Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 635
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
wonder Hug Ти направо ме вкара в размисли Confused Tired Буба не говори,опитвам се да не обръщам много внимание на това /имайки в предвид, че племенника ми който е на 2 и половина чак сега започна да говори/, успокоявам се,че ще проговори,ама знам ли....Нещо се гъбясах Mr. Green Embarassed Кака й например проговори много рано /но все повече избягвам да ги сравнявам, защото те наистина са много различни Peace/ и сега постоянно й мели устата. Аз и ММ също много й говорим на Буба,обясняваме й,но тя засега казва само Ам-ам,Мааам,Бау, Аи. Та не знам и аз какво да правя..... Ти какво ще ме посъветваш? /като вече минала по този път Hug/

Буби Дръж ни в течение - ще ти е трудно да вземеш решение,ама пък все пак докторите нали са затова Peace Ако настояват да влезеш в болница,явно това е най-доброто за теб и бебчо Peace Силно гуш Hug

# 586
  • Пазарджик
Буби ,съжалявам ,че трябва да изживееш тези неприятни емоции Hug,стискам палци да няма повече такива притеснения.Почивай си повече,отдай се на грижите на вашите,че кой знае кога ще ти дойде пак ред Mr. Green Hug
Цитат
Може да е намек от Вселената, че нямаш нужда от консултациите им!
newsm10
Гали,голямо гуш за малкия бандит,бързо да му минава Hug
Някой да се е чувал с мама Зайка?Как е тя?

Днес направихме първата баня в басейн със слънчева вода,дребната не можах да я изкарам ooooh!
И да се похваля ,направих страхотна пица с патладжан и моцарела,Нелката си хапна доста,но това не ме учудва,изненадата беше от Таня-и тя си хапна доста Grinning От известно време тя почна да пробва ястия които категорично отказваше.Според мене това се дължи на сестра и,преди време ми каза,че щом давам дадена храна на Нели значи не е толкова ужасна.Май при нас малкото ще учи голямото за храната
Докато сме на размери за обувките,да питам и аз- какъв размер зимно яке трябва да взема(харесала съм на Нелката от един сайт)за 1,5г-2г.или 2г.-3г.

# 587
Нощни, тя вселената много взе да ме пързаля тези дни...  Laughing

Свързах се с доцентката все пак. Утре следобед на преглед. И тогава ще видим кой кого...  Crossing Arms
При всички положения утре отиваме при нашите и с или без болница, аз заемам легнало положение...

Тути, браво на Таня!  Hug

# 588
Тути, и при нас се получава така с яденето, мартин като види, че Ивайла яде нещо иска и той да опита  Simple Smile
Не, че имам голям опит с пазаруването от чужди сайтове, но останах с впечатление, че дрехите от английските са леко уголемени, но то на всеки сайт си има табличка с размерите, по-добре виж там, че май има разлика в номерациите на различните марки.

Буби, добре че си свързала с доцентката, добре е да чуеш още едно мнение, дано няма място за притеснение  Hug

# 589
Ох, Рал, де да можех да те посъветвам. Нямам идея кога човек трябва да е спокоен и кога да се тревожи.
Макс, на 3 г. и 7 м почти, все още казва само думи и не прави изречения. Поне започна да повтаря, че преди беше невъзможно да го убедиш да си размърда езика. Иначе според нас и всички, които работят с него разбира напълно. Логопедката твърди, че невербалната му комуникация е много добра и понеже всички го разбират той не си прави труд да говори. Водила съм го на всички възможни специалисти и никой не може да каже категорично на какво се дължи задръжката в говора.
Мона на фона на него се развива светкавично в говора, но всъщност според мен и тя изостава от "нормата" за възрастта май. Казва само роднините, имената им и как правят повечето животни. Понякога повтаря след нас някои думи, но все още не ползва много от тях. Очаквам обаче скоро да се отприщи. Много е любопитна и копира всичко. За разлика от батко си.
Иначе знам много добре какво значи детето ти да не казва нито една дума съзнателно. Макси каза мама, сочейки мен на снимка за първи път на 3 г. и 2 м и с татко му щяхме да се напием от щастие.
Мисля, че е важно детето да сочи, споделяйки с вас, че нещо го интересува или че иска нещо.

И при нас баткото е скептичен към нови храни, а Мона няма как да я спреш да опита. Той засега обаче не гледа от нея, но не спирам да се надявам, че и това ще стане. Самата аз съм много зле с храненето и започнах да опитвам някои неща след като навърших 30  Wink

# 590
ох, дара сочи и пиши от радост, хили се като ряпа, ама гък не излиза от нея Sad
аз почти съм решила да я заведа на психолог, та да видим.

# 591
Гери Hug Ох много се радвам, че ми писа Hug Добре че сме си ние тук във форума,че ако питам всички около мен /баби, дядовци,лели и т.н. / излиза че аз съм ненормална - била съм си въобразявала само,нищо им нямало на децата и т.н., и т.н. Tired Значи при нас нещата са следните - по цял ден Ъ-ка /ъъъъъъъ.... Crazy/,сочи,показва,води ме за ръка като иска нещо да й дам или да направя, и въпросните 4 думички които ти писах вече Whistling Понякога си мърмори сама /пак нещо от сорта на мамммааамммма/,ама общо взето с това се изчерва речниковия състав. Като я питам как прави кучето казва Бау /ама само когато тя иска Mr. Green/,кончето - Ц-ка с език Wink и всичко друго е Ъъъъъ Tired За разбирането - убедена съм че всичко разбира Peace Даже веднъж си говорим с ММ и му викам - Имам два лева в чантата си и тя след малко като ми понесла чантата и ухилена до уши я влачи по пода,умряхме от смях Joy Абе,дано наистина да няма проблем и да се отприщи в един момент Praynig Ама ако продължава и наесен така,може и да се допитам все пак до някой специалист. Ще те държа в течение Wink За Мона - както го описваш,мисля че скоро ще се отприщи Peace Не се притеснявай,всичко ще е наред Hug

Елч Hug И Буба така пищи,че понякога чак ме стряска Laughing Ама според мен изчакай малко с психолога - просто са мънички още дечицата ни,това е  Hug Heart Eyes

# 592
Според мен за консултация и особено ако намериш наистина добър специалист никога не е твърде рано, защото може да даде полезни напътствия как да се стимулира говора и цялостното развитие.
Гадно е като започнат да те убеждават, че трябва да ходите при тях поне 2 пъти в седмицата и няма как да се справите без тях.
Все пак мисля, че 1 г. и 6 м е възраст, на която е рано за сериозни притеснения.
Ралче, най-добрият съвет, който мога да ти дам е да си нащрек, но да вярваш в детето си и ти да запазиш спокойствие. Казвам го като човек, който от притеснение за кратко, но качествено загуби почва под краката си и това хич не беше от полза на малчо.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 19:31 от wondergirl

# 593
Гери Confused Да,особено пък когато става въпрос за деца това просто е жалко Sad Някакси печалбарството на гърба на притеснени родители ...... Sick Оф,не знам,една от причините да реша да изчакам още малко Peace Embarassed

# 594
Гери Confused Да,особено пък когато става въпрос за деца това просто е жалко Sad Някакси печалбарството на гърба на притеснени родители ...... Sick Оф,не знам,една от причините да реша да изчакам още малко Peace Embarassed

Ооо, Рал, те точно от това се възползват. Понеже много добре знаят, че родителите биха се лишили от много неща, но не биха лишили децата си от това, което смятат, че е най-добрата грижа... И това се отнася не само за лекарите, ами и за козметичната индустрия и всички производители на бебешки аксесоари и пособия...
Надявам се всички дечица да си проговорят нормално и да нямаме грижи. И Зори не е от много говорещите, майка ми казва, че аз и брат ми по-рано сме проговорили, но пък ММ е проговорил късно. Така че чакаме засега и ние...  Wink

Мам Зай, ако ни четеш, дай знак, че сте добре с малкото зайче, че си мислим за вас.  Hug

# 595

Мам Зай, ако ни четеш, дай знак, че сте добре с малкото зайче, че си мислим за вас.  Hug

И аз си мислех за мама зайка, ама не посмях да питам, надявам се да са добре.

Ох, мм преди малко падна в коридора и като си удари главата отзад в тила на едни метални части от детска количка, че като текна една кръв си изкарах акъла...викнах бърза помощ, те дойдоха след 50мин., вече беше спряло да тече кръв...сега е добре надявам се, поне така изглежда

# 596
Буби Hug

Ралче, най-добрият съвет, който мога да ти дам е да си нащрек, но да вярваш в детето си и ти да запазиш спокойствие. Казвам го като човек, който от притеснение за кратко, но качествено загуби почва под краката си и това хич не беше от полза на малчо.

Peace Peace Heart Eyes

Адис- егати случката Confused Надявам се да е наред всичко с ТМ Praynig Hug

# 597
  • София
Адис, ужас просто! Confused Дано да няма последствия от удара! Praynig

Буби, стискам палци всичко да е наред, а ти си почивай активно! :hug

Гали, голям ужас сте преживели и вие! Бързо да се оправя малчо! Hug

Люба, какво стана с класирането? А как са децата?

Мама Зайка и аз я мисля, май от днес трябва да е в болница! Ако някой я чуе да даде вест, утре мога и аз да я преслушам!

# 598
  • Пазарджик
Елч как е твоята кума?
Любе дай отчет и ти

p.s.
е това го пиша от 5 часа  ooooh!

# 599
  • sofia
Нашите безброй деца са добре. Каката остава в 7мо у-ще.

Адис, дано всичко е ок.

Буби, лежи докато ти е паднало, че с 2 деца малки....не ми се мисли, мила.

Общи условия

Активация на акаунт