Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 19 тема

• 18 679
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Сефте чувам за това със сватбите.  Rolling Eyes По-скоро според мен трябва да внимаваш с танците.  Laughing

# 16
хахах ще го давам по полека с танците (колкото и трудно да ми бъде) Simple Smile
то и аз не съм го чувала преди днеска когато попаднах на тази статийка

# 17
лаленце, ето на тези съм се спряла цък
Одеве пропуснах да пиша от къде идват колебанията ми. Представителите на тези фирми, които контактуват с клиентите (нас) са просто търговци. Контактувала съм с много такива и просто типажът ми е познат: изглеждат добре, говорят добре, ухаят на скъп парфюм и престиж. Само че днес продават договори за съхранение на стволови клетки, утре ще продава холандски трактори или немски автомобили. Добре изнасят фактите, които са научили от обученията в Англия, Белгия и т.н., но почти никой от тях няма медицинско образование и не може да отговори на въпроси, различни от шаблона. Като ги питаш за конкретни цифри се крият зад търговската конфиденциалност. Убеждаването на всички се свежда до това в какви перфектни условия се съхраняват клетките и как миналия месец "един татко/ едно братче използвало съхранените преди два месеца клетки от бебето".

# 18
  Animal Snail  Да се довлека и аз в новата темичка  Laughing

# 19
Здравейте,момичета Hug,да се разпиша и аз в новата темичка!
iii ,за пръв път чувам такова нещо.Знам,че бременна не е хубаво да ходи на погребения и на гробища,това е по-разбираемо,ама за сватба ми се струва глупаво.Отпусни си душата и се повесели на воля Hug
Рени,много съжалявам,мила,изплачи си мъката и дано скоро се похвалиш отново с две чертички.
Фиксче,на първо място си вече в списъчето,браво Hug
Вижте какво намерих за стволовите клетки,не знам дали е актуално и вярно обаче
http://www.monitor.bg/article?id=294156  ,аз още не съм решила,много противоречиви мнения прочетох и незнам.Но ако не съхраня,определено ще ги даря,дано помогнат на някой.
Аз днес бях на ЖК,бебка расте много добре,вече е 1731 грама,за 10 дни с 300 грама е наддала.Върви седмица и малко напред,водите и плацентата са ок,шийката не е скъсена,левкоцитите ми са 5.3,хемоглобина ми е 111,общо взето новините са добри днес.Говорихме за секциото,ако така се задържат нещата,към 10 август ще е.Все ме е страх дали ще устискам дотогава,направих си устата за по-рано,но лекаря ми не иска,каза-ако няма причина,ще си чакам десетина дни преди термина.Хем се радвам,че засега нещата са наред,хем сякаш се бях настроила за по-ранна дата,ама нищо-когато-тогава,ще стискам кълки,само бебка да е наред.
Айде,поздрави и прегръдки от мен Hugи да се пазите в тая жега.
П.П.Дрън,ти в Майчин дом ли ще раждаш и при кого?Може и на ЛС.

# 20
  • Варна
Дами,

Аз вече не съм за тази тема .......ама не мога да се отлепя  от вас,винаги ми е било уютно тук въпреки ,че не съм ви писала много.
Ще ви призная нещо.............когато прочетох началото на новата тема се разплаках и още ми текат сълзите Blush........УСПЯХ!
Пожелавам на всички ви да плачете от радост !(ЪХХХХХХ,голяма емоция ме заля)

П.С.за раждането няма да ви разказвам, важното е че вече сме добре.

# 21
  • Стара Загора
Стефи дано наистина се окаже безобиден и аз точно за такъв искам да си пусна изследвания но още не съм много на ясно как се случват нещата,много изчетох и пак нищо не разбрах  ooooh! Ама вторник съм при доки,а той е и онколог и него ще разпитам.
iii то има доста време до сватбата,ама и аз не съм чувала за подобни суеверия
пък за подстригването аз я свърших тази работа миналата събота  Crazy
Ивка много хубави новини  Hug а за датичката търпеливо си я чакай никакво по ранно излизане..имай търпение  Hug Hug Hug
Скабиелка нас само може да ни радва,че не ни забравяш и наминаваш  Hug

# 22
Скаби, миличка  Hug Виждам че не ти е било лесно, но важното е че вече всичко е наред. Би ми било интересно какво е станало, ако теб или другите мами не ги притеснява... Сълзите ти са от радост така че плачи си на воля, пък и хормоните ти сигурно са полудели:) И какво отлепяне, ще минаваш да ни виждаш и да отчиташ беб как е:)

Ивка супер новини! Ехееее, 1700 твоята кифличка добре расте, да е жива и здрава Simple Smile 10-ти август на мен ми звучи много добре:) Противно на повечето хората обичам кръгли такива числа и симетричност във всичко... някакво изкривяване ми е  Mr. Green За МД ще ти драсна на лични  Heart Eyes

За подстригването - никакви задръжки нямам:) Все едно да не си обезкосмявам краката, никаква логика не виждам:)

# 23
Да цопна и аз в новата темичка. Party Party Party
Попи, благодаря ти, че си ме добавила. Peace
Скабиелка, дай Боже, всяка жена да изпита твоята радост! Hug
Жени 66, околоплодните води не зависят от количеството приети течности. Белоснежка ти е казала, какво количество поемам дневно, но това не оказва влияние. Hug
Аз се подстригвам от самото начало и май, май поотрязахме пишока на бебока. Laughing
Това за сватбите не съм го чула. Joy
Ник-пам, скорошно оправяне! Praynig

# 24
радвам се , че с тази статия която прочетох и ви споделих за суеверието за сватбите , успях да ви разсмея всички Simple Smile

# 25
  • на земята
 f(x),ще разгледам сайта..мерси..)))  ИВКА_777 ,успокой се вече всичко е наред с бебеока,ще си чакаш датата   bouquet      skabiela ,и аз ще се радвам да разкажеш ..))))   Сега да ви се оплача,аман всеки да ти дава акъли,имам едни комшийки тука  Rolling Eyes,носех яйца от магазина,заговорихме се че си ям твърдо сварени яйца,неможело,само по едно яйце на седмица за бременни не било хубаво,сирене не можело,риба,мляко еееее ми какво ми остана да ям  Joyзнам за риба,да не се прекалява и не мазна може по малко  newsm78

# 26
ех ,че не мога да намеря статията  #Cussing out
четох за яйцата,че по 1/2 на ден или 1 на два дена е полезно заади еди какви си витамини (съжалявам не помня,а го четох преди 2 часа.срамота  Embarassed Blush),но е препоръчително на омлет.но и твърдo сварено можело но по рядко
за рибата-пишеше,че е полезна без главите,да не е сурова,суши,и пак в умерени количества де
сирене може но ако е озряло.нашето бг сирене,не синьо,бри и прочие

оххх дано да я намеря темата и ще я публикувам

# 27
Лале виж, всичко можеш да си ядеш, не слушай глупости. Разбира се има храни, които трябва да се избягват или да се ядат с мярка, но това важи и за небременните. Например е всеизвестно, че в океанските риби се отлага олово, така риба тон, филе от акула и прочае не трябва да ядеш всеки ден, пък и не мисля че в ежедневието някой от нас го прави. Дроб и субпродукти също не трябва всеки ден, заради вит. А, заради токсините които се отлагат в тях. Сега е сезонът на миди, цаца и пр. Ами от тези неща всеки може да получи стомашно разстройство, само че за теб е опасно, така че не се изкушавай, особено купени/ приготвени от случайни места. Разбира се ако опиташ няма да ти стане нищо.

Яж всичко с мярка, мий много добре плодове и зеленчуци (особено листните).

А това за сиренето е велика глупост. Разбира се избягвай домашно сирене с непроверен произход и домашни луканки и колбаси, защото сиренето се прави от сурово мляко, а месото на домашните животни вече рядко се поглежда дори от районния ветеринар.

За яйцата също- всяко яйце се мие преди да се чупи, гледай им срока на годност, приготвяй ги твърдо сварени/ пържени/ печени и по- добре внимавай с домашните, освен ако не си сигурна че са много пресни. Идеята е да се избегне салмонела.

Ананас също не е добре да се яде, ама едно парче е ОК, да изядеш цял плод вече едва ли е добра идея.

С риск да се повторя. Просто трябва да се внимава повече с идеята да не си докараш стомашно разстройство, защото в това състояние хич не е добре. Може да доведе до контракции, обезводняване и пр.

# 28
Да  ни е честита новата тема Hug

# 29
Лаленце, Фикси много хубаво ти е отговорила.
Ето и от мен една статийка макар тя да повтаря като цяло казаното от фикси:)
http://www.purvite7.bg/articles/view/2128/hrani_koito_e_dobre_da … nostta.html?rc=44

Общи условия

Активация на акаунт