Отговори
# 135
Пепи изтървали са момента епидуралната се слага м/у 4-6см,след тези 6 минава на спинална!

# 136
  • София
Буболинка, в неделя ме искат там по обяд. Не съм ходила на никакви консултации сега предварително. Аз имам някаква алергия към фервесцентните лекарства за температура като Фервекс и Колдрекс, но тя ми каза в неделя като постъпя да кажа на сестрата и като се срещна с анестезиолога, той ще прецени за изследване. Моята лекарка ми каза, че второто секцио го плануват максимум 2 седмици до 10 дена по-рано, аз ще съм 11 дена преди термина. То не е проблем и да се чака максимално до термин, но ако тръгне по-рано ще трябва спешно да се свиква екип, а и аз си избрах тази дата. Simple Smile

Е със спиналната не се обездвижваш от кръста надолу newsm78 Как се ражда нормално ако е така? На мен на секциото ми слагат спинална.

# 137
deina-meina, на мен ми се случи същото. Всъщност при мен се оказа, че дрешките не се перат на автоматична пералня, според инструкциите. Не вярвам и твоите да се перат на 60 градуса. Трябва да се гледат етикетите. Хубавото е при мен, че след като изсъхнаха почти не личи. Дано и при теб да е така.
The Flower, в много от болниците биха ти стерилизирали помпата. Аз смятам да си я стерилизирам у нас, ако успея, защото още не са ми я дали, а в болницата да ползвам дезинфекциращи кърпички за биберони (което ми напомни да ги сложа в чантата), ако случайно няма кой да ми я стерилизира.
Марсинка, мисля, че бебето ака повече от 1-2 пъти на ден в началото.

# 138
Здравейте, мами,

То докато се натуткам за тука и денят свършил - днес се гледаме самички с Алекс и излезнахме по-рано, че в тая жега ми е ужасно. Вчера ми беше доста лошо, вкл и повръщане, а вечерта имах ужасно преживяване - едно момиченце го блъсна кола. Цялата градинка наскача, линейки, полиция. Да не ви разправям, че ми се видя като с жълта тениска като Алексчо и направо ми се подкосиха краката. Тъкмо отивах до кафето да пишкам и го бях оставила на една друга мама. С онова детенце май нещата са се разминали - в крайна сметка след ЯРМ ще сеуточни дали има нещо страшно, на пръв поглед нямаше нещо плашещо, но пък то си хвръкна направо, ужасно и страшно преживяване. Бог да ги пази милите дечица, че ние хората сме .... нямам думи. Praynig

Не знам дали от жегата, но сутринта станах със страшно главоболие и накрая пих един парацетамол. А бебка цяла нощ се въртя кто пумпал, ама бая я раздрусах от емоции и тичане докато намеря детето си.

Буболинка, записала съм си номера ти. Аз по принцип отивам по-рано и ще ти звънна, за да се разберем да се видим.

Srcs, сигурно след педикюра и фризьора си много сияйна! Последни приготовление за срещата с буболечето! Стискам ти палчета и чакаме новини! Praynig

Диденце, браво на бебуша и на мама! Дано урината да е ОК! Hug

МПеева, честит ви празник! Да ви е жив и здрав таткото! Много да се обичате!  newsm38  Party Time

Мама Пети, само да допълня за другите момичета, че тези чаши или контейнери са идеални за плодове. Нарязваш плодчето и бодваш две-три клечки за зъби или саби за сандвичи и навън. Аз всеки ден излизах с една такава чашка. Сега нося цяла кутия от сладолед, че да има и за мен плодче  Laughing

Кате, браво на вас с малкия юнак! А таткото направо ти е герой - не се и съмнявам, че ти е бил голяма подкрепа! Успешно възстановяване на теб и скоро време да се приберете у дома!

Лека и прохладна вечер, мацки!

# 139
Привет мамчета!

Кате, браво момиче, гордеем се с теб! Hug

Райче Hug, за тоновете ме слагат на по гръб за да ги записваме двете едновременно, иначе трябва да лежа двойно повече. Тя акушерката ми слага много възглавници за да съм по-изправена ама пак си е тегаво.

Милички, гледам обсъждате упойките. Каква е разликата между епидуралната и спиналната упойка? Аз днес ходих да се видя с анестезиолога, който ще ми бъде на секциото. Той ми каза, че моята упойка ще е спинална. Rolling Eyes Пита ме също дали имам алергии, ама като не са ми слагали до сега от къде да знам. Дали да не си поискам тест някакъв, какво мислите?

Момичета, спокойна и прохладна вечер на всички! Hug

# 140
Хм..явно ще се купуват повече памперси за родилното Simple Smile А да знаете в иделания случай кога трябва да ни изпишат. Аз се надявам на 3-4 ден...

# 141
Здравейте мами,аз докато се включа вие ще изпишите още една темичка ooooh!
Още веднъж честито на мама Кати! Да сте живи и здрави и мнго приятни емоции ви пожелавам. Радвам се, че всичко е минало нормално, дано всички мами се похвалят с това Praynig
Аз бях на последна консултация и доктора каза, че всичко е наред- тежим 3150, каза ми да спирам хапчетата и да чакаме появата на бебо в скоро време. Колкото съм развълнувана, толкова и притеснена, но като чета такива постове като на мама Кати и някак си се успокоявам Hug
Иначе за бебо всичко е готово-изпрано и прибрано, чантата е стегната, леглото е сглобено, само количката ще вземем след раждането.
Мамите, които ще раждат нормално ще се възползват ли от епидурална или спинална упойка? Аз много се плаша от упойки

# 142
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!
Да ни е честита новата темичка и само с хубави новини да я изпълним, много хубаво заглавие!
Кате, да е жив и здрав малкия Красимир и много да ви радва!  bouquet
Николаева, честит рожден ден, на патерички! newsm51
mpeeva, честит рожден ден на мъжа ти!
Да се отчета - днес бях на ЖК. Всичко с бебо е добре, отговаря си на седмицата, плацента, води също са ок, но малко се изненадох, че не ми пусна никакви изследвания и не ми даде документите за болницата, защото важали 30 дни. Thinking Дано да не рода до другата консултация, която ще е след десетина дни  Praynig, то аз имам доста време до термин-месец, ама знам ли newsm78
Хайде, мами, приятна вечер от мен Hug

# 143
Здравейте!
да, изследванията и направлението за хоспитализация важат 30 дни. На мен вече ми издадоха направлението, а изследванията заедно с обменния картон ще ми ги дадат на 6 юли, понеже на 11 ми е планираното секцио. Аз първият път раждах с пълна упойка, понеже беше със секцио и мои приятелки бяха раждали с такава, но на мен не ми понесе много добре. Дълго ме унасяше, трудно се събудих, много ме болеше операцията, като се събудих. Този път мисля като постъпя ден по-рано да разпитам и за спиналната упойка. Ако е възможно, този път бих желала да съм с такава.
Иначе и ние се крием с Пресито от жегите. Два дни излизаме до 10ч. сутринта, но пак не се трае. Днес ни сложиха климатик вкъщи. Така е къде-къде по-добре, защото без него във всекидневната става парник и Т отчита почти 30С.
Не знам вие как сте с кръвното, но моето е перманентно ниско с тази бременност. Или е 90/60 или в най-добрия случай 100/60. Днес го измерих 93/58 с електронния апарат. Направо не се трае. На моменти едва дишам и се чувствам много изморена. Всяка сутрин пия кофеиново кафе и повече сок/вода, но пак е зле.

# 144
  • гр.София
Здравейте момичета в тази жега, някоя от вас чувала ли е за анестезиолог Недялков в Тина Киркова и знае ли нещо за него?
И аз се интересувам от упойките, т.к най-вероятно ще съм със секцио, но това ще разбера след очният преглед в понеделник, заради високият ми диоптър.
Мерси на мамите , които са ми отговорила за помпата за изцеждане. Все още се колебая каква да взема, но..
Да ви питам каква бебешка козметика сте купили? На мен ми похвалиха А-Derma  и Weleda, но споделете вие каква сте взели.

# 145
ДНЕС, 20 ЮНИ СИ ИМАМЕ НОВО МАЙЧЕ!
 mamma

BUBA84, БОРИСЛАВА ИВАНОВА, Е РОДИЛА МОМИЧЕНЦЕ, В 17.05 ЧАСА!  newsm30
МАЛКАТА ПРИНЦЕСА СЕ КАЗВА БОЯНА!
ТЕЖИ 3100 Г И Е ВИСОКА 50 СМ! newsm81

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМА И ТАТКО! А БОЯНА ДА РАСТЕ ЗДРАВА, КРАСИВА, УМНА И ЩАСТЛИВА! ДА НОСИ МНОГО РАДОСТ!
 bigdance2

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 19:56 от мама Рая

# 146

newsm10

Марсинка , ето ти инфо от Кърмаческият подфорум :

1 ден - 1 напишкан, 1-2 наакани памперси
2 ден - 2 напишкани , 1-2 наакани
3 ден - 3 напишкани , 2-3 наакани
4 ден - 4 напишкани , 2-3 наакани
5-7 ден - 5 напишкани , 2-3 наакани
8-30 ден - 6 обилно напишкани, 1-3 обилно наакани

При бебе изцяло на кърма Simple Smile

# 147
е пак първо успях във фейса точно след публикуването да честитя на мамите
 Честито BUBA84, БОРИСЛАВА ИВАНОВА Живи и здрави и по-бързо възстановяване

# 148
BUBA84,  Hug Hug Hug Честита малка принцеска....само да ви радва и да расте здрава, умна и красива sohappy sohappy sohappy

Ками, roxanna, tany4ka_gk, pepina_79, мама Рая,   Hug благодаря ви, милички, за успокояването. Наистина си мисля за срещата и хем се страхувам, хем вече много искам да си видя бонбонката. Вече съм по-спокойна.

katia_o_m толкова се радвам, че сте добре - живи и здрави  bowuu Това е най-важното. Бързо възстановяване и скорошно изписване  Heart Eyes Hug

ellimink , аз за сега ще ползвам Sebamed и Bioderma.

Браво момичета за хубавите резултати. Дано до края да няма никакви проблеми  Heart Eyes

# 149
Честито на BUBA84 за малката Бояна! Вече в отбора си имаме и принцеса! Да е жива и здрава и много да радва родителите си!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт