Отговори
# 630
Геринцето, ето така го правя аз, има и други начин, аз този съм си избрала, копирам ти го директно, така както аз съм си го запазила:

Бъз Плод

Това е най-активната част на растението. Бере се в края на август. Има силно антиканцерогенно (противораково) действие, укрепва организма, повишава съпротивителната му сила срещу грип и други заболявания. Задължително е плодовете да са добре узрели. Да не се допуска употребата на зелени и недобре узрели зърна!!!

Рецепти

1. Сироп. Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките. По нататък се постъпва както при приготвяне на плодови сиропи без термична обработка: нарежда се в стъклен съд (голям буркан) ред плод, посипва се със захар и така се редува плод със захар до напълване на съда (буркана), като се завършва със захар, оставя се да престои три седмици, но да не е на пряка слънчева светлина. Прецежда се през гъста марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в прецедения сироп и да предизвика ферментация. Препоръчва се сиропа да се съхранява в тъмни шишета, или шишетата да се увият в тъмна хартия. Съхранява се на хладно. Пие се по една супена лъжица преди ядене, а за деца по една чаена лъжичка, също преди ядене. Дозата се удвоява при грипна епидемия!

2. Вино. Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям стъклен съд, залива се с вода (на един килограм плод – три литра вода). След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди ядене на обяд и вечеря. Действа като сиропа.

Иначе то рецепти да искаш, има и за мармалади и за какво ли не...но аз лично предпочитам студения начин на приготвяне, без затопляне  Peace

# 631
  • на североизток
Момичета, педи да е изтекъл денят да ви почерпя за моя РД Simple Smile
Благодарение на вашите препоръки, реших да направя Медовик и наистина стана мнооого вкусна. Заповядайте и вие да опитате

# 632
  • София
iv4i_79 , честит рожден ден!Да си жива и здрава и много щастлива!
Страхотно ти се е получила тортата ,а по коя рецепта я прави?

# 633
Мили мами, да ви почерпя за моето слънце, което ни огрява вече цели 2 години!
И да поздравя дечицата от вчера и тези, които са с Ники - днес! Да са здрави, щастливи, обичани и много да радват мама и тате!

А аз бързам, че днес ми е първи работен ден.....

# 634
  • на североизток
Гери, прегледах много рецепти, но накрая се спрях на тази. Наистина стана много вкусна, но открихме, че като се остави да се постопли е още по-добре. Тогава всичките и вкусове и аромати се усещат по-силно.
За Йоанка тортата ти ли я прави? Коя рецепта за фондан ползва или купи готов?

# 635
  • София
Гери, прегледах много рецепти, но накрая се спрях на тази. Наистина стана много вкусна, но открихме, че като се остави да се постопли е още по-добре. Тогава всичките и вкусове и аромати се усещат по-силно.
За Йоанка тортата ти ли я прави? Коя рецепта за фондан ползва или купи готов?
Да ,аз я правих тортата ,но използвах готов фондан ,на фона ,че правих сама всичко останало ,щеше да ми дойде в повечко и това (пък и не ми се рискуваше Mr. Green ).

Ще пробвам медовик-а и във вариянта ,който препоръчваш.

# 636
честити рождени дни на патерица на всички малки и големи   bouquet  nbirthday

и здрави да сте, усмихнати и чаровни!

болничките бързо да оздравяват и тези, които започват ясла - здрава седмица, здрави да са много и лесна адаптация!

ние се върнахме от Балкана, не взехме палатката, че щяхме да се изкушим да я разпънем, а днес започваме изследвания за ясла.
Но пък имаше толкова много палатки и през трите дни, вечерен огън, страхотно беше, много дечица, едно бебе дори, голям батут за децата, рисувахме, танцувахме, страхотно беше. А сутрин температурата падаше под 9 градуса. Някои бяха измерили 6... Страхотно си изкарахме и не съжаляваме Simple Smile
иначе през деня децата бяха в палатките и под шатрите в най-голямото слънце, но пък вечер след 9 ставаше доста хладно от вятъра. иначе и с палатката си го представихме, екстра е!

Страхотни торти сте направили, мили мами  Hug

# 637
  • Пловдив
Еееееей, милост нямате ли Mr. Green hahaha
Да са Ви живи и здрави дечицата (Ивчи, и ти разбира се), ама сега ще ме карате да ходя до сладкарницата Rolling Eyes Heart Eyes Тъкмо ще го съчетая с избирането на торти Mr. Green

На мен ми е все така зле Whistling Сутринта си пуснах изследванията и следобед ще чакам резултати Crossing Arms

Аз да Ви кажа, че ако си спомняте kittykat с нея пак сме в една отчетна при априлките Mr. Green

# 638
  • София

Аз да Ви кажа, че ако си спомняте kittykat с нея пак сме в една отчетна при априлките Mr. Green

Хайде повече такива новини Simple Smile

# 639
  • на североизток
Май ще се окажа права, че е заразно Mr. Green

# 640
  • В царството на мечтите
Честито на всички празнуващи  bigdance2 dazzler1 dance
Ние се подготвяме за рожден ден на 6 и за първи учебен ден  Crazy

# 641
Здравейте и ЧРД на всички празнуващи деца  smile3510
На мен изобщо не ми е весело  Sad  Снощи Антония направи алергична реакция към Аугментина, по скоро се получи предозиране, защото от 5 мл личната ни го увеличи на 7 мл. Снощи получи много червени обриви по цялото тяло. Повърна и беше много сънлива. След консултация по телефона ми каза да дам 10 капки Ксизал /беше към 22:30ч/ и през ноща по някое време още 10 капки. Всичко направих както трябва, петната избеляха, но ги има още. Днес отидохме в кабинета и ни изписа калциев глюконат, който бил също за такива случаи. Някой от вас пил ли го е?
Спряхме антибиотика, но гърлото и е още леко червено и има остатъчна хрема, дано само не я повтори пак, много съм притеснена. Мами на които децата са правили реакция към някой АБ какво сте давали, как сте реагирали, приемам мнения и съвети  Hug

# 642
gerinceto - аз съм давала калциев глюконат, когато Ивайло се разболя от ларингит. Казаха ми да давам от него и сироп Aerius - противоалергичен сироп. Бързо да се оправя Антония!! Hug

Днес и беше първи ден на ясла. Май мина добре. Аз влязох с него сутринта и се разходихме заедно из стаите. Запознахме се с лелите и като се заигра аз си тръгнах. Играл си е с играчките. Извеждали са ги и в двора. Е, плачеше като го взех, но не някаква драма. Изял си и супата и основното. Дано продължи все така добре и да няма драми, че трудно ще го преживея!!

Честит РД на всички празнуващи!! Simple Smile

# 643
aissa80 по колко мл си давала от него. Аз ще давам 3х5 мл.

# 644
А и нещо като странична реакция получавал ли е? Тя в момента спи, по сънлива е от няколко дни, когато е будна е доста нервна и мрънкалива. Виждам че не му е добре на детето, но иначе като е с друго дете се залисва и играе. Чудя се дали да не я заведем на друг лекар за преглед. Незнам дали изобщо лечението е правилно, вече взех във всичко да се съмнявам, гони ме параноя и съм притеснена за детето си  Sad

Общи условия

Активация на акаунт