140 Американки анализират 50 еротико-фикционални пози в бук клуба

• 35 470
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
извинявам се момичета, но не разбирам кава е драмата с пълномощните? аз много се възмущавам ако Не ми поискат пълномощно за дете. На Бг летище точно това ми прави добро впечатление. Не е голяма разправия, пълномощно на английски и превеждаш в Бг.,ако бащата е българин може и на български да направиш от тук, почти безплатни са нотариусите.

Пълномощните ни са били винаги само на английски и никой не ни е правил проблем никъде. И аз съм ЗА да ги искат по границите.

# 481
извинявам се момичета, но не разбирам кава е драмата с пълномощните? аз много се възмущавам ако Не ми поискат пълномощно за дете. На Бг летище точно това ми прави добро впечатление. Не е голяма разправия, пълномощно на английски и превеждаш в Бг.,ако бащата е българин може и на български да направиш от тук, почти безплатни са нотариусите.

Пълномощните ни са били винаги само на английски и никой не ни е правил проблем никъде. И аз съм ЗА да ги искат по границите.

Ако сте обърнали внимание на подробностите от моята драма с пълномощните - имах пълномощно на английски и с печат от Ам. нотариус - беше страхотен проблем че не е на БГ и че не е с апостил от консулството (за която услуга тази година платих $20). Ам. нотариус не означавал нищо за тях. Това ми е драмата лично на мен.

# 482
az puk до днес не мога да свикна как като летиш в страната не искат никакъв документ тия деца дето ги водиш твои ли са и те ли са наистина..айде като са по-големи иди дойди,могат да говорят и да се оплачат, но бебе мога да грабна от уол март,да го кача от НЙ до Сиатъл като Джейн Доу и никой няма да разбере..

# 483
А, и да добавя:

След като тази година имах всички документи точно както ги искат - пак им беше проблем! Че пътувам с толкова много документи (с които не знаят какво да правят) и пак ме мотаха та се качихме последни на самолета.

Извинявам се че се повтарям, ако сте ме чели и преди.

# 484
Zоie, разбирам че си афектирана, но за какъв ъбюз става въпрос? Не са ти били напълно редовни документите, но са те качили на самолета, ако бяха американците щеше да си виснеш на летището.
 Тази година, навярно са се правили на луди докато те проверят от-до, защото вече си отбелязана като нередовна, а те са тренирани много добре да се правят на луди докато трае проверката.
Имам приятел на който форевър ще му бъркат в задника американците при всеки полет, защото си беше носил ампули обезбполяващи без рецепта, но като го питали, тои забравил и казал че не носи. Поне по 3 пъти в годината му проверяват простата, както той се изразяба Heart Eyes

# 485
Zоie т.к. нотариуса е американски, няма правомощия в България и е резонно да поискат документ на български ( ти си бг гражданин нали и като такъв си длъжен да спазваш законите на страната)

А so what? е права, при най малкото нарушение ( това в САЩ и Канада важи и за влизащите с туристически визи) ти слагат ред флагс . Според законите трябва да се пази 6 години, но си стои форевър. Още при качване на самолета и си маркиран за проверка
Преди месец видях как митничар ( не точно де, а служител на ФДА) отваря багаж, разкъса и опаковките ( това на летището в Хюстън), затвори си куфара и си замина. По закон трябваше да сложи стикери, че е проверен багажа...но не би

# 486
Ако сте обърнали внимание на подробностите от моята драма с пълномощните - имах пълномощно на английски и с печат от Ам. нотариус - беше страхотен проблем че не е на БГ и че не е с апостил от консулството (за която услуга тази година платих $20). Ам. нотариус не означавал нищо за тях.

Аз започвам сериозно да се притеснявам. Как така апостил? Приготвила съм 2 пълномощни с един и същи текст (благодаря на Анет), заверени от американски нотариус.  Да търся ли българин нотариус тук или да ходя в центъра да платя $ 20 апостил?
С различни имена сме. Ще й взема акта за раждане, на който присъства и моето име. Друго?

# 487
  • У дома
Да не пътувате с БГ паспорт и пълномощно на английски и това да е проблема?

В къщи никой няма БГ паспорт и когато извеждам децата с ам паспорт, нося пълномощно на английски.

# 488
Ники, и аз се замислих  Thinking. Аз имам декларация подписана, подпечатана пред БГ нотариус тук и с печат от ЛА консулския отдел. На тази декларация се подписа татко й на Г., че позволява да напуска БГ с мен до навършване на 18 години. Сега си давам сметка, че декларацията не е пълномощно май...или?

# 489
vanhorne , то всъщност си е декларация, а не пълномощно - непътуващия родител/и дава/т съгласието си детето да прави нещо.. Върши ти перфектна работа.

Нали знаете, че тук в САЩ друг освен родителите не може да заведе детето на лекар. Искат пълномощно. Гледам колегите като пътуват нанякъде и детето остава тук правят такива

# 490
Не са ти били напълно редовни документите...
 Тази година, навярно са се правили на луди докато те проверят от-до, защото вече си отбелязана като нередовна, а те са тренирани много добре да се правят на луди докато трае проверката.

so what?, миналата година на сайта на гранична полиция пишеше, че деца с постоянно местожителство извън страната нямат нужда от пълномощно. Тоест, бях напълно редовна! Пълномощното на английски беше вадено, защото САЩ искат такова за излизане от страната на дете-Ам. гражданин и изобщо не е предвидено за ползване в БГ. Защото, пак казвам - тогава тя нужда от такова нямаше!!! Хайде прочетете внимателно какво съм писала преди да ми размахвате пръст, моля!  Rolling Eyes

А другото дето се били направили на луди - това вече са съчинения по картинка... Аз съм била там, а ти не. Не са ме проверявали в компютъра - служителката гледаше документите и питаше това какво е, а онова какво е, а това защо го има и на на английски... Както вече споменавах, чудеше се дали да си ги преснима... Детето ми е само с Ам. паспорт и ме попита защо не съм му извадела БГ паспорт, за да не пътувам всеки път с толкова документи. WTF? Да не би като има БГ паспорт да отпада това изискване? BS!!! Просто не знаят за какво става дума и всеки си го интерпретира както си иска.

Ники, аз ходих в "Родина" и от там са ходили до консулството за апостила.

Между другото, миналата година се обаждахме до консулството да питаме трябва ли апостил и те казаха, че не е необходим. Сега ако иска и някой друг да се изкаже да ми обясни колко съм била нередовна.  Tired

# 491
 Zоie, никой не ти размахва пръст, ти сама тръгна с гръмките фрази за ъбюз, което щеше да е вярно, ако въпреки перфектните ти документи не те бяха качили на самолета.
 Извинявам се за предположението, че си нередовна, в такъв случай може просто да не си им била симпатична.

Сега си представи, че някой иска да пътува с детето ти без твое разрешение, ще си много благодарна ако някой наистина проверява всяка американска и българска хартийка дали е ревдовна. Айде със здраве.

# 492
Зои, за да ти признаят американско пълномощно заверено от американски нотариус ти трябва апостил ( мисля, че се базира на Хагската конвенция). А в българия официален език е все още българския и на всички документи се изисква превод.  Опитвам се да се сетя на каква база в България изискваха и заверка на документи с апостил от Външно министерство, но в момента ми убягва....Така че си била нередовна ( доколкото разбрах си имала документа само на език различен от официалния в страната) и въпросната служителка на Гранична полиция е била в правото си да те спре ( тази година на сейта на гранична позиция го няма посоченото)

# 493
в такъв случай може просто да не си им била симпатична.

Joy

Това с апостила е абсолютен абсурд. Аз, как се предполага да се сдобия с такъв  newsm78, може би трябва да бия път до Чикаго или ДС, за да се сдобия с такъв ?

# 494

Здравейте,
Ето и моя опит след дилемата ,която имах и за която попитах тук.
Изводът за мен е :форумите,не са институция на която да се довери човек ,а само за забавление....
Информацията,която получих тук, само ме обърка, уплащи и притесни. Истината се оказа друга.
Само за протокола ;минах си без проблем само с американски паспорт на детето и с пълномощно от бащата заверено от бг нотариус,граничните служители бяха любезни, питаха ме естествено за бг паспорт, заради закона ,казах им че не съм могла да го подновя, казаха няма проблем и това е , никакви разправии, проблеми, а това за червен флаг е излищно притеснение и градски фолклор.
Консултирах се с граничен полицай преди да замина, нищо от казаното ми тук по форумите не се оказа истина..
Така че, не се доверявайте.
Иначе все пак мерси за бъзрото включване след въпроса ми , но само това....

Общи условия

Активация на акаунт