Отговори
# 105
  • София
Честит Рожден Ден на Макс, на Борко, Софи и Лора!! Много слънчеви усмивки и игри им пожелавам!

Ваче,на мен Буболинката ми е учител на 1вата торта за майка ми  Hug Тогава страшно много ми помогна,доста въпроси й зададох,а тя търпеливо ми отговаряше,за което съм й особено признателна!   bouquet

Я да те питам,ти фондана с шпатула ли го изглаждаше по тортата?И друго - сложи ли подложка под втория етаж,или само подпори?Аз сега ще правя торта с Мъпетите за РД на племенника,ще видим какво ще скопосам....Иначе и моя пълнеж е същичкия като твоя  Party
Айде стига за торти,ставам да храня човека.

Аз много й симпатизирам на Бубулинката, очите ми останаха в нейните творения  Wink
О, да, има подложка. Ако щеш ми вярвай, понеже в тортената тема малко ме намсетоха, че питах за боички после не смеех да ги питам много. Та ако щеш вярвай, ама чак като рязах тортата разбрах за какво аджеба са тия сламки в долната част Joy Joy Joy Да, слагах сламчици и ги рязах, после слагах на горната част подложка картонена и не само, ами сложих шишчета на горната и ги забих долу  Mr. Green Не знам дали така трябва, ама все ми се струваше, че може горната част да падне, в което сега се съмнявам вече. Фондана пък го разточих хубаво на нужната дебелина, около 1-2 мм тоя път. После го напръсках с пудра захар и го навих на точилката. Така го разстлах върху тортата. Шпакличка имам, взех си, ама не тази за заглаждане. Но трябва да се изкара въздуха според мен. Защото аз бързах да не се разтегне самия фондан да го метна отгоре и остана въздух. Та с шпакличката би трябвало да се изкара ако се прави постепенно. После с ръце приглаждах, не основно с шпакла. Обаче тоя път масления крем ми стана много хубав и твърд, защото беше само от масло и захар. А предния път май слагах и мляко, неизвестно защо  ooooh! Та тортата беше доста добре оформена и твърда и не се наложи да се приглажда много. Аз снимах едно парче, ама не ми хареса снимката. Утре на спокойствие ще снимам пак и ще кача да се види от вътре.
А ти къде си пуснала овцата? Искамд а я видя и аз. Във фейса ли е??? Дай линк моля те Hug

А сега специално за Ани Питка слънце - стъпка по стъпка.. Че скоро няма да ме хване музата да готвя такива неща и да накарма мъжа ми да снима  Wink

Ире, че какво по-хубаво от това да е у дома на двора РД. Може да се измислят страшно много неща. Аз например много се кефя, че Ралка е родена в този месец, защото има къде да се празнува на открито. На Саша РД винаги са били малки сватби, защото на закрито се рпавят по това време, все в клубове и пр.

Деска, супер режим сте си направили!!! Hug Hug Hug
Така ли вика Йо? Пътя, пътя, пътя... хахаха  Mr. Green

Хелънче, не се притеснявай! Hug Hug Hug А МТ, хиихихи.. Mr. Green Ралито много си прилича със Сашето като бебе, но пък и почна някак да се различава осезаемо. Много повече сякаш прилича на баща си.
Вие добре подстригвате децата... ама наша Ралка има малко косица, т.е. късичка е. Има отгоре едно по-дълго кичурче ама се чудя дали да го кръцна. Може би малко по-натам. Или сега да го отрежа и да запазя едногодишна косица.  newsm78

Бюти, не се ядосвай! Важно е детето да е здравичко. В събота купона ще е супер! Hug

# 106
Oще не спя... Rolling Eyes
Досега чистих, та викам дай поне и да ви почерпя, докато съм будна.

Честит Рожден Ден на Макс и Лора!  bouquet

Ире ми то и нашия РД ще е в двора, за мен просто няма по добър вариант на това хубаво време. Peace

# 107
Добро утро!

Ваче, благодаря ти за разказа в картинки!  Grinning Идва ми сега да я направя пак, че да я поусъвършенствам. Сега се появи и някакъв оцет. Ще я направя с половин кубче мая и млякото никога не го сложих топло, отделно че слагах само няколко лъжици , а не 100гр, но в питката слагах с по 100гр повече. А лъчите, не ги обърнах така. Най долния го издърпвах колкото и горния и малко ги разпервах, а не един върху друг. Така по ми щръкваха и може от това да са се препичали. Значи има шанс да ми стане и по красива. А крака на мен ми се отпечата, понеже го направих с крака на куклата и натиснах до долу и после си личаха пръстчета.  Wink
Благодаря ти! Много си полезна.

# 108
Добро утро. Честит рожден ден на Софи, Лора, Макс и Борко. Много щастие и шумни и весели купони да спретнат.

Ваче, така се е научила да вика мишката - пътя пътя. Много е смешна. Ама ето днес, стана в 6, 7.30 закуси и до 8 бяхме пред входа, докато дойде бабата. После хукнаха на разходка.

И аз благодаря за снимките на питката, прииска ми  се да правя и аз. Скоро ще правим прощъпулник, та може да се пробвам.

Дидолинката, аз видях снимка на тортата, но не знаех, че ти си я правила. Браво и на теб.

Хайде лек ден и седмица на всички.

# 109
Имам броени минутки, но не искам да пропусна празника днес!  Party

ЧРД на Софи, Лора, Макс и Борко!
Да си изкарате весело днес и да ви остане незабравим спомен!

Ваче - много сладка питка! Но нещо не мога да отворя линка с тортата  Confused ...Искам и аз да я видяяя

Ние в събота си изкарахме весело, и Оги много си хареса тортата - правих буквално сутринта преди да излезем на разходка, като използвах за подсладител стевия. Ами доста добре се получи на вкус. Покрай вас ме хвана вдъхновението и аз да измайсторя фигурка за украса, но нито имах фондан, нито нещо друго подходящо затова си изобретих сама нещо подобно на смес за скалички - смелих финно какаови детски бисквити, като добавих малко орехи и халва и парченце масло. Става чудна смес от която могат да се майсторят лесно фигурки, прилични на шоколадови и доста приятни на вкус. Пък и стават за бебоците. Оги получи мече с гъбка  Simple Smile И хуубавко се омаза докато похапваше с ръчички.

Хубав ден мамчета! Аз трябва да поработя...

# 110
Добру утру!

Да са ни живи и здрави рождениците днес - Лорка,Софи,Борко и Макс!   bouquet Hug  Днес и моята мила баба става на 80,това е най-най-най-най разкошната жена и майка,която познавам!!! Такава всеодайност,любов и отдаденост към деца,внуци и правнуци не се вижда често,може би защото е останала сираче на 3г,без майчица,само братя и сестри... ох много си я обичам  Heart Eyes

Ваче http://whitesnake02.snimka.bg/cooking/razni-vkusni.684549.27576273  За подпорите и аз знам за долния етаж,че се слагат,а и твойта торта си е бая голямка и тежичка  Peace Фондана и аз го мятам на точилката,единствено ми е много трудно изглаждането на тортата,т.е да добие оня вид,като на майсторките  Laughing Направо не знам как става тоя номер да не остава въздух и да е така безупречно гладка,все едно е изкуствена  newsm78  Аз затова и на Надя я направих правоъгълна ,уж за по-лесно,ама тц,все тая... Масления ми крем също става пухкав и твърд,с хубаво масло бъркам,ама пак се бръчка тоя фондан и това си е.

Момичета,извинявам се ако ви досаждаме с нашите " майсторлъци" ама дето Ваче вика - в тортената все професионалистки и на мен ми е неудобно да пиша там  Joy

# 111
  • София
Дидолинке, да ти е жива и здрава бабата още дълги години!
Тортата е страхотна!!! Аз съм голям фен на овцете  Mr. Green На Саша стаята е цялата в зелени поляни с овце  Twisted Evil Много хубава се е получила тортата. Да ти кажа според мен, за да се получи гладка тортата трябва да е вита или след като я наредиш да я режеш да е равна. Аз гледах на Ванчето в блога, тя сякаш ползва от платките дето се нареждат много добре една над друга. Абе в общи линии ми се струва, че е важно много как е измазана. Моята долната понеже я рязах с нож и не е равна после изравних с крема масления. Отчитам като грешка, защото като я срежеш и се вижда крема. Днес ще срежем горния етаж и там ще видя как е, че се получи по-равно. Защо не пробваш сега като правиш да е вита тортата. А относно въздуха номера е да се избутва още докато се слага покритието. Както като лепиш тапети. Лепваш от единия край и после постепенно избутваш и лепиш. Това само за горната част. Тъпо го обясних май  Embarassed Ако се получи мехур пък го пукаш като го продупчваш лекичко. После може да украсиш на това място.
Абе ти не си ли ми приятел във фейса? Я бързо да ставаш ако не си  Crazy Аз понякога се затруднявам, защото никовете тук изобщо не отговарят на реалните ви имена и при толкова много приятели взех да запецвам кой кой е  Confused

Ани, оцета сега го добавих. Изобщо сега вече написах рецептата от оня ден. Течността е пак 400 мл някъде. Абе оня ден за първи път не добавях нищо. Както сипах продуктите така омесих тестото. Не се наложи даже да слагам брашно, за да не лепне. Оцета се слага за по-добро месене. Аз в машината за хляб слагам, сетих се, че и на копривщенския тутманик се слага оцет. Там в общи линии няма нищо друго освен брашно, оцет и вода. Та, сега и това сложих.
Млякото се слага задължително хладичкоили леко топло в маята. Абе на телесна температура, за да може да се активират дрождите по-бързо. Според мен няма проблем,  че си слагала по-малко в маята, а повече в питката. Важно е общо да са 400 грама течностите (без яйцата)
За печенето... аз пека само на долен реотан. Понеже сегашната ми печка няма само долен, ами пуска и един студен вентилатор, който само върти въздуха пека на тази опция. Общо взето винаги си се изпича от всякъде. Тя бухва и постепенно се изпича и отгоре без да се прегори долу, но не бива да бъде на "пода" на печката. Вдигаш решетката на първата пречка. Айде да пробваш пак и натисни накрая очите. Майка ми като дойде оня ден и ги натисна.. аз се развиках "Не, не, не!", а тя вика "Че ти не ги ли натискаш?!"  Shocked Таааа, и това научих.. натискали се и хем не е оцъклено,  хем като в очна ябълка става  Wink

Хебрелеа, страхотна идея за фигурки! Hug Hug
Пускай и ти снимки. Не знам защо не може да я видип тортата. Да не съм променила нещо на албума  newsm78 Чакай, сега пускам пак.
https://plus.google.com/photos/105034408781314926831/albums/5754 … ey=CMe0tMfq3tfdHg

# 112
  • гр.В.Търново при моя любим
Честит Рожден Ден на Софи,Лора,Борко,Макс днес и Честит Рожден Ден на патерици на Рали, Дилянка, Крум, Оги, Вихчо  bouquet Да са живи,здрави,палави и с много късмет.Честито и на техните родители и весел празник   bouquet

Ваче,Дидолинка,страхотни торти HugБраво  bouquet

Бюти,да оздравявате по-бързо и днес и утре да имате много весел празник Hug

Накри,много сте хубави на снимките Hug

Чин,весело изкарване на морето и целувки на Нико Hug

Деска,радвам се че всичко е по мед и масло при вас.Пиши по-често Hug

Пао,честито християнче:) Да ти е живо и здраво Simple Smile

Hug на всички,които изпускам но 3-4 дни бях много заета с РД и кръщенето и ви четох отгоре-отгоре Embarassed

Празника ни мина страхотно.На РД на Жорето(точно на датата) бяхме в сладкарница "Неделя" с родителите ми,в събота с близки бяхме на заведение и празнувахме и РД и Кръщенето,а вчера имахме градинско парти с бебоци Mr. GreenБеше всичко много хубаво,чак не исках да свършва EmbarassedИ аз правих торта,но е доста по-скромна от на Ваче и Дидолинка Embarassed
В деня на кръщенето имахме малко перипетиии(аз се събудих с бъбречна криза,после бързахме за кръщенето и ни спряха полицай,после Жорето се спъна в един камък и ММ успя да го хване ,но все пак детенце малко се удари,и накрая аз си сбърках фамилията,като попълвах кръщелното от превъзбуда Embarassed),но след това купона беше супер и много се забавлявахме Party
Ами,това е ...На Жорето му расте 9-то зъбче и е кисел.Баща ми го научил ,като му зададе въпроса:Мама как се сърди на тати?...и Жорето сбръчва нос и започва да се муси LaughingМного е сладък...
Спирам ,че стана дълго.Хубав ден на всички Hug

# 113
Ваче - прехласнах се....Толкова обичам полски цветя...Ралиците са фантастични! Браво на теб!
Дидолика
- много сладки овчици! Информацията която обменяте е много полезна!

Ще ме запалите вие...записала съм си и аз едни сайтчета...само чакам да имам и аз време..и малко парички...

# 114
Аз май ви осметох с моето включване снощи - Макс и Борко вчера бяха рожденици, днес са само дами.

Честит Рожден ден на Лори и Софи newsm51

Бюти, дано партито в събота да се по-хубаво и от замисленото Hug. Не се ядосвай, детенце да е здраво Hug

Аз менюто за РД си го написах, от мързеливо по-мързеливо Mr. Green, единият девер съм го пазарила за скараджия, мъжО да му мисли как ще събере маси и столове за 30 човека hahaha. Само знам, че аз няма да сервирам, тази чест на ММ и близнаците Twisted Evil Sunglasses

На мен ми е много интересно за тортите, мераклия съм да се пробвам с украса, но с пълнежаа... Embarassed

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 14:24 от Ирето

# 115
  • софия
Честит рожден ден на всички пораснали дечица Hug
Ичка много е хубаво басейнчето на Дара мисля да взема такова и за Мона, удобно ли е.
Шунче честит нов дом много щастие и любов в него.
Дидолинка, Ваче страшни торти браво.
Ние бяхме малко на вилата, ама моето дете голям страх не ни изпуска все за някой да се държи при положение че може да ходи сама, на ново място ли защото бяхме скъса се да мрънка и е залепена за баща си не го изпуска и за минута ooooh!
Ей много рожденни дни, кръщенета все хубави работи, много се радвам Hug
Това е за нас сега пак сме си вкъщи с обичайния ритъм.

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 15:19 от tzvetihc

# 116
Здравейтеее,
първо искам да ЧЕСТИТЯ РОЖДЕНИТЕ ДНИ НА СОФИ,ЛОРКА,БОРКО И МАКС!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА ,САМО РАДОСТ ЗА МАМА И ТАТИ С ТЯХ! Hug
Цвети,супер е басейнчето!Аз го поисках за подарък от едната мама за рождения ден на Дара !
Чинче,видях ви ,че вече сте морски -приятно изкарване ви пожелавам! Hug
Ваче и Дидолинка,е какво да кажа за тортите -без дъх съм!!!  bouquet
Гледам много снимкиот рождени дни ,кръщенета и наистина съм много радостна да виждам толкова много усмивки!
Ние сме много добре,сутрин Дара спи в количката на плажа поне 1час ,а после следобед на басейна още 1.30ч -2ч. Но днес е много жега и я прибрах в стаята малко ,после към 17ч. пак отиваме на басейна.
Много хапване има тук и как ни е сладко на всички ,ще се върнем дундички ,ама няма нищо ,после на диня и салати. Laughing
Хубав ден  и весели празници днес!

# 117
Ваче,поправих грешката във фейса,пуснах покана  Hug
Смятам да я направя вита следващия път,че поне по-лесно ще се пече в правоъгълна тава.Добре де,ти какво си рязала блата,през средата ли?Той не се ли реже на ленти,мажеш с крема и въртиш на спирала?Къде затегна тортата в ринг ли? Пък за фондана,то мойта торта затова е покрита от-до с разни цвъцки  Embarassed да не се вижда колко е неравна  Laughing

Ичка,бравос  Hug то и аз не разбрах къде почивате,но се радвам,че изкарвате добре!
Цвети,щом е залепена за баща си,не за тебе - това е добре  Twisted Evil А да не е паднала нещо и да се е стреснала щом иска за ръчичка само?

Иси,пускай да видим тортата,скромна - нескромна,много важно.То и мойта на фона на други е като да я е правила каката ми  Whistling

Ире,както казва баща ми : Трябва да има организация!  Wink Важното е скараджията да си е на мястото!

Надя заспа,отивам да ударя една глава и аз .

# 118
  • София
Ваче,поправих грешката във фейса,пуснах покана  Hug
Смятам да я направя вита следващия път,че поне по-лесно ще се пече в правоъгълна тава.Добре де,ти какво си рязала блата,през средата ли?Той не се ли реже на ленти,мажеш с крема и въртиш на спирала?

Точно така се пече, обаче после де реже отгоре, защото той никога не става равен. Значи идеята е следната имаш основа кръгла и над нея си навиваш рулата, после стягаш с фолио или ринг. Аз стягах с фолио и после с ринга от тортената форма, ама ми се получи като бъчвичка  Rolling Eyes А после още докато е стегната се подрязва в горната част, за да стане гладка. Ето тук така е дала Димитрана

http://dimitranas.blogspot.com/2010/03/primavera.html

Обаче аз нямам поспособление за рязане и ножа не мога да ми направи хубав перпендикулярен разрез и затова по средата беше малко хлътнала и там запълних с крем маслен. Обаче следващия път ще бъда по-прецизна вече  Wink

Оххх... нещо много ми се спи,а имам и ужасно много работа  Rolling Eyes

# 119
Здравейте
Ейй,събрахте ми очите с тия торти.Красотаа.....Ваче,а на Сашата не си ли правила такива за РД,пък може и да си казвала,но да не съм разбрала ooooh!
Честито на дамите-рожденички-Лорка и Софи   bouquetДа са ви живи и здрави и много да ви радват Heart Eyes
Ире,що така се промени плана....
Иси,супер ви е тортата Hug
Ичка,искарайте си готино,пък както казваш после ще слабеете....От хубавото не се бяга Wink

Общи условия

Активация на акаунт