Юлски деца-Тема 49

• 44 020
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Незнам как е по другите градини, но в нашата още на входа ни посреща мед. сестра. Отдавна си мисля, че тя май е само за парлама там  Thinking. Ама и родителите са виновни  Tired.

Нашата най-редовно проверява или гърла или косички като тази сутрин .... нищо не и убягва.

Александра - бързо да се оправя принцесата!

# 661
Лени, къде я намерихте тази градина? Добър персонал, добри педагози, подхождат с разбиране и внимание към децата, според индивидуалните им нужди, стимулират ги да покажат всичко добро, което имат у себе си, пък и добър и стриктен контрол, както и трябва да е, никакъв толеранс към дребнави номерца, от рода на "то детето кашля, ама има алергия, за това", " повръща, ама е много чувствително, та за това"..... Ех, все си мечтая за такава градина, ама си мислех че пак съм дала простор на въображението си.
Александра, бързо и леко да я изкарате!

# 662
  • Кърджали
Благодаря, и аз се надявам да я изкара по - леко...Засега пъпчиците почти ги няма, но според лекарката и малкото дето ги има са си баш пъпки от варицела /4-5, сутринта бяха тръгнали май да излизат и по лицето, сега не се виждат/.Обаче кашлицата направо ме плаши. Нищо те помага, цял ден не е спряла да кашля, не успя и на обяд да си поспи като хората... Поне е жизнена, играе си, иска си на детска, ама две седмици няма да я види...

# 663
За детска градина и аз съм в чуденка заради безотговорни родители.

Александра,дано се разминете леко!
 Ние пък сме със възпалени конци и гной ни тече...моят малък мъж е решил яко да ми отмъщава  Cry
Сега ходим на превръзка всеки ден.Реших да се обадя и на Доц.,който го оперира и хич не му хареса "новината", та в четвъртък ще ходим до Плд да го види.Милото ми толкова е стресирано вече,че сърцето ми се свива  Sad
Поздрави на всички

# 664
tan има си кусури и нашата градина, но поне персонала е много съвестен и сърцат и не оставят нещата на случайността.
Не че половината група не бухат, но поне няма сериозни неща в групите.
Но пък с някои наши странности още не са се преборили, та не бързам чак да ги хваля - имат желание де!

Деянова, не мажете ли / пръскате ли някаква Аб паста или спрей?

# 665
Чочи, вбесяващо си е, аз един ден като ходих да оставям документите в детската и една майка обясняваше на сестрата да я викнат само ако вдигне температура и обясняваше на дълго и на широко нещо за лекарствата.
Радина и аз се вбесявам, как едни родители намират начин, а други не. Само като се сетя какво преживяха децата и аз покрай тях и ми кипва.
Алекс, дано леко да я изкарате, за кашлицата помага ли тенджера с лайка, сода, просто вода???
Деянова, много лошо, горкото дете, дано бързо да мине и да не се мъчи вече.
Да се оплача в понеделник най- накрая реших, че Андреа е добре и се приготвихме за детска и докато се приготвяхме така се изкашля и се отказах, та сега трета седмица започва наново със сополи и кашлици.

# 666
  • Кърджали
Деянова, лошо...Дано бързо мине това...
Драга, не знам тенджерата с вода дали помага, просто аз не мога да я удържа така...Довечера ще накарам баща  и да се пробва,
Снощи спа една идея по - спокойно. Само към 12 часа се разкашля пак за 1 час, след това вече сутринта. По едно време снощи Бях готова да тръгнем към Бърза помощ, там да и направят инхалация, но се поуспокои положението. Да вземе да минава всичко вече...

# 667
Алекс, може да напариш хубаво цялата баня и да си играете нещо вътре, за да диша парите. Дано скоро мине кашлицата, че е много мъчително.
Драга, стига толкова, следващия понеделник сте на детска.

Аз пак започнах да придобивам по-философски поглед върху боледуванията. И така до следващото. Laughing

Благодаря за отговорите за детската. Преди мислех да пусна Калина на ДГ след нова година, но сега обмислям въпроса да я запишем веднага след като се сдобия с кола и се уточнят някои детайли тук. Харесала съм си едно чудесно-прекрасно място, където съм сигурна, че ще се грижат добре за децата. Остава само проблема с боледуванията, но той ще си стои винаги.

Тан, права си, много се притеснявах да я пусна заради говоренето, но я виждам, че напредва със всеки изминал ден. Почти ми отпадна тази драма вече. Дано скоро всички да сме така.

# 668
Благодаря за отговорите за детската. Преди мислех да пусна Калина на ДГ след нова година, но сега обмислям въпроса да я запишем веднага след като се сдобия с кола и се уточнят някои детайли тук. Харесала съм си едно чудесно-прекрасно място, където съм сигурна, че ще се грижат добре за децата. Остава само проблема с боледуванията, но той ще си стои винаги.

Тан, права си, много се притеснявах да я пусна заради говоренето, но я виждам, че напредва със всеки изминал ден. Почти ми отпадна тази драма вече. Дано скоро всички да сме така.

Джилко, много се радвам за вас  Hug
Да кажа и аз за говоренето, заради други, които се притесняват.
Влади не е напреднал особено много от лятото, но вече успява да скалъпва прости изречения - главно готови фрази, които е чул вече от някого като "няма нищо", "топката не е наша", "дай бузка" и от този сорт. В речника му все още преобладават английските думи, но вече понаучи някои неща в Детската - вече казва на всички "Здравейте и довиждане", но да речем на въпроса как се казваш - отговаря "Как"  Cry .... в смисъл на този етап повечето неща са му от повтаряне на нещо чуто.
В къщи никак не сме мълчаливи, че чак понякога се налага да накарам някой да млъкне, за да чуя другите, та се надявам полека - лека да се отприщи и той. За другата седмица имаме записан час за консултация с една симпатична какичка логопед .... пък да видим ...
Най-много се спичам като почне едни дъъъъълги монолози на някакъв си свой език - говори човека и чувства влага, но .... никой нищо не отбира ..... Confused ама гледам да не се настройвам негативно, може би просто ще се "отпушат" нещата в един момент.
По препоръка на приятелка детски психолог съм му свела ТВ-то на ден до не повече от половин час, през останалото време редим пъзели, рисувам му картинки или си играем с дървиния строител като строим къщички, гаражи .... такива неща.

# 669
  • Кърджали
Оф, говоренето и при нас е болна тема.Забелязвам доста голям напредък от няколко месеца насам, като се предвид че до скоро почти не говореше.Опитва се да прави изречения, да се обяснява понякога, но от 50 думи 1 да е точно изговорена. А ако се опитам да я поправя и да и кажа как е правилно да се каже,категорично отказва даме чуе и спори с мен, че аз не съм права. Снощи сме водили 1 час спор аз текстта на песента "Мама ми купи днес"... Та при нея се получава нещо от тоя сорт
"Мама ми пуки нес
нова книжка със каринки..."
Ей, за това "пуки" сме спорили и спорили. Не , че ако и дам зор не го произнася правилно, но като тръгне по инерция...
Мислих да питам лекарката къде в града мога да намеря логопед, но покрай тази варицела напълно изключих... Поне покрай детската поизключи с английския език... З асметка на това  включи доста турски думички в речника си /почти всички деца в групата и говорят турски, то в града къде ли не е така/... И имам чувството, че от една "беля" се отървахме, друга се натресе, полигот решило да става дете, все чуждите езици запомня...

# 670
Алекс, това е нормално донякъде за възрастта, на която са - имам предвид все още да обръщат звуците в дадена дума.
И при нас е пуки - точно в тази песничка, както и поскожа  Mr. Green и още други забавни случки и думички. Аз винаги му ги изговарям правилно, а тези които бърка понякога му ги повтарям - но не споря с него и не му натяквам - рано или късно ще ги намести, а иначе за заниманията с логопед няма нищо лошо - дано има свестен в града ви  Peace

# 671
Ето какво забравих да пиша вчера, Джил, за твое здраве си мисля, че е добре да я запишеш. Незнам как ще издържиш иначе, според мен ще се побъркаш без помощ, нон стоп с двете. Аз още не мога да усетя щастието на градината, защото единствената седмица, в която ходи се занимавах с колата, но си спомням на ясла като я пуснах, макар че беше за три часа на ден, еми поолекна ми малко. Ще си припомниш спокойните разходки от едно време Grinning. За Калина също си мисля, че ще е добре да си играе с други деца и да се занимава с различни неща от тези, с които е свикнала. Целувки ви от нас  Heart Eyes.

# 672
В къщи никак не сме мълчаливи..........
Най-много се спичам като почне едни дъъъъълги монолози на някакъв си свой език - говори човека и чувства влага, но .... никой нищо не отбира ..... Confused ама гледам да не се настройвам негативно, може би просто ще се "отпушат" нещата в един момент.
Joy-все едно говориш за моята принцеса  Joy
Вкъщи не млъква и като почне да си бърбори нейните неща, дето само тя си ги разбира, може и да не млъкне цял ден.....Че и с мимики се обяснява... Joy
Много ми е интересна като я накарам да каже: "Тате/бате, обичам те" , а тя казва: "Тате/бате, бичай ме"  Grinning.
Иначе и Дани на доста думи им обръща буквите или някой букви изобщо те ги изговаря......А за логопед ми казаха, че й е още рано  Peace
Драга, още по-вбесяващо ми е като чуя някое дете жестоко да кашля и като попитам болно ли, майката отговаря: "Аааааа, то така си кашля! Нищо му няма"  #Cussing out
Деянова, и вашата никак не е лесна! Дано бързо да се оправи малкия  Hug

# 673
  • Кърджали

Lennyh, за натякване и дума не може да става. Дори и спор е силно казано, просо видях, че си е харесала песента и се опитвах да и помогна да я научи.В един момент забелязах, че на инат на мен сякаш си го казва както тя си иска. И вдигнах ръце. По същия начин преди беше и с "Мила моя мамо", така я беше префасонирала тази песничка, че богато въображение ти трябва за да разбереш какво ти пее. В детската си я пеела една идея по - добре. Ми както иска да е, стига само човешки думи да се чуват от нея  Laughing То с инат кат нея на глава не се излиза....
За консултация с логопед ми се иска да и направя, че да знам има ли за какво да го мисля, или просто на мен ми се иска да се "очовечи " говора и по - скоро, та затова си търся проблеми.  Laughing

# 674
Чочи, аз имам други две любими, че е алергична кашлица или остатъчна, вече било здраво детето и всеки път Андреа се тръшва след това болна.
Алекс , забравих да пиша, че имах предвид да ѝ сложиш тенджерата до леглото, да овлажнява въздуха, като са се давели така докато спят веднага е действало. Първите един два дена съм ставала по два пъти да нося, но после и една е вършела работа.

Общи условия

Активация на акаунт