За частното образование

• 68 043
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 900
За Свети Георги, чух доста негативни неща, от родителите на дете учило там, преместили са го.
Хората са живели с години в чужбина, и поради бизнес дела им се налага да се върнат, препоръчали им въпросното Свети Георги, като най-добро в Бг. Бяха "меко казано" възмутени от  прилаганите педагогически методи, но други хора може да са очаровани. Децата са възпитавани, че "са елитът на страната", другите са парии, и "трябва да се научат да мачкат и властват над масите".

# 901
За Свети Георги, чух доста негативни неща, от родителите на дете учило там, преместили са го.
Хората са живели с години в чужбина, и поради бизнес дела им се налага да се върнат, препоръчали им въпросното Свети Георги, като най-добро в Бг. Бяха "меко казано" възмутени от  прилаганите педагогически методи, но други хора може да са очаровани. Децата са възпитавани, че "са елитът на страната", другите са парии, и "трябва да се научат да мачкат и властват над масите".

Shocked  Shocked  Shocked
Детето ми учи там. Категорично заявявам, че такова нещо няма! Чудя се как може да се спекулира по такъв грозен начин! Какви парии, какъв елит ...  ooooh!

Преди година писах подробно в темата (поста ми е някъде в първите страници) - мнението ми все още е същото. Очарована съм от отношението на целия персонал към децата. Учи се много и изобщо не се толерират деца заради социалния статус на родителите им. За тези, които следят темата за математическите турнири - лидер в рейтинг-класацията на четвъртокласниците е момиче от училището.

За мен лично Св. Георги също си остава чудесна алтернатива за родители, които искат децата им да научат английски почти като нейтив. Колко им е таксата на тях в момента?
  202uu Таксата за обучение е 3700 евро. Децата учат до 15,30. Допълнително се заплащат спорт, извънкласни занимания (изключително богата програма), униформа (задължителна е) транспорт (по желание) и храна (по избор от три вида менюта, а ако детето има някакви алергии може да носи храна от вкъщи).

# 902
Нямам лично мнение по въпроса, споделям какво казаха двамата родители. Направиха го пред доста хора на информационна среща на Монтесори градина. От ДГ темата се премести за училищата и образованието в Бг и чужбина. И други негативни неща разказа за въпросното училище и директорката, но само това съм запомнила, явно най-ме впечатли/шокира.
 Тогава още не мислех за училища и не обърнах особено внимание.

# 903
Нямам лично мнение по въпроса, споделям какво казаха двамата родители.

Едва ли някой ще направи избор за училището на детето си единствено на база проучване във форум. Но все пак, темата би била много по-полезна, ако в нея се публикуват мнения от личен опит и информация от "първа ръка", а не "една жена каза ... ". 

# 904
Нямам лично мнение по въпроса, споделям какво казаха двамата родители.

Едва ли някой ще направи избор за училището на детето си единствено на база проучване във форум. Но все пак, темата би била много по-полезна, ако в нея се публикуват мнения от личен опит и информация от "първа ръка", а не "една жена каза ... ".  

Защо не?
За първи път виждах родителите на въпросната информационна среща, лично на мен, ми допаднаха и няма причина да не им вярвам.
Бяха обиколили доста частни училища за голямото си дете, и бяха тотално разочаровани........ Сега търсеха подходяща частна градина за малкото  дете. Не го споделиха лично на мен, а пред всички присъстващи родители и собствениците на Монтесори градината.
Е, те са си виновни Mr. Greenкато са учили и живели основно в чужбина, как да им хареса в Бг..........шегувам се, но не е далеч от истината.
Хората са различни и имат разминаване в критериите и очакванията. Много прехвалена ЧДГ, от която аз бях тотално разочарована, дори докараха стрес на детето ми. Няма нищо идеално и съвършено.
Всеки има глава на раменете си, за да прецени кой пост да вземе под внимание и на какво да повярва.

# 905
  • София
Няма как една, макар и частна ДГ да е очароваща, ако персоналът си работи традиционно. Вярно, по-малкото деца има своето предимство, но тогава съвсем лъсва как подхождат учителите и лелките към децата. Ако те си карат по старому и "дисциплинират" децата, голям праз, че били по осем деца в група! Понякога си мисля, че държавните градини са за предпочитане - там поне знаеш, че "нищо не си дал - нищо не си взел", образно казано.

# 906
Е, това за Питагор вече е абсурдно. Толкова добри отзиви, а те се издъниха. Надявам се да четат този форум и да разберат възмущението на техните "бъдещи клиенти", които със сигурност ще се преориентират към други ЧУ.
Щом не могат да подсигурят създаването на ЕДНА предучилищна група, как тогава може да оправдаят доверието на родителите на своите бъдещи възпитаници. Очевидно е, че срещат трудности при управлението на такава структура, каквато е ЧУ, след като при засилен интерес от страна на родители, не предоставят услугата предучилищна група.
Не е толкова трудно да се наемат помещения в същата или в друга сграда, както и да се осигури адекватен персонал, тъй като таксите за обучение са сериозни. Оставяме на страна и факта, че по телефона се обяснява как ще има увеличение на таксата, тъй-като "всичко" поскъпвало. Това не е аргументиран довод, поне за мен! Разочарована съм!!! 

# 907
Не мисля, че е толкова лесно да се открие предучилищна група. Изискванията не са същите, като при училището, така че аз не бих ги обвинявала. Каквото имат възможност, това правят. Не са длъжни да отговарят на всички искания, само защото имало интерес. Важното е да правят качествено това, за което са поели отговорност.
И на мен не ми е приятно, че са ми толкова непосилно далече, ама не се чувствам в правото си да ги обвинявам, че са несериозници, задето не са направили един филиал в Младост.

# 908
  • София
Интерес може да има огромен, място никакво.
Не е редно да се смята за абсурдно, а за нормално обстоятелство.
То, най-лесно ще отворят не една, а пет ПГ, но кой ще е съгласен да заплаща такса  за клас от 25 деца примерно, натъпкани като копърки в консерва?

# 909
а бе не е точно така. другите училища кредити взимат, развиват се, нови сгради строят. айде, остави това -  ама като не могат да подсигурят ПУК, да го изяснят по-отрано или да уточнят, след като са редактирали свободните места за другите класове в сайта. несериозно е просто. бизнес правят, а разиграват. останалите училища вече ще започнат с приемите, а те още се чудят  - обадете се утре... а не още не е минал директорският съвет - следете на сайта. то пък и един сайт. добре, че това не е критерий за нивото. беднички са явно или може би тия 3000 евро на дете някъде другаде се разпределят. ей, това някакси не го разбирам newsm78     

# 910

И на мен не ми е приятно, че са ми толкова непосилно далече, ама не се чувствам в правото си да ги обвинявам, че са несериозници, задето не са направили един филиал в Младост.

Ади, да направим партия!  Peace

Интерес може да има огромен, място никакво.
Не е редно да се смята за абсурдно, а за нормално обстоятелство.
То, най-лесно ще отворят не една, а пет ПГ, но кой ще е съгласен да заплаща такса  за клас от 25 деца примерно, натъпкани като копърки в консерва?

Нямам какво да добавя... в някои ЧУ това е практика, както и децата да прекарват дните си в стаи с мухъл по стените, е тук просто не го правят.

obi4ka училището, което коментирате е в настоящата сграда от миналата година. "Наследството", което получиха беше просто едни стени .... нищо друго. Сградата беше и вътре във вида, в който сега я виждате отвън. Всички средства се хвърлиха вътре, за да имат децата прилични условия за обучение и извънкласни занятия. Политиката относно таксите е с минимално увеличение от година на година.
В интерес на истината аз също съм разочарована от липсата на ПУК, но не бих отправяла такива обвинения без да съм наясно с истинското развитие на дейността на училището. На всеки попитал още в началото на тази учебна година / аз се поинтересувах още октомври/ беше отговорено, че все още няма яснота дали ще има група ПУК, на никого не са давани обещания, че това ще се случи, тоест никой не е подведен.

# 911
  • София
Факт е, и на мен през декември ми казаха, че не знаят, но най-вероятно няма да имат. Между другото на мен твърдо ми казаха, че няма да имат ПГ преди 2 дни, странно е, че на теб са отговорили, че още се чудят.

# 912
Да ,това е мистерия. Може да сме попаднали при различни жени. Както и да е. Съжалявам момичета, че си излях тук гнева от разочарованието, но наистина залагахме много на това училище и новината ми дойде като гръм от ясно небе. Беше прекалено перфектно, за да сме там явно. Ще им звънна, за да си изкажа разочарованието лично. Следва другото ЧУ по списък. Ама кое от всички да е то????

# 913
Аз не бих се отказала от избраното училище само защото няма предучилищна група.
Даже училището, което до момента съм избрала има ПГ, но ако си запиша детето там, ще е едва от първи клас. Не виждам смисъл по-рано.

# 914
  • София
Ади, проблема е, че някои от частните училища запълват местата си още с ПГ - т.е. почти нямат бройки за 1ви клас, и ако не си се записл в ПГ, нямаш особен шанс за 1ви клас. Не всички, разбира се.
В Дорис Тенеди местата за ПГ вече са заети и платени почти изцяло, ако някой се интересува. Ето пример за училище, в което другата година ще има само 2 бройки, които да допълнят настоящата ПГ от 16 деца за 1ви клас - те имат само 1 ПГ и 1 първи клас. Някои правят 1 ПГ, но 2 паралелки 1ви клас.

Общи условия

Активация на акаунт