Консултации с адвокат

• 133 813
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 60
Добре, а тези 20 дни задължително ли трябва да са накуп, как се броят точно- само през лятото ли?

До колкото знам от моята адвокатка тези дни не са задължително дадени само за лятото, а за цялата година, т.е може да се ползват разпокъсано. Все пак попитайте вашия адвокат. Може и без да искам да ви подлъжа. Стискам ви палци!

# 61
Добре, а тези 20 дни задължително ли трябва да са накуп, как се броят точно- само през лятото ли?
Ако в решението пише - 20 дни през лятото, които не съвпадат с платения отпуск на майката, значи са 20 последователни дни.

# 62
  • Варна
Перуника, благодаря за отговорите. Нямам оправдание за моето невнимание. Извинявам се! Peace

# 63
И аз в темата с въпрос относно режима на виждане.
Режима за личен контакт на детето и бащата е определен при нас така :- всяка втора и четвърта събота от 9ч. с преспиване до неделя 18 часа и 20 дни през лятото което време  не съвпадат с годишния отпуск на майката.
Този режим  АЗ го спазвам  вече почти десет години. Онзи ден получих покана от ЧСИ  в която бащата е заявил претенция ,че не му давам детето на време в срок и за тези 20 дни.
Кажете ми как мога /явно за минал период нещата са отминали/ ,за в бъдеще как де се подсигурявам срещу това ? Той може да не дойде да го вземе и да каже ,че не съм дала детето ? Или както в случая детето беше при него 20 дни ,а той претендира ,че не е било ? Също така той не спазва и времето на взимане от 9.00ч . защото му се спи ,идва и го взима когато намери за добре ,не го гледа той а негови роднини и дори те ми го връщат ,а и доста по-късно ,а зимата е убийствено детето да се прибере в 21.00 часа например и аз да го приготвя за училище ,да не говорим ,че  самото дете не е научило,травмирано е ... .

# 64
Да но когато едно дете отказва да ходи при баща си трябва ли да ходи насила при баща си като не иска.И какво се прави в този случай?И децата са с мнение и защо трябва да ходят на място където не искат.Къде отиват интересите на децата?

# 65
Питах ,питах... и получих следните отговори. Ако бащата не вземе детето ,за да не обвини майката че не го е дала тя трябва да намери свидетел. Ако закъснява с времето на връщане се обаждаме в полицията и ги уведомяваме там регистрират всичко.

ice_ мисля ,че срещу това нищо не можем да направим  Sad

# 66
добър вечер момичета ! Имам следното питане и искрено се надявам да получа отговор   bouquetДъщеря ми е семейна с едно дете  живеят в чужбина и двамата са българи и имат сключен граждански брак в България. Налага се развод поради изневяра с резултат от тази изневяра (сещате се какъв ) .Предполагам ,че делото  следва  да се заведе в България . Имат имущество в държавата в която живеят -къща закупена със заем който ще се изплаща дълги години . Господинът предполагам ,че ще се опита да протака -например да не се прибере  в България.Въпроси те  ми са  - 1.Може ли да бъдат упълномощени други лица ( родител) и от двете страни за да се заведе делото ?
2 Ако господинът откаже развод какво са вариантите ?
3 В съдебно решение за развод може ли да се реши и въпроса  с постоянното пребиваване на детето в чужбина без да се изисква на всяко излизане декларация от бащата ?
4.Би следвало издръжката да се определи спрямо тукашната му заплата нали ?
5 .Ще изискват ли и данъчна оценка на имота им в който живеят в чужбина -предполагам ,че е така ,но бих искала да се изясни ?
Благодаря ви !!!  bouquet

# 67
Здравейте, на първа инстанция спечелих делото за развод по вина. Съда присъди родителските права над близнаците ни на мен с режим на свиждане 1 ва и 3 седмица в мое присъствие, да ми предостави за ползване жилището което е негова собственост и издръжка която е 1/3 от заплатата му, както и да заплати всички разходи по делото. Той обжалва всичко като уточнявам ,че на първа инстанция нито поискал свидетели нито възрази на молбата срока за това, искам да Ви попитам
1. Децата са на 1 годинка като съм завела дело когато бяха на 6м. може ли на следваща инстанция да го променят <увеличат>
2. Той няма друго жилище това има ли тежест за промяна, и какъв наем би могъл да ми иска като такъв не бе поискан на първото дело.
3. Ако няма промяна в доходите <ние сме държавни служители и няма такава> биха ли намалили издръжката
Вината е доказана с медицински свидетелства <2> за побой имейл от жената с която живее че имат връзка , снимки и кореспонденция от фейсбук <последните на заседанието ги отхвърлиха> и показанията на брат ми че не се грижи за децата и след раждането ме напусна изнасяйки се от собственото си жилище. Трябва ли да представям други доказателства. Би ха ли отхвърлили вината
4, В момента се прави на добър и ме обвинява че не му давам да вижда децата, а аз спазвам решението
 на съда дори и преди то да излезе това би ли могло да е в мой ущърб.
5. На това дело кой период ще доказваме до молбата за развод или и след това, защото той сега се сети че е баща и това има ли тежест
6. Колко време след възражението трябва да обжаля и какво изобщо да направя,

# 68
добър вечер момичета ! Имам следното питане и искрено се надявам да получа отговор   bouquetДъщеря ми е семейна с едно дете  живеят в чужбина и двамата са българи и имат сключен граждански брак в България. Налага се развод поради изневяра с резултат от тази изневяра (сещате се какъв ) .Предполагам ,че делото  следва  да се заведе в България . Имат имущество в държавата в която живеят -къща закупена със заем който ще се изплаща дълги години . Господинът предполагам ,че ще се опита да протака -например да не се прибере  в България.Въпроси те  ми са  - 1.Може ли да бъдат упълномощени други лица ( родител) и от двете страни за да се заведе делото ?
2 Ако господинът откаже развод какво са вариантите ?
3 В съдебно решение за развод може ли да се реши и въпроса  с постоянното пребиваване на детето в чужбина без да се изисква на всяко излизане декларация от бащата ?
4.Би следвало издръжката да се определи спрямо тукашната му заплата нали ?
5 .Ще изискват ли и данъчна оценка на имота им в който живеят в чужбина -предполагам ,че е така ,но бих искала да се изясни ?
1.Да.
2. Много общо е зададен въпроса, вариантите са да има развод въпреки това или искът да бъде отхвърлен;
3. Да
4. Спрямо реално доказаните му доходи;
5. Имотът не е предмет на бракоразводното дело.

# 69
Здравейте, на първа инстанция спечелих делото за развод по вина. Съда присъди родителските права над близнаците ни на мен с режим на свиждане 1 ва и 3 седмица в мое присъствие, да ми предостави за ползване жилището което е негова собственост и издръжка която е 1/3 от заплатата му, както и да заплати всички разходи по делото. Той обжалва всичко като уточнявам ,че на първа инстанция нито поискал свидетели нито възрази на молбата срока за това, искам да Ви попитам
1. Децата са на 1 годинка като съм завела дело когато бяха на 6м. може ли на следваща инстанция да го променят <увеличат>
2. Той няма друго жилище това има ли тежест за промяна, и какъв наем би могъл да ми иска като такъв не бе поискан на първото дело.
3. Ако няма промяна в доходите <ние сме държавни служители и няма такава> биха ли намалили издръжката
Вината е доказана с медицински свидетелства <2> за побой имейл от жената с която живее че имат връзка , снимки и кореспонденция от фейсбук <последните на заседанието ги отхвърлиха> и показанията на брат ми че не се грижи за децата и след раждането ме напусна изнасяйки се от собственото си жилище. Трябва ли да представям други доказателства. Би ха ли отхвърлили вината
4, В момента се прави на добър и ме обвинява че не му давам да вижда децата, а аз спазвам решението
 на съда дори и преди то да излезе това би ли могло да е в мой ущърб.
5. На това дело кой период ще доказваме до молбата за развод или и след това, защото той сега се сети че е баща и това има ли тежест
6. Колко време след възражението трябва да обжаля и какво изобщо да направя,

1. Какво да увеличат? Всичко могат да променят;
2. Няма значение дали е поискан, наем му се дължи по силата на закона;
3. Могат да намалят издръжката по тяхна преценка;
Вината също могат да преразгледат;
4. Не;
5. Всичко може да доказва до момента на заседанието;
6. Не разбирам въпроса.

Като цяло от поста мисля, че адвокатът Ви не си е направил труда да обясни елементарни неща и въпросите Ви са логични, но много неясно зададени.
Втората инстанция може да отмени изцяло решението на първата и да постанови обратно решение. Консултирайте се отново с адвоката си да събирате нови доказателства.

# 70
 Благодаря mandarinka !  bouquet
Значи всеки  от тях упълномощава родител за съдебните дела.

# 71
   Здравейте !  И аз  имам  въпроси  ,  за   отговорите  на  които   ще  съм  много   благодарна !
    При   нас   всичко  мина  -  имам   влязло   в   сила  съд.  решение  на  22 .  05   и   излязло   на   1  инстанция  януари  .   Присъдена   издръжка  100  лв.  да   се  изплати   от   момента  на   завеждането  -  август  2011  . 
     Уви  с   триста  зора  и  разправии  ми   преведе  една  сума  ,  но   все  още  дължи  около  200  лв .  казвам   около   защото  има  и  лихви  .
    Питам  -  имам   изп.  лист  и  смятам   да  отида  при   съдия  изпълнител  ,   но   какво   ще  ми   е  необходимо   да   докажа  ,  че  ми  ги   дължи  -  имам  разпечатка  от   банковата  ми   сметка  от  януари  -  там  се   вижда  -  това  ли  е  и   от   този  период  ли   трябва  да  е  .
    Освен  това  септември  ,  при  завеждането   БНД  ми  изплати  една  сума  издръжка  за  3  мес.  уж  с  уговорка  да  не  търся   със   задна  дата   пари -  т.е.  отпреди   завеждането    август    ,  беше  представена   в   съда  ,  но  сега  подозирам  ,   че  смята   пак  да   използва   същата   за   тази   издръжка  ,  а  и  се  гаври   като  преведе   95  лв.  примерно  вместо  100   за  1   мес. -  не   съм  за   5   лв ,  но  като   се има  предвид  мижавите   100лв  !

# 72
Здравейте...прегледах всичко и не видях въпрос, като моя, дано не съм пропуснал нещо Simple Smile Жена ми се изнесе преди месец и половина, нямаме развод...сега ми прави проблеми, не ми дава да виждам детето, било изпадало в нервни кризи (пълна измишльотина според мен), а днес ми се обади и ми каза да ги оставя на мира??! Искам да знам какви са ми правата в този случай, мога ли да пусна някъде жалба...просто искам да видя детето си..... Благодаря Ви предварително

# 73
Здравейте...прегледах всичко и не видях въпрос, като моя, дано не съм пропуснал нещо Simple Smile Жена ми се изнесе преди месец и половина, нямаме развод...сега ми прави проблеми, не ми дава да виждам детето, било изпадало в нервни кризи (пълна измишльотина според мен), а днес ми се обади и ми каза да ги оставя на мира??! Искам да знам какви са ми правата в този случай, мога ли да пусна някъде жалба...просто искам да видя детето си..... Благодаря Ви предварително
      До решаване на въпроса за родителските права от съда, с майката сте с равни права. Можеш да пуснеш жалба до Отдел закрила на детето или до полицията, но те едва ли ще помогне много. Най -добре се консултирай с адвокат  и предяви иск за режим на свиждане с детето или за упражняване на родителските права. В зависимост от възрастта, съдът ще определи подходящ режим на свиждане. това, в случай, че си съгласен детето да живее с майката и тя да упражнява родителските права.
     Имай предвид, че при тези дела съдът служебно се произнася и по въпроса за издръжката на детето.

# 74
  • София
Здравейте. Искам да попитам при теглене на пари от детски влог, може ли да се подаде молба за освобождаване от държавни такси( детето е с ТЕЛК) и кога следва да се направи това, при положение, че с подаването на молбата се иска и платена такса? След това се връщат таксите или вместо плащане са посочва подадената молба за освобождаване?
2) Важи ли правото за освобождаване от такса по чл.5 буква "о "(майка на дете до 6г.) от Закона за държавните такси при подаване на заявление по чл. 49(1) от закона за наследство?
Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт