С нея се учихме да рисуваме около 2-рата годинка. Може ималко след това да е било, губи ми се вече. Не й харесаха в началото моливите и фулмастрите и затова взех боички за рисуване с ръце. Голямо мазало, но и голям кеф. Още си ги търси и периодично купувам нови.
Почна и с водни бои да рисува, но това към 3г.
Сега за РД й подариха такава дъска - http://katinatoys.com/390-thickbox/-.jpg
И двамата много я харесват и вече 2-ра седмица като се приберем вечер почват да драскат отгоре.
Друго - аз режех цветни хартийки на малки парчета, мажех с лепило и карах да лепи на лист хартия. Хубави творения ставаха. Постепенно и с ножица се научи да реже.
Легото е на почит при нея, имаме към 10-ина различни комплекта и като почнехме да редим - можеше и час да откараме с нея. В началото тя само ми подаваш частите, после почна и сама да ги слага.
Включвала съм я да прави сладки или да меси тесто. Повече си играе с брашното, но пак си е забавление.
Имаме едни магнити за хладилник - представляват момиченца на 'части' т.е. всяко магнитче е ръка, крак, глава, рокля, чанта, пола, блуза. И с това много се забавляваше - да ги реди. Сега и Сами виси там и слага и маха.
Сега за съжаление много малко неща мога да правя заедно с двамата - Лора иска да прави нещо - да рисува, да строи/реди конструктор, Сами ходи и разваля...
Чакам го да поотрастне още малко и да почнем и него да включваме.
) дано съм помогнала малко мили мам4ета
.Много рядко ,когато много ме мързи (като днес) по това време все още не сме излезнали.Прибираме се и ние към 2 ,после щом се наспи ,което е към 5, сме пак на вън и до вечерта така.То вкъщи не се трае .През повечето време ,когато сме вкъщи, Йоана е в ужасно настроение и ми изпилява нервичките до краен предел.Честно казано предпочитам да ми е лудница в къщи ,но поне да сме спокойни и двете.Не че с пищящо дете ,което се катери където свари можеш да свършиш нещо.
.Винаги съм искала породени деца или поне с малка разлика ,но Йоана е доста буйна и ще почакам докато не се кротне малко или започне да разбира поне толкова ,колкото да не пречи .
Цяла седмица вече ходи по гащи вкъщи и единственото, което научи е след като се напикае, да седне на гърнето
Иначе през 10-15 мин я слагам и нито веднъж не е пикнала вътре
Тя просто не знае защо я слагам там. А съм убедена, че ако два пъти уцелим да свърши работата там, веднага ще схване, другите работи толкова бързо ги схваща и имитира всичко. Освен това няма никаква зависимост на пишкането й, дето казвате през 15-20мин, че пишкат вашите деца. Тя когато и както и дойде, някой път по час и половина не пишва, а ей сега за 10 мин два пъти
Дали да я оставя намира за сега или да продължавам с опитите да я "уцеля"? Иначе без проблем си сяда на гърнето, но го ползва само като столче

:

е, изперквам на моменти де