Бебеправене- тема 5 ,за да ни е на късмет!

• 24 600
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добре, в такъв случай да разбирам ли, че О. може да е по различно време във всеки следващ месец за дадена  жена, независимо дали имаш точно определен цикъл, без закъснение, с еднаква продължителност и т.нат.?
 newsm78
Преди 2 дни правихме секс.Правим през ден, или през 2 дни, без да се пазим!
Значи има голяма вероятност О да не е била, когато си си мислела, а по-късно и за това тестовете да не ти отчитат нищо!
fosha О не е константна величина, т.е. не всеки месец е на една и съща дата, даже и с 28 дневен цикъл, пак не е ясно дали О е на 14 ден. За това са направени тестове за О, които аз така и не съм пробвала още, но ако този месец не е станала работата ще си купя Simple Smile

# 241
Значи установявам, че досега съм живяла в огромна заблуда. Ами в такъв случай никой, ама абсолютно никой овулационен онлайн или какъвто и да е софтуерен календар няма как да хване О. Само тестове и то толкова броя, колкото са дните в месеца, с изкл. на дните в цикъл!

Бреййййй какво нещо. А аз си мислех, че О. зависи от броя дни с менструално течение и каква е въобще разликата в дни от цикъл до цикъл, а то не било така...  newsm78

# 242
  • София
Значи установявам, че досега съм живяла в огромна заблуда. Ами в такъв случай никой, ама абсолютно никой овулационен онлайн или какъвто и да е софтуерен календар няма как да хване О. Само тестове и то толкова броя, колкото са дните в месеца, с изкл. на дните в цикъл!

Бреййййй какво нещо. А аз си мислех, че О. зависи от броя дни с менструално течение и каква е въобще разликата в дни от цикъл до цикъл, а то не било така...  newsm78
Ох и аз бях като теб  Joy даже преди си мислех, че една седмица си в О и една седмица преди и след цикъл е безопасно за секс  Joy глупости! Доста по сложно е, отколкото си го мислим. То се Смята и лутеална фаза, която попринцип е констата, т.е. не променлива или така поне съм чела. Следователно, броиш от деня в който ти дойде да речем 14 дни назад (ако ЛФ е 14 дни) и ще разбереш кога ти е била О мин месец  hahaha ох голямо обяснение дадох дано да си ме разбрала. А ЛФ пак няма как да знаеш колко дни е, ако не си я засичала, трябва мерене на БТ ииии други неща  ooooh! Mr. Green

# 243
  • София
Аз е съм много компетентна, чела съм много, но съм запомнила някой неща, за това да не те обърквам прочети в библиотеката на форума има достатъчно информация за О и ЛФ   bouquet

# 244
Обикновено, единствената кнстанта в цикъла е лутеалната фаза, но за всяка жена е разлчна, не мен м е 12 дни. Това е периода от овулация до цикъл. Като за първи ден на цикъла не се брои зацапването, а истнск менструално течение.  Цикъла варира, според първата фаза , това е така защото всеки месец овулира разлчен яйчник, а и фоликулите нарастват с различна скорост . Фоликула се пука и отделя яйцеклетка, като достигне горе, долу 22 мм , диаметър. Различни са факторите, които влияят на скоростта с която расте фоликула. Хранителен режим, спортна активност, прием на лекарства, стрес, хормонални проблеми. Понякога се случва  жената да не овулира, тогава обукновено менструацията е по-кратка или се забавя. Ако това се случва веднъж, два пъти на година е нормално, ако е по-често се говори за патология и е добре да се потърси помощ.

Съветвам момичета, да си водите стриктн дневни и. Записвайте си базалната темп., цервикалната слуз и евентуално, ако правите тестове. Така ще се научите да познавате тялот си и дали и кога е имало овулация  Peace

# 245
 Момичета, аз лично съм крайно разочарована от О тестовете. Този месец реших да пробвам с тях и направо ми идва да  #2gunfire Взех две опаковки от една и съща фирма. Първата опаковка ми даде 2 отрицателни и три с много бледа втора черта, което пак не е положителен. Когато започнах без прекъсване втората опаковка - 2 напълно отрицателни теста  и то точно когато съм в О, просто без коментар.

# 246
Звезден^Прах, разгледах графиката ти на фертилност, защото и аз имам такава и се опитвам да я разбера ... по графиката - минала ли е, наближава ли О ... ?

mil_ и аз съм съгласна с теб ... правила съм няколко опити с тези тестове и нищо, като все си казвам, че може би е от марката такъв, но ... следващия път ако ми се наложи ще си взема oview (похвалиха ми ги), че да видим, но дано не ми се налага за другият месец Simple Smile

# 247
  • София
Аз пък днес взех, че цъфнах! Язък за боцкането и прочее..

И все пак, ако преди 14 дни съм имала положителен овулационен тест (втората черта по-наситена от контролната) това означава ли, че лутеалната фаза ми е 14 (или 13) - дневна?

И какво значение има  дължината и изобщо?

# 248
mil_ и toito,спазвате ли всички правила като правите Ову тестове?Това е много важно,за да отчетат точно.И аз в началото смятах,че са некачествени,но всъщност аз неправилно ги правех!

Assos,погледни Малко за лутеалната фаза

# 249
ChocoBella, еми правя всичко по указанието на теста! Как ги правиш ти?  newsm78 и как си ги правила преди, че си разбрала, че грешиш ?  newsm78

# 250
  • София

Теорията ми е ясна, практиката ми се губи.
Не виждам смисъл в това да изчисля, че е Х дни, при положение, че не знам кога започва.
Освен чисто информативен.

# 251
ChocoBella, еми правя всичко по указанието на теста! Как ги правиш ти?  newsm78 и как си ги правила преди, че си разбрала, че грешиш ?  newsm78

Събирай урината по едно и също време всеки ден,но никога първа урина!Урината събирай в чист и сух,пластмасов или стъклен съд.И минимум след 3 часа не приемане на течности и без пишкане.За най-точни резултати опитай между 2 и 6 часа следобяда.Не се препоръчва преди 10 сутринта и след 8 вечерта.Отчитай резултат до 5 минута от теста,не по-късно!И винаги от - до - тест.

# 252
Купувам си от най евтините тестове за овулация и никога не съм имала проблем и овулацията ми се засича почти едно към едно с овулацията от температурната графика. По скоро или не правите тестовете както трябва или не е имало овулация.

# 253
Може би .. най-вероятно не ги правим, както трябва Wink Ще пробвам и утре ... ако не се получи, като се завърна към неделята и подновим опитите с милото в понеделник, но при усет като чели моята О беше вчера, защото ЦС ми беше обилно, но и днес имам леки пробождания в единия яйчник ... но след малко в леглото и да не му мислим много много за О, каквото се случи Wink

# 254
Toito в момент съм в овулЦия  Sunglasses., но аз си следя тялото и си го познавам много добре. По принцип и аз не мога да хвана овулацията с ову тестове..трудно е да улучиш точно пика, особно ако си активна личност. Но аз се усещам по температурата и цервикалната слуз. На мен ми е винаги на 15 ти ден, при температура 36,2 -36,3 . За мен това е ефикасен метод. Важно е да се засече лутеалната фаза, защото ако е къса, по малко от 11 дни е невъзможно или трудно имплантирането.

По принцип температурните графики се движат  така- средно ниска т. от началото на цикъла до овулация. Ден преди и деня на овулация е ниският пик, тоест е най- ниска от цялата графика, след което започва покачване. При някои жени е рязко помачване, скача до максимална температура. При мен е двуфазно. Качва се първо от 36,3 в овулация, следващият ден 36,7-8 и седем дни след овулация( когато е прогестероновият пик) до края на цикъла скача в горната граница 36,9-37. Миналият цикъл, когато забременях се усетих, защото се задържа висока и скочи дори до 37, 2.   Mr. Green Mr. Green. Но при мен всичко към момента, от към овулация се движи като по учебник. Но пък и аз меря много стриктно. Много рано сутрин, будя се около 6,30 с дигитален термометър, веднага след като се събудя, без да мърдам много и метода е много ефикасен.

Общи условия

Активация на акаунт