било трудно да намериш работа

• 26 606
  • 257
  •   1
Отговори
# 165
По въпроса за личните асистенти. Белите фирми предлагат такива асистенти за всички свои служители. Даже има фирми за подобни услуги. Вместо ценните кадри да си губят времето да си носят дрехите на химическо, да си подават разни декларации в разни институции, да пазаруват, да посрещат хора от летището, и т.н. всякакви дейности, които им отнемат време и енергия, която иначе биха вложили в бизнеса на компанията. Та това е допълнителен бонус за подобни кадри. Освен това в белите софтуерни фирми има масаж поне два пъти в седмицата като масажисти идват в офиса и масажират главите на програмистите.  Laughing
Всичко това се случва в България, и изобщо не е необходимо да обслужваш шефове, нито пък да раждаш от тях. Необходимо е обаче да си наистина много квалифициран и да полагаш къртовски труд.
Та така.....

Това, за което говориш, не е личен асистент. Това е офис асистент. Той върши дребни подобни работи за всички служители. Личният асистент е само и единствено помощник на един от най-висшите мениджъри. Той си е персонален.

# 166
Та, тук питат къде са заплате по 1 500 лева, ако щеш ми вярвай, обаче аз питам къде са тия, които при нормирано работно време и пълно заплащане на много редките часове извънреден труд, са съгласни на 1500 лева и няма да се бунтуват, че избора им на безплатен чай е сведен до 10 вида. Аз от години не съм интервюирала такива. Абсурд е, но е факт.

Много ви е висока стълбата, затова. Нали се сещаш, онази по Смирненски.
Направо се чудя - как не ви се завива свят?

# 167
Аз пък се чудя е фирмата  Mr. Green
Българска или международна  newsm78
Какъв специалист трябва да е личния асистент  newsm78, с какво образование?

Търсите ли си още  Joy

# 168
  • София

Странно как всички знаете и давате съвети как следва да се върши работа, която никога не сте вършили. Това HR-а е съвсем като футбола и политиката. Всички разбирате от него, ама само на ниво акъл да даваме.
Странно как преценяваш кой какво е работил и работи, и от какво разбира?  Понеже не ми е забавно да гледам как някой се излага те съветвам да си подготвиш по- добре домашното преди да продължиш да се пениш.

# 169
=

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:32 от ZinaSt

# 170
[

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:32 от ZinaSt

# 171
Кой ще ми даде определение за "Бяла фирма" ?
И ако си търсите продавачка, но обявата ви в джобс, не е със статус"Платинум", това "черна" фирма ли е?

# 172
[

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:33 от ZinaSt

# 173
  • София

Странно как всички знаете и давате съвети как следва да се върши работа, която никога не сте вършили. Това HR-а е съвсем като футбола и политиката. Всички разбирате от него, ама само на ниво акъл да даваме.
Странно как преценяваш кой какво е работил и работи, и от какво разбира?  Понеже не ми е забавно да гледам как някой се излага те съветвам да си подготвиш по- добре домашното преди да продължиш да се пениш.

Понякога опита си личи. Твоят го знаем, но то е защото си го натяквала неведнъж. Не, не мога да преценя точно кой какво работи, но определено по писането в тези теми мога да преценя дали пишещият е бил наемащ или е бил само кандидатстващ.

Не натяквам опита си, а го уточнявам, за да не ти причиня неудобство един ден. Виждам, че ти не подозираш, че не някой, а някои от пишещите тук не са от онази група, която ти постоянно демонстрираш, че превъзхождаш.

И винаги съм скептична към профайлъри, които уверено твърдят, че знаят, познават и разгадават сложната човешка личност по няколко реда в интернет или по един разговор.

# 174
[q

# 175
Добрите са платинени като статус. От там нататък, статуса говори за значението, което работодателя отдава на позицията.
Кой ще ми даде определение за "Бяла фирма" ?
И ако си търсите продавачка, но обявата ви в джобс, не е със статус"Платинум", това "черна" фирма ли е?

По-скоро обява за продавачка с платинен статус е съмнителна. Нивото на обявата следва да е адекватно на нивото на позицията - мениджър с безплатен статус е точно толкова странен, колкото продавачка с платинен.

Добре де, тия кофти работодатели все пак държат ли на продавачките си, като публикуват неплатинени обяви или не държат?
Нали те са лицето на фирмата, те посрещат, те изпращат?

# 176
[q

# 177
[

# 178
Ето че се озовахме в кокошарник. Явно, независимо от нивото, ако изключим звука всички пернати подскачат еднакво (смешно), когато ги настъпиш.

# 179
Последно, като забравим личните "свалки", е ли стандартна за столицата заплата от 2000 лв., независимо от сектора?

Аз оставам с убеждението, че обитавам паралелна реалност. За опит и квалификация оставям професионалистите да съдят.

Мрън, дали съм споменавала, че макар и в ролята си на лаик-профайлър те намирам за безкрайно остроумна?

Общи условия

Активация на акаунт