За правата на децата ни! - тема 6

• 90 552
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Добрич
Момичета вече ми писна, днес ЛЛ ми заяви, че не знае за какво направление става въпрос да дадяла, тя давала за специалисти след като се получи писмото, после пак звънях в картотеката на ТЕЛК пак да питам, пак ми казаха, те ЛЛ си знаят какво направление да дадат - Направление за ТЕЛК  Rolling Eyes Защо навсякъде е различно не знам, и защо им е въобще това направление в картотеката, нито ще ни преглежда някой, размишлявам си тука и се възмущавам  #Cussing out

# 331
  • Sofia
Момичета вече ми писна, днес ЛЛ ми заяви, че не знае за какво направление става въпрос да дадяла, тя давала за специалисти след като се получи писмото, после пак звънях в картотеката на ТЕЛК пак да питам, пак ми казаха, те ЛЛ си знаят какво направление да дадат - Направление за ТЕЛК  Rolling Eyes Защо навсякъде е различно не знам, и защо им е въобще това направление в картотеката, нито ще ни преглежда някой, размишлявам си тука и се възмущавам  #Cussing out
Mиличка еднакви са направленията от компиютьра  ги вади ама се изказах....Като не се сеща какво е за деца за вьзрастни е сьщото попитай я какво дава на вьзрастните баби и дядовци бланката е една и сьща.Вьтре описва с две думи защо ви праща водеща диагноза и ако има допьлнителни някакви сьщо да ги опише.Ние сме с астма като водеща и ринит и атопичен дерматит като дапьлнение.На кратко ви описва обективното сьстояние.
От картотеката пращтат направлението ви кьм сьответната комисия(белодробни болести очни болести неврологични и т.н).Вече от самата комисия ще получиш писмо какво ти е нужно като изследвания и еприкризи и всичко останало.Направление за Телк може да вземеш и от диспансерните лекари на детето.Дано сьм ти била полезна  Hug

# 332
Весси, защо ти искат направление всъщност от телка ли ти казаха че го искат?.Пак ти казвам на 26 септември ходих и подадох молба за преосвидетелстване и изобщо не са ми искали напревление.Боже ,в състояние са да ни побъркат тези хора като че ли ни е малко другото напрежение. Само снимах документите и подадох молбата това бе цялата процедура.

# 333
  • Добрич
katerinia , наистина много ми помогна  Hug   bouquet Нашата ЛЛ май не е в час, защото ми иска цялата документация и нямала физическото време да го напише неднага представете си  Shocked ще умува цяла седмица какво и как да го напише  ooooh!
non4eto0 , да от картотеката на ТЕЛК ми искат въпросното направление, наистина са в състояние да ни побъркат  Crazy

# 334
Весси, такова направление за ТЕЛК ни искаха само първия път, когато се явявахме. Следващия път подадохме молба само в картотеката на инвалида. И след това хукнахме по лекари - за нашите проблеми, понеже ние не ходим в София за цялостна епикриза, посещаваме отделно - детски невролог, психиатър и клиничен психолог. Отделно искат и характеристика от училището. Не са искали никога нещо по-различно. Те имат давност мисля 6 мес. всички тези прегледи при специалисти, така че спокойно вече може да ги започвате, за да сте подготвени. Предния път подадох документи месец половина преди да изтече ТЕЛКа, и датата ни за явяване беше 1 месец след като изтече ТЕЛКа, но сме нямали прекъсване в плащанията после.

# 335
Само да вметна. Клинично-психологичното изследване от клиничен психолог е с давност 2 месеца. Не знам защо, но така ми беше обяснено.

Весси, търпение и упоритост!  Hug

# 336
  • в полите на Балкана
Преди около три месеца подадох в картотеката копие от изтичащото решение, копие от една епикриза и молба от името на детето. За децата навършири 16г молбата се подава от тяхно име. Минахме на комисия преди 2 дни. За мое учудване не му искаха нищо за пред комисията, само документи с които разполага. Мина ок,ако изключим неадекватното държание на невролога, които настояваше за сгрешена диагноза и не признаваше дори ДНК експертизите. Shocked Честно казано не вярвах че ще мине без обжалване. Но....... имаме решение, което ни удоволетворява и остана само да го заверим след изтичане на 14 дневния период.

# 337
МамаРаче, а за какъв период ви издадоха решението/?.Наскоро с една майка спорехме ,че след  16години на децата се издавал за 1година.Не ми се вярва да е така ,но знам ли.Като чета май сте имали проблем с неврологът това значи и аз да се настройвам на такава вълна другият месец.а А само като си представя че трябва да минаваме на две комисии и ми става зле.

# 338
  • в полите на Балкана
non4eto0 решението е пожизнено.
Друг път ще пиша за проблемите с невролога. Още не съм се отърсила от процента и пожизненото решение. Може и на лични. Не ми се спори тук.

# 339
  • Бургас
При нас след навършване на 16 , го издадоха за 3 години...

# 340
Благодаря ви момичета.Раче ,не се ядосвай, за съжаление често ни се случва да се сблъскваме с такива неща.

# 341
Здравейте,знаете ли дали  когато дете с   ТЕЛК  с чужда помощ  е записано в масова детска градина ,можели родителя да го придружава без да е соц асистент.Питам защото днес прочетох статията от 5 октомври ,че директорка на детска градина казва на майката на болно от диабет детенце да  го придружава  в градината.

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 23:39 от veniko

# 342
veniko, прочети поста на [Mark]:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672072.465

# 343
И при нас , навършили 16, решението е за 3 години, а от социалните ни дадоха двойни детски и по чл.8 до навършване на 18. Може би след това ще носим допълнително документи, за да докажем ,че детето учи.

# 344
Мами, в кой документ е споменато, че не е необходима заверка на ТЕЛК?

От Ловеч ни казаха, че трябва заверка, а в картотеката във В.Търново и АСП - Свищов ми казаха, че е старо изискване.

Попаднах и на това запитване:
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=42470

ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА ОРГАНИТЕ  … НСКИТЕ ЕКСПЕРТИЗИ
Цитат
Чл. 71. (1) Експертите на РКМЕ:
3. поставят гриф "влязло в сила" на необжалваните експертни решения след изтичане на 14-дневния срок за всяка от заинтересуваните страни;

Общи условия

Активация на акаунт