било трудно да намериш работа

• 26 627
  • 257
  •   1
Отговори
# 120
2400 е нормално за млад програмист. Ръководител на проект в IT сферата обикновено взема между 5000 и 10 000. Зависи в каква фирма работи все пак.
Касиерка в хипермаркет - около 700
Секретарка - около 1200 -1300. Но има и секретарки на 2500 (всичко е относително)
И т.н.
Заплати от 400лв. има само в малките градове, мисля.

А заплатата може да се договаря, само ако става въпрос за ръководна длъжност. Какво има да договаря една продавачка или един общ работник?

Подобни врътки с пет интервюта и разни тестове се прилагат на млади зайци, които едва сега започват кариерата си. Не мисля, че някой специалист, който си знае уменията ще се върже на подобни неща. Такива специалисти не контактуват много с HR-ки, защото последните нямат общ език с тях - просто не разбират от материята и наистина няма за какво да си говорят.

И ред вярно няма в написаното от теб.
една година си търсех работа в прослувутата София , за секретарка, ходила съм на над 30 интервюта и заплата над 650 лв не съм чула. Като за тези пари изискванията са по 1 страница. Свирни ми съде дават тези заплати и за 1000 ще склоня  Laughing

# 121
Не е половин ден работа учителстването.
Хайде стига градски легенди.

# 122

Да, права си, не е. Половин работен ден е, не 24 часов.  Wink Съдейки по класния ръководител на детето си, както и останалите петима начални учители в училището му, по съседката от втория етаж, както и по свекърва си, е около 4 часа.

# 123

Бре, 5 години работих, как не го разбрах  newsm78
Може би защото сравнявам със сегашната си работа.
Да, права си, имаш време за самоподготовка, за проверка, но това можеш да си го правиш и в къщи, нали?

# 124
  • София
Бояна, БНТ е държавна телевизия. Там нормален човек не може да започне работа, мисля. От край време се искат връзки до пето коляно. Поправи ме, ако греша.  Peace

По- лесно се започва работа там, отколкото другаде, но и в частните телевизии да не мислиш, че взимат много повече. Не случайно заплатите им са тайна. Laughing

# 125
Веднага свирвам tea22. Един от известните пенсионни фондове, секретарка 1300лв. Познавам я лично.

Касита, ами защо не започна във БНТ? То все от някъде се започва все пак. И какво се има предвид под 670лв заплата на свеки? Тук включваш ли парите за клас, квалификация, стаж и т.н. Освен това им дават пари за дрехи и разни бонуси. Аз познавам учителки със заплата около 1000лв. и това май е нормално за квалифициран, обучен и опитен учител (с 10+ опит).

# 126
Веднага свирвам tea22. Един от известните пенсионни фондове, секретарка 1300лв. Познавам я лично.

Касита, ами защо не започна във БНТ? То все от някъде се започва все пак. И какво се има предвид под 670лв заплата на свеки? Тук включваш ли парите за клас, кфалификация, стаж и т.н. Освен това им дават пари за дрехи и разни бонуси. Аз познавам учителки със заплата около 1000лв. и това май е нормално за квалифициран, обучен и опитен учител (с 10+ опит).

А кой е казал, че не съм?  Rolling Eyes Аз съм започнала отдавна. Даже, смея да твърдя, у нас вече приключила.
670 е чистата сума, която получава на месец с включени класове и пр. Училището е малко, основно. Разликата с голямо, средно, водещо се елитно, на делегиран бюджет- голяма. На места двойна.

Секретарката в институцията, в която работеше преди съпругът ми,  вземаше 2500 лв. заплата- чиста сума. Неприятното е, че ги вземаше само три години, отиде си с шефа, а после й беше доста трудно да си намери работа, предвид това на кого е секретарствала.

# 127
  • Русе/София
Бояна, БНТ е държавна телевизия. Там нормален човек не може да започне работа, мисля. От край време се искат връзки до пето коляно. Поправи ме, ако греша.  Peace

По- лесно се започва работа там, отколкото другаде, но и в частните телевизии да не мислиш, че взимат много повече. Не случайно заплатите им са тайна. Laughing
Понеже не знам как точно се нарича професията,но става дума за човека,който пуска надписите след края на емисията,по време на нея -та заплатата,която взима чисто е 1630лв.Телевизията е частна.

# 128
Егати, и секретарка бях, и учителка бях такива суми не видях  Mr. Green

# 129
Касита, значи при учителите също е относително? Има такива с над 1200лв. както потвърждава и твоят пост.   Peace

Така е и по другите места вече. Има хора на 400, но и такива на 4000 в една и съща сфера  Peace

# 130

хехе...явно само ние двете сме уникалните каръци  Mr. Green  за такива пари обещавам ,че много ще слушкам  Mr. Green

# 131
  • София

Да, защото са изключение, а не правило.

Аз веднага съм готова да се преквалифицирам на секретарка, ако ще взимам 2500.

Работила съм в две частни медии и един интернет сайт като редактор новини, по-голяма сума от 1500 лв. не съм взимала. А какво остава за секретарка?

# 132
  • в пералнята
А учител по какво?

# 133
Касита, значи при учителите също е относително? Има такива с над 1200лв. както потвърждава и твоят пост.   Peace

Така е и по другите места вече. Има хора на 400, но и такива на 4000 в една и съща сфера  Peace

По смътни спомени за м.г. средното възнаграждение на учител е около сумата, която споменах, а минималното около 500 лв.

Аз пиша за начален такъв.

Егати, и секретарка бях, и учителка бях такива суми не видях  Mr. Green

Да, защото са изключение, а не правило.

Аз веднага съм готова да се преквалифицирам на секретарка, ако ще взимам 2500.

Работила съм в две частни медии и един интернет сайт като редактор новини, по-голяма сума от 1500 лв. не съм взимала. А какво остава за секретарка?

Да пътуваш из България, цяла Европа и половин свят, когато му скимне на шефа, да търпиш нервни изблици, да не знаеш тази нощ кога точно ще си тръгнеш, не оправдава и 5000 лева заплата.

3xi, обаче не пуска надписи и кролове само на новини и на бас, че работи в България ОнЕър или ТВ+.

# 134
orchid, останах с впечатление че си преводач. Вероятно имаш идея колко получават колегите ти в различните структури на EU? Следиш ли обявите за работа там? Дали би се справила с техните изисквания и тестове? Ще получаваш съвсем европейска заплата и ще работиш по специалността си.
jobs и разни подобни сайтчета са последното място, на което човек трябва да търси работа. А такава има, и то за добри пари, но се иска много бачкане, много.

А иначе за работа в медии не разбирам, но навсякъде по света тези кадри не са добре платени. Има изключения, разбира се.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт