Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 431
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Колкото повече чета, толкова повече идвам на мнението, че бебчетата наистина трябва да се гушкат докато може -- толкова са сладки сега, пък и наистина, кой знае кога пак ще можем да гушкаме бебче, особено ние дето ще сме свекърви Wink

Виждам, че и други бебета са като Кико -- от няколко дена става страшно кисел вечер и реве до посиняване, направо се дере. Жегите ли го побъркаха, някакъв период ли е, не знам, но е ужас. Отделно вчера, най-хладния ден, го оставих за малко на леглото докато му направя шишето, прабаба му си играеше с него и му дрънкаше с дрънкалката (той вече е голям и му харесва  Grinning ), и като се върнах, главата му толкова силно се изпотила отзад, че имаше голямо мокро петно на леглото, с диаметър по-голям от самата му глава. Утре на детската консултация ще питам педиатъра имам ли основание да подозирам рахит. Знам, че ще му прозвуча като параноичка, но какво да се прави, и аз, и сестра ми не сме усвоявали витамин Д и сме имали рахит, краката ни са изкривени в коленете, а на нея са й по-дебелички и глезените и китките, има и плоски стъпала... Абе по-добре да му кажа, че се съмнявам за рахит и да ми се присмее, отколкото да се притеснявам  Simple Smile

Присъединявам се към въпроса за ваксините -- защо топлото време може да е проблем? На Кико утре трябва да му ги слагат за втори път.

# 211
И аз не знам какво пречи топлото време на ваксините.На нас ни ги биха на 19.06.и температурата навън беше 35 градуса.Не е повлияла температурата на бебето.Така,че не виждам проблем да се бият в топло време

# 212
Момичета, имайте предвид, че реакцията от ваксината не е само повишаване на температурата до 1-2 дни след прилагането й. Такава може да се прояви и до месец след това - като обрив, раздрискване, слуз, друго безпокойство.. кашлици, хреми и т.н.
А пък и доста по-късно също така се вождат някои "ефекти"  Rolling Eyes

Ето какви реакции се очакват  Rolling Eyes http://vaksinite.info/Metod_ukaz_.pdf

# 213
И аз не виждам връзката с климатичните условия.
На нас на 12 юни в 12 на обяд ни ги биха и сигурно беше 38 Г вън.
Никаква реакция нямаше освен сънливост, която продължи до следващата сутрин.
Вярно, че всяко дете си е различно, но просто не видях връзката специално с това дали е топло. Еми то пък в студеното може да я отложиш, защто не искаш да си разболяваш детето баш в лошото време. И така до кога?

# 214
Бяхме на консултация - +1000 гр /+4 см - 5500 / 58
Ваксините няма да ги слагаме.. Официално ще подам декларация, че се отказвам от таз екстра.. Много го мислихме и умувахме с баща й, но като почнада прави на батко си номерата - с тез изпълнения с кръв и слуз.. и съвсем се убедих.
Ще видим за градината как ще е, но има време до тогава.. Детски така или иначе не могат да ме огреят  Rolling Eyes Макар че това са ми най-малките проблеми  Tired

# 215
  • Пазарджик
...
mimsat, при нас става все по-зле. Отказва да се храни - нито от цицата, нито от шише и това продължава вече втора седмица. Последните дни повече от 30-40 мл не е изяждал на едно хранене. Гърдите са толкова меки и едвам успявам да изцедя по 20-30 максимум 40 мл. Водих по при педи, според нея няма причина, от жегите било. Но ние пускаме климатик в другата стая за да се охлажда и в стаята, в която стои детето, на село го водихме, където също е прохладно, но пак нищо. Мисля, че скоро ще приключваме с кърменето. Мъчно ми е, но ми писна вече - прекалено много се измъчих.
...

*dreamer*,

разбирам притеснението ти. Понякога нещата се случват по-трудно и  е нужно малко повече търпение и упорство, което не винаги е лесно. Спокойствието е от голямо значение за майката и бебето и е важно и двамата да се чувстват добре.

Ще се радвам да споделиш моментната ситуация:
1. Колко напишкани пелени сменяш за 24 часа?
2. В колко от тях има изхождане?
3. Как преценяваш кожата на сина ти - дали е свежа, с добър тургор (когато я щипнеш дали се връща бързо в нормално положение?
4. Как се движи наддаването - рожденно тегло, най-ниско, на 1 месец, последно измерване? А също и растежа на височина?
5. Приблизително колко пъти кърмиш/изцеждаш в момента и на какви интервали?
6. Ако изцеждаш - приблизително какво количество се събира за 24 часа?
7. В момента даваш ли нещо различно от кърма - вода, чай, изкуствено мляко? Ако да - приблизително какво количество за 24 часа и кога (преди хранене, след хранене, между храненията)?

Тази информация ще ми помогне да се ориентирам до известна степен в ситуацията ви в момента и на свой ред да ти дам максимално адекватна информация.  Hug

# 216
   Браво duhi_puhi - Стефи си е наддала чудесно.
   Ние минахме през една криза - преди месец малката постоянно искаше да яде - изяждаше по 150 - 180 мл на ядене. Понякога вечер преди да заспи е стигала и до 210 мл. Но явно е било само период (след инфекцията, която изкара), защото сега пък не ще да яде много - на някои хранения изяжда само 100, на други 130 мл. Освен това си установи 5 хранения на ден и повече не иска. Заспива вечер към 22 - 23 ч. и спи до 8 сутринта.

В понеделник ни направиха първата ваксина (изчаквахме да оздравее след инфекциите).

За захранването - каката е захранена по старата схема - 1,5 мес. -  сок, 3 мес. - плодово пюре, 4 мес. - зеленчуково пюре и каша, 4,5 мес. - жълтък, 6 мес. - месно пюре. С малката уж не искам да захранвам рано, но не можем да се справим с рефлукса. Фризо Вом-а си го повръща все едно е кърма. От няколко дни давам Аптамил АР и сякаш е по-добре. Аз изцеждам кърма и единствения начин да не я повърне е като я смесвам с АМ. Искам да въведа и зеленчуково пюре, за да сгъстим постепенно храната. Вчера и днес слагам по няколко лъжички пюре от пащърнак в  обедното млякото, ама нещо му се чуди. Ще я пробвам още един два дни и ако не го яде с апетит ще изчакам.

Сега си търсим ортопед, който да й направи ехография, така че ще помоля варненските мамчета да ми помогнат в това начинание.

# 217
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ:
Аз да се оплача, че ние от 5 дни акаме зелено и взех да се притеснявам вече. Cry
Педиатърката каза, че било нормално и било от претопляне... Thinking
Обаче то продължава вече 6-ти ден...90% от пампите са зелени, а останалите жълтозелени.
Освен това започна да ака след всяко хранене като новородено...иначе до скоро акаше по 3-4 пъти на ден.
Изключително на кърма сме, храним се по 6 пъти в денонощието. Оставям го на гърдата достатъчно дълго време, за да съм сигурна, че е ял и от задното мляко и като привърши с едната гърдаму предлагам другата. Пием капки за колики...това е в общи линии.
Аз не съм яла нещо по-специфично тези дни. Може би от миналата седмица хапвам доооста череши, но не мисля, че това е проблема. Ям и овесени ядки с мляко за закуска, ако има значение.

Да не би да допускам някъде грешка при кърменето? Praynig  bouquet

А, и преди една седмица ни биха ваксина - възможно ли е да е от нея?

Здравей, Silence!

Промяната в цвета на акото може да се дължи на много неща, включително тези, които изброяваш - ваксина, храната на мама, а също настинка, препарати против колики и др.

Доколкото разбирам предиатърката не намира друго безпокоително в сина ти, което е чудесно. Като изключим изхождането, как би определила иначе състоянието му - как се храни, спокоен ли е, жизнен ли е, вида на кожата, дали изпитва някакъв дискомфорт (по-особен, от обичайните колики например)

Дали сте сменяли капките против колики напоследък?

От това, което казваш, разбирам че по-различното при вас е, че напоследък хапваш повече череши. Мислиш ли, че ще можеш да намалиш приема им за известно време, за да провериш дали това не влияе? Черешите може да действат разхлабващо на организма, а някои бебета се влияят доста от храната, която приема мама.  Grinning

...
Въпрос към ЛЛЛ и опитните майки: често Цвета суче и вече по някое време само стои на гърдата, не суче, премрежила е поглед, аха ще заспи, но не пуска. Тогава редно ли е да я отстраня от гърда или трябва да я чакам да пусне? Аз обикновено я махам и предлагам втората.

samm, здравей!

Чудесно правиш. Това е един много добър вариант - по този начин предлагаш на Цвета да се донахрани, ако първата гърда не ѝ е била достатъчна.

Много бебета, когато се нахранят, продължават да стоят на гърда, тъй като това е любимото им място и често заспиват много по-лесно по този начин. Някои майки правят като теб, особено когато не са убедени дали бебето им е поело достатъчно количество кърма. Други остават бебето на гърдата докато само пусне гърдата. Трети пък внимателно развалят вакуума и махат бебето от гърдата, без да го слагат на другата. При всички положения ти най-добре можеш да усетиш нуждите на Цвета в момента.  Grinning

# 218
duhi_puhi много добре е наддала малката, още повече при цялото това неядене... Симона на цялото си свинство е качила 800 грама Simple Smile Сега поне спря ли да се притесняваш? Simple Smile

# 219
duhi_puhi много добре е наддала малката, още повече при цялото това неядене... Симона на цялото си свинство е качила 800 грама Simple Smile Сега поне спря ли да се притесняваш? Simple Smile
УФ, наддаването само по себе си не ми е проблем. Други са, ама май се пооправят малко по-малко  Praynig

# 220
duhi_puhi, браво за наддаването! Ама ти си толкова опитна и ми е чудно не забелязваш ли, че детето расте като гъбка та толкова се притесняваш? Моето Цвете за втория месец като е +660 и аз определено отчитах, че е пораснала и на кг и на см, говоря с просто око. Да не говорим колко още признаци има за това дали детето си се развива нормално, ама няма какво да ги изреждам, ти ги знаеш по-добре от мен Peace

mimsat, благодаря за отговора. Ами прехвърлям я на втората, а тя почти никога не я отказва, така че няма какво да се пестя Grinning

# 221
За спането на нас ни "помогнаха" от тукашната детска консултация. Когато бебето е на 2 седмици идват вкъщи да се представят и да прегледат и премерят бебчето. Съответно този ден Ева не искаше да спи в легълцето си, а само в ръцете ми, което никога не беше правила преди това. На всичкото отгоре това ми беше първият ден, в който бях абсолютно сама с нея. Аз се видях в чудо, защото нито до тоалетна мога да отида без тя да се разплаче, нито да ям. Та дойде жената от детска консултация и тя ми даде няколко съвета, от който аз използвам само 3:

1) да повивам Ева с пелена, като я слагам да спи, за да ограничим движението на ръчичи=ките - от самото раждане мърда много с ръчички всъщност още от корема ми  Laughing) и това й пречи да заспи. Аз бях много против, но накрая склоних да пробваме и малкото слънчице заспа за няколко минути, съвсем сама. Казаха ни да го правим това докато стане на 3 месеца и тогава постепенно да я отучим като през деня я оставяме да спи без да я повиваме ИЛИ когато забележем, че започне да "открива" ръчичките" си.

2) да й създадем навици (тук използват "режим", но със сигурност това не е дума, която според мен трябва да се свързва по, какъвто и да е начин с бебче) - обясниха ни, че за бебка всичко е ново и дори стряскащо и като изградим навици, тя ще знае какво се случва край нея и какво й предстои. Като се събуди и даваме да яде, сменяме и пелените, гушкаме я и "играем" с нея, после я оставяме да се залисва сама и като се измори я слагаме да спи в легълцето й. Това разбира се е в общи линии. Ако слънчицето е сънена след ядене, я слагаме веднага да спи; ако имаме гости, сме на свободна програма и така. Освен думата, аз доста модифицирах и съвета, тъй като не съм привърженик на казармите, а и искам Ева да чувства, че е обкръжена от любов. Част от "режима" е като сложиш бебето да спи и да го оставиш да заспи без "помощ". В повечето случай бебето ще плаче около 5-20 мин ( Shocked  Shocked  Shocked), но това било нормално. Ако плачело повече от 20 мин, тогава вече можеш да се намесиш. Аз съответно не мога да си представя как ще си оставя бебчето да ми плаче 5 мин (камо ли 20!!), та като я слагаме да спи, я оставяме да заспи сама и ако мрънка, я галя по главичката, разтривам й коремчето и т.н.

3) Казаха ни да спи на тихо и никакви играчки в леглото или над него, тъй като така децата заспиват по-трудно.

Та това е в общи линии, което правим ние и мога да кажа, че със съня нямаме проблеми (да чукам на дърво), освен вечер когато тати се прибере от работа.  Heart Eyes

При нас слънцето вчера най-накрая се показа за по-дълго и температурата достигна заветните 22 градуса  Sunglasses. Като ходихме на разходка аз бях по къс ръкав (о, чудо!!!), а Ева по боди и блузка  Grinning

# 222
За спането на нас ни "помогнаха" от тукашната детска консултация. Когато бебето е на 2 седмици идват вкъщи да се представят и да прегледат и премерят бебчето. Съответно този ден Ева не искаше да спи в легълцето си, а само в ръцете ми, което никога не беше правила преди това. На всичкото отгоре това ми беше първият ден, в който бях абсолютно сама с нея. Аз се видях в чудо, защото нито до тоалетна мога да отида без тя да се разплаче, нито да ям. Та дойде жената от детска консултация и тя ми даде няколко съвета, от който аз използвам само 3:

1) да повивам Ева с пелена, като я слагам да спи, за да ограничим движението на ръчичи=ките - от самото раждане мърда много с ръчички всъщност още от корема ми  Laughing) и това й пречи да заспи. Аз бях много против, но накрая склоних да пробваме и малкото слънчице заспа за няколко минути, съвсем сама. Казаха ни да го правим това докато стане на 3 месеца и тогава постепенно да я отучим като през деня я оставяме да спи без да я повиваме ИЛИ когато забележем, че започне да "открива" ръчичките" си.

2) да й създадем навици (тук използват "режим", но със сигурност това не е дума, която според мен трябва да се свързва по, какъвто и да е начин с бебче) - обясниха ни, че за бебка всичко е ново и дори стряскащо и като изградим навици, тя ще знае какво се случва край нея и какво й предстои. Като се събуди и даваме да яде, сменяме и пелените, гушкаме я и "играем" с нея, после я оставяме да се залисва сама и като се измори я слагаме да спи в легълцето й. Това разбира се е в общи линии. Ако слънчицето е сънена след ядене, я слагаме веднага да спи; ако имаме гости, сме на свободна програма и така. Освен думата, аз доста модифицирах и съвета, тъй като не съм привърженик на казармите, а и искам Ева да чувства, че е обкръжена от любов. Част от "режима" е като сложиш бебето да спи и да го оставиш да заспи без "помощ". В повечето случай бебето ще плаче около 5-20 мин ( Shocked  Shocked  Shocked), но това било нормално. Ако плачело повече от 20 мин, тогава вече можеш да се намесиш. Аз съответно не мога да си представя как ще си оставя бебчето да ми плаче 5 мин (камо ли 20!!), та като я слагаме да спи, я оставяме да заспи сама и ако мрънка, я галя по главичката, разтривам й коремчето и т.н.

3) Казаха ни да спи на тихо и никакви играчки в леглото или над него, тъй като така децата заспиват по-трудно.

Та това е в общи линии, което правим ние и мога да кажа, че със съня нямаме проблеми (да чукам на дърво), освен вечер когато тати се прибере от работа.  Heart Eyes

При нас слънцето вчера най-накрая се показа за по-дълго и температурата достигна заветните 22 градуса  Sunglasses. Като ходихме на разходка аз бях по къс ръкав (о, чудо!!!), а Ева по боди и блузка  Grinning

Ние пък над легълцето си имаме играчка,която Стефан много си обича и много и се радва.Като му пусна въртележката да се върти и да пее сякаш се успокоява и е много доволен.Така го оставям самичък в стаята и той си заспива,докато си гледа въртележката.Иначе не обича някой да е покрай него докато си заспива,обича да си е самичък и да си зяпа,така се унася.

# 223
Ние пък над легълцето си имаме играчка,която Стефан много си обича и много и се радва.Като му пусна въртележката да се върти и да пее сякаш се успокоява и е много доволен.Така го оставям самичък в стаята и той си заспива,докато си гледа въртележката.Иначе не обича някой да е покрай него докато си заспива,обича да си е самичък и да си зяпа,така се унася.

И ние сме така. Имаме си въртележка над леглото и Митко си я гледа и си слуша музичката и си заспива. Хич не обича някой да му виси над главата и да му пее или приказва. Даже се изнервя и почва да мрънка  Simple Smile

# 224

Исках да го използвам като цитат  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт