Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 221
  • 815
  •   1
Отговори
# 615
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 koskon, ето ... Ако не се отваря има го на първа страница, в първия пост от миналата тема Simple Smile Успех ти желая! Гледам, че напоследък доста се интересуваш и пишеш в темите за немските гимназии ... Дано да успееш и да влезеш на "твоето" точно, желано и най-вече правилно за теб самия, място Simple Smile

# 616
ДНЕС МАЛКИТЕ МИ ЮНАЧЕТА ПРАЗНУВАТ ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН.
  newsm38

Браво за 4-ката!  bouquet Малко са смелите хора като вас!

Честито! Да са ви живи и здрави малчуганите!

Успех на каката!

# 617
  • Sofia
 Във второ класиране участват всички деца , които не са класирани на 1, или са подали заявление участие на 2 класиране. Не знам на кой му дойде тази идея , че не класираните деца на 1 класиране не участват на  2-ро.
  Дали ще стигне балът , обаче за 2 класиране е друг въпрос. Истината е , че всички незаписани деца участват.
 Споделям го , т.к. м.г. писахме само едно желание и се бях подготвила доста добре с всички възможни варианти.
 Третото си е съвсем отделно , там желанията се редят отново според свободните места.

# 618
  • Mladost
Привет и от нас Simple Smile
Успяхме да подадем  документите за цели 5 часа #2gunfire в К.Фотинов  под вещото ръководство на една крещяща дама( беше абс безумие   хаоса който си бяха организирали). Историчката консултираща ни в попълването  изчете лекция на висок глас  на тема " Как може да са подадени 100 заявления, а да са свършили отпечатаните 400??? и накрая заключението беше "вие ще обяснявате на следващите родители защо няма заявления".   
за сравнение в НГДЕК подадохме за 3 минути, а в гнездото в Бургас за около 4-5   Mr. Green

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 23:42 от АЗАЗ

# 619
koskon, ето ... Ако не се отваря има го на първа страница, в първия пост от миналата тема Simple Smile Успех ти желая! Гледам, че напоследък доста се интересуваш и пишеш в темите за немските гимназии ... Дано да успееш и да влезеш на "твоето" точно, желано и най-вече правилно за теб самия, място Simple Smile

Благодаря за пожеланието!!!!!  Hug Hug Hug Hug

# 620
quote author=asa link=topic=663802.msg22256266#msg22256266 date=1339756505]

Asa подвеждаш майките - във сайта наистина е написано объркващо  - малко са слятии втори и трети етап, но виж кои участват в 2-ри етап на класирането:
1.тези, които не са приети на първи етап - участието в класирането се извършва автоматично;
2.тези, които са приети по второ или следващо желание, но не са се записали - те подават заявление за участие в втори етап;

dim_rosi, много моля да ми покажеш къде точно е написано това което твърдиш по т.1.
Аз наистина не го виждам  Rolling Eyes

-------------------
Ами то е същото. Автоматично пропускаш второ класиране, защото нито може да се запишеш, нито можеш да подадеш заявление за второ. Висиш, ти нямаш позиция на която да си стъпил, за да може да се придвижиш нагоре.

Т.е. ако на първо класиране никъде не си приет, пропускаш второто и отиваш директно на трето. Нали това говорим? И затова се пишат повече паралелки, за да може на първо да имаш запазено място.

Чете се до половината, до следващите две точки не се е стигнало. Не аз заблуждавам.

И ние сме с грамота. Диплома пълно 6 три поредни години.
Asa, става дума за отговора ти на следния въпрос/т.к. темата е стара не мога да :цитирам" :
Въпрос: В заявлението са написани само 3-4 желания. На първо класиране не стига бала за тези желания, т.е. детето не е класирано на първо класиране. Участва ли автоматично за второ класиране в този случай?
Благодаря предварително.
 А твоят отговор е:
Не, пропуска второ и отива на трето класиране. Пишете повече паралелки

За това става въпрос!

Виж сега явно не можеш да разбереш, но обичаш да спориш за неща, от които нямаш понятие. Още на сто документа да сложиш линк, не те прави информирана. Като се чете трябва и да се помисли. Казала съм го простичко, после съм си направила труда да обясня. Целта не мога да ти я разбера. Ако някой се навие да ти разяснява. В такъв форум, нямаш право да даваш невярна информация.

Интересно ми е ти колко желания нареди и защо? Успех!

Дорис  Hug
Ами те много хора, тактично, не така натрапливо, а спокойно и възпитано като дим-роси се опитваха да премахнат заблудата, която някои "четящи и с много дипломи" се опитваха да наложат тук, ама на.
То да не би пък да е за сефте некопметентността, съчетана с арогантност да не е успявала да се наложи в България. Нищо ново под слънцето.

Дано този път стане ясно и на най-много четящите, че неприетите на първо класиране, поради недостатъчно желания, участват автоматично във второ класиране и НЕ губят правото си за участие в него. И чак ако не им стигне бал да мръднат напред за второ, спокойно ще си участват в трето, за свободните места, като попълнят ново заявление и подредят наново желания.

дим-роси, успех желая  Laughing

Във второ класиране участват всички деца , които не са класирани на 1, или са подали заявление участие на 2 класиране. Не знам на кой му дойде тази идея , че не класираните деца на 1 класиране не участват на  2-ро.  Дали ще стигне балът , обаче за 2 класиране е друг въпрос. Истината е , че всички незаписани деца участват.
 Споделям го , т.к. м.г. писахме само едно желание и се бях подготвила доста добре с всички възможни варианти.
 Третото си е съвсем отделно , там желанията се редят отново според свободните места.

Е как на кой бе Али Сън - на четящите и с много дипломи, ти пък.  Wink

# 621
  • София
Честно, аз не виждам никакъв смисъл в това изобщо да се обсъжда точно този аспект от класирането.  Разбирам, може да се случи да не стигне балът по желанията, но и никой не е сложил ограничения колко желания да се пишат, дето се вика, не ни таксуват на вписан ред във формуляра. Какво толкова пречи да се впишат много желания? Защо да се рискува зорлем да се съсипе трудът на детето! Ама, детето не искало! Детето може много работи да не иска, но не може да се остави в такива критични моменти само то да решава. Много, да не кажа повечето деца, едва ли имат представа какво точно означава вписването на желанията.

Логично е, ако желанията не скигнат за първо класиране, детето все пак да може да участва във второ.

Скрит текст:
Лично мен винаги ме е гонело шубето да не би желанията в списъка да се окажат малко, детето има доста висоск бал. Сложихме си "предпазна мрежа" като писахме още училища, макар да е малковероятно да се стигне до тях. Не бих си простила, ако заради моята глупост, високомерие или просто лоша преценка или мързел да пиша по фолмуляра, накрая детето остане на пътя. Вчера толкова хора гледахме данните, кодовете, всичко, и докато не излезе класирането и не видя името на детето и име на някое от писаните училища до него, няма да се чувствам спокойна, защото много лесно няколко човека подред могат да не видят грешката, колкото и да внимават.

# 622
Честно, аз не виждам никакъв смисъл в това изобщо да се обсъжда точно този аспект от класирането.  Разбирам, може да се случи да не стигне балът по желанията, но и никой не е сложил ограничения колко желания да се пишат, дето се вика, не ни таксуват на вписан ред във формуляра. Какво толкова пречи да се впишат много желания? Защо да се рискува зорлем да се съсипе трудът на детето! Ама, детето не искало! Детето може много работи да не иска, но не може да се остави в такива критични моменти само то да решава. Много, да не кажа повечето деца, едва ли имат представа какво точно означава вписването на желанията.

Логично е, ако желанията не скигнат за първо класиране, детето все пак да може да участва във второ.
Естествено, че няма проблем да се напишат повече. И обсъждането започна по повод въпрос. Една жена попита, друга отговори, трета почна да дава невярна информация и така стана работата. Иначе естествено, че не пречи.
 Laughing

# 623
Дами, да се похваля с успехите на учениците и колегите от 73 СОУ:
През уикенда имаше национално състезание по природни науки по НЕ в Трявна.
По физика  за СФ отборът беше от двама ученика от 73 СОУ и един от 91 НЕГ, по химия също- двама от 73 СОУ и един от 91 НЕГ:)
По физика- сме ги отвели безапелациооно- 1 място:) ( пълен брой точки на задачи и перфектна презентация, темата на която се дава предния ден)
ПО химия- презентацията е на 2 място, но по точки на решени задачи сме на 1 място за страната:)
И всичко това на НЕ:)
Горда съм с отборите и децата на 73 СОУ и 91 НЕГ:)))
Освен знанията по физика и химия са ги разбили и със свободното владеене на езика:)

Прекрасни резултати! Благородно завиждам на децата, които учат и ще учат там! Успехи на целия Ви колектив!

# 624
  • София
Момичета, четете внимателно! Peace  В наръчника никъде  не пише, че децата с нисък бал и  недостатъчно  като брой подредени желания,а оттам и некласирани никъде на 1 класиране, НЕ УЧАСТВАТ или НЯМАТ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ  автоматично във второ класиране. Пише друго, а именно, че пропускат шанса си да бъдат класирани и на второ заради  безумна подредба. И тогава единственото им спасение е трето класиране. На същата страница е даден конкретен  пример как хората остават с излъгани очаквания и написаното е точно в този контекст. През 2010 минималният бал за прием на момиче в 91 НЕГ се оказа с  3 единици по-висок от този през 2009. За СМГ повишението възлизаше на 4 единици. Сами си отговорете дали момиче, писало НЕГ , 73 СОУ и СМГ с немски, но с бал 32, достатъчен за 2009, е имало каквито и да е  шансове на 1 и 2 класиране в тези паралелки  през 2010. Останало е гарантирано извън класацията,както на първо, така и на второ. Тази година много хора ще спретнат същия сценарий. ConfusedДано да греша..Ще ви дам пример.Вчера съдбата ме срещна с една позната. Дъщеря й  е кандидат-гимназистка. Видях ги по пътя към столично училище-гнездо. Детето е момиче, с бал около  33.Наглед много прилична цифра. Мама я сравнила с миналогодишните минимални  балове и отсякла, че стига за доста от езиковите.Писала , видите ли , 10-ина позиции и готово.  Не писали даже 2 АЕГ и 9 ФЕГ заради не знам си какви причини.. Това момиче, ако вчера си беше подало заявлението с тези подредба,  имаше нулеви шансове за прием и на първо , и на второ класиране в 91 НЕГ, 73 СОУ , 164 ГПИЕ и 1 АЕГ - изброените така  "далновидно" от майката училища.Да, щеше да участва автоматично на второ, но и там нямаше да има никакъв шанс.И идва парадоксът. Дете с бал близо 33 ще се наложи  заради неосведомеността на майка си да се задоволи с избора на паралелка сред обявените със свободни места за 3 класиране.

# 625
  • София
На мен майка на една съученичка на моето дете ми каза, че не знае какво да пише, защото някъде някой отговорен фактор (от типа учител) й е казал, че имат право да пишат неповече от 15 желания. И аз не зная защо се захванах да я убеждавам, че няма такова нещо, тя беше убедена в правотата на въпросната учителка. Накрая се ядосах на себе си, че се опитах зорлем да направя добро. В края на краищата всеки родител си носи отговорността и ако иска и две паралелки да пише.

# 626
Здравейте отново!
Ние днес ще ходим да подаваме заявлението в 19 СОУ, но ми трябва мнение за две училища

133 СОУ 'Пушкин' (Руското)  и 31 СУЧЕМ (Бастилията).

Интересува ме не толкова езика, а нивото на обучение в тези училища.

Моля за съвет!

# 627
  • Пловдив
Ама, детето не искало! Детето може много работи да не иска, но не може да се остави в такива критични моменти само то да решава.

Ех, както те чака с това изказване, ако приемат проектозакона за Закрила на детето!!!!!

Или по-точно какво НИ чака!!!!

Ганис - резултатите на децата са резултати и на учителите   bouquet

Русалке - много благодаря за полезните включвания!  bouquet

# 628
  • София
ами, децата ще бъдат принудени все да се съобразят с нечие решение на някакви възрастни - или родителското, или на социалните и държавата.

# 629
  • София
Asa, става дума за отговора ти на следния въпрос/т.к. темата е стара не мога да :цитирам" :
Въпрос: В заявлението са написани само 3-4 желания. На първо класиране не стига бала за тези желания, т.е. детето не е класирано на първо класиране. Участва ли автоматично за второ класиране в този случай?
Благодаря предварително.
 А твоят отговор е:
Не, пропуска второ и отива на трето класиране. Пишете повече паралелки

За това става въпрос!

Виж сега явно не можеш да разбереш, но обичаш да спориш за неща, от които нямаш понятие. Още на сто документа да сложиш линк, не те прави информирана. Като се чете трябва и да се помисли. Казала съм го простичко, после съм си направила труда да обясня. Целта не мога да ти я разбера. Ако някой се навие да ти разяснява. В такъв форум, нямаш право да даваш невярна информация.

Интересно ми е ти колко желания нареди и защо? Успех!

Извинете;че се намесвам Grinning
Русалке; къде си ;липсваш Laughing
Много добре обяснено в справочника на НЮ ИМПРЕС! (стр.38 за 2012г)
"В  София извън класацията се оказаха 228 деца; а през 2010 същата участ сполетя 245 деца ;въпреки че имаха добър бал.Причината:родителите бяха надценили резултатите им и в списъка с желанията за първо класиране бяха вписали само паралелки с бал;който се оказа  по-висок.Децата;който останат извън класацията;пропускат шанса си не само в първо; но и във второ  класиране и могат да се включат отново чак за третото класиране;когато изборът на свободни места е твърде ограничен"
Аsa ;напълно съм съгласна с теб;както и за това ;че е супер некоректно да се дава  грешна информация(особено ;когато вече е  обърнато внимание на грешката-четете повече).

Не сте погледнали явно линка на dim_rosi: http://minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/d … -05_priem_uch.pdf,  който е НАРЕДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА, и в който ясно се казва:
Чл. 21. (1) Във втори етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети;

Това е закона, така че не виждам как може нещо толкова ясно написано, да има различно тълкувание.
Друг е въпроса, че на второ класиране много малко мърдат баловете, а желанията са същите, така че е много малък шанса да се влезе на второ, ако на първо не си вътре. Затова правилото винаги е да се пишат повече желания.

Явно аз съм тази ;която не чете Embarassed Embarassed
Да в линка е написано така;както казва  dim_rosi .
Простете на неосведомената и не четяща #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт