Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 740
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Нещо, което ми направи силно впечатление в първи епизод на приключението в Индия на Хиромицу Китаяма.

Огладня и искаше естествено да си купи нещо, и стана свидетел на една улица в Ню Делхи на "атракция" - в един леген, край една чешма, един "индийски ресторантьор" ще го напиша "приплакваше" ужасно мръсни чинии и просто ей, така си ги хвърляше обратно в същия леген, от който ги изкарваше. Хиромицу мека казано бе "очарован", да не ви казвам и аз как бях. Каза, че за нищо на света не би опитал от кухнята на този "гостоприемен" индиец. Каза и още нещо, което ми направи силно впечатление: "Предупреждават ни в Япония, че трябва да внимаваме в какви чинии ни се сервира, но това не е добре. Няма да ям от това." Страхува се да опитва каквото и да е, но го разбирам напълно. След това се опита да попита на английски (който говори ужасно) за ресторант, в който сервират вкусно къри, но човекът не го разбра и го препрати на някакъв зевзек, който пък го попита дали иска 5-звезден хотел. Хиро пари няма за ядене, а се опитват да го набутат в хотел, че и 5-звезден. Далавераджии, изнудиха го и да се качи в едно такси, което го заведе все пак до ресторант, в който можеше да похапне къри (разбраха все пак, че иска да яде, а не иска 5-звезден хотел). Изнудиха го и да си купи индийски шал за главата, 400 рупии и продавача му каза: "Давам ти два на 700 рупии. Един за теб и един за приятелката ти.", а Хиро отговори: "Нямам приятелка. Не искам втори шал, само един за 400 рупии." Търговията трябва да върви някак в Индия с незнаещите туристи. Седна все пак в ресторант, да похапне, защото бе много гладен и тъй като има бюджет от само 7 000 трябва да се съобразява с цените. Имаше на масата купичка с малки глави лук и попита дали са безплатни, та започна да яде от тях и като му налюти, като му се препи и вода, а после и бира, не се сдържа и си поръча от пенливата течност. Дойде ред и на индийското му къри. Отново шок и ужас и за мен като зрител. Кърито бе сервирано в нещо като онези алуминиеви чинии от едно време в столовете (а го заведоха в "уж" ресторанта в Ню Делхи номер 1 по приготвянето на къри). Препълнена до горе, с повече сос и много малко пиле в него. Но като е гладен Хиро интересува ли го... Изяде всичко с обикновената питка от брашно и вода, които са типични за индийците. 911 рупии похарчи той в този "свръхмодерен" ресторант буквално за нищо и за целия ден похарчи около 1/4 от парите си (обяда в ресторанта, шала, таксито, в което се вози). Очевидно е решил да гладува след като свърши отпусната му сума.

Голяма мизерия видях от кадрите из Ню Делхи. Голяма. Това е наистина приключение. Ямапи бе в огромната цивилизация, а това тук е "Добре дошли в джунглата!".

Ето и два скрийншота от мен от пътешествието на Китаяма-сан. С втория ви показвам "как се мият чинии".

Хиромицу с индийския шал, който си купи

# 406
Е, не Sick. Определено не съм за такива експерименти. Този културен шок не е за моите стари кокали. Но тъй като едва ли някога ще мога да си позволя пътуване до Индия, няма и да ми се наложи да го преживявам Laughing.

# 407
  • Пловдив
rossonera, благодаря за прекрасния разказ  Hug. Много обичам такива обзори, на японски риалити предавания, излезнали изпод перото ти. Толкова добре си предала всичко, че като четях и се потърсвах на някои места  Laughing. Изобщо не ми трябва да гледам предаването.
Трябва да благодарим и на 6o6ul4o, че ти подейства като катализатор  Simple Smile.

6o6ul4o, изрових някакъв линк за гледане онлайн на Route 66, който съм публикувала и по-рано, още като вървеше предаването, но епизодите са без субтитри. За съжаление май са качени и само 9 серии от излъчените 12, поне аз не намерих повече. Отдолу са дадени линкове на предходните епизоди.
Има даден линк и за английски субтитри. Като цъкнеш на него те препраща на място, от което можеш да свалиш не само субтитрите, но и файлове на самите серии(тук вече има всички епизоди) и както е обяснила rossonera да съединиш. В този сайт са посочени и две програми за съединяване на частите.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 15:32 от dovede

# 408
  • MJF
Хи, хи като си представя физиономията на Хиромицу Китаяма особено когато е гледал миенето на чинии и донесеното къри  Joy Joy. Представям си и картинката как е преговарял за шал и ядене  Joy Joy  Оххх горкия. Тоз човек дрисъка му е гарантиран щом е с такава рестрикция на средства/пари. Твърде интересно ще е из Индия. Това че е изразходил бая рупии за една серия/1 ден , ако снимат серия-ден, предвещава интересни моменти до края на 8-те.
rossonera, аригато.   bouquet  bouquet посмях се на глас.
dovede , аригато Hug. За сега съм пас със свалянето. Ямапи "пасти" яде в сравнение с  Хиромицу.

# 409
dovede, аригато. Ще споделям тогава какво виждам от Хиро и в следващите епизоди.

Шоши-сан, Kis My Ft2 едва ли ще ги прослушаш някога, но научаваш и опознаваш момчетата от тази група покрай приключенията им. Запозна се с първия член Юта "Лукчо" Тамамори покрай луковите му авантюри, а сега и с Хиромицу "Индийчето" Китаяма покрай пътешествието му. Тайске Фуджигая ще го опознаеш това лято, защото ще коментираме от утре Beginners!, неговото и на Хиро участие. С Джонитата никога не е скучно.

Да ви споделя и какво видях снощи от втора серия, която се е излъчила в понеделник в Япония. Качиха я, а днес или утре и ще я събнат на английски.

Целта както казах на Хиро е Калкута и след като няма кола, трябва да се предвижва с влакове, автобуси и всякакъв друг транспорт (имам усещането, че в даден момент ще включи и слонове). Новата му цел бе град Джайсалмер, а транспортното средство влак. Ако видите това, което видях и аз ще оцените българския жп транспорт много, много високо. Laughing И ще сте изключително благодарни. Мизерия, мизерия и отново мизерия. Хиро бе втрещен. Свикнал на бързия и организиран модерен японски транспорт това, в което се качи бе... нямам думи да ви опиша картинката. Влакът потегля, а пътниците го гонят в движение и се качват. Врати няма, ма то защо ли и да има, като се замислиш. Картината, която и Хиро и аз като зрител видях от местата през, които преминаваше влака - бордеи, в които живеят хора, мизерни улици, мръсотия. На финал пристигнахме в град Джайсалмер и дадоха откъси от 3-ти епизод - Хиро ще се "повози" и на камила в Desert National Park.
Авантюрата му наистина е голяма, а смехът гарантиран.

Ето и скрийшот от влака. Така реагира когато видя купето си. Laughing

# 410
  • BG
rossonera много увлекателно разказваш, посмях се от сърце докато те четях и от друга страна пък ми стана жал за тези хора там, наистина живеят в голяма мизерия и нищета, а какви болести може да лепне човек ooooh!Аз обичам да гледам разни предавания по дискавъритата и като се сетя само какво съм виждала, специално за Индия...
ПП Поне си има вече чалма на главата, да не го пече  слънцето, 400 рупии не са отишли напразно Grinning

# 411
  • MJF
E не!   newsm62 С помощта на 2-те снимки си представям мнооого образно картинката - японец в индийски влак. Вярно че като мярна по тв кадри от индийска железница често си казвам "нашата е направо цвете". А Хиромицу  дори не е правостоящ, трябва да е доволен, направо лукс ми се струва това купе.  Mr. Green. Аз на нашата железница съм качвала немец, хем в новите мотриси а не в старите, добре познати ни. Тънтуркахме се средно с 30-40 км/ч и 100 км ги взехме за 3 часа. Атракция  Laughing. Камилата явно ще е преди качването на слон  Simple Smile.
rossonera , благодаря ти за голямата доза смях днес.  Hug

The Divorce Syndrome-телевизионен филм.

Приятен за гледане а и такова чувство остави в мен като го изгледах. Много интересен образ на консултант по семейни проблеми, може да кажем неконвенционален, чаровен шемет. Допадна ми как бе поднесено от режисьора. Имаше и достатъчна доза  Laughing на фона на доста сериозните казуси. Както се казва c'est la vie. Доволна от това си попадение.

Miki Nakatani съм я гледала сравнитело скоро  и в друга главна роля в Sweet Little Lies. Като гледам филмографията й съм изгледала и други филми но не я помня. Добра актриса.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:31 от 6o6ul4o

# 412
Шошулчо, онзи ден ти обърнах внимание, че ще стартира на 10 юли по Fuji TV (бел.ред вчера) едно интересно японско заглавие - Iki mo Dekinai Natsu (2012). Наблегнах ти също, че режисьор е нашият човек Кейта Коно, създал Freeter Ie o Kau (2010) и Hayami-san to Yobareru Hi (2012). Записвай го с големи букви за гледане. Дорама точно от нашата кръвна група, след като изгледах първи епизод. Много интригуващо и отново много човешко японско заглавие. С режисьор като Коно-сан май това не учудва.

Благодаря и на гостенчето от нощта и на теб отново. За мен е удоволствие да ви споделям приключенията на Джонитата. Музиката им не е за мен, но ги уважавам и ценя много като шоумени и актьори.

# 413
Шоши, а Koki Tanaka какъв го играе. Като го знам какъв е шемет, особено когато Akanishi Jin е около него, по времето му в KAT-TUN....  Crazy.

Ейй, каква "реклама" направихте на БДЖ-то Joy. Във влак не съм се возила май повече от 20 години. Обаче сметнах, че със 125 долара за 10 дни, един българин ще се справи там без да му мигне окото hahaha. Ох, майтап-майтап, ама никак не е за смях Sad.

И нещо за Tuon

Tuon, сори мила, но старта на излъчването се отлага за 15 Август, вероятно заради Олимпийските игри. Малко повече ще трябва да почакаш Hug.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 23:03 от 2в1

# 414
  • MJF
Ето така  вече ми е  ясно. 2в1 като си го изчислила в долари, придобих представа. На Хиромицу няма да му е лесно. Да видим как ще приключи като финанси. Бай Ганьо знае 2 и 200.
Верно че изрекламирахме БДЖ-то  Laughing Laughing

Аз пък взех да смятам тези 300 дни отнесени към бременност като прочетох резюмето на Iki mo Dekinai Natsu (2012), щото в седмици ми е по-ясно. Интересно закона им защо се е спрял на точно толкоз но ме потриса допълнението дори при доказан с ДНК тест кой е бащата. 21 век сме вече, да си поправят закона. Мда, добре е че са посветили на този социален казус  заглавие. Да го превеждат щото .....  newsm66

Олеле какъв хамелеон този Koki Tanaka. По тази снимка щях да кажа че такъв нямаше във филма, там е с доста повече коса . Добре че още помня героите  Laughing. Koki Tanaka играе младши сътрудник във фирмата за семейно консултиране. 
Скрит текст:
Героя му имаше хубав мирис  Laughing а към края в много сериозна ситуация, в сублимен момент се оказа че е гей.

Ох  Laughing в Bridal Mask   Ahn Seok-Hwan ме  Joy. Този актьор ме весели точно в 2 заглавия сега и все е различен. Шапка му свалям.
  ConfusedThinking Kim Jeong-Nan , която гледам в Gentleman's Dignity играе според мен и тук и то точно като съпруга на Ahn Seok-Hwan и тя е голяма  Joy. Обаче в листа на каста не я виждам а и в нейния профил го няма Bridal Mask.  Е не може да имам чак такава зрителна халюцинация.  Thinking

# 415
Tuon, сори мила, но старта на излъчването се отлага за 15 Август, вероятно заради Олимпийските игри. Малко повече ще трябва да почакаш Hug.

Grinning Поне омекоти удара.
Някой друг да има лоши новини Crossing Arms сега е момента да ги казва.

# 416
Това за влака в Индия съм го запомнила от една статия в "Cosmopolitan" - 60 неща, които да направиш преди да остарееш на 52-ра позиция е, защото си е истинско предизвикателство наистина. Аз отивам пак да преброя колко от нещата съм правила. Simple Smile
П.С.: Изброих ги, само 18 - трябва да наваксвам.
В момента гледам That Love Comes, до 7-ми епизод съм и като го изгледам ще пиша по-подробно (засега ми харесва).

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 23:33 от didkapan

# 417
Шошулчо,

... Целта му е без кола със само 10 000 йени (125 долара), които той обмени в рупии (7 000 рупии)...

Пуснаха късно снощи превода на английски на втора серия от приключението на Хиромицу в Индия. Целта на пътуването му е той да си даде ясна сметка какво има като популярна личност в Япония. Да живее в бедност, така както милионите хора в Индия, да спестява от всичко, да оцени живота, борбата за оцеляване, която се води в този край на света всекидневно. До тук обаче наш Хиромицу не се справя с това. Едва втори ден от пътуването му, а той от 7 000 рупии има само 4 450. Очевидно, че най-интересното от пътуването му предстои, т.е дните на глад.

Направи ми силно впечатление едно изречение, което той каза във влака, гледайки бордеите, мизерията, в която живеят индийците: "Какви хора са индийците? Те са също като нас жители на тази земя, но те полагат много повече усилия, за да оцелеят."
Сблъсквайки се с това отчаяние (самият той каза, че е изписано на лицата на хората, които е видял през първия си ден) мисля, че Хиромицу ще израсне много по време на това свое пътуване. Ще цени от тук насетне всичко, което той има в Япония и ще е изключително благодарен.

Аз като зрител също си давам ясна сметка и виждам това отчаяние... Какво ли още предстои да видя? Със сигурност картината няма да е кой знае колко различна. За това наистина трябва да ценим това, което имаме, защото милиони по света, милиарди дори нямат нищо и живеят в огромна бедност.

Много, много интересно пътуване в Индия. Нищо общо с това, което видяхме от Ямапи зимата. Със сигурност тук ще научим страшно много, не само като дестинация, места, които ще бъдат посетени, а и от чисто човешка гледна точка.

Този сезон пиша отличен на преводачите на английски на японските дорами. Всичко, което излиза и излезе вече е преведено. Всичко. Iki mo Dekinai Nаtsu също.

# 418
  • MJF
Ой  Embarassed. Изпуснала съм да забележа и доларите в твоя първи пост за Индия, но то имаше доста други неща, които ми бяха итересни в него и  чак после като спомена 2в1 бях на темата пари. Мда, целта на това предаване ми е ясна. На Хиромицу и някои зрители ще им подейста като отрезвително. Ямапи как завърши на края финансово?

Последия ред в постата ти се правя че не го  прочетох.     Laughing Hug

2в1 , Фантомът как успя да "разпертушини" този полицейски отдел?! А моя "приятел" шефа им, продължава да върши и реагира първосигнално дори и след като му показаха от твърде близо , че нещата не са черно-бяли.

Харесах си 1 или 2- още не съм се ориентирала за бройката , хорови изпълнения звучащи в Bridal Mask/Gaksital но още не ги намирам из нета. Сравнително отдавна не съм си допълвала музикалната папка "корея" с нещо. От сегашните заглавия ми хареса и това Spring I Love You (A Gentleman's Dignity OST и вече е в папката ми.

# 419
  • BG
Добро утро и от мен.. rossonera  пак ни е приготвила поредното интересно четиво, за което и благодаря. Интересното ще стане като му свършат парите на Хиромицу , предполагам, че ще измислят някакъв начин, например да работи нещо почасово срещу някакво мин. възнаграждение, не вярвам да го оставят да мре от глад Laughing
 Като споменахте за Ямапи,вчера четох при рускините, че ще участва в нова детективска драма Monsters заедно с Katori Shingo( този честно не съм го чувала досега), която ще се излъчва по TBS  в неделя в 21.00 ч от октомври 2012.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт