140 Американки анализират 50 еротико-фикционални пози в бук клуба

• 35 452
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • The QC to be!!!
от сърце ти пожелавам, скоро да се сдобиеш с американски паспорт и да приключиш тази мъка "български гражданин".
Де да ставаше така лесно, то доста от живеещите в щатите щяха да го направят. Самото отказване от Бг. гражданство е мъка, и само тогава няма да трябва да показваш Бг. документи пред Бг. власитите.

# 511
служителката гледаше документите и питаше това какво е, а онова какво е, а това защо го има и на на английски... Както вече споменавах, чудеше се дали да си ги преснима...

Ей на това му викам истински ъбюз и третиране.  Дали ако покажеш документи на български на американски гранични служители няма да те питат нищо  newsm78

# 512
Клер, имаше сериозна дискусия за това и се оказа, че подлежиш на санкция. Янажар извади текстовете.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 22:00 от Niki1

# 513
служителката гледаше документите и питаше това какво е, а онова какво е, а това защо го има и на на английски... Както вече споменавах, чудеше се дали да си ги преснима...

Ей на това му викам истински ъбюз и третиране.  Дали ако покажеш документи на български на американски гранични служители няма да те питат нищо  newsm78

Титина, заяждаш се, душа! И не си права!  Wink

За теб още по-подробно:

Става дума за тази година.
Като ми поискаха документите им дадох един прозрачен джоб с документи, в който имаше пълномощно с апостил на български, пълномощно на английски заверено от американски нотариус , и акт за раждане на английски + американски паспорт за детето и български за мен. Това са документите, с които пътуваме, и понеже очаквах да искат и акт за раждане, направо им дадох всичко накуп. За пълномощното на английски ме попитаха това копие на английски ли е и защо съм го правила.

Сега какво? Ще продължаваш със закачките, докато не излезеш права? А допускаш ли, че може наистина да съм напълно изрядна и да са ми създали излишни проблеми?

# 514
  • WA, USA
А как да регистрирам/ извадя ЕГН на детето в САЩ? Стресната от вашите коментари реших да съм проактив и взех да чета, ама ми излизат някакви луди работи като молби за придобиване на гражданство, автобиография, свидетелства за съдимост, и дори медицинско. Това не може да важи и за малки деца Thinking На Иво нашите му издадоха в Бг ама май беше с връзки тогава и сега не ща да ги занимавам пак. ЕГН може ли да се изкара и в САЩ само със свидетелството за раждане?

# 515

Що за детински коментар? Хората са ти споделили опита си и извода който трябва да си направиш, е наистина, че зависи на какъв служител ще попаднеш, а не, че някой тук нарочно ти е писал измислици.

Аз съм имала проблеми, влизайки с изтекъл паспорт и много добре си спомням историята на някой тук от темата, който се беше опитал да влезе в България с ам. паспорт и изтекъл български и никак не беше весела.

Радвай се, че си попаднала на лежерен служител.

А всъщност влязох да ви кажа, че изглежда като че ще има закон, който ще пречи на хората с неплатени здравни осигуровки да сключват сделки с недвижими имоти.

След като имат средства да си закупят автомобил или имот, гражданите трябва да имат пари и да си платят здравните вноски – това заяви министър Десислава Атанасова, цитирана от „Фокус”. Според нея поправката в Закона за здравното осигуряване, която предвижда гражданите да могат да сключват сделки с движимо и недвижимо имущество, само ако са платили здравните си осигуровки, не е противоконституционна. Финансовият министър Дянков също подкрепи въпросната промяна, приета вчера на първо четене в парламента.

http://www.glasove.com/ministur-atanasova-shtom-bulgarite-imat-p … ljwkyWCk.facebook

# 516
Zоie, не се заяждам, просто коментирам.

На които и да е по света, ако дадеш една папка документи, ще започне да ги разглежда всичките и да се чуди, кой за какво му е. Естественно, че това ще доведе до забавяне и до излишни коментари. Служителя/ката са ти поискали документ, ти си дала една папка. Нормално е да питат, всъщност това питат навсякъде по света

sipirumi, виж първия абзац от това.
http://www.mfa.bg/bg/pages/view/74
Аз бих писала и-мейл до посолството/консулството, към което сте. Ще ти напишат какви документи са необходими и какво могат и какво не да направят. Ншма да е нищо повече от изискваното в закона- не вкл изброените от теб определено

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:14 от Titina

# 517
  • Чикаго / София
Голяма дискусия се е заформила!

Аз съм съгласна със Зои и Янажар, че би трябвало за всички да важи едно и също правило, което да е общодостъпно и написано разбираемо, така че всеки да го прочете и да си набави необходимите документи.

А иначе на мен ми се е случвало с българско пълномощно да излезат децата от тук. Преди 3 години пътуваха с чичо си от тук за САЩ. На американското летище ни поискаха пълномощно децата да излезат от САЩ. Ние нямахме на английски, бяхме направили само на български за българските власти. Дадохме българското, поразгледаха го, попитаха ни нямаме ли на английски, после го снимаха и ни пуснаха без заяждане и разправии. Така че явно и това може. И извода е, важи си от човека на когото попаднеш - независимо в САЩ или в България.

Я се опитай да излезеш от САЩ ако си американски гражданин, без да имаш валиден паспорт? Дали ще те пуснат, хм?
Става, става Simple Smile

И за това важи горното - зависи на кого попаднеш.

Иначе аз съм много ЗА да се искат пълномощни когато се извеждат децата от единия родител, или от чужд човек независимо от коя държава. Никой не е длъжен да ми знае на мен семейната история, та да знае дали бащата на детето ми е в САЩ, България или Уругвай , и дали аз пътувам към него в момента. 

# 518
Мисля, че не само за извеждане на детето извън дадена страна трябва да искат, ето САЩ е огромна държава, как се търси дете от един щат в друг - ами просто няма начин.

Както и за искането на пълномощно при посещение на лекар/зъболекар съм

# 519
  • The QC to be!!!
Фея, определено съм доволна от кристала!  Peace Жива и здрава да си, че не се посвени да споделиш!!!  Hug Ще ми се да го пробвам на 35+ градусови горещини за цял ден, но май няма да ми се отдаде скоро време тази възможност. Де да знаех преди 1-2 месеца за туй хубаво нещо.  Heart Eyes Но и сега съм доволна.

# 520
Ники, единственото изискване, за което знам е да регистрираш детето в 6 месечен срок. Това е най-вероятно с цел да не стои детето нерегистрирано и "без гражданство", ако не се лъжа има страни в ЕС, които не дават гражданство на родени на териториите им деца, в случай, че родителите са граждани на друга страна членка на ЕС.
Не виждам как и защо РБГ ще ме задължава да си регистрирам детето като Бг гражданин, само защото аз и/или бащата сме такива, при положение, че детето си има гражданство от рождението и страната, на която е гражданин не признава други гражданства. Че ще ме и санкционират  Thinking . В това няма грам логика. В никакъв случай не споря с теб, просто си разсъждавам, на базата на информацията, която аз имам. Майка ми се занимава именно с това и лесно мога да разбера дали има такова изискване, но доколкото сме дискутирали с нея по този въпрос, не е ставало дума за такъв закон и санкции  Peace .

Зои, според мен е доста лоша идея на паспортна проверка да троснеш един наръч документи. Аз бих дала само каквото ми поискат, иначе човек се вкарва в излишни неприятности, както сама си забелязала  Peace .

# 521
Редактирам след Руми, за да не подвеждам.

На излизане от България са  ни искали доказателство, че детето в ръцете ми е наше. Имахме легализиран превод на български на акта за раждане по случайност.

Да, Ирка, съгласна съм  Wink

Клер, защото по закон детето ти става автоматично  и български гражданин. Иначе те подкрепям.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 22:58 от Niki1

# 522
Нормално е да питат, всъщност това питат навсякъде по света

А как ще коментираш твърдението на гр. офицер, че ако извадя БГ паспорт на детето си няма да има нужда да пътувам с толкова документи? Нормално ли е да се дава (очевидно) погрешна информация? Не вярвам да е така навсякъде по света.  Wink Или по-скоро ще допуснем, че е възможно конкретната служителка наистина да не е в час?

Иначе и аз съм за да се искат пълномощни и за пътуване в страната. Макар че дори и така, реално който иска да открадне дете може да ползва сухопътен превоз и без граници между щатите е все тая...

Ами ако и двамата родители се откажем от Бг гражданство - никой ли няма да провери къде водя това американче излизайки от Бг (или която и да е страна) без бащата? В момента се оказва, че е така. Само ако някой от нас е Бг ли им пука за детето?

Бейби, заинтригува ме с този кристал! Ще се върна назад да видя какъв точно беше.

# 523
Niki1, когато говорим за документи тук/ там няма значение, първо отнема много време да прегледа всички документи  ( въпреки, че имат обучения от време на време доста често се налага изясняване кой документ за какво е), второ- на базата на опита - на митнически служител се дава само това, което е поискал като документ.
Ние и тримата сме с различни паспорти и настъпва голям цирк като застанем на гишето, но не са ни поискали нищо освен паспортите. Но аз като съвестен гражданин си нося каквото съм се присетила и каквото не в оригинал и копие. Ако искайте вярвайте в Лондон са ми искали фактурата за платен екстра багаж, при условие че допълкнителния куфар е в багажното отделение чекиран от Хюстън до Варна.

Не е вярно че става автоматично. закона казва, че придобива гражданство, това автоматичното не може да стане щом трябва да минеш през определена процедура

# 524
Фея, определено съм доволна от кристала!  Peace Жива и здрава да си, че не се посвени да споделиш!!!  Hug Ще ми се да го пробвам на 35+ градусови горещини за цял ден, но май няма да ми се отдаде скоро време тази възможност. Де да знаех преди 1-2 месеца за туй хубаво нещо.  Heart Eyes Но и сега съм доволна.
Много се радвам! Аз съм го тествала и при 39оС, и при интензивно 30-минутно кардио + силова с ластици. Работи безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт