как да издействаме легнал полицай

• 15 016
  • 47
  •   1
Отговори
Някой знае ли каква е процедурата за поставяне на легнал полицай? Конкретно към коя дирекция трябва да се обърне човек?До нашата детска квартална площадка пуснаха булевард.За съжаление явно не сме дорасли да имаме прави улици .Скоростта се увеличи неимоверно.Площадката даже няма и ограда.Топки летят към улицата , за съжаление и деца притичат от време на време.Много е страшно.
Обадих се в районното кметство да си запазя час . Но дали ще има резултат ще видим след срещата.Ако някой е минавал подобна процедура , моля да пише или да даде съвет!

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 12:39 от tina78

# 1
Полицията е изпълнителна власт и няма право да решава такива проблеми. Полицията може само да напише препоръка към Общината.
Напишете заявление(не молба, защото това не е за молене) до кмета на Общината където е това. Изтъкнете повече факти в полза на безопасността, но не пишете специално за легнал полицай, а пишете, че искате да се ограничи скоростта посредством изкуствени неравности. Т.е. може да са легнали полицаи, може да е повдигната пешеходна пътека, може да е чрез стесняване на пътя и т.н... Пишете, че знаете, че нямат пари , затова предлагате да се направят от асфалт, за да излезе по-евтино! Легналите полицаи(линейните ограничители) излизат по 117лв на линенен метър, а от асфалт е по-евтино.
Входиирайте го в общината и вземете входящ номер! Подпишете го повечко майки за всеки случай!

# 2
  • у дома
Темата живо интересува и мен, живеем до оживен булевард в Бургас...

# 3
И мен живо ме интересува. Ще следя.

# 4
Темата живо интересува и мен, живеем до оживен булевард в Бургас...

В Бургас писмата по тази част се обсъждат от Общинската комисия по безопасност на движението, на която и аз съм член от скоро. Проблема е, че не мога да се преборя с мисленето на доста от членовете, а съм им предложил и начини за обезопасяване дори и без легнали полицаи. Половината членове в тази комисия са представители на транспортни фирми. А нали знаете, че те постоянно бързат за някъде и категорично отказват повече каквито и да са ограничения.
Предполагам за къде става въпрос. Те са 4-5 места до големи булеварди, където пешеходците въобще нямат възможности за пресичане, но мнението им е, че тук легналите полицаи вече са прекалено много и не искат повече. Но пък аз действам и по друг начин и от друго място и нещата ще се получат въпреки тях...  Peace

# 5
Преди време на едно кръстовище, където най-редовно се организират нелегални състезания на мотоциклетисти, след станала жестока катастрофа, хората бяха сложили широка каменна " саксия " за да предотвратят следващи произшествия. Общината имаше претенции хората да премахнат съоръжението защото нямали необходимото разрешително. Имаше репортаж, очевидно бе, че съоръжението не застрашава никой, а просто спомага за ограничаването на скоростта в този участък. Не знам какви са вариантите, на никой не му пука за хората, поне не съм чула за такава община. Или са единици.

# 6
Благодаря Ви за отговорите.Срещата ми е в четвъртък.След това ще се отчета, как е минало.Интересно ми е как ще мине самата среща , дали няма леко да ме отхвърлят и да ми посочат вратата, но ще пиша обезателно.А тази дирекция ще я потърся и във Варна. Поне една ограда би трябвало да е техните правомощия , а за другото сигурно към Голяма Община.

# 7
Благодаря Ви за отговорите.Срещата ми е в четвъртък.След това ще се отчета, как е минало.Интересно ми е как ще мине самата среща , дали няма леко да ме отхвърлят и да ми посочат вратата, но ще пиша обезателно.А тази дирекция ще я потърся и във Варна. Поне една ограда би трябвало да е техните правомощия , а за другото сигурно към Голяма Община.

А, ако става въпрос за Варна, почти сигурен съм , че няма да стане. Там инж. Стоян Димитров, май се казваше е "извънземен", а всички негови роднини са безсмъртни и не се трогва от разни приказки за безопасност и т.н....
 А до полицията няма смисъл да ходиш, не могат да ти помогнат за това.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 21:18 от mipopov

# 8

А, ако става въпрос за Варна, почти сигурен съм , че няма да стане. Там инж. Стоян Димитров, май се казваше е "извънземен", а всички негови роднини са безсмъртни и не се трогва от разни приказки за безопасност и т.н....
 А до полицията няма смисъл да ходиш, не могат да ти помогнат за това.

М-да, господинът по-скоро ще затрие всички пешеходни пътеки, но е категорично против изкуствени неравности и други ограничения на скоростта...

http://www.moreto.net/novini.php?n=163314

# 9
  • у дома
..В Бургас писмата по тази част се обсъждат от Общинската комисия по безопасност на движението...
Става въпрос за бул. Демокрация, в частта около Хотел Космос. Наскоро сложиха там пешеходни пътеки, но до сега винаги, когато пресичам, ако една кола спре, другите я заобикалят... С два малки "пършинга", съм и се страхувам. Да взимам ли подписи от съседи, според Вас?

# 10
..В Бургас писмата по тази част се обсъждат от Общинската комисия по безопасност на движението...
Става въпрос за бул. Демокрация, в частта около Хотел Космос. Наскоро сложиха там пешеходни пътеки, но до сега винаги, когато пресичам, ако една кола спре, другите я заобикалят... С два малки "пършинга", съм и се страхувам. Да взимам ли подписи от съседи, според Вас?

Имаш съобщение на лични.

# 11
И така на отчет.Срещата мина много добре, притесненията ми че ще досадя на някой с прозаичните си проблеми се оказаха напразни.Кмета се оказа много предразполагащ човек. Изявиха желание да помогнат .На първа крачка утре ще подам заявление за поставяне на ограда и някаква неравна повърхност. А дали ще се получи , само времето ще покаже.Чувствам се обнадеждена като цяло , макар че не ми се вярва.Но ще Ви държа в течение за развитие.Ще направя скица на проблемния участък , както и снимки.Ще подам всичко и да видим.

# 12
Конкретно за подписите попитах и ми казаха че не е необходимо да се подписват сто човека , все пак един пише от името на всички.

# 13
В нашата община поискаха да направя подписка от целия блок и да я внеса.

# 14
Няма ли зам. кмет по транспорта? Неговата работа каква е?
Не споменавайте легнал или полегнал полицай, ще вбесите полицай. В ЗДП е изкуствена неравност на пътя.

Общи условия

Активация на акаунт