Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 320
  • 815
  •   1
Отговори
# 465
  • Там, където ме обичат
Впечатления за 91 НЕГ и 73 СОУ? Мнения, отзиви,....  Praynig Praynig Praynig
Има отделна тема за тези две училища.  Peace

# 466
Аз си мисля,че това си е тяхна приумица/на комисията/,но като ти кажат така"на Ваша отговорност г-жо,ами ако върнат документите,детето изпуска шанса си..."и веднага се строихме с кандидат-гимназистката да преписваме.Отне ни 5 мин.Както и да е...
amoreee
Вмъкни Цитат
Какви са документите при кандидатстване за друг град,които трябва сега да се носят и тези при записването вече? Става въпрос за град,различен от този,в който са проведени изпитите?
По този въпрос,ако имаш в предвид кандидатстване в друга област - няма разлики в документите,само като се обадих в "гнездото" да питам ми казаха - ако си попълните предварително заявлението в къщи - без кодове и без входящ номер.Като подадохме документите ни дадоха друг входящ номер,за да не стане дублиране.А отвън в коридора имаше консултанти и заедно с тях попълнихме кодовете.Навсякъде е различно...

# 467
  • Попово

Какви са документите при кандидатстване за друг град,които трябва сега да се носят и тези при записването вече? Става въпрос за град,различен от този,в който са проведени изпитите?

За записване в НОВОТО училище: (Списъкът е от първа страница на темата)

1. Удостоверение за завършен 7 клас - оригинал
2. Оригинал и копие от акта за раждане
3. Отпусно удостоверение от старото училище
4. Служебната бележка с резултатите от изпитите / направете си и копие, за всеки случай /
5. Медицинско удостоверение за здравословно състояние
6. здравен картон
7. Характеристика на ученика - раздава се от класния и трябва да е подписана от родител (нужна е чак при записването)

Това са документите. Но някой знае ли какво точно е това мед. у-ние? newsm78 Може би е мед.бележка, която представяме винаги в началото на учебната година.

# 468
  • София и там където не се пуши
borianayordanova това е медицинското за така наречените техникуми. Искат медицинско и цветоусещаане  да включва. А отделно за останалите гимназии и училища, на есен искат - здравен преглед на такива едни картони - Здравно профилактична карта.

# 469
  • Попово
borianayordanova това е медицинското за така наречените техникуми. Искат медицинско и цветоусещаане  да включва. А отделно за останалите гимназии и училища, на есен искат - здравен преглед на такива едни картони - Здравно профилактична карта.

Тази Здравно-профилактична карта си я взехме вече от училището, но нужно ли е да представим при записването документ от ЛЛ?

# 470
  • София и там където не се пуши

Тази Здравно-профилактична карта си я взехме вече от училището, но нужно ли е да представим при записването документ от ЛЛ?

Всяко училище си действа различно, но техникумите си искат това медицинско сега при записването, останалите по принцип ги искат на 15.09, но може някои от тях да решат друго.

Това си зависи от училището. 

# 471
  • Попово
Благодаря, Dorothy.  bouquet
Явно ще трябва да попитам преди това.

# 472
Искам да запитам някой по-вещ дали е задължително детето да присъства при записването в новото у-ще след кандидатгимназиялната кампания. Отговорът на този въпрос в у-щето гнездо беше утвърдителен. ooooh! Като се има предвид, че е лято и след изморителната кампания смятам, че не е много честно да трябва да са на място и да се записват те.

# 473
  • София
Имам едно питане, има ли смисъл да пишем на първите места като желания- гимназии за които няма да ни стигне бала, но пък все пак има няк,ва възможност на второ  или трето класиране.Всъщност не ми стана ясно при трето класиране например, какво става с училището например което си класиран на второ класиране.След второ класиране трябва задължително да се запишем и чак тогава участваме във трето класиране или..как? Каква е схемата след при участие от второ класиране натам? Моля, Ви за отговор да не ровя да чета пак всичко?

# 474
  • Там, където ме обичат
Искам да запитам някой по-вещ дали е задължително детето да присъства при записването в новото у-ще след кандидатгимназиялната кампания. Отговорът на този въпрос в у-щето гнездо беше утвърдителен. ooooh! Като се има предвид, че е лято и след изморителната кампания смятам, че не е много честно да трябва да са на място и да се записват те.
И аз това щях да питам, ако има някой знаещ, моля да сподели.

# 475
Доколкото ни разясниха, след 2-рото класиране всичко се заличава, т.е. кой се записал-записал, а на когото не му харесва подава ново заявл. за участие в третото класиране и там желанията могат изцяло да се пренаредят, съвсем наново. Така че сега заявлението да съдържа гимназиите като цел за първо и второ класиране. Също така в нашето у-ще ни обърнаха внимание, че не ни препоръчват да участваме в 3-то класиране, там баловете се увеличават извънредно много и е непрогнозируем резултата. Така че, искам да кажа, умерен оптимизъм е нужен...

# 476
здравейте. отдавна чета форума и се каня да ви пиша МИЛИ МАМИ.
 МОЛЯ ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ - С БАЛ 33.794  МОМЧЕ ,ЩЕ НИ СТИГНЕ ЛИ  ЗА СМГ АЕ   паралелка , дори на 2-ро класиране и ако не- кьде в езиковите гимназии имаме шанс. Предварително благодаря.

# 477
ЛЛ ми каза, че медицинското важи 1месец Wink
а ние утре ще ходим да подаваме заявлението, все си мисля, че нещо ще пропуснем и ме гризе съмнение дали правилно сме ги подбрали, от дни са написани,а всеки ден нещо се променя и сина ми мести паралелките, направо хич не ми се ходи утре,но няма да го оставя за последния ден, да подаваме, че да ни се маха от главата ooooh!
а мамита, някой знае ли мин година по-рано ли са излезнали резултатите от обявената дата?

# 478
здравейте. отдавна чета форума и се каня да ви пиша МИЛИ МАМИ.
 МОЛЯ ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ - С БАЛ 33.794  МОМЧЕ ,ЩЕ НИ СТИГНЕ ЛИ  ЗА СМГ АЕ   паралелка , дори на 2-ро класиране и ако не- кьде в езиковите гимназии имаме шанс. Предварително благодаря.

Здравейте!В СМГ няма квоти.Според статистиката от 2011  за АЕ мин.бал на I класиране - 33.392, а за II - 32.981. Тази година мисля,че като цяло има повече деца с  висок бал. Дъщеря ми има бал 33.822 и в нейния интервал има около 180 момичета повече от миналата година. Това обаче не означава,че детето ви няма шанс.Никой не може да предвиди желанията на останалите.Така че по-добре да се пробвате. УСПЕХ

# 479
Голям майтап са тези учителки, приемащи документите. Всяка си тълкува наредбата както си иска, а в зависимост кога си подаваш документите, съответната инспекторка също си има собствено мнение.
Представям им напечатано заявление с премахнати празни редове и като се почна една паника:
- може да е напечатано, не може; може да са съкратени празни редове, не може; въпреки че бях вкарал и номера на медицинското, "пиши на ръка най-отдолу пак".
Върха беше като обърнаха листа и викат:
- Ама къде са Ви желанията?
- Ето най-отгоре, казвам аз.
- Ама защо е само едно?
- Защото бала и е такъв, че ще влезе където си поиска.
Викат инспекторката и се повтаря целият разговор отново и се почна едно убеждаване, че трябва да се пишат 20 желания и прочие. Накрая ми се доходи на плажа и им казах, че или ще влезе в тази специалност или никъде.
Пфу, работа за 2 минути а ни загубиха половин час.

Както и да е, знае ли някой къде да намеря обща статистика за успеваемостта на всички седмокласници от цялата страна?

Общи условия

Активация на акаунт