За правата на децата ни! - тема 6

• 90 463
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Здравей Petq_mi.Ако документите са подадени юли месец,пари ще имаш през месец август, като ще ти се изплати всичко от ДИ до юли  месец включително.Хубав ден и на теб!

# 91
Благодаря за отговора! Надявах се към края на този месец да има парички, но ще почакаме, предполагам, че на една дата ги превеждат всеки месец или...?

П.С За помощите от БЧК на сайта им не откривам никакво инфо. На кои дати пише ли някъде ще бъдат тези траншове. Чудя се, но надали ни има, ТЕЛК-а ни е от миналия месе?

# 92
1 и 2 транш септември 40кг.,3 транш ноември.Носете големи чанти,защото помощита са повече от предната година.
А знае ли се какво ще е тази година? И защо два транша ще са наведнъж - много странно?

# 93
Petq_mi, преди малко в темата беше публикувано ,че помощите от БЧК ще започнат да се дават септември месец, но със сигурност няма да бъдете включени- изисква се една календарна година назад да си с ТЕЛК решение, а получаването на помощите  между 18-20 число, но е твърде относително защото някой път ги получаваме и чак след 27-28 число на месеца.

# 94
# 95
От няколко мес. в социални грижи е залепена бележка,че помощите от БЧК започват на 15.08..Поне в Русе е така.

# 96
Здравейте , имам такъв въпрос - ТЕЛК на сина ми изтече Март месец , по ред причини се забавих с молбата за преосвидетелстване и я подадох Юни месец . Сега в четвъртък ще се явяваме  пред комисията . Въпросът ми е при това положение преосвидетелстването от Април ли трябва да е валидно или ще бъде от Юли месец ? И ще му бъдат ли изплатени сумите по чл.8 със задна дата  , т.е от Април  ?

# 97
Мисля че от април месец ще ви бъдат изплатени -но само двойните детски и процента от мрз без транспортните и там другите суми по този чл.Поне при нас е било така.

# 98
  • София
Много полезна тема  bouquet
През юни подадох документите в социалните. Обясниха ми, че 189-те лв. ми се смятат от датата на епикризата, не от датата на ТЕЛКа newsm78 С 90% е синът ми. Сега очаквам превод, та въпроса ми е около коя дата стават плащанията?
За винетките да споделя - казват издадена след 27 дни...Ама може и по-рано Mr. Green Разбрах случайно, след като служителка от общината, където се получават  казала на свекърва ми за нейната, че ги получават на 2 транша през месеца - след 15 и 30 число. Подадох документи на 05,06 и на 20 юни вече имахме винетка Wink Която ни дойде точно на време  Grinning
За социалната оценка чаках 2 месеца...
И друго - казаха ми, че аз като придружител имам право на карта за градски транспорт на някаква преференциална цена. Някаква информация по въпоса?
Благодаря ви предварително  bouquet

# 99
По принцип след 17 число ,но точно кога никой не знае.Когато там горе по етажите решат да пуснат паричките. Относно картите за градския транспорт не мога нищо конкретно да кажа чувала съм за тях ,но при нас процента е малък и нямам право на такава.За личен асистент също може да кандидатствате.

# 100
  • София
.За личен асистент също може да кандидатствате.
А къде се кандидатства? Има ли значение за какво е ТЕЛКа - хич не съм на ясно Rolling Eyes

# 101
Кандидатства се пак в социални грижи там където са подадени молбите.Би трябвало да са ви казали ама...Ккато виждам от написаното процентът е голям и щом е с придружител би трябвало да ви одобрат за личен асистент на детето.

# 102
8519137 -това е телефонът на който ще ти дадът инфо за картите за ГТ - София.
намирало се зад ГУСВ - Лагера, бл.35

# 103
# 104
Здравейте , имам такъв въпрос - ТЕЛК на сина ми изтече Март месец , по ред причини се забавих с молбата за преосвидетелстване и я подадох Юни месец . Сега в четвъртък ще се явяваме  пред комисията . Въпросът ми е при това положение преосвидетелстването от Април ли трябва да е валидно или ще бъде от Юли месец ? И ще му бъдат ли изплатени сумите по чл.8 със задна дата  , т.е от Април  ?
Аз пък си мисля, че за тези месеци няма да ви ги изплатят. Ако си бяхте подали молбата МАРТ месец, а явяването ви пред ТЕЛК беше ЮЛИ, т.е. забавянето да е по тяхна вина, би следвало да ви платят парите със задна дата. Поне такава е моята логика  Rolling Eyes

Пиши като минете през ТЕЛК-а и си подадете документите, какво е станало  Simple Smile. Успех /дано аз да греша и non4eto0 да е права  Peace/

Общи условия

Активация на акаунт