Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 432
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Г-ца Димитрова, Стами е страааахооотен! Редим се за булка Laughing Айде гадже... Sunglasses

Ние и снощи пак същите изпълнения...
Цвета цял ден е весела, спокойна, активна, спа си и през деня, не е превъзбудена, защото я изкарахме чак от 19:30 до 22 по хлад, после баня, масаж и в момента, в който й облека бодито и я взема да я храня и се почва. Рев! Писъци!...Може би не е гладна, защото сложа ли я в леглото с бибата мигом се успокоява и си заспива...и си спи до 3-4! Shocked
Звънях на педито да я заведем, може пък да види нещо, което ние не забелязваме...Но жената е отпуск, а при заместници няма да я водя.
Та сега съм решила - довечера без масаж, защото това я загрява и без ядене. Като яде в 20:30-21 часа, баня и я слагам с бибата да си заспива. Може би не й се яде от топлото, не знам. Но пък през деня е не по-малко топло, а си яде най-доволно newsm78 Обаче и жегата я мъчи, де, защото има пъпчици от претоплено по личицето (баща й отива сега да види климатиците).

# 361
duhi_puhi- много е сладка малката с този бански.  Била е атракцията на плажа.
И на г-ца Димитрова юнака е само за модел, едни пози още от малък. Сладур малък Wink

# 362
Духи-пухи, Вилиандар, Г-ца Димитрова, страхотни са бебоците!  Духи-пухи, и плитката е страхотна! Ние май няма да се радваме на климатик, моят свекър тъкмо се съгласи вчера, че е прекалено горещо, и отиде до един магазин за климатици тук до нас да ги разгледа, и продавачката да вземе и да го разубеди! Не било хубаво за малко бебе. Пък жегата сигурно е много хубава за малко бебе, а. Както и да е, де, и това ще мине Simple Smile

# 363
  • sofia

А, и за замръзената кърма - имам кърма с дата началото на май - дали ще е достатъчно хранителна като състав към днешна дата и към днешните нужди на бебето?
Silence, взависимост от това дали е камера на хладилник или баш фризер може да се съхранява между 3 и 6 мес. Ако я държиш в камера, и камерата ви е с отделна вратичка от хладилника, и не я отваряш често можеш спокойно да я държиш около 4-5 месеца, според мен твоята кърма все още е в срок на годност... Simple Smile

Както вчера казах, Стами за първи път опита размразена кърма и се е намръщил в началото,защото не е била достатъчно топла, но баба му я затоплила на течащата вода и после си я е хапнал без проблем

Г-ца Димитрова, мерси! Hug
Аз знам, че би трябвало още да е годна...по-скоро незнам колко хранителна ще е към днешна дата. В смисъл -като съм цедила, бебокът е бил на няма и 1 месец, а скоро става на три. Пък доколкото знам съставът на кърмата се променя с нарастващите нужди на бебето и кърмата пороизвеждана за едномесечно може да се окаже бедна и не достатъчно хранителна за тримесечно.. Rolling Eyes
Иначе браво, че Стамито е хапвал, но може би ти си му дала соста по-скорошна кърма.  Grinning  bouquet И честита ви месечинка! Grinning
Много са ви сладки бебоците на всички; duhi, много дълга плитка! Crazy

Моят юнак пък напоследък като лежи по гръб все се гъне на дъга, мост, та се чудя да се обърне ли се опитва... Rolling EyesИначе се върти непрекъснато и го заварвам в най-различни положения в кошарата...общо взето се придвижва по гръб накъдето си иска! Laughing

# 364
Hope Stevenson, сминдуха го консумирам като подправка върху пържоли и салата.  Wink Комбинацията пържоли, салата с много лук, обилно поръсени със супенала лъжица сминдух и поляти със студена биричка, действат страхотно при мен, а ако пък и добавя и диня за десерт, става още по-добре.  Heart Eyes Peace
Иначе може да се поръча и от БГ, ето тук:
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28916&a … D0%B4%D1%83%D1%85
duhi_puhi, бузанка е супер на плажа, как да повярва човек, че не иска да яде, пупу  Simple Smile
Г-ца Димитрова , Стами е голям сладур, тези дни все си мисля за вас и как му подстригахте перчема и се навивам и аз да фризирам Ема, ама още събирам смелост Wink
viliander, какво му е малкото на този плувец-хубавец, я колко голям е пораснал само  Simple Smile браво на мама добре го храни!  Hug

# 365
Мдам.. не ще.. пак сме в криза  Tired
Бебетата обикновено правят кризи на растежа, моето наобратно - прави яките стачки  ooooh! ooooh! ooooh!
Вчера е яла 3 пъти с яко рев.. 3тия в колата с 300 зора  Rolling Eyes
Утре ще я водя на детски гастроентеролог.. да го видя той какво ще измисли  Outta Joint
Туй чета и филми си вкарвам  Confused

# 366
Здравейте Априлски майчета,
Как сте в тези жеги? Тук при нас текущо заваля...дано се поразхлади малко...  Praynig
Нашата малка принцеса, също се роди през април.
Чета ви редовно, но досега не съм писала. Наред с другите ваксини, които са задължителни, препоръчват и слагането на Ротарикс. Аз съм малко скептично настроена за нея. Какво мислите за тази ваксина? Някой слагал ли я, или смята ли да я слага?
Извинявам се предварително, ако сте коментирали това!

# 367
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Ние пак сме на морето, ама този път не ни се разминаха болестите и големият ми син вчера беше с повръщане и Т, днес имаше само малко температура. То може и да е прегрял, ама де да го знаем, важното е, че сега се чувства добре.

На Мая ѝ се отразява много добре морето - папка си, спинка си и се хилоти като тиква.
И като сме тръгнали да си показваме отрочетата ей я и моята кипра на плажа: Мая на плажа

Духи, може да е в криза мадамата ти, ама много добре изглежда, голяма е бузана-сладурана! А снимката на Стами на г-ца Димитрова е много хубава, красавец е и той.
 Вилиандер, много сладък плувец си имате, а какви бузки сладки има!

Сайлънс, не се притеснявай за това доколко е хранителна замразената ти кърма за бебето ти сега. Тя не променя състава си чак толкова, че да стане нехранителна. В общи линии след коластрата и преходното мляко в зрялото мляко м/у 2 и 6м няма почти никакви промени в състава, така, че си е напълно годна, хранителна и при всички положения по-подходяща и от най-новото и скъпо АМ.  Peace

Мишел, аз също съм скептична и няма да я сложа. Тази ваксина според мен е безсмислена за бебета, които са само на кърма, това е и мнението на лекар неонатолог. Виж за тези на АМ може би по има смисъл.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 13:44 от Не съм

# 368
Привет ...
Събирам идеи как да преодолеем утрешните две ваксини?

И ние сме утре на тези ваксини, също бяхме отложени миналия месец (по-рано писах за едни лоши акита Sick... сега оправихме положението с две седмици на Линекс).
Та аз още се чудя.., ама сигурно след малко като се събуди ще му дам Туя 15СН - д-р Михайлов я препоръчва, а и питах нашия педиатър, той одобри: дават се пет зрънца, разтворени във водичка - в деня преди ваксината и следващите два дни.

Пробвах да склоня педито да ги слагаме една по една тези две ваксини с интервал във времето, ама не се съгласи.. Sad ..кой го измисли това едновременно слагане.. Whistling....само да им треперим майките..

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 11:20 от Бончил1

# 369
Ние сме на ваксина в четвъртък. Миналия месец ни сложиха само едната, а аз как се бях притеснила. Педито предпочитала докато са по-малки да ги слага по една, да не натоварва организма. Сега незнам една ли пка, две ли, но се заредих с охлаждащи лепенки за всеки случай, инъче слагам реванолче, сменям го на три часа, като я храня и като и сменям памперса. Пак на толкова меря Т (аз я меря в дупето). Имам и Панадол...

# 370
Скоро ще скокна от някъде май Simple Smile Тука пак 5 дена гърчене и пищене не знам вече какво да правя Sad В четвъртък сме на консултация и ако не е качила колкото трябва минавам на АМ и толкова. Не мога повече- 3 месеца издържах на кошмарно кърмене повече не мога... Нищо не помага- нито пози, нито разхождане из стаите, нито на тъмно... нищо. Ръцете си яде постоянно, биберон яде, от бутилка пие- само гърдите ми не ще. Ми като не ще да яде адаптирано- няма смисъл да се тормозим и двете Sad Много ми е мъчно ама явно няма как... Ако си качваше като на Духи по кило без да яде- да съм спокойна, ще издържа някак психически, но не качва... Майка му и живот!
А най ме е яд , че я натъпках с антибиотик и уж имаше подобрение за няколко дни, колкото да се обнадеждя и после старата песен Sad

# 371
Brainbug, на вас АБ ви го изписаха заради бактерия в аналния секрет, нали?
А какъв точно пихте? Защо казваш, че сте започнали старата песен... пак ли е с лоши аки или правихте нов секрет?

Ние преди малко се върнахме от консултация - 7кг; 64см
И нашето наддаване става все по-малко...ама казват добре е... и аз им вярвам Simple Smile

Успях да измоля само една седмица раздалечаване между двете ваксини - днес му биха Пентаксим, другата сряда ще сложат Синфлорикс.
Сестрата каза в следващите 24ч да давам Панадол на всеки 4ч, ама аз се чудя... нали вчера започнах хомеопатично да давам.. а пък то нали не може едновременно newsm78

# 372
Бончил1 да заради гадния бактерий ни го изписаха. Ами акото честно казано е по-добре- поне вече е жълто от време на време и с парченца плод  Mr. Green Честно с такава трепет ги отварям тези памперси да видя какво е изакала, както като малка отварях шоколадовите яйца да видя каква е играчката... Наистина в сравнение с предишната слуз в зелената гама е по-добре. Обаче гърченето си го има, беше спряла за 4 дена и сега пак... Днес дори от 7 сутринта, до сега винаги беше спокойна за първото хранене. Ще ми гръмне главата вече...
За панадола мисля , че няма проблем едновременно , но да има поне час между приема на двете. Поне аз като се лекувам така правя Simple Smile

# 373
Панадол и хомеопатия никак не са съвместими.. още повече превантивно..
А и температурата е реакция на организма, че се бори, прави антитела и т.н.. като я туширате в зародиш какъв е смисъла в така или иначе брзсмислените ваксини  Rolling Eyes

# 374
Давам Панадол винаги след ваксина, има - няма Т аз се застраховам. Щом и педиатрите го препоръчват, значи не е безсмислено и не "обезврежда" ваксините!
Аз пък не искам да ги отлагаме ваксините, думкаме двете наведнъж като се криви да е накуп и за двете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт