Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 381
  • 815
  •   1
Отговори
# 390
В нашата  служебна бележка са вписани само БЕЛ и Математика  Thinking .Предполагам - че само те се изписват в заявлението.

При нас на бележката фигурира и оценката от НПМГ.
 Предполагам, че там фигурират всички допълнителни положени изпити за училищата, в които ги изискват и без които не може да се кандидатства.

# 391
 Детето трябва ли да присъства при подаване на молба за второ класиране и записване?
 Нужно ли е медицинско за НТБГ?

# 392
  • София
BOHU, можете да участвате в третото класиране, без да сте участвали в първите две.  Peace

# 393
  • sofia
BOHU, можете да участвате в третото класиране, без да сте участвали в първите две.  Peace

Благодаря, ако не успея да измъкна някаква класация до понеделник ще останем за трето класиране.

# 394
Нужно ли е медицинско за НТБГ?
Да.

# 395
  • София и там където не се пуши
Та въпроса ми е ако не подадем заявление за първо класиране ще може ли да участваме в 3то или да подам заявление за първо класиране без да я питам повече. 

Да можете за всички СВОБОДНИ места. На четвърто по училищата също. И няма нищо лошо в това, след като детето е убедено в това.

Миналата година една приятелка така подреди желанията, че се беше много ядосала (грешна подредба) и не записа децата, където влязоха. Направо участвува на трето класиране и така децата и влязоха в желани училища.

# 396
  • София
Боху, аз не бих разчитала  само на преценката на детето. То наясно ли е какво означават различните класирания и какви са рисковете? А дори да е наясно, бих го накарала да направи своя избор, да подреди някакви училища и паралелки, дори ако трябва аз бих попълнила заявлението. Понякога децата просто трябва да бъдат поставени пред свършен факт или принудени да се съобразят, защото за толкова важни моменти в живота не можем да се осланяме само на тяхното искам/неискам, защото те са още деца и не могат да носят пълна отговорност за действията и бездесйствията си. Те понякога просто не знаят какво искат, но ние като отговорни възрастни трябва да знаем кое е по-добре за тях в такива моменти, ако ще после да ни го натякват цял живот (в последното се съмнявам дълбоко). Ако родителското мнение се различава от детското, в случаи като този за мен по-голяма тежест има родителското.

# 397
  • София
Някой да е подавал документи в ПГ КТС - Правец и да знае къде точно се подават?

# 398
Та въпроса ми е ако не подадем заявление за първо класиране ще може ли да участваме в 3то или да подам заявление за първо класиране без да я питам повече. 

Да можете за всички СВОБОДНИ места. На четвърто по училищата също. И няма нищо лошо в това, след като детето е убедено в това.

Миналата година една приятелка така подреди желанията, че се беше много ядосала (грешна подредба) и не записа децата, където влязоха. Направо участвува на трето класиране и така децата и влязоха в желани училища.

Е да, ама това си е било голям късмет Simple Smile

# 399
Здравейте и от мен, тези дни съм в голяма чуденка. Детето иска да кандидатства само в едно училище - НПГПФ, а там изпитите са на 28 юни. От няколко дни я карам да ми каже и други училища, в които иска да учи - без резултат. Та въпроса ми е ако не подадем заявление за първо класиране ще може ли да участваме в 3то или да подам заявление за първо класиране без да я питам повече. Уф нямам идея какво да правя, още помня колко бях ядосана на майка ми, че ме записа да уча нещо което не исках.

А какво ви пречи да си участвате в класиранията. Никой след това не ви задължава да се записвате. Просто ще се подсигурите, че все има училище, в което детето ще може да бъде записано и то все пак ще е ваш избор, а не след 3то класиране да е каквото е останало.

# 400
Здравейте, искам да попитам някой знае ли кодовете за пловдивските паралелки???

# 401
Здравейте и от мен, тези дни съм в голяма чуденка. Детето иска да кандидатства само в едно училище - НПГПФ, а там изпитите са на 28 юни. От няколко дни я карам да ми каже и други училища, в които иска да учи - без резултат. Та въпроса ми е ако не подадем заявление за първо класиране ще може ли да участваме в 3то или да подам заявление за първо класиране без да я питам повече. Уф нямам идея какво да правя, още помня колко бях ядосана на майка ми, че ме записа да уча нещо което не исках.

Опитайте се да убедите детето,че кандидатстването в другите училища му дава още една възможност.А ако бъде прието в НПГПФ и в някое от останалите училища,се съобразете с неговото желание.Не оставяйте нещата на случайността.Не знам колко е труден изпита в НПГПФ и колко ще са желаещите.Моето дете е категорично,че не иска да кандидатства в НПГПФ,а ще се пробва в НУИИ само. НО ЩЕ УЧАСТВАМЕ В КЛАСАЦИЯТА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ УЧИЛИЩА и след като излезе класирането ще решаваме.УСПЕХ!

# 402
Здравейте! Току що подадох документите в ПГИЧЕ. Много са бързи и любезни. Може би сте информирани, но на първа страница в заявлението оценките от изпитите с думи се изписват
"отличен, много добър" и т.н. , а не както аз бях направила-сбутала бях "пет .....". После преписвах Simple Smile
И не забравяйте медицинското за НТБГ!Успех на децата Ви!

# 403
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея

Опитайте се да убедите детето,че кандидатстването в другите училища му дава още една възможност.А ако бъде прието в НПГПФ и в някое от останалите училища,се съобразете с неговото желание.Не оставяйте нещата на случайността.Не знам колко е труден изпита в НПГПФ и колко ще са желаещите.Моето дете е категорично,че не иска да кандидатства в НПГПФ,а ще се пробва в НУИИ само. НО ЩЕ УЧАСТВАМЕ В КЛАСАЦИЯТА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ УЧИЛИЩА и след като излезе класирането ще решаваме.УСПЕХ!

+1
и според мен децата са още малки, за да им се поверява в ръцете толкова категорично решение.
ние се съобразихме с искането на нашето дете, но го убедихме, че освен първото му желание трябва да има и други възможности...

# 404
  • sofia
Мерси на всички за мненията, колебанието ми се състои в това, че тя е зле с математиката, а и няма склонност към езиците. Вълнува се от снимки и компютърна графика, от другите предмети харесва физика и география. Въобще интересите и са толкова несъвместими, че ще лудна. Накрая ще пиша само паралелки с профил география независимо от езика пък каквото стане. Мерси пак на всички.

Общи условия

Активация на акаунт