Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 432
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Ваксините ги поставям както педиатърката каже. Щом е решено да се слагат две, значи две. Аз не съм по-краставичар от краставичаря, че да си ги разреждам по собствено гледище, хеле пък да си реша да не си ваксинирам детето. Да не живеем в гората все пак. Безотговорно ми се вижда и спрямо моето дете, и спрямо останалите.

Панадол не бих дала превантивно в никакъв случай, че дори при Т по-малка от 38,5 също. А и преди това бих опитала с Шуслерови соли да сваля. Детето ми до сега не е пило никакви лекарства и ще се радвам това да остане така колкото се може по-дълго.

За ваксините давам Туя, по предписанието на д-р Михайлов - 5 зрънца в лъжичка вода в деня преди, в деня на и в деня след ваксината. След това още три дни по 5 зрънца, през ден.

До момента, слава Богу, Цвета не е имала никакви реакции. Надявам се и сега да е така.

# 376
Здравейте мами на априлчета! Записвам се в темичката да ви следя, въпреки малкото време което ми остава покрай грижите за децата. Нашата сладурка е родена на 03.04.2012.Притеснява ме нещо и предварително се извинявам ако вече е обсъждан този въпрос. Бебка доста си разреди аканията и днес вече е 12ден без да е акала и аз направо се побърквам.Да поясня че сме на кърма и акото ни е с хубав цвят и консистенция.Днес я мъчих с клизмичка въпреки че съм много против ама страшно се притесних все пак 12-и ден......някоя от вас ако се е сблъсквала с това ще се радвам да сподели.Приятен ден на всички ви!

# 377
  • София
Stelinkata добре дошла. Нашите бебета са адашки, но вие сте с 3 дена по-малки от нас. Peace За акото, пробвай да правиш масаж на коремчето. Масажираш с кръгови движения по часовниковата стрелка. 12 дни е много. Аз лично бих звъннала на педито, ако масажа не помогне.

Мишел и аз не мисля да слагам Ротарикс. На баткото не съм слагала и на бебето няма да слагам. И без това имунизационният календар ми се вижда доста тежък, само със задължителните ваксини.
В тази връзка да ви се оплача, че и след втората ваксинация, отново бяхме с температура около и над 38, но този път продължи цели 2 дни. Направо не ми се мисли след третата ваксина каква ще е реакцията.  #2gunfire Този път слагах хомеопатични свещички, но нямаше никакъв ефект от тях. Следващият път ще дам панадол веднага след ваксината.
Бончил1 имам някакъв спомен, че на листовката на Панадола пишеше да се дава не повече от 4 пъти за 24 часа, което прави през 6 часа, но може и да се бъркам  newsm78 Аз също помолих педито да сложим пентаксима и синфлурикса отделно, но тя каза че няма голям смисъл, тъй като реакцията на бебето е само от пентаксим. Синфлурикса се слагала по-различно и още някакви работи ми обяснява, и в крайна сметка ме убеди да ги сложим заедно.

Момичета като гледам какви мерки показвате, почвам да се притеснявам малко. Ние на 3 месеца сме 5400 и 59 см. Само на кърма сме. Качила е 600 грама за един месец.  newsm78

# 378
  • Варна
Привет, как хубаво трещи и вали .... Sunglasses
Почвам отзад напред ...

stelinkata , с първото ми бебе  имах такъв "проблем", слагам кавички,защото аз бях много притеснена, час по час му търсех в пампите аки, а то все нямаше.
За сметка на това, педиатъркатка ми ме успокояваше,че всичко е ОК, ако е: спокоен, стомахчето е меко, ако не се напъва повече от нормално, ако е в добра кондиция, и ако пишка редовно ...Още повече,че ако ти самата си имаш по-забавена перисталтика, бъди сигурна,че и бебето може да я наследи ...

Рекорда на Момо беше 15дни неизхождане, като на 15я ден той сам се изходи,без клизми, без помощни слабителни, без термометър или бабини лекове ...Сега пак си ходи доста рядко, по веднъж на 5-7 дни. Т.е. това се оказа съвсем нормално за него, тъй като просто си има забавена перисталтика и не е имало никакъв проблем, като е бил бебе ...

Не знам дали те успокоих, но аз имам вяра на моята докторка. Да спомена само,че в Швеция до 3 седмици неизхождане се смята за нормално за изключително кърмениете бебета

За ваксините-отложихме консултацията за утре, питах док за нещо превантивно-отказа да давам. Според думите и-ще чакаме да видим реакцията и ще действаме в движение ...Не знам защо съм такава паника сега, с Момчил всичко беше ОК, ама сега като са две на веднъж и ми е стегнато под лъжичката ...
Най -вероятно след консултацията ще му направя една по-хладка баня, дано да го успокоя,ако е много крив

Brainbug , чакай да те почна и теб сега ... Wink В първата ми отчетна имаше една мама-варненка, и нейния бебо така наддаваше по 300-400грама от раждането, пък той се роди и мъничък-под 3кг, момичето си имаше бол кърма, просто бебо сучеше неефективно ...но тя не се отказа при целия натиск от педиатър, роднини и съседки ...
После дойде захранването(на 6 навършени месеца). Започна да яде това дете ...наддаването -пак толкова, стана време за кухня-вземаше по две порции от всичко, изяждаше го и пак такъв -категория "комар"...какво да го правиш такова, яде и нищо не качва...

Всичко си му беше наред на детето ...ама скъса нервите на майка си ..

Така че, дръж се жено, ако изкараш с кърменето поне до захранването-ако си решила да е поне след 5ти месец, то пак ще е много добре  Heart Eyes

Бончил1, и аз мисля че Панадол на 4 часа за такова малко бебе е доста, аз сега давам на такъв интервал на баткото,който е почти на 4год, а като си погледнах сега записките от едно време(2009-2010) при Т съм го давала на 6 часа интервал...Ама по-добре следи бебето, ако има нужда-дай, но като спадне Т според ме е по-добре да изчакаш  Wink

Silence, извинявай -прочела съм те с едното око само, и съм писала съвсем друго, от това дето питаш, добре че Не съм се е включила  Simple Smile. А кърмата,която дадох на Стами беше от 8юни, т.е. месец е стояла замразена

Не съм, ама и вие какви гривнички сте си охранили  Heart Eyes Сладурана

Останали някой дето не съм му отговорила ...днес съм като на "всяка манджа -мерудия", но Стаменчо мамин  спи, и да не повярваш, ама нямам какво друго да правя освен да покисна в нета ... Laughing или поне докато си дойде другата хала-Момчил...

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 17:45 от Г-ца Димитрова

# 379
Момичета, сега усещам, че явно не съм се изразила добре..  чуденката ми беше не дали да давам Панадола на всеки 4ч., а дали изобщо да давам... Confused(Аз за толкова имам опит с температуропонижаващите - нали си имам вече едно голямо момче преди бебето....)
а и препоръката на сестрата беше всъщност да не правя по-малък от 4ч интервал, дори и при нужда.
Засега бебчо няма темп., дано да сме така и през нощта Praynig...., дадох Туята, а Панадол не съм.

А, samm, ..аз също знам поговорката "На стар краставичар краставици не продавай ", ама знам и други : "Медалът винаги има две страни" ... "Не питай старило, а слушай патило.." ... "Парен каша духа" и т.н. ....мисля, че стана ясно Peace

# 380
Бончил1, всеки си знае и решава за себе си и детето си, аз само споделих моята гледна точка Peace

Ще си позволя само да кажа, че уж си избираме педиатри и тяхната работа уж е да лекуват децата ни и да им имаме доверие, а често май така излиза, че ние сме по-доктори и знаещи от тях и си правим каквото решим. Не говоря специално за теб, а като цяло, следейки темата ми се струва, че има такъв момент. Както и да е, пак казвам - всяка майка си знае най-добре за детето.

Аз да кажа за ротавирусната ваксина, че и аз реших да не я слагам, след като се консултирах с моята приятелка неонатоложка, която каза, че ако имам наверение да кърмя поне до 6 м., то няма смисъл.

Rouzi, няколко поста по-нагоре бях писала точно за това "сравняване" с другите деца. Абсолютно безсмислено е! Все едно да хванеш две жени на 27 г. и да очакваш да са еднакво високи и тежки. Води се по твоето дете и слушай педиатъра си, който сте избрали именно, за да следи индивидуалното развитие на детето ви. Щом той няма притеснения, не виждам защо тряба ти да се притесняваш, че детето ти е с 300 гр. по-леко от на-еди-кой-си!

# 381
Г-ца Димитрова мерси за окуражаването- то е ясно, че ще продължа да се мъча- просто като ми писне така си говоря. Мен нямаше да ме притеснява ако качваше постоянно по 300-400 грама, аз също ям много, но не дебелея. Тревожи ме разликата между миналия и този месец, но ще изчакам до утре да видя какво ще ми каже педиатъра  Hug

# 382
 Г-ца Димитрова благодаря ти за успокоението.В момента съм цялата "вир вода" от поредния опит да правим клизма - разтривахме корема, свивахме крачетатаправихме клизма а ако - няма и няма.Тя реве и аз рева.....притеснявам се все пак 12дни не е ли много. Иначе коремчето е меко според мен - то от много пипане вече и аз се обърках.Нашата педи на предната консултация като я питах каза да изчаквам най-много 3дни и ни изписа Лактолоза ама като прочетох и за тази Лактолоза и не искам да давам.Аз мисля че детето няма запек - изпражненията й са хубави защо тогава да я тъпча излишно......? Ще се пръсна от притеснение вече......

# 383
  • Варна
Пак съм аз-нали ви казах, днес много свободно време ми се отвори  Laughing

Бончил, сега ми хрумна,че може да се слагат и свещички Ефералган, от сините, които са 150мг...ЕДно време-2009-2010г, първо ползвах тях преди да мина на Панадола през устата...

Те  също съдържат парацетамол, но като се сложат в дупето действат по-бързо, а и няма вероятност да ги изплюе ,както ако даваш Панадол през устата, а и също -дори и да се предозира, все пак не попада в стомахчето ..

Ти сигурно си наясно де, щом си имаш по-голямо детенце, просто предлагам вариант  Simple Smile, утре ще питам док дали да дам Ефералган или Панадол , ако вдигне Т над 38.5

stelinkata, аз и сега давам Лактулоза, когато се наложи.-за баткото говоря, но имам позната мама,която дава на бебето си от 6ти месец, когато го захрани и получи запек...

Ако сега ми се случи това на мен бих изчакала бебето само да се изходи, щом е само на кърма няма какво да му се притесняваш, няма ферментация на храна в червата, кърмата е над 70% вода, която се изпишква , другото се усвоява за растежа на бебето, и каквото остане излишно-в акото.

Разбирам,че си притеснена ...и аз така бях, всеки ден звънях на док и тя всеки ден ми казваш-"изчакай още един ден" и така докато отвъртяхме 2 седмици  и се изходи сам.

Освен това, слабителните сиропчета образуват метеоризъм-т.е. газове, и на моето бебе тогава му беше много некомфортно от това постоянно пръцкане, очаквай също и колики, т.е. плач от бебо
Дано скоро да се изходи...ще чакам да пишеш пак  Heart Eyes

Brainbug , няма лошо да си помрънкаш малко  Wink, все ще се намери някой да те изслуша и потупа по рамото ...

И накрая ...леле,днес съм наистина като някоя свекърва, все имам мнение и акъл за даване ...
...та накрая, има доста педиатри,които наистина им куца практиката, те са нещо от сорта -"едно си баба знае, едно си баба бае", цял живот така са действали и сега пак така си карат, нищо че света се върти и развива всеки ден...За това някои мами са в лек дистрес от предлаганите им решения.

Това последното не знам защо го написах... Laughing

# 384
Здравейте от нас  Hug

Признавам си, че рядко ви следя, вече съм (чак не смея да го кажа "на глас" добре ... гледкаме се с беб, расте като мъж и така Simple Smile
Ротавирусната ваксина ще я сложим ние - все пак имаме кака в градина (не съм я спирала изобщо), не знам какво може да донесе, а и ще ходим на планина и на море. Педиатърката ни я препоръчва, а аз съм от хората, които се доверяват напълно ... ако нещо евентуално ме съмнява, се допитвам до сестра ми.
Ние се гледаме почти изцяло на климатик, Филип е много по-спокоен като не ври от жегата. Аз като живяла 1 година във Флорида в Щатите, постоянно се сещам какъв ад е там и няма къща или каквото и да е помещение, в които да не са пуснати климатици денонощно и така си се гледат всички деца.
Толкова за сега, пак ще се включа  bouquet

# 385
Благодаря на всички за отговорите за ротарикса! Аз продължавам да се двоумя, т.к. сме на АМ.
Stelinkata, ние също имахме проблем, но за много по-кратко 3-4 дни. Тогава нашата педиатъра ни обясни, че нормално до 15 дни, т.к. тогава бяхме само на кърма, която може напълно да се усвои от организма. За усвояването помагали и капки от типа на Колийф и Саб Симплекс /дано не бъркам името/. Ако вземате такива, това също може да е причина.

# 386
Добро утро от нас! Ние все още не сме акали, но си чакам - дано днес да стане. Благодаря ви че ме поуспокоихте момичета. Mishell82 аз не давам такива капки - давам само Биогайа.
Лек ден ви желая.

# 387
  • София
Здравейте и от нас!
Много хубави бебешоци сте показали!
Къдричка, много се радвам да те "видя"!
И аз се включвам да споделя притесненията си. В пелените на Ива вече трети път има участъци (малки) с розовееща урина. Два пъти при смяна сутрин на памперса от нощта и веднъж вечерта. Тя суче доста често освен през нощта - прави 5-6 часова пауза и вчера като бях на зъболекар имаше по-голяма пауза през ранния следобяд (не повече от 3 часа, но тя обикновено си иска на час-два), когато и вечерта имаше малко розово на памперса. Та първото, което ми хрумва е, че е заради обезводняване, но примерно лигавиците и тургора на кожата ми изглеждат добре. Вода предлагам, но тя не иска, със шише, с лъжичка, но без захар. Май ще пробвам и някакъв бебешки чай. Добре, че днес сме на консултация. Аз имам доверие на нашата педиатърка, но въпреки това не следвам всички съвети, например да давам вода със захар или панадол превантивно. Много се чудих и със свито сърце не дадох панадол 2 пъти през 6 часа след първата двойна ваксина. Ива беше добре и не вдигна температура, дано и за напред е така!
Оф, тъкмо вече уж по-спокойно го карахме, тя расте, аз по-смела си позволявам да ходим насам-натам и сега тази урина с розово. Да минава бързо, че не знам и вода със захар сигурно ще започна да давам, ако каже, че е от недостатъчно течности. То като се замисля по-добре от това да е де, а не нещо по-сериозно! Ще пробвам и по-често да суче, макар че тя си иска на час, час и половина, рядко на два.
Дано понасят по-леко жегите и много усмихнати бебоци!

# 388
кика, не ми звучи като недостатъчно течности  Rolling Eyes
Пусни една стерила урина като начало..
Може да е хормонален дисбаланс или някакво възпаление на пикочните пътища/бъбреците.
Ако това продължава по-добре отложи ваксините, докато не решите проблема.

# 389
  • София
Благодаря за отговара, Духи! Решила съм направо с урина да отида на консултацията и дано да ги отложим ваксините. Де да знам може и да сме я простудили в тия жеги - от топлото на климатик в колата или другаде, от течение. Иначе през останалото време урината е ок и като количество и като цвят.

Общи условия

Активация на акаунт