Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 132

• 50 711
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Миленка Hug,мерси не знаех Embarassed.
Нианта Hug,мн.емоционално си описала всичко!!!Не се извинявай за дългия пост,изобщо не е досадно,тук е мястото да споделиш Hug!

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 11:41 от borovinka123

# 91
Откакто Марта написа в предната тема онзи пост за сънищата и противопоставянето на минали със нови, хубави спомени и на мен вече ми се набиват в очите.
В тази серия Керим беше уникално красив. Обелечн с бяла риза като в първите серии, весел, очите му се усмихваха. Хубав спомен си сложиха в албума с лодката. Вече имат хубав спомен с море, лодка, онзи дъх на море от Йълдър, синьо безвремие, безгрижие... На лодката всички бяха със светли дрехи, всичко ми напомняше за началото, за усещането в Йълдър, малко хубаво местенце, където времето е спряло и e вечно синьо лято....
Роклята, която й подариха, колието  - все хубави спомени, все символични моменти ...
А колко съм се радвала на Мерием и Кадир, чоооок! От много време - те играят на семейство и влюбени все едно наистина са такива, толкова силно я усещам тяхната връзка. Невероятни детайли в жестовете ни показва Хилял!

Доскоро в такива хубави моменти в кадър влизаше близък план на Мустафа, сега го сменят с чоплещата семки Мукадес. Е, нали искахме игнор за нея. В тази серия го видяхме - игноринана, никой не пита за нея, никой не я търси, никой не се трогна на изпращането й, никой не плака за нея, на никого няма да липсва. Аналогията на една дама /извинявам се, че не помня коя/ със забравата в една екранизация на Мерилин беше осъществена. От това много я боли Мукадес - ненужна, неважна, нетърсена - от най-близкото й обкръжение, което изживява най-хубавите си моменти, несподелени с нея.

А колко плаках на сцената сутринта, когато седяха напейката с резултата от теста за бременост, осъзнали, че ще имат дете .... Без думи...
В първия момент когато ги дадоха в гръб и камерата ги обикаляше - изтръпнах  /както в една целувка на една пейка на брега - след отвличането/. Пуснали и една музика - да не знаеш хубаво ли ще е или лошо - дето следва ...
Много силна сцена! Когато  Фатмагюл му каза /долу-горе/ : " Ако е момиче да го кръстим Енисе - на майка ти, искаш ли?" Той се разплака. В този момент все едно мен някой ме беше стиснал за гърлото и въздух не ми стигаше, и не можех да преглъщам ... "Искам. Енисе." - каза Керим и после как й "върна жеста" - за нейния баща и името му ако е момче! Трогателно споделяне на общата болка да си изгубил родител....
И когато Фатмагюл махаше на заминаващия автобус за сбогом - Керим я прегърна и тя се разплака се отпусна в него и плака с пълен глас - в този момент и за се разревах даже със сополи ...
И още много, много моменти и цялата серия ме умилява и просълзява ....
А за милите романтични моменти, за жестовете им, усмивките на лицата, в очите, за любовта която буквално тече като водопад от тях - за тях не мога да говоря, думите отлитат ...
Когато свърши серията имах само едно желание ... да се изправя на крака и да ръкопляскам на целия екип и си представих за миг, че всички други развълнувани правят като мен....
Охххх, плача, пак - извинявай те много, много съм патетична днес, сигурно ще съм така още много време. Няма къде другаде да напиша това, нито на кого другиго.
Извинявайте! Сигурно е досадно да прочетеш толкова дълъг пост само за да разбереш че някой иска да каже простичко - нямам думи!

# 92
Да, наистина сцената с гъделичкането е паралел на изнасилването от 1 еп. Знаех, че трябва да има такъв паралел,  но мислех, че това ще е В.Б.Н . Но сценаристките друго са решили. Аз съм мега доволна от сцената в 79 еп, направо не спирам да я гледам. Така, че го постигнаха вече паралела и съм много доволна.   Simple Smile Simple Smile

# 93
Здравейте момичета,

Вече е почти обяд, а аз не съм свършила работа за нито една стотинка. Тръстиката е избуяла, но днес нали е петък и е "ден на майстора" ще я отложим за понеделник.
Продължавам да съм с филма и не ми пука! Ще му мисля другата седмица.

Хриси репортажите ти нямат аналог. Те са голям спасителен остров в морето на неразбиращите езика. newsm51 .Обаче почвам да се съмнявам в теб и в твоите умения по турски език. Ами ти вече го чуваш доста добре  и го разбираш. Признай си бързо учиш ли го тайно? hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Априлче, много веселба ни поднесе тази сутрин ! newsm74

Да си призная мен сцената на пейката до морето ми бе много силна.
Седнали двамата един до друг, след доказаната бременност и мълчат. Всеки от тях разсъждаваше за новият живот и реално осъзнаваше, че ще стане родител. Това ми каза тяхното мълчание.  Тук беще мястото и срещата с реалността на брака - истината за дете.
Първо мълчаливи и замислени. После разговарящи за име и просълзяването на двамата със споменаването на имената на родителите им. Много силно и човешко. И после с прегръдката радостта от началото на новия живот и уведомяване на татко Фехретин.
Уникално поднесени в последователност моменти. Прекланям се пред този начин на показване на човешките чувства - последователно и в градация.
Творците на този сериал заслужават големи награди от различни професионални гилдии и най-вече от тази на психолозите.   

# 94
  • София
nianta, сигурна съм, че почти всички сме изпитали същите чувства, днес темата прелива от любов и щастие, две години страдаме и плачем с тях, имаме нужда да споделим радостта и щастието им!  Kissing Heart

# 95
Зизу, според мен нещата които си изредила трябваше да изшашкат нас зрителите - да очакваме нещо гадно, а да ни изненадат с хубаво.
Нали казаха, че ще има изненади, трябва да си спазят обещанието.
Както за Фг се чудехме що търчи като в небрано лозе 2-3 теми, така и за керим сега - режисьорско-сценаристка му работа. Дано само не ни цапардосат на финала с някаква простотия, че ще умра...

Боровинка, вярно че сцената с корабчето много пъти я въртяха. Как не се сетихме, че това ще е изненадата..
Нещото, с което Есма намаза ръцете на Керим,Фатмагюл и Емре в болницата не знам как се казва точно, но е свързано с религията им. Мисля, че е нещо като нашата светена вода. Знам, че има парфюм в него или поне мирише на парфюм и че го ползват на религиозните си празници. Ади да не се излагам повече, нека обясни който е наясно Laughing

# 96
Относно Енгин -абсолютно пристрастно заявявам ,че мноого красив е станал и продължава да става и то с наближаването на финала . Ние да му мислим как ще я караме от тук нататък. С риза ли  ,с тениска ли ,с потник ли, то чар в изобилие .А в 79 като вкара този глас и тези закачки  #Crazyвсе едно моите ръце беше хванал в моето лице дишаше  Embarassed
Милото ми е дал още една седмица ,за да вляза в час ,ама как да стане  newsm78 аз съм от снощи яко с двата крака в киреча както каза Валето Joy и изход не виждам

# 97
  • Разград
ENGIN AKYUREK GREEK FAN CLUB Hic sevmedim

# 98
# 99
Скрит текст:
Хриси ме упълномощи, иначе не бих посмяла:
Скрит текст:
Тази сутрин. Добре познатото ни кафене на Босфора. Е. - отпочинала, свежа, закусва като Миленка и явно чака. Влетява М. - чорлава, недоспала, но радостта извира от зачервените и очи. Поръчва в движение бирка, пържени яйца с бекон и всичко друго... /виждали сте го много пъти/. Е. гледа разтревожено: "Диетата...?" М. :"Зарежи килцата сега. Важното е, че всички са доволни и щастливи по форумите. Рейтингът направо хвръкна!"
Е. "Ееееех, ако бяхме чели редовно бг-мамите...."

# 100
Здравейте,сладурки! Hug
Уникална и неповторима серия!Вече я потретих и ще продължавам все така Laughing
Смях се и плаках,а при сбогуването хълцах като малко дете!Такъв ураган от емоции скоро не ме беше помитал LaughingСтрахотно решение на Едже и Мелек да съпоставят ужасяващата сцена на изнасилването с тази сутрешна на пръв поглед забавна картинка на двамата сладури!Но това всъщност е дългия и труден път,по който минаха двамата,за да стигнат дотук!Погледнато реално,за година и половина изживяха толкова неща,колкото и за цял един живот е невъзможно да се случат.Имам чувството,че на главите им се струпа цялото нещастие на света-точно като на филм,както каза майката на Есма на журналистката за пожара.
Крюелка,кухнята на Розата не са я преотдали-просто Есма и майка и работят при Мерием,защото на Фатма и е било лошо от миризмите първите месеци LaughingА Мехмед си е заминал ваканцията в родния град.
Благодаря на Мариянка и Бебо за превода! Hug Hug Hug
Хриси,от теб и Бебо разбирах за хода на действието!С твоите уникални репортажи предварително бях ухилена като Берен преди секс Joy Joy Joy

# 101
  • Враца
Скрит текст:
Откакто Марта написа в предната тема онзи пост за сънищата и противопоставянето на минали със нови, хубави спомени и на мен вече ми се набиват в очите.
В тази серия Керим беше уникално красив. Обелечн с бяла риза като в първите серии, весел, очите му се усмихваха. Хубав спомен си сложиха в албума с лодката. Вече имат хубав спомен с море, лодка, онзи дъх на море от Йълдър, синьо безвремие, безгрижие... На лодката всички бяха със светли дрехи, всичко ми напомняше за началото, за усещането в Йълдър, малко хубаво местенце, където времето е спряло и e вечно синьо лято....
Роклята, която й подариха, колието  - все хубави спомени, все символични моменти ...
А колко съм се радвала на Мерием и Кадир, чоооок! От много време - те играят на семейство и влюбени все едно наистина са такива, толкова силно я усещам тяхната връзка. Невероятни детайли в жестовете ни показва Хилял!

Доскоро в такива хубави моменти в кадър влизаше близък план на Мустафа, сега го сменят с чоплещата семки Мукадес. Е, нали искахме игнор за нея. В тази серия го видяхме - игноринана, никой не пита за нея, никой не я търси, никой не се трогна на изпращането й, никой не плака за нея, на никого няма да липсва. Аналогията на една дама /извинявам се, че не помня коя/ със забравата в една екранизация на Мерилин беше осъществена. От това много я боли Мукадес - ненужна, неважна, нетърсена - от най-близкото й обкръжение, което изживява най-хубавите си моменти, несподелени с нея.

А колко плаках на сцената сутринта, когато седяха напейката с резултата от теста за бременост, осъзнали, че ще имат дете .... Без думи...
В първия момент когато ги дадоха в гръб и камерата ги обикаляше - изтръпнах  /както в една целувка на една пейка на брега - след отвличането/. Пуснали и една музика - да не знаеш хубаво ли ще е или лошо - дето следва ...
Много силна сцена! Когато  Фатмагюл му каза /долу-горе/ : " Ако е момиче да го кръстим Енисе - на майка ти, искаш ли?" Той се разплака. В този момент все едно мен някой ме беше стиснал за гърлото и въздух не ми стигаше, и не можех да преглъщам ... "Искам. Енисе." - каза Керим и после как й "върна жеста" - за нейния баща и името му ако е момче! Трогателно споделяне на общата болка да си изгубил родител....
И когато Фатмагюл махаше на заминаващия автобус за сбогом - Керим я прегърна и тя се разплака се отпусна в него и плака с пълен глас - в този момент и за се разревах даже със сополи ...
И още много, много моменти и цялата серия ме умилява и просълзява ....
А за милите романтични моменти, за жестовете им, усмивките на лицата, в очите, за любовта която буквално тече като водопад от тях - за тях не мога да говоря, думите отлитат ...
Когато свърши серията имах само едно желание ... да се изправя на крака и да ръкопляскам на целия екип и си представих за миг, че всички други развълнувани правят като мен....
Охххх, плача, пак - извинявай те много, много съм патетична днес, сигурно ще съм така още много време. Няма къде другаде да напиша това, нито на кого другиго.
Извинявайте! Сигурно е досадно да прочетеш толкова дълъг пост само за да разбереш че някой иска да каже простичко - нямам думи!

Изобщо нищо досадно няма в твоя пост! Hug
 Може би повечето от присъстващите тук, чустваме нещата по този начин.
Шапка им свалям на сценаристките и на режисьорката!!!! 

# 102
  • Разград

# 103
  • Стара Загора
april07  Hugмерси за инфото,права си била такова е нещото за мазане.А за финала не думай,че и аз ще умра ако не е това,което чакам.Само да ти кажа,че и аз гледах Загубените (LOST)5 или 6 сезона бяха не помня,но останах като шаран на финала Embarassed,дано и тук не стане така.Искам едно добре представено дело,искам екскурзия в Австралия,искам да видя бебе Енисе и едни щастливи мама и татко.
mamata48  Hug,това в спойлера е мн.забавно Joy Joy Joy!

# 104
В миналата серия се насладихме на смеха на Енгин, в тази на Берен.
Малко ни в клин, ни в ръкав фго казвам, ама нейсе

Общи условия

Активация на акаунт