луда, просто се старая да търся златната среда...  Crazy
Приятен пазар, аз днес мисля да не мръдна от нас, ще пукна от жега, дори пазара не ме стимулира.  Sick

А ето статията за 100% плод в натуралните сокове. То пак си е 100% от плода, ама как е дошло...
Цък

Хоупфул, вероятно е от плодовете. Нико отдавна пие филтрирана вода или само кипната в каната, но пък един ден от едни череши ака 4 пъти за един ден, а не беше му се случвало никога.

# 400
Хоупфул,Чин и Марто трети ден отказва храна. Rolling Eyes Ако хапне или е плод или е нещо студено-КМ с нещо или десерта от ДК и по малко.В нас обаче е не повече от 27-8 градуса,та се чудих дали наистина е от жегата,защото той не я усеща много много,освен на прибиране към 11ч.
Чин,много хубаво,че Нико е проял плодове. Peace
Сурови зеленчуци какви давате?На мен всичко ми се струва твърдо,давам само краставичка много тънка ивица и морков,но рядко и под строго наблюдение,нещо ме е страх.

ММ е с хранително натравяне от едни палачинки.Майка му ги е правила и ни прати и на нас.Той снощи решил да яде и цяла нощ е повръщал   Confused  Те са в същото положение.Аз се разминах на косъм,защото сутринта Мартин се размрънка и излезнах,без да ям.Ако се бяхме натръшкали всички,не знам какво щях да правя малчо. ooooh! Сашо спи цял ден,снощи не е мигнал.Пффф,дано да им мине днес. Praynig

# 401
ПаО, ужас, пият ли нещо? Има едни много хубави хапчета- Танинал. Аз наскоро от миди се бях натровила, егати ужаса.

За неяденето- според мен е от жегите. В нас също е не повече от 26 градуса, но Нико на обяд изяде 2-3 лъжици само. Плодове обаче не отказва, кисело мляко с бисквити също.
От зеленчуците давам и чушка, домат, маслина...

# 402
Привет в тази адска жега!
Вярно нямаме угодия жените,ама няма как трябва да се мрънка... Mr. Green

Яни Честит рожден ден!/на патеричка/Бъди много здрава и обичана!  Hug

Пастета-обожавам го,а на Компас си го хапвам с лъжичка от кутията,даже не мажа  Blush На Краси съм давала на филийка,но напоследък не съм купувала,което ме напомня.И крема сирене се подсетих да взема.Вчера Краси искаше от нашата храна-на обяд баща му топна малко хляб в зрял боб-нямаше проблем,хапна си може би половин филийка така потапяна.Вечерта яде пълнени чушки с яйца и сирене-пак си е наред.Да маргарин и аз не бих дала,но кравето масло си е на почит вкъщи и то особено Елена.

А колкото до режимите-става около 9ч,закусваме мюсли или бисквити с кисело мляко/домашно квасено,защото има откъде да вземем,а и е много вкусно/,излизаме към 10ч,ходим за ДК след 11:30ч,за да може до 12ч да се приберем,хапва си супа и го слагам около 14ч-спи до към 16-16:30ч после игри,бели и между 21-21:30ч вече е изкъпан и заспал.

Памерса и аз искам да го махна,защото в тая жега си представям какво му е на детето.Като излизаме сутрин му слагам един и веднага щом се приберем го свалям,цял ден стои без,вечер като го изкъпем за нощния сън е с памперс.През деня много рядко го хващам кога му се пиша,но му сменям гащичките може би на около 1 час.Вчера след следобедния сън го изпишах в гърнето и след 30 мин.някъде го хванах,че се напъва да ака,сложих го на нашата тоалетна и се изака като голямо дете.Много бях доволна,но знам,че ще ми е трудно да го науча да ми казва,за да го водя.

Това е от мен за сега,че трябва да ходя да ми чистят зъбния камък и в тази жега ми се падна,но няма как.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 403
Момичета, аз много не вярвам на тази теория с жегата. Thinking Тоест за мен детето си е ящно или не. Wink Имам жив пример на дете 10 години, което може да изкара и с една филийка цял ден и то и много да му дойде  и като бебе все така са си викали, то сега му е топло, то сега му нервно, то сега са зъбки и така  може да остане и на две три лъжички, за да не го насилват. Stop Не си мислете че днес като изяде половин пюре, утре като не е жега ще изяде цялото. Това половин започва да му стига и последователно и с по малко ще се задоволява. На мен като ми кажат ''на теб ти е лесно и двете са ти ящни'', много ме яд значи. Crossing Arms Те са ящни, защото така съм ги научила, със сигурност не са се родили така, пък ако ги оставят на по един банан целия ден няма какво да се чудят защо децата им не ядът. Хайде да не се задълбочавам, че пак до болната тема''режим'' ще стигна в точните часове с точните количества, пък явно сме на различно мнение. Peace

За пастета мен ми е гаден на вид, в смисъл всичко мляно като каша. Sick Иначе за хартия, кокали и т.н. съм на мнение че са митове. Laughing И за кренвиршите, че слагат и козината  Mr. Green нали и проверки има, според вас такова нещо може ли да стигне до магазина. Wink

За памперси дори и само един от вас да успее да го махне напълно на тази възраст ви гарантирам, че и Софито от утре ще е на гърне, но (мое мнение) съм убедена, че е невъзможно. Hug

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 21:57 от nakri88

# 404
  • Sofia
Накри, нещо си противоречиш. Wink
Първо - детето било ящно или не, после било до приучаване....

За мен е нормално през лятото да не им се яде толкова или да им се яде нещо по-леко, не разни меса и мазнотии.
И определено се радвай, че децата ти ядат, моето голямото яде само, когато е на морето, иначе почти нищо и това не е, защото не съм й пазила режим или не съм й давала достатъчно и редовно. То като си стисне устата след 2 хапки, ходи го нахрани, ако ще и цялото меню на някой гурме ресторант да си поръчал...

Общи условия

Активация на акаунт