Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 073
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Возя я в кошница на предната седалка, обратно на посоката на движение. Отзад е каката, в нейния стол. Каката всъщност и като бебе само отзад е возена, но сега ми е прекалено рисковано двете да са заедно на задната седалка - каката може да се откопчава и закопчава сама.

# 661
Предложения за ново заглавие?!?!  Rolling Eyes
движим се със скоростта на охлюв, та да е нещо и за по натам...  Grinning
и пак да призова, тези, които не са приветствали новите Априлки - ако имате желание, хайде  Simple Smile

АПРИЛКИ 2013

# 662
Момичета бързам да се похваля - днес Яна се изака сама/ днес ни е четвъртият ден/. Дано вече ни се регулира това акане че......точно си мислех какво пак да правя да давам ли Лактулоза да не давам ли? Олекна ми..........

# 663
stelinkata - хубаво е че на детето му е олекнало и вече сте се успокоили. Ние все още сме само на кърма и при нас се случва да чакаме по 3 до 6 дни.
Много е хубаво че се появиха първите Априлки 2013 и ще могат да изживеят тези прекрасни мигове заедно, както нас Simple Smile

# 664
Здравейте мами! Да ви питам нещо  - дали е възможно да се заразим от летния вирус ако сме в контакт с дете което от3-4 дни вече е здраво???????? Притеснено ми е....../ ако ви се струва неуместен въпроса ме подминавайте няма да се сърдя/

# 665
  • София
Кошницата за бебето я слагаме отзад, по диагонал на шофьорската седалка. Баткото е зад шофьорската. И аз като viliandar съм си купила огледало за отзад, с което наблюдавам бебка какво прави.  Grinning

# 666
stelinkata - не съм доктор, но ще ти дам пример - нашия бати изкара два летни вируса /първия само кашлица, втория стомах и повръщане/, гледах си го у нас, колкото и да му говоря да седи далеч от бебето все се навърташе около нея.
Да чукна на дърво, бебка не е имала проблем. При нас педи каза съвсем леко да завишим хигиената, имам пред вид - по-често да се мият ръцете със сапун, повечко вода да се пие, другото Божа работа.

Момичета, къде изчезнахте всички?

И да ви кажа, че колкото и да се пъне човек не може "да избяга от себе си" - бях се зарекла по-малко да чистя с второто ми дете, елате да видите от сутринта - само прозорците не измих  smile3527 smile3527 smile3527 Луд умора няма!

И сега последно, реших утре да правя компоти - мъжът ми каза, че категорично отказва до има нещо общо hahaha Joy

# 667

И да ви кажа, че колкото и да се пъне човек не може "да избяга от себе си" - бях се зарекла по-малко да чистя с второто ми дете, елате да видите от сутринта - само прозорците не измих  smile3527 smile3527 smile3527 Луд умора няма!

И сега последно, реших утре да правя компоти - мъжът ми каза, че категорично отказва до има нещо общо hahaha Joy

Да ти кажа адреса си в такъв случай...От моето прекрасно дете нямам време за нищо. Будна ли е иска да съм и пред очите, че и да и говоря над главата нон стоп. А съня и м/у храненията по 30 мин. Само следобяда спи малко повечко, ама то за 2 часа кое първо да свърши човек.....  #Crazy

# 668
  • София, Младост

И да ви кажа, че колкото и да се пъне човек не може "да избяга от себе си" - бях се зарекла по-малко да чистя с второто ми дете, елате да видите от сутринта - само прозорците не измих  smile3527 smile3527 smile3527 Луд умора няма!

Ха-ха аз вчера ги измих, и пердетата изпрах  ooooh!.

Аз пък мисля да си консервирам домати в буркани за зимата за готвене  newsm78 и печени чушки замразявам  Hug

# 669
Доматки и аз ще си направя,защото много обичаме да си ги хапваме на лютичка пък и за готвене са идеални,също и люти чушленца ще направя на мъжи,мариновани.И аз ги обичам но сега заради кърменето ще ги пропусна.

# 670
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile
Днес хич не прецених разходката, какво се мотах и аз не знам, но се прибрах преди малко в най-голямата жега ...просто се довърших сама...

Щях да се включвам по въпроса с повдигнатата седалка на количката-аз возя бебето на 30градуса от известно време(месец някъде)-полза никаква, и към мен да гледа и напред към хората-все реве ...

И батко му беше такъв, така че не очаквам промяна следващия месец примерно-ако реша да вдигна още повече наклона, като стане по на 4 пълни месеца ...

Гледам за буркани си говорите ...аз пък реших, ама само съм решила, да си направя няколко буркана сладко от кайсии...

И защо реших ...имам едни сладурести буркани с капачка с механизъм, освен това в последния брой на сп.Good Food има страшно лесна рецепта за такова сладко от 1кг кайсии, която много ме привлича,  и последната причина да се захвана(ама да видим кога) с това сладко е ,че като бяхме бременни по предложения на приятелки си направих мой кулинарен блог, и сега -нямам време,ама по веднъж в месеца гледам да го поддържам с някоя манджа ...Та това сладко ще ми дойде екстра за една рецепта, която обаче в тая жега абсурд да направя ...

Че така де, и на магазина има, ама домашното е по-вкусно ...

И да ви похваля едно шапе, което вчера купих на Стаменчо мамин, много ми е сладък, нямам търпение да свършват тия жеги и да се захлади, хем и шапото да разходим

IMGP9163 by Tonimirka(г-ца Димитрова), on Flickr

# 671
Браво на вас момичета! Освен че гледате бебоците и зимнина приготвяте.Аз с моята ревла една манджа едва успявам да сготвя и то докато баба й я гледа , а пък за друго....незнам. Иначе и аз си правя - замразени морковчета, чушчици, доматки.....ама тази година дали ще успея не знам....А домашното си е наистина най-вкусно..........Г-ца Димитрова малкия е голям сладур, и шапчицата е прекрасна.Ние имахме подобна ама вече ни е малка....

# 672
plamena_1212   - мога да помогна Party

Относно компотите - за първи път ще се захвана с такова нещо, после ще кажа резултата.

Г-ца Димитрова  - имаш хоби фотография или професионално се занимаваш, всички снимки са прекрасни, поздравявам те!
Също ще правя кайсии, сподели моля рецептата за сладко. До сега съм правила само от вишни и череши.

# 673
Здравейте, момичета! Аз пиша много рядко, но ви чета редовно и сте ми много полезни. Сега влизам да се похваля с нещо( много съм горда от себе си) - по една не много приятна причина се наложи да дохранвам малката с АМ от навършване на  месец. Стигнахме до там почти изцяло да е на АМ , но благодарение на вас (Духи обичам те  Heart Eyes) постепенно го намалих и от 2 дена сме пак изцяло на кърма.

# 674
  • Варна
Хаджи, преписвам рецептата от списанието дословно:)

За 4 по 300гр буркани:

1кг пресни кайсии
500гр захар
1/4ч.л. лимонтозу

Кайсиите се измиват, разполовяват и почистват от костилките

Слагат се в голяма тава и се поръсват със захарта, покриват се с фолиото и се оставят да престоят цяла нощ в хладилника.

На следващия ден се поставя празна чиния в хладилника да се охлади.

Сипете в кайсиите 150мл вода, разбъркайте и ги сложете на котлона.

Сллед като кипнат, намалете огъня и ги оставете да се варят в продължение на 30мин, или докато кайсиите омекнат и започнат да се разкъсват.

Остранявайте пяната  с лъжица от време на време.

За да проверите дали сладкото е готово, извадете чинията от хладилника и капнете с лъжица от сладкото върху нея, ако капката не се разлива-готово е, в противен случай се оставя още да се вари

Добавя се разтвореното в малко вода лимонтозу и се разбърква.

Внимателно разпределяте слакото в топли стерилизирани буркани, сложете отгоре им кръгче хартия за печене и затворете.

Оставете да се охлади.
Неотваряно сладкото може да издържи 6мес на хладно и тъмно място.

Мале, мале ...щом в отчетната за буркани заговорихме значи сме оправили децата да мируват и кротуват  Laughing

На мен ми харесва този вариант, защото няма варене на буркани и затваряне с онези трудни затварачки от едно време, с които не мога да се оправям...А това сладко може да се сложи в този тип буркани, които се ползват за съхранение на брашно, сол,захар...сещате се, капачето им се затваря с едно метално такова ...чопче (..ох, обяснения ...)

А за снимките-хоби ми е, ама ...ако скоро не започна да изкарвам пари от него много ще разлютя мъжът ми  Twisted Evil, защото хич не е евтино това хоби...много от шапките и всичко друго по снимките на бебо или блога ги купувам само за едното "щрак" и после става непотребно и му търся място из шкафовете, ама и то не стига вече...

amairani , браво на теб, помня че в Септемврийките на 2008 имаше една мама с възвърнала си релактация след напълно спиране на кърменето, pezota да каже коя е-тя е също от тях  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт