Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 330
  • 815
  •   1
Отговори
# 480
  • Plovdiv

а мамита, някой знае ли мин година по-рано ли са излезнали резултатите от обявената дата?

Излязоха точно на датата - 24, след 16:30 ч. проработи линкът на МОН.
Успех на децата. Hug

# 481
Здравейте ! Въпрос към подавалите заявление в ПГИЧЕ - децата трябва ли да идват, за да се подпишат ? Натам съм тръгнала и се чудя дали да водя и него.

# 482
Искам да запитам някой по-вещ дали е задължително детето да присъства при записването в новото у-ще след кандидатгимназиялната кампания. Отговорът на този въпрос в у-щето гнездо беше утвърдителен. ooooh! Като се има предвид, че е лято и след изморителната кампания смятам, че не е много честно да трябва да са на място и да се записват те.

На този въпрос беше отговорено вече няколко пъти.
Няма точен отговор.
Миналата година в нашата гимназия искаха детето да присъства, защото подава декларация и се подписва. Други съфорумки споделиха, че в техните гимназии присъствието на детето не е било задължително.
Така, че е най-добре като приемат детето в желаното училище, да се обадите до там и да разберете какво е изискването им.

# 483
  • дълбоката провинция
Голям майтап са тези учителки, приемащи документите. Всяка си тълкува наредбата както си иска,

Смятам, че тези забавни, а понякога и не толкова забавни, случки са продукт на неумението и/или нежеланието да се мисли/тълкува.

И при нас имаше подобна ситуация: "Ама как едно, пишете,  пишете, я колко мн специалности предлага училището". Да, ама детето не е държало изпити за тях, а приемащите заявленията не са били запознати с тази подробност, иначе пък са били мн мили, отстъпили са бързо с признанието, че родителите знаят повече от тях.

Както и да е, знае ли някой къде да намеря обща статистика за успеваемостта на всички седмокласници от цялата страна?

Аз май не съм виждала такова животно.

# 484
Здравейте ! Въпрос към подавалите заявление в ПГИЧЕ - децата трябва ли да идват, за да се подпишат ? Натам съм тръгнала и се чудя дали да водя и него.
не е необходимо, аз вчера подадох там без детето, само да се подпише предварително

# 485
  • София
Според мен не са изцяло виновни учителките, които приемат документите. Не са им направили качествен инструктаж, нито системата е проиграна с разни сценарии и да се каже на хората кога какво се прави. Лошото е, че точно у учителките накрая е топката и те трябва в движение да се оправят. На нас ни остава само да внимаваме и да се опитаме да предвидим потенциалните издънки в процедурата, защото ние сме най-заинтересованите заради децата си.

# 486
Имам нужда от помощ. Praynig Според вас как е по-добре англ. основен и френски второстепенен или обратно? За езикова гимназия става въпрос. Защото сина ми твърди, че си го знаел англ. и нямало смисъл да го изучава като основен. Обаче и понятие си няма от френския. Как да постъпим? Thinking

# 487
  • Варна
Имам нужда от помощ. Praynig Според вас как е по-добре англ. основен и френски второстепенен или обратно? За езикова гимназия става въпрос. Защото сина ми твърди, че си го знаел англ. и нямало смисъл да го изучава като основен. Обаче и понятие си няма от френския. Как да постъпим? Thinking

Френски като основен, а английския - втори + допълнителни курсове, ако се налага.

# 488

Моят съвет е първи АЕ и втори ФЕ. Но, ако смятате, че това ще е езика, с който детето ще продължи един ден и искате той да се научи на високо ниво. Такова то се постига само в ЕГ и да не се залага на това, че детето било го знаело.

И моята уж знаеше АЕ пък в Езиковата разбра, че нищо не е знаела Simple Smile Да не говорим пък за деца учили го уж от първи клас и ходили на уроци. Все едно не са отваряла учебник по АЕ.
Според дъщеря ми граматиката е ужасно хаотична и се налага здраво учене, за да се научи езика наистина на ниво.
Иначе всеки втори смята, че знае английски, щото разбира по някое изречение от филм Simple Smile И смята, че АЕ е супер лесен Simple Smile

Според дъщеря ми, която учи усилено 4 години НЕ, този език макар и по- твърд и изглеждащ по труден, за нея беше по-лесен, защото има логика в нещата . АЕ иска да го учи без граматика, защото тя само я обърквала Simple Smile

# 489
Много благодаря за бързите отговори Hug Hug Иначе да, иска с английски да продължи после. Но неговите приятели са се записали по този начин и явно затова сега иска и той така hahaha Отново много благодаря. Ще го запиша с английски. Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet

# 490

Френски като основен, а английския - втори + допълнителни курсове, ако се налага.
И аз мисля така. По-добре френски като 1-ви език (така ще го научи наистина и ще вземе документ), а щом сте учили английски + курс  - ето ви втори език. По принцип в ЕГ вторият език се изучава само 4 часа седмично,което според мен е малко. Така че не разчитайте на това детето ви да научи френски като втори език,ако не се е занимавало преди това.УСПЕХ!

# 491
 CrazyПак да питам.........след дъжд качулка де, ама все пак....

-Има ли някой подал Заявлението разпечатано от нета на ДВЕ СТРАНИЦИ, а не на една двустранно????

Rolling EyesИ това проблем ли е , ако е на две???? newsm78
 #Crazy

# 492
Добро утро, момичета и татковци Wink!
Аз вчера подадох заявлението в 39-то без детето и напечатано на компа - включително и кодовете. Само на задната страна написах собственоръчно името си и с детенце се подписахме. Не помня обаче дали заградих отпред буквичката "М"  ooooh!. Чудя се сега за тази глупост дали да ходя пак до училището и да ги карам да ровят  newsm78. Нали в крайна сметка от името и ЕГН-то си личи, че е момче, а не момиче. Не вярвам някой да го сложи при девойките  Laughing. Дайте съвет  Mr. Green!

eslanchice, защо не изтриеш няколко празни реда и да го направиш на един лист двустранно? Така е по удобно, а и няма да се притесняваш, че нещо ще се затрие. Е, вярно, че остават само към 30 реда, но мисля, че са достатъчни  Peace. В краен случай може да ги защипеш с телбод.

# 493
benighted, мисля че излишно се тревожиш. При въвеждането на данните, дори да я няма тази отметка, смятам че няма да е проблем да се ориентират по името на детето.

# 494

eslanchice, защо не изтриеш няколко празни реда и да го направиш на един лист двустранно? Така е по удобно, а и няма да се притесняваш, че нещо ще се затрие. Е, вярно, че остават само към 30 реда, но мисля, че са достатъчни  Peace. В краен случай може да ги защипеш с телбод.
[/quote]
 #CrazyЛе ле ....аз го подадох вчера затова писах след дъжда качулка
 #Crazyдали да ходя да ги питам да го изровят и наново да го пускам
УЖАС те го защипаха с копие на удостоверението и сл.бел.
 Praynigдано не е проблем и не се затрие нещо
че ще умрааааааааа

Общи условия

Активация на акаунт