Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 310
  • 815
  •   1
Отговори
# 90

Asa подвеждаш майките - във сайта наистина е написано объркващо  - малко са слятии втори и трети етап, но виж кои участват в 2-ри етап на класирането:
1.тези, които не са приети на първи етап - участието в класирането се извършва автоматично;
2.тези, които са приети по второ или следващо желание, но не са се записали - те подават заявление за участие в втори етап;

dim_rosi, много моля да ми покажеш къде точно е написано това което твърдиш по т.1.
Аз наистина не го виждам  Rolling Eyes

Чак сега отварям форума - това което твърдя, го пише в указанията за подаване на РИО-Варна - втора страница/във втори етап участват.../:
http://www.rio-varna.com/upload/informacia_7klas.pdf
Във вашия сайт е наистина много объркващо и неясно...

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 11:28 от dim_rosi

# 91
Здравейте мили дами  Grinning. Отдавна следя форума, тъй като и аз имам седмокласник, но досега не съм се престрашавала да пиша. От Варна съм и молбата на Prolet за помощ ме развълнува. Бях в нейната ситуация преди 6 години с дъщеря ми. Тя беше в МГ-то от 5 до 7 клас и след изпитите имаше възможност да влезе навсякъде. Под влияние на леля й, която е преподавател по немски започнахме да я съветваме за ЕГ с английски. Мотива ни беше, че на тази възраст малко са децата, които знаят какви искат да станат, така, че по-добре да учат неща, които ще им бъдат полезни при която и да е професия, т.е. език. Тя обаче искаше да остане в МГ, тъй като там бяха приятелите й. Послуша ни, но 8 клас и тя, и аз се чувствахме ужасно. Виждах я, че не е щастлива, не харесваше децата, не харесваше учителите, всяко междучасие ходеше да плаче при едно друго дете от МГ, но от немските. В чудо се видях. Мислех си че няма да ни прости и че объркахме детето. В 9 клас си намери компания и нещата започнаха да се пооправят. Сега учи в Германия и е абсолютно сигурна, че не сме сбъкали. Дори съветва брат си да избере пак I ЕГ, но немски. Надяваме се да му стигне (11.053). Моята дъщеря беше в първа с английски. В девети записа курс по немски към гимназията, после учи 1 година с леля си, а после 1 година в Гьоте и взе сертификат DAF. Да, немския е труден, но тя го научи дори извън училище, не знам - ученето на езици доголяма степен е дарба. Малкия научи английския от Cartoon Network, когато още беше на английски и няма никакви проблеми с него без никакви курсове (гледа Discovery и Histori на английски). Затова сега сме решили ако му стигне бала да учи немски. Относно I ЕГ какво да кажа, пак е късмет на учители, има добри, както навсякъде има и не толкова добри. Но самочувствието на децата е друго, амбициозни са и болшинството заминаха да учат навън. Училището все още предполагам е ново, а май и най-после им построиха и спортна зала (по физическо играеха шах, защото нямаха салон). Но щом детето ми след 5 години е доволно, смятам че си заслужава. Така, че смело. Извинете ме за дългия пост. Дано съм била полезна  Grinning

# 92
Не съм в кожата си от бяс

След вчерашната родителска среща, на която обясняваха на за подробностите при кандидатстване след 7-ми клас, днес спешно ми звъни класната на Мария, за да ми каже: "Много се извинявам, има промяна в плана, трябва удостоверението за завършен седми клас да се вземе от родител, ако нямате възможност днес, елате в понеделник!" /до снощи се знаеше, че ще се връчват лично на децата, а вчера ни дадоха служ. бележки от изпити и характеристики, защото тези документи ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЛИЧНО ОТ РОДИТЕЛ/

Тия за идиоти ли ни взеха, сливи ли имаха в устата си вчера да кажат на род. среща. Пак схеми, пак търчане, пак идиотизми....

Много ми е чудно как учителите днес ще успеят да се свържат с родителите на всичките си ученици, защото в понеделник не само аз съм в отпуск, за да пиша заявления за класиране. Операция, за която удостоверението ми е нужно!

Някой от вас имаше ли такава изненада днес, или бяхте уведомени в по-приличен срок?

# 93
Здравейте мили дами  Grinning. Отдавна следя форума, тъй като и аз имам седмокласник, но досега не съм се престрашавала да пиша. От Варна съм и молбата на Prolet за помощ ме развълнува. Бях в нейната ситуация преди 6 години с дъщеря ми. Тя беше в МГ-то от 5 до 7 клас и след изпитите имаше възможност да влезе навсякъде. Под влияние на леля й, която е преподавател по немски започнахме да я съветваме за ЕГ с английски. Мотива ни беше, че на тази възраст малко са децата, които знаят какви искат да станат, така, че по-добре да учат неща, които ще им бъдат полезни при която и да е професия, т.е. език. Тя обаче искаше да остане в МГ, тъй като там бяха приятелите й. Послуша ни, но 8 клас и тя, и аз се чувствахме ужасно. Виждах я, че не е щастлива, не харесваше децата, не харесваше учителите, всяко междучасие ходеше да плаче при едно друго дете от МГ, но от немските. В чудо се видях. Мислех си че няма да ни прости и че объркахме детето. В 9 клас си намери компания и нещата започнаха да се пооправят. Сега учи в Германия и е абсолютно сигурна, че не сме сбъкали. Дори съветва брат си да избере пак I ЕГ, но немски. Надяваме се да му стигне (11.053). Моята дъщеря беше в първа с английски. В девети записа курс по немски към гимназията, после учи 1 година с леля си, а после 1 година в Гьоте и взе сертификат DAF. Да, немския е труден, но тя го научи дори извън училище, не знам - ученето на езици доголяма степен е дарба. Малкия научи английския от Cartoon Network, когато още беше на английски и няма никакви проблеми с него без никакви курсове (гледа Discovery и Histori на английски). Затова сега сме решили ако му стигне бала да учи немски. Относно I ЕГ какво да кажа, пак е късмет на учители, има добри, както навсякъде има и не толкова добри. Но самочувствието на децата е друго, амбициозни са и болшинството заминаха да учат навън. Училището все още предполагам е ново, а май и най-после им построиха и спортна зала (по физическо играеха шах, защото нямаха салон). Но щом детето ми след 5 години е доволно, смятам че си заслужава. Така, че смело. Извинете ме за дългия пост. Дано съм била полезна  Grinning

Много полезно! Дилемата ни с езика е решена отдавна, но моята щерка иска в Пета гимназия - Варна. Моля, някой с впечатления да сподели!

# 94
изненади има много в 35 СОУ удостоверенията ще ги дават на 18.06  след 12.00 часа  #Cussing out

# 95

След вчерашната родителска среща, на която обясняваха на за подробностите при кандидатстване след 7-ми клас, днес спешно ми звъни класната на Мария, за да ми каже: "Много се извинявам, има промяна в плана, трябва удостоверението за завършен седми клас да се вземе от родител, ако нямате възможност днес, елате в понеделник!" /до снощи се знаеше, че ще се връчват лично на децата, а вчера ни дадоха служ. бележки от изпити и характеристики, защото тези документи ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЛИЧНО ОТ РОДИТЕЛ/

Тия за идиоти ли ни взеха, сливи ли имаха в устата си вчера да кажат на род. среща. Пак схеми, пак търчане, пак идиотизми....

Много ми е чудно как учителите днес ще успеят да се свържат с родителите на всичките си ученици, защото в понеделник не само аз съм в отпуск, за да пиша заявления за класиране. Операция, за която удостоверението ми е нужно!

Някой от вас имаше ли такава изненада днес, или бяхте уведомени в по-приличен срок?

Май е масово! Нашите днес се сетиха да кажат, че всъщност ще връчват довечера в 17.00 на родителска среща всички документи(удостоверение, служебна бележка и характеристика). Наложи се съпругът ми да стои пред училището и да заплашва с жалби до РИО, за да му обещаят да му дадат документите в 11.30. Дано да си спазят обещанието! Три дни от срока за подаване на документи просто се изпариха!

# 96
А по повод родителската среща - за нея казаха на предходния ден...
Пълно безобразие.
Срокове, списък с документи, които трябва да си набавим

Пропуснали са молитвите, които трябва да отправяме, за да получим нужното от училището... Що се държат като последна инстанция не знам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 97
  • София-Младост

тези документи ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЛИЧНО ОТ РОДИТЕЛ/

Изобщо извън всякаква логика да се връчват на родител...освен да се притесняват, че децата ще ги метнат някъде след връчването им и после ще се наложи да се вадят дубликат.
Луда работа...при нас драмата е от друго естество, девойката е на състезание от сряда в провинцията и се прибират в понеделник, снощи говорих с класната да мина днес да взема удостоверението...не, детето да уважи класната и да отиде да си го вземе...е да ама то ще стане във вторник вероятно и след това тичай в гнездото. Поне бележките с оценките са им дали онзи ден, както и характеристиката... Искрено се надявам да има повече приемащи и да не се натрупват опашки в уч. гнезда.
Спокойно можеше записването да е 18-22.06, но кой ли ме пита Simple Smile

# 98

Изобщо извън всякаква логика да се връчват на родител...освен да се притесняват, че децата ще ги метнат някъде след връчването им и после ще се наложи да се вадят дубликат.
Луда работа...при нас драмата е от друго естество, девойката е на състезание от сряда в провинцията и се прибират в понеделник, снощи говорих с класната да мина днес да взема удостоверението...не, детето да уважи класната и да отиде да си го вземе...е да ама то ще стане във вторник вероятно и след това тичай в гнездото. Поне бележките с оценките са им дали онзи ден, както и характеристиката... Искрено се надявам да има повече приемащи и да не се натрупват опашки в уч. гнезда.

Защо да е нормално като може да е гадно! Нали цялата държава работи на този принцип!

# 99

Това с уважението е болна тема и в училището на щерката.  Защото учителката по математика, според децата, успяла да провали плановете за някаква тържественост на деня, защото се почувствала засегната, че децата от единия клас не я поканили подобаващо на организираното мероприятие...
Яко възпитание.

Просто отиди в училището и вдигни скандал, бъди настоятелна. Не може да те въвличат в цирка на тъпото им его. Стискам палци да не се налага да чакате до вторник.

# 100
  • София-Младост
Джин Луиза Финч
Така или иначе трябва да изчакам детето да се прибере от състезанието в Пловдив, защото нали и тя трябва да присъства на събитието "заяви своето бъдеще от сега".  Sunglasses
Говорих сутринта с друга майка, тя каза че ще отиде днес, ако ги дават ще вземе и нашето удостоверение, макар малко да ме съмнява, че ще и го дадат и неиното.
Няма да се ядосвам, ще прескоча до гнездото почивните дни. Поне може списъка с паралелките по училища да е изнесен, да си подготвя заявлението и не мисля (или поне се надявам), че ще има проблем при подаването. Ще си направя още едно с кодовете, да мога да сравнявам на място, когато попълва служебното лице и така.

# 101
  • дълбоката провинция
Като сте отворили любимата ми тема, да се включа и аз.

В наше село пък директорката решила, че трябва да й се молят за служебната бележка с оценките от ВО и накара родителите да пускат молби, дори имаше срок за това (до края на миналата седмица)  newsm78 smile3511

# 102
  • Пловдив
ЗА ПЛОВДИВ:
Комисиите в центровете за подаване на документи за участие в приема на ученици, кандидатстващи след завършен VІІ клас, ще работят от 08.00 ч. до 19.00 ч. в работните дни от 15 до 20 юни 2012г. и от 09.00 ч. до 13.00 ч. в почивните дни  за участие в първи етап на класиране.

# 103
ЗА ПЛОВДИВ:
Комисиите в центровете за подаване на документи за участие в приема на ученици, кандидатстващи след завършен VІІ клас, ще работят от 08.00 ч. до 19.00 ч. в работните дни от 15 до 20 юни 2012г. и от 09.00 ч. до 13.00 ч. в почивните дни  за участие в първи етап на класиране.

Ами аз няма да се учудя, ако следващата седмица се окаже, че някое училище-гнездо в София, все пак работи и в почивните дни....

forttuna: не знам какво да ти кажа... молба... чак ме скандализира това. поне в нашето училище не сме подавали ни едно заявление - нито за участие в НВО, нито за издаване на тъй важните документи, а там оформяха нещата на децата по служебен път, сякаш, ако изобщо такава процедура се е налаала.

# 104
ЗА ПЛОВДИВ:

Само в София ли са такива олигофрени, че не работят почивните дни ??? Или някой мисли, че можем да си излизаме отпуски, когато си искаме за заявления, втори класирания, записвания, тичане по училища за документи...Нямам думи. И в нашето училище не са раздали още нито удостоверенията, нито служ. бележки.

Общи условия

Активация на акаунт