Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 742
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Шоши, още не съм гледала 13 серия. Прилежно си чакам двата седмични епизода и преводът им.
По коментарите ти съдя, че за сега "Маската" ти допада. Аз там стигнах до 6 епизод и го стопирах за момента, че с това удължаване трябваше да се влача текущо до края на август.

Снощи изгледах 2 серии на "I Love Lee Tae Ri". Kim Ki Bum добре се справя с физиономиите в началото, Park Ye Jin също ми харесва, но това девойче JUB ми е дразнител. Ясно, че ролята й е такава, но като визия не мога да я приема като "неземната-перфектна-идеална-красавица", за която всички я имат. Таймингът на превода е просто  Crazy. Уж чета бързо, но на моменти ми се налага да спирам на кадър, че да прочета всичко ooooh!.

За следящите новите японски заглавия Sprout вече и на руски.

# 421
Katori Shingo( този честно не съм го чувала досега)

Изгледай това има го и на български и ще разбереш кой е. Един от любимите ми японски сериали, за който е говорено много тук.

Шошулчо, Ямапи си живееше като цар в САЩ. Той нямаше финансово ограничение. Е, разбира се не се хранеше в скъпарски заведения, нито спеше в няколко звездни хотели, но си изкара много добре пътуването. Похапваше си и джамбалая, и телешки пържоли, хамбургери. Ходеше на обществена пералня, а Хиро едва ли ще има това щастие. Сигурно ще се пере на ръце край някой гьол и ще се радва на всеки залък храна.

# 422
  • BG
rossonera, аз отдавна го заглеждам този сериал, но това определение human drama много ме спира да го почна. Кажи много ли рев има накрая или пък не е чак толкова за оплакване.
2в1, аз за Ким Бум имам много хубаво мнение( понеже в БОФ не успяхме много да видим от таланта му) откакто го гледах в един сериал, чието заглавие в момента не се сещам, но имаше връзка с 10г по-голяма от него жена там, която работеше в ТВ. И по едно време в някоя от сериите за да изглежда "по- възрастен" си беше боядисал косата сива, направо щях да падна като видях Joy

# 423
Няма рев, няма драма, има вяра в доброто. Гледай и ще видиш.

Това не е Kim Bum от БОФ, а Kim Ki Bum oт Super Junior, за който говори 1, и който гледаме сега в I Love Lee Tae Ri (2012). Бъркаш се.

# 424
  • BG

Това не е Kim Bum от БОФ, а Kim Ki Bum oт Super Junior, за който говори 1, и който гледаме сега в I Love Lee Tae Ri (2012). Бъркаш се.
Аз пак съм бляла Joy пък и честно от СуДжу само Hee Chul и Siwon знам Grinning

# 425
  • MJF
2в1 , Bridal Mask/Gaksital има много неща за похвала. Актьорите играят чудесно. Режисьора, предвид че е кореец и предвид че има много голям като брой каст се справя добре със снимането. Музиката, подходяща и разнообразна. Доста труд е имало и по най-различните дрехи. Видно е че с достатъчно пари се работи. Сега че има недоразумения в текста е ясно но сравнително е ок. Когато само едно звено  куца и то редовно заподозряното и то сравнително не много- сценариста  Mr. Green, го отчитам за успешно заглавие при корейците. Темпа на действието също заслужава похвала. Дали защото го гледам на порции а не по 1 епизод но не се зацикля/не доскучава. Аз си редактирам бойните сцени така че не ми пречат но пък актьорската игра включително и в тях е такава че даже и тях горе долу изцяло гледам.

? Отлагането на сериала на Tuon значи ли че I Do, I Do ще е удължен?

Мда, телешка пържолка и сие Хиромицу само ще сънува на това си пътешествие. Ясно за Ямапи, друг тип предаване а и няма междукултурен шок.

Мда , тези двамата "кимбумковци" са  различни. Аз пък Kim Ki Bum май до сега не съм го гледала. Наближава му реда.

нощен гост, при японците human drama точно не е свързано с рев, изключения има разбира се. Но това са предимно заглавия посветени на някакъв  обществен проблем а и най-често не на един. Ако ще се реве при тях май е при романтиките.  Mr. Green как звучи само но е факт. Разбира се това  ми обощение е условно.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 11:04 от 6o6ul4o

# 426
нощен гост, той отдавна не взима активно, да не кажа никакво участие в дейностите на СуДжу. Момчето казва, че иска да се фокусира върху актьорската си кариера, но официално май не е напуснал групата.
Другият Ким Бум Crazy, който си гледала освен в БОФ и в Woman Who Still Wants to Marry, можеш да го гледаш в още две драми Dream и Padam Padam......

А сериалчето, което rossonera ти препоръча е и едно от моите любими. Може и да си поревеш, но не заради някакви трагедии, а защото историята със сигурност ще докосне сърцето ти.

Шоши, няма удължаване на I Do I Do, но нали почва Олимпиадата и явно са решили да не се конкурират с нея. И с други сериали е така, явно всички телевизии ще действат по една схема. Ще изчакват с приключването на Игрите и тогава ще си пуснат новите драми.

# 427
Привет! Препоръчайте ми сериалче, подобно на BOF. Аз всъщност освен него съм гледала само и My girl. И двата много ми харесаха. Не предполагах, че ще обърнат "представата" ми за азиатското кино ... Simple Smile

# 428
Трябваше да сме я изписали вече тази тема. Rolling Eyes

Успях да изгледам "cin(T)a" (Любов  в превод). Накратко Simple Smile показват се взаимоотношенията между християни и мюсюлмани в Индонезия.Историята е  за любов и приятелство, което в крайна сметка не оцеля, но и същевременно дадоха и  много примери когато религията не е проблем в една връзка.Един не лош филм с не лошо ОСТ, въпреки, че е видно правен с малък бюджет.Все пак е валиден при сблъсак на различни вероизповедания, етнически  и дори социални групи във всяка една страна.

Шеки, здравей.
Виж в първата страница има каталог и препратки към продукции и други интересни места за азиатското кино.
А ако ти се гледа нещо много близко до BOF можеш да погледнеш другите версии на сериала. "Hana Yori Dango" е японската, "Meteor Garden" е тайванската, а "Liu Xing Yu" е китайската. 

# 429
Здравей Шеки Simple Smile.

Ако правилно разсъждавам, ти се гледа нещо леко романтично, с малко комедия и малко драма за цвят (макар, че при азиатците и по-точно при корейците, тя честичко е в повече) Wink.

Давам ти няколко заглавия, а ти влез в Каталога на първа страничка, избери си някое от заглавията и като цъкнеш на него, то ще те препрати към място за сваляне.

Корейски - Secret Garden , You're Beautiful , Sungkyunkwan Scandal , The Rooftop Prince , The Greatest Love , Personal Taste , Kim Sam Soon , Full House , Oh! My Lady , My Girlfriend is a Gumiho , Goong , Coffee Prince , Protect The Boss

Японски - HanaKimi, Buzzer Beat, Pride, Tumbling

# 430
Влязох преди малко с първи епизод на Beginners! (2012) в полицейската академия.
Лейтенант dovedе, ходом марш!  Laughing Сега ще мъчим и лейтенант Шошулчо да се включи в нашите редици заедно с Тайске Фуджигая и Хиромицу "Индийчето" Китаяма.

Отлична първа серия от това, което видях по TBS преди малко. Лейтенант Шошулчо, давай да те мятаме и теб на това ново японско заглавие. Мисля, че ще го оцениш има и смях, а ще се запознаеш с Тайске и Хиро, за който толкова говорихме тези два дни.

Тайске е голям тарикат, играят му очичките. Много се смях в началните кадри, когато го дадоха с мотора и как си тананикаше безгрижно песен. След това и в банята, когато го заключиха навън, строиха ги в една редица, а хавлийката му взе, че падна.  Laughing Тези японски хлабави хавлийки, еййй! Също като на Такаши Соримачи във втора серия на Wonderful Life (2004).

# 431
  • MJF
Хм, когато гледах Shiawase no Kiiroi Hankachi помня че исках да видя и версията от 1977 The Yellow Handkerchief но не я намерих. Сега ровейки за друго пък нацелих точно стария филм. Следва.

Добре че няма нови заплахи от удължения при корейците.  Mr. Green

Thinking обмислям предложението, в японско  школо и с въже не може да ме примъкнете но в полицейска академия може, не съм пробвала до сега. Хавлийки а?!  Thinking че и падат.

# 432
Благодаря за препоръките! Наистина търсех нещо подобно - романтика съчетана с комедия, ама май пропуснах да го напиша  Embarassed.  Между впрочем изгледаните от мен два сериала си ги избрах точно от каталозите на първа страница, но преди това някой ги беше споменал в темата.  Отивам да тегля ...

# 433
Шошулчо, аз се навивам за японски училищни дорами, но на сериозна тематика, които разглеждат даден/и проблеми и го разрешават, както ще бъде от 20-ти юли по TBS с новия сериал Kuro no Onna Kyoushi (2012), но останалите, които сега тръгнаха са пълна трагикомедия и те разбирам. То и аз там съм като теб за въже.

Тук обаче в Beginners! не е така. Това е история на млади хора, които се обучават в една полицейска академия. Една много човешка история от това, което видях. Има драма, има и комични ситуации, но най-важното - отлична игра от главните герои. Мисля, че ще ти хареса, а и най-после да видиш Тайске и Хиро, за чието пътешествие в Индия споделям.

# 434
  • MJF
2в1 , понеже изгледах Фантом 13 а ти най-рано утре да те предупредя
Скрит текст:
че има голяма "смешка" от нашия приятел сценариста. Е просто нямам думи. Явно за снимки не се и сеща. Ще сложа още един спойлер за самата "смешка"
Скрит текст:
В началото на епизода иде полицая , който охраняваше важния свидетел и им казва на нашето трио че инспектор от техния отдел му е наредил да излезе, защото  искал  да говори с арестувания. Знаеш че са 4 броя тез инспектори без нашите трима, дето сега се движат в пакет. Както и да е преглътнах че не му извадиха и показаха снимки на останалите 4 за да посочи кой. Да речем че се бързаше . Обаче по-късно моя "приятел" отиде в затвора и го сгащи въпросния полицай за разпит. Е пак не се реши въпроса със снимки  ooooh!. Защо приеха че само младока е влизал в стаята и се разсеяха с поръчката на специално меню, приеха че записа не е вече редактиран .... Просто режисьора снима и сглобява на парче и се получават едни каламбури.
Видяло се е че и нова титла ще си сложа - лейтенант, до досегашните ми-мрънкало, мързел..... Тайске и Хиро им е време да се запознаем а не само по фотоси да ги гледам. Мда. То им претръпнах вече на японците с техните само 1 серия на седмица и превод под въпрос.

Апропо, Mou Ichido Kimi ni, Propose (2012) въобще ще се преведат ли последните 3 епизода?! Да залагаме. То хубаво са превели първите епизоди на всички заглавия от лятната сесия, даже ударно, но аз си искам  Naughty Crossing Arms трите последни епизода пък. Мрън.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 19:04 от 6o6ul4o

Общи условия

Активация на акаунт