140 Американки анализират 50 еротико-фикционални пози в бук клуба

• 35 719
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Ванх, няма какво да й отговарят,споделих по- напред. Не е ново изменението. Започнали са да следят по- изкъсо. Имаше достатъчно теми в общия чужбински за криене на деца при раздели.

Колко български филми изгледах напоследък в ютюб не е истина. Стари, обаче. Някои по- нови също има.
Последно се забавлявах с "Етажна собственост" директно от сайта на Станция Нова.

# 706
pitah дали има вратичка ако пътуваме само с америк.паспорти и ние и децата (те само такива имат) и от Чикаго казаха "не",в системата аз излизам като бг и като такъв трябва да спазвам закона за как извеждам дете от страната; мога да се откажа от бг гр-во и тогава пътуваме като американци без апостили и печати

# 707
вдигнах кръвно  Laughing

====================

Ники, не съм против това да се изисква такъв документ, за това съм го направила отдавана.

# 708
Ванх, колежката ми е нотариус и мога да й бутна в ръцете всякакъв докумет подписан от мен съпруга ми.

Релакс:
http://www.youtube.com/watch?v=b2njHW9ydWs&feature=related

# 709
  • Boston, MA
Направо ме отказват от пътуване до БГ тия дискусии, че и други мисли ми минават.

# 710
Направо ме отказват от пътуване до БГ тия дискусии, че и други мисли ми минават.

И аз това щях да напиша, тази дискусия + темата "Какво купувате от тук за ваканция в България".

Ван, значи няма промяна и преди беше така, мерси.

Ники, мерси, ще погледна в ютуб.

# 711

не си сама

# 712
ама вие много лесно се отказвате, звучи сложно...но не е. Отиваш си в БГ, влизаш в която и да е агенция за преводи ...те предлагат тази услуга. След няколко дни отиваш да си вземеш пълномощното с всички преводи и заверки

# 713
Нито звучи,нито е сложно ако има кой да ти даде адекватен отговор и обяснение какви са опциите без "не става,елате до Консултвото".
Не пречи всичко това да се опише,да се дадат цени и адреси на фирми които превеждат/легализират,да посочат че ще ми вземат копие че да си приготвя такова,а да не бучи булката в 6ам на гишето, да напишат че това е документ който важи докато важат паспортите,да турят примерна бланка която да се попълни и пр и пр. Седим 20 човека тук,от 5 медии менци носим да нагодим 1 пуст документ и пак има хора дето не знаят в коя категория са и отде да го подхванат..
*
ред-майка ми вкара Ния с бг на 4ти юни само с док подписан пред нотариус в банка тук,на бг и англ,каза че са и взели едно от копият на рим,в софия хич не са я погледнали..

# 714
Сложно звучи, защото на практика няма как ей така, щукнало ти да си идеш и да можеш да го направиш в рамките на няколко дни. Нужен е близо месец, за са изготвиш документите.

Титина, а не трябва ли да имаш документа още при влизане?

Янажар, благодаря за Филаделфията!

Киара, не мога да гласувам за мис, защото хич не припарвам до ФБ - като репей са и не ща да ги влача.

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 21:51 от Фея Кръстница

# 715
Изваждането на пълномощно на мен би ми отнело точно три седмици - писане, подпис, нотариална заверка и апостил тук, после носене до Бг, бърз превод и заверка там. Тук апостилът ми струва 30 долара, там преводът и заверката зависят от скоростта и за по-малко от седмица цената е солена. Но поне така човек може да си направи сметката предварително и за време, и за пари, а не на паспортната проверка в София да му ги сервират тези неща. Не разбирам какво се туткат, че не я сложат тази информация на страниците на консулствата, ами трябва с ченгел да им се вадят думите.

При нас проблемът е решен радикално - мъж ми не дава да пътувам сама с децата по принцип, така че сме тип-топ.  Laughing

# 716
Писане на декларацията: 5 мин, заверка в банката 5 мин, 1 ден за заверка от ГК или 1 ден за взимане на апостил + 5-8 (София), 10 дена (други градове) чакане в Бг за заверка и превод. Не е толкова сложно.
Апостил $ 2 е тук + паркинг или през бг център за $ 20.

Иначе съгласна, че трябва процесът да е описан по- ясно.

# 717
  • Boston, MA
Е как да не е сложно? На практика ти трябват 3 отделни заверки. Отнема си време. А виж че за давността още не сме разбрали, а и за копията. Някъде казаха и оригинал на акт за раждане, това отделно.

Толкова ли е трудно като имат изискване да го комуникират на гражданите си?

# 718
Е как да не е сложно? На практика ти трябват 3 отделни заверки. Отнема си време. А виж че за давността още не сме разбрали, а и за копията. Някъде казаха и оригинал на акт за раждане, това отделно.

Толкова ли е трудно като имат изискване да го комуникират на гражданите си?
а-а-а баш
Не е сложно ако е обяснено.Това е процедурата за покупко-продажба на имоти,например,но агентът ми прати едно писмо спелнато аут какво къде да подпиша,на какъв език,как да го заверя и толкоз,мина и забравих.Тук гадаем на топка и боб мятаме и палци стискаме че въпреки 50+ кинта,време и нерви можем и да не можем да си приберем децата от раз.
Баща им днес за 20мин е свършил с всичко и е пратил док за апостил,с  федекс трябва да го имаме обратно  до петък.После 10мин да го дам и взема от агенцията в Сф и толкоз.
ianajar ,5 кинта е апостила за Охайо

# 719
Възпротивих се на месец подготовката, а не на това, че не са го обяснили абс. никъде, освен ако не е зададен конкретен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт