Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 427
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета! Нямам много време да пиша  - малката хич не спи през деня и само се носим, занимаваме и т.н.dior.84 и на Яна съпалцата и дланите й са влажни и главичката й се поти но мисля че повечето бебета са така и не смятам че е проблем.Аз тук от няколко дни не давам витамин Д. Г-ца Димитрова благодаря че попита как вървят нещата с нашето акане - ами какво да кажа вчера след като ни беше 6-ти ден и реших да дам Лактулоза и да не чакам повече и то защото вчера беше много неспокойна и много плачеше и дупето й пръцкаше та аз пак се вкарах в разни филми и й дадох та днес свършихме работата , ама съм притеснена то не може все с Лактулоза да я караме като се има предвид че на мен хич не ми се дават каквито и да е лакарства още от сега......и просто не знам как ще я караме с това акане.....Хем си викам нормално е за кърмено бебе толкова дни да задържа хем пък като ревне и аз си мисля че е за това че не е акала и почвам да се пукам от притеснения......Е лека вечер момичета!

# 601
Брейнбъг, изобщо не си ужасна, въобще не си го и помисляй! Със сигурност си взела правилното решение, все пак то не е плод на моментно хрумване, а резултат от натрупалите се в разстояние на 3 месеца събития. Ние пак имахме истерична криза с Кико, така че вечеря от шише моите смешни 30 милилитра. Понякога като не става, просто не става, какво да правиш. И аз не мога да издържам да рита и реве в ръцете ми...

# 602
Здравейте момичета! Нямам много време да пиша  - малката хич не спи през деня и само се носим, занимаваме и т.н.dior.84 и на Яна съпалцата и дланите й са влажни и главичката й се поти но мисля че повечето бебета са така и не смятам че е проблем.Аз тук от няколко дни не давам витамин Д. Г-ца Димитрова благодаря че попита как вървят нещата с нашето акане - ами какво да кажа вчера след като ни беше 6-ти ден и реших да дам Лактулоза и да не чакам повече и то защото вчера беше много неспокойна и много плачеше и дупето й пръцкаше та аз пак се вкарах в разни филми и й дадох та днес свършихме работата , ама съм притеснена то не може все с Лактулоза да я караме като се има предвид че на мен хич не ми се дават каквито и да е лакарства още от сега......и просто не знам как ще я караме с това акане.....Хем си викам нормално е за кърмено бебе толкова дни да задържа хем пък като ревне и аз си мисля че е за това че не е акала и почвам да се пукам от притеснения......Е лека вечер момичета!
Това, че кърмиш е чудесно, ама с това неакане толкова време не е добре....мислила ли си да започнеш да даваш сокчета вече? Предполагам, че не мислиш да захранваш още, но и това е вариант, вместо разни разхлабителни..Може да пробваш пъпеш, круша...а ако не искаш да са фрешове има бутилирани, които не дразнят толкова стомахчето. Давай такива които действат разхлабващо, може да погледнеш в сайта на ХИП.

# 603
  • Варна
Привет  Simple Smile
Brainbug, и от мен имаш едно рамо за подкрепа ...ти опита да спасиш кърменето, но и това цедене е много изтощително...пък и нали знаеш онова тривиално изречение,че кърменето трябва да е приятно и за двете страни-мама и бебе, след като го правиш НЕ от естетична гледна точка-т.е. да отслабнеш,или пък да си запазиш хубавия бюст и т.н., не се обвинявай...колкото-толкова  Grinning

stelinkata , добре че сподели ....честно казано твоето бебе много напомня на моето първо детенце  Simple Smile Ще отговоря на Плами и ще се върна пак към теб...

Това, че кърмиш е чудесно, ама с това неакане толкова време не е добре....мислила ли си да започнеш да даваш сокчета вече? Предполагам, че не мислиш да захранваш още, но и това е вариант, вместо разни разхлабителни..Може да пробваш пъпеш, круша...а ако не искаш да са фрешове има бутилирани, които не дразнят толкова стомахчето. Давай такива които действат разхлабващо, може да погледнеш в сайта на ХИП.

Плами,  нямам намерение да се конфронтирам-ще изкажа само мнение, но не съм съгласна,че  захранването със сок ще решат" проблема "на бебето...

Всички сте наясно,че ако сок от сини сливи на бебе А действа разхлабващо, то на бебе Б може само да му носи удоволствие от сладката течност, но не и изхождане ....Т.е.няма нужда от експерименти точно сега, ако майката все пак е решила да захранва с пюре и от след 5-6месец

Второ -някои сокове в ситуацията на бебето на Стелинката могат да доведат до още по-запичащо действие -морков и ябълка ...да не говорим за коликите,които още повече могат да обострят състоянието в чревния тракт ...Тук ти не споменаваш тях, но динята със сигурност обостря , макар и сладка, макар и само вода ....

Трето-споделям личния си опит...:

Тъй като и моето първо бебе беше така, с тази разлика ,че аз си го изчаквах да се изходи само , в единични случаи съм давала Дуфалак или помагала с термометър...захранването му започнах от 5 навършени месеци с тиква-цигулка, която аз му правих-т.е. максимално истинска , а не преработена в купешко бурканче ...
И извода беше ,че от 7-15 дневно неизхождане, завършващо с такова, но когато бебето го свърши само, се намали сушавия период на 5дни ...както виждаш, пак е голямо разстоянието за неизхождане

Давах доста време само чиста тиква пюре, може би около 3 седмици , без да включвам втори зеленчук, при все че всички бебета,покрай мен с които излизахме на разходка се подрискваха от втората лъжица топло тиквено пюре, моето си остана пак на 5-6 дни ...

Връщам се пак към Стелинката-захранването не е решението на "проблема", слагам го в кавички, защото по-бавната перисталтика не е проблем, ако не води до болки при изхождането,дискомфорт и подуване на корема ..

...о, и само да вметна, водихме бебо на гастроентеролог тогава , за да провери всичко ли е ОК и док потвърди теорията на педиатъра ни-всичко е наред, но ако майката е също с по-бавна перисталтика със сигурност и бебето го наследява ...

Имате пълното право да не сте съгласни с мен, само ви споделям тъй като минах през това чудо и нито храната оправи ситуацията, нито разхлабващите ...Смея да кажа ,че само много вода оправя проблема, но това е сега-т.е. когато детето ми е вече голямо  Simple Smile

# 604
Къдричке, честито християнче!
Hadji какви именни дни, какви гости.....аааааа. Като искат гостите празненство да ги беше вкарала да са ти в помощ поне. Направо ти е излезло през носа празнуването.
Момичета и аз съм удивена от съветите, които дават акушерките в болниците по отношение на кърменето, чувала съм всякакви истории от които да се хванеш за главата, и дори да дават добри съвети с лекота дават адаптираното мляко.....Добре че са от Лалече лига да ни помагат Hug  bouquet

Исках да ви попитам нещо и аз: Досега Лъчо спеше в малка люлка с решетки, но започна да се обръща в нея и да се удря(там където няма обиколник), отесня му и реших да минем към следващото легло - от преносимите кошарки. Сложих го да спи тази нощ в него, ама той редовно се обръща по корем и мрънка(през 30минути), айде мрънкането хубаво....ама заспива така със захлупено лице, не го извръща настрани и ме е страх да не се задуши. Кажете ми моля ви отминахме ли тази възраст с опасността от задушаване в кревата, имам ли основание за притеснение? Thinking newsm78

# 605
Добър ден момичета! Аз също не смятам да давам сокчета още а  смятам да се консултирам с нашата педиатърка на детската консултация. Иначе тя не е запечена и коремчето й е меко - може би наистина имаме по - забавена перисталтика.Все се надявам че нещата ще се нормализират......
   Момичета започна да върлува летния вирус и направо съм изпаднала в паника...............Аман от тези гадни вируси.......

# 606
Аз пък да кажа че съм много доволна от акушерките в Св.София.Минаваха по няколко пъти на ден да ни помагат и показват как да  кърмим,ако някой имаше проблем му обръщаха специално внимание.АМ даваха трудно,една жена от моята стая ходеше и се молеше,чак плачеще че не и дават(а тя имаше кърма,не много, но имаше).В цялото отделение много се държеше на кърменето,имаше навсякъде плакати с пози. Peace

# 607
Здравейте,

Едно знам - важното е майката да е спокойна, за да е спокойно и детето. Това сме го писали много пъти още преди да се родят бебоците, те всичко усещат, знаете го!
Много от проблемите/болестите са именно от напрежение.

Говорите за летните вируси - е аз съм от  2 седмици в този "филм" с баткото.
Първо, летен вирус само с кашлица - 4 дни у нас, сега пък само с температура, втори "модел" летен вирус - та общо взето  - цял ден съм като поточна линия - единия да оправя, после други и пак от начало. Дано баткото - днес и утре да го излекувам и да тръгва на ДГ, че малко много ми идва на моменти.

Един въпрос към кърмещите, моята Гера продължава за цока по 2-3 нощем, има ли още такива бебоци или Гера ме проверява и ползва за залъгалка?

А и къде се изгубиха повечето от активните мами Mia66, Dreamer, Satori и други ????

# 608
Къдричке, честито християнче!
Hadji какви именни дни, какви гости.....аааааа. Като искат гостите празненство да ги беше вкарала да са ти в помощ поне. Направо ти е излезло през носа празнуването.
Момичета и аз съм удивена от съветите, които дават акушерките в болниците по отношение на кърменето, чувала съм всякакви истории от които да се хванеш за главата, и дори да дават добри съвети с лекота дават адаптираното мляко.....Добре че са от Лалече лига да ни помагат Hug  bouquet

Исках да ви попитам нещо и аз: Досега Лъчо спеше в малка люлка с решетки, но започна да се обръща в нея и да се удря(там където няма обиколник), отесня му и реших да минем към следващото легло - от преносимите кошарки. Сложих го да спи тази нощ в него, ама той редовно се обръща по корем и мрънка(през 30минути), айде мрънкането хубаво....ама заспива така със захлупено лице, не го извръща настрани и ме е страх да не се задуши. Кажете ми моля ви отминахме ли тази възраст с опасността от задушаване в кревата, имам ли основание за притеснение? Thinking newsm78

И ние сме същите.От самото начало Стефан си спи в легълце,на което матрака се повдига на няколко нива.Все още сме на най-високото ниво.Не съм слагала обиколници.Вече толкова много се върти и обръща,даже прави успешни опити и за пълзене.Откакто е открил че може да се обръща сам по корем все така стои и си обикаля цялото легло по корем.Не иска да спи по гръб.Аз го слагам той веднага се обръща.Започнах да го притискам с калъфки и не заспивам докато той не заспи,че да мога да ги махна.Но въпреки че заспива веднага след като му махна калъфките и пак се е обърнал по корем.И мен ме е страх от задушаване по 100 пъти ставам нощем да го видя дали диша.Вече даже и калъфките си намятва на главата,но скоро и това ще мине

# 609
Много ви благодаря за подкрепата,момичета! Вече съм по-спокойна Hug  bouquet
Колкото до нощното задушаване- по едно време бях започнала да се притеснявам, но после си дадох сметка, че не мога и за това да се тревожа защото ще изперкам. Симона спи в сгъваема кошара при нас. Но въпреки, че е при нас съм далеч от мисълта, че ще я чуем ако стане нещо такова...На всичкото отгоре аз спя с тапи за уши, защото мъжа ми хърка ужасно и просто не мога да спя по друг начин, а той няма да я чуе, защото има здрав сън. Но дори да не беше така, дори през един час да се будя да я проверявам ако е писано пак не мога да го предотвратя, дори 5 минути за цялата вечер да спя пак може точно тогава нещо да се случи...Затова просто спрях да се тревожа за това Simple Smile Симона още не се обръща сама по корем, а само от корем по гръб, може би и затова ми е спокойно.

# 610
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Стелинката и моят Стоян беше така - изхождаше се веднъж на 10 дена, започна да ака по-редовно май около годинката. Не съм му се притеснявала - щом детето наддава, коремчето е меко, пишка достатъчно, няма дискомфорт, а като се изака акото е обилно и с нормален цвят и консистенция и като цяло се чувства добре - няма проблем.  Peace

За задушаването и аз се притеснявам като е по корем, но Мая за щастие предпочита по гръб и сама си се обръща, а от гръб по корем все още не може, само на една страна застава.

Хаджи, нормално е да цокат нощем по няколко пъти, мънички са още, не се притеснявай. И Мая суче по няколко пъти през нощта и безброй през деня.  Laughing

# 611
  • София, Младост
Ники, честито християнче!! Да е жив и здрав, всичко в живота си да постига с лекота и много да ви радва!!  Hug

laguna, мисля, че съм споменавала и по-рано, че иван почти от раждането си спи по корем. Като го поставям в леглото(в случая все още спи в копа за новородено на количката, още не съм му разпъвала преносимата кошарка) обикновено му обръщам главичката на страни, но той си я надига, върти и често се захлупва буквално по очи. Не мисля, че има проблем, стига да НЯМА възглавница, в която да си забие лицето.

Hadji, и аз се учудих на твоите гости  ooooh!. Аз дори и комшиите да поканя винаги се намира кой да помогне в ситуация като твоята. Без да помоля, просто хората се усещат. Все пак събираме се да се видим, да си изкараме весело и приятно.

Относно летните вируси... ooooh!. Ние изкарахме един такъв-цялото семейство по ред на номерата-мъжката част с разстройство и температура(включително и Иван, но при него беше най-леко най-вероятно заради кърменето), а женската част-аз и ирина с повръщане и температура. Ирина, милата най-тежко го отнесе-един ден до обяд повръща, а следобяд с температура... вечерта до 40,1 я вдигна  Sad. Надявам се да не повтаря, че нямам сили вече  Crossing Arms

# 612
Здравейте мами!
Аз досега успешно успявах да се справя с кърменето и Ема беше само на кърма, но ето че дойде моментът, в който вече не и достига мляко. Пробвах какви ли не начини за увеличаване на кърмата - пия и смидуха на таблетки, за който писахте - по 4т. на ден, тя си се буди два пъти през нощта за хранене и затова не се цедя допълнително. Опитвам се да дохранвам след всяко ядене с лактана био по 40-50мл., но тя упорито отказва, не ще и да чуе за шише. Направо вече се чудя какво да правя. Ще съм благодарна по- запознатите с кърменето да ме посъветват.

Иначе от известно време така ми пада косата, че скоро май ще стана кубе. Вие мажете ли се с нещо за подхранване?

Хубав ден и много слънчево настроение!

# 613
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Чудя се,защо след като пристягането на гърдите е опасно и вредно защо го препоръчват лекарите?

Защото за съжаление много лекари изобщо не знаят какви са механизмите на кърменето. Често техните съвети водят до преждевременно отбиване, запушвания, мастити и др. проблеми. Затова е хубаво когато получите някакъв съвет свързан с кърменето да прочетете малко по въпроса (или да се свържете с консултант) и след това да обсъдите въпроса с лекаря си.

Къдричке, честито ти ви християнче!   bouquet Хем прочетох и пак съм пропуснала да честитя в предния си пост!  ooooh!

Браинбъг, как върви спирането на млякото, как си ти?

# 614
eli_atanasova ако не успееш да увеличиш кърмата, пробвай с шише на МАМ- Симона също не искаше да чуе за бутилка, но само него хареса, сега вече понякога си иска него, понякога авента- иди разбери. Също така днес я кърмих като си бях сложила шишето под мишницата (вече се чудя какво да измисля, за да й угодя на променливите настроения) и така сука- настрани все едно от гърда.
Не съм още са ми на камък гърдите , но вече главно от вътрешната страна имам буци от външната са ОК, вчера цедих два пъти по малко, днес още не съм- чакам да стане нетърпимо. Вчера цял ден се разхождах с някакви зелки в сутиена, а мъжа ми все ме пъдеше като се приближа до него, защото му лъхало на WC  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт