Кюретаж и забременяване след това - 36

• 24 441
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Зузи знам само,че мен имунолозите ме насочиха да изследвам и тези неща: Листериоза,бруцелоза..нещо пропускам, ама не се сещам в момента..а токсото е ясно.

# 676
Ще се консултирам пак и аз, но така или иначе ще ме бодат, ще гледам да пусна бруцелозата и каквото там още се сетят.

# 677
хм, значи имало и друго неизследване освен цитомегаловируса-бруцелоза! Дали само в ХЕИ, или навсякъде може да се изследват? Тва чудо пък за 1 път го чувам бррр

# 678
Привет момичетаа:)
Днес получих резултата от имунологичните изследвания от клиника Малинов.
Заключението от изследванията е:
Понижен релативен брой на В клетките. Повишено серумно ниво на АНА. Необходимa e спецификация на ЕНА - Ro, LA, изследване на ТАТ и МАТ, с оглед определяне имуномодулиращата терапия при АРТ.
Препоръчва се Огестан 1к/дн и аспирин протект 1т./дн. Контрол при планиране на бременност.

Как ще коментирате изследванията от своя личен опит?
Благодаря Ви предварително:)

# 679
  • София
Зузи, абе дано да не е бурцелоза, че това си е голяма гадост, но не мисля, че такова нещо може да протича безсимптомно толкова време. Действайте си с контролните за листериозата и консултирай се дали да не пуснеш и за други инфекции, от които може да са завишени титрите.

Basis, а ти как си, мила? За себе си нищо не казваш.

Златенце, Мименце  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover за утрешните прегледи и за двечките  Hug

tinky_82, само за ТАТ и МАТ мога да ти кажа, че са антитела на щитовидната жлеза, другите неща нищо не ми говорят, но препоръчителната терапия са най-баналните неща - аспирин и този огестан е предимно Омега 3, пия ги и двете в момента, изцяло с профилактична цел, е, аспирина ми е назначен от лекар, но без да съм пускала някога имунологични изследвания.

# 680
  • Пловдив
Светле, радвам се за добрите новини  Hug Скъсяването е минимално, а и с тази дължина на шийката си повече от супер. Аз в твоите седмици бях под 2 см. вече  Whistling Така, че релакс и не вдигай ти багажите - има си мъже за тая работа  Wink

Зузи
, не се ядосвай душа. Изчакай да се види контролата какво ще отсече  Hug Може и така да става по време на бременност наистина! При следваща бременност може да го пуснеш да видиш какво прави  Thinking Ама тоя доктор не се сетил... Ужас! И всичко за твоя сметка и за сметка на бебето ти  Sad

Слънчице, много се радвам за теб  Hug Hug Hug

Златенце, пусни наистина урина да се види дали има подобрение. Много е гадно да боли цистит  Sad

Теди,
така се вълнувам за теб!!! Скоро ще гушкаш бебка  Heart Eyes Раждай си секцио! Като те гледам на снимките колко си тясна абсурд да родиш нормално! По-добре не рискувай!

# 681
Здравейте момичета,набързо ще се представя.Казвам се Катя и преди 3 дни загубих за втори път бебенцето си.Пука ми се околоплодния сак в около 20г.с и сега и миналата година.Тогава се установи инфекция Уреаплазма и на мен колкото и тежко да ми беше вярвах че това е била причината и сега се следях под лупа,но...Имам операция на шийката и сега ми беше сложен даже и серклаж за по-голяма сигурност.Много ми се иска да разбера каква е причината ,защото аз забременявам само след инвитро и такъв развой на нещата направо ме подлудява.Може би има някоя от вас с подобен проблем,но не съм изчела темата още.Ще съм благодарна да споделите какво са изследвали при вас че вече мисля да започвам всичко от А и Б.Имам толкова изследвания досега, и микробиологията ми беше чиста 12 дни преди инцидента ,но отговор няма.Това е от мен за сега ,ще се върна да ви попрочета доколкото мога.

# 682
О,Shyny съжалявам да те видя в тази тема .И тук още веднъж много съжалявам за случилото се.Знам че няма да ти стане по леко но кураж и дано скоро е ясна причината.

# 683
Ох,Зузи,аз от доста време съм в тази чуденка на кой да вярвам,това е някакъв ужас,да не знаеш на кой за какво да се довериш,знам какво е,милата ми Hug Hug Hug И аз искам да си пусна за листериозата,но така и не намерих къде да я пусна,ти къде я изследва? За бруцелоза мисля,че нямам назначено да я правя

Кляш,и аз съм с ИР и от 2 месеца съм на Метфогама по назначение на д-р Даскалов и диета,аз не съм с наднорменно тегло и тези 2 комбинации ме карат да свалям доста килца и ако продължа така ще стана плашило Embarassed Rolling Eyes А каква е разликата м/у Сиофор и Метфогамата,знаеш ли,сега по време на бременност пиеш ли Сиофора newsm78

Shyny мила,много съжелявам за случилото се,но.......за жалост каквото ни е драснато неможем да го избегнем Hug Желая ти скорошно откриване на проблема и една спокойна и безпроблемна бременност,а ти какви изследвания си правила досега?

Теди,щом пък проблема е в таза,не се назорвай,нека мине по най-безопасния начин за бебка,защото все пак в такъв случай се гледа по-благоприятното за нея,пък и ти няма смисъл да страдаш,за упойката и аз не удобрявам спиналните,незнам защо,предпочитам пълна макар,че знам,че не е хубава за сърцето,за бебето,но изпитвам ужас при мисълта че няма да спя и ще чувам всичко пък и още повече като знам какво точно представлява тази операция,гледала съм я мнооого пъти,не искам да те плаша в никакъв случай,сега има толкова добри лекари,че няма нищо да усетиш,но......мое лично мнение секцио ли е да е с пълна упойка Peace Hug

# 684
  • София
Shyny, много съжалявам, че вървиш по толкова труден път и се е наложило да преживееш такива мъки  Hug А микоплазми, уреаплазми и хламидии изследвала ли си пак преди да забременееш втория път? Още преди да започнем опити аз имах големи ядове с микоплазми и уреаплазми, лекувах ги веднъж, контролата после отрицателна, а след година се оказа, че пак ги имам и втория път вече след доста силна комбинация от антибиотици ги преборих окончателно.

# 685
Shyny много съжалявам че минаваш през това, надявам се бързо да се възстановиш от преживяното, прегръщам те много силно  Hug Hug Hug

Боби123 няма разлика между метфоргамата и сиофора, пиех го в началото , но препоръка на ендокринолога го спрях, сега към 20г.с. някъде ще правя повторно обременяване за да видим за гестационен диабет.

# 686
Кляш,сега само на диетка ли си,на кой месец го спря,и аз така да искам да го спра,ама разбрах,че се пие поне 6 месеца и после се пуска контрола и ще се види дали оставам на диета или ги продължавам,а кой ти каза  в 20г.с. да правиш обременяването,защо не по-рано,а иначе постоянно ли си следиш кр.захар,макар,че то май само от нея не се разбира

# 687
Момичета за съжаление нямах "късмета на начинаещия" с първия цикъл и одеве след толкова чудене какво ще става най-после се разбра. Чувствам исе толкова "ограбена и опустошена" след всичко, което ми се случи тези дни. Може би трябва да си поплача малко и ще ми стане по-леко. От една страна си отдъхнах от целия ужас, в който живях да не би случайно да съм бременна и да си навредя с всичките тези нерви, без това си имам угризения за преди. Ще приема, че се е наредило по-добре като стана така и явно наистина изпуснахме ову-то миналия месец и че всичко има причина нещата да се наредят така и е по-добре да се махна от тази проклета фирма. Дано нервите не повлияят сериозно върху контролата на ТСХ-то, че цял месец се опитвам да съм спокойна и заради това. Да стискате палчета тази седмица.

# 688
Shyny, съжалявам за случилото се!  Confused Желая ти това да е последната такава случка в живота ти!  Hug
Lyne , не се отчайвай! Другият месец ще е вашият! Сега отдели време за себе си, поглези се и си почини! Трябва ти много положително мислене все пак!  Party

При мен ситуацията след сутрешното изследване и прегледа е следната - никакво подобрение, да не кажа обратното - всички екстри като бактерии, левкоцити и т.н.. Лекарят ме прегледа пак на ехограф, всичко с бъбреците е ок. Стигна до извода, че антибиотикът не действа, затова го спирам моментално и в понеделник пускам изследване да се установи каква е точно бактерията, а дотогава пия Цистостоп Рапид (бил по-добър от Уринала). Питах го дали може да окаже някакво влияние на бебето цялата тази история, защото се притеснявам бактериите да не стигнат до него и той каза категорично не!  Rolling Eyes Единствено Магнезий и но-шпа да си пия, за да не предизвика контракции болката. Та това от мен.  Tired

# 689
  • Варна
Светле, радвам се за добрите новини. Hug Hug

Зузи, този титър никак не е нисък. Моят съвет е да си изчакаш конторлата и тогава да решите с доки какво да правите. Ако положенето не се промени аз бих изпила един антибиотик за мое спокойствие още повече, че листериозата не се повлиява веднага от антибиотика, а трябва време. И разбира се при една следваща бременност веднага контрола. Както знаеш при мен това се оказа проблема заедно със завишените НК клетки за двете загуби. Стискам ти палчета наистна това да се окаже проблема и следващият път всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig

Shyny, съжалявам за случилото се. Hug Hug Hug

Златенце, съжалавям да прочета, че нещата не са се подобрили.  Hug Дано с правилният антибиотик бързо да преборите тази гад. Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт