Отговори
# 165
Здравейте! И аз да се присъединя към групата макар и малко късно, но вече имам 2 мисед-а и исках да изчакам малко! На 28 години съм и живея в Хасково, а терминът ми е според лекарката при която ходя по здравна каса 22-ти декември, а според доктора, при който ходя на по-подробни прегледи и определено с по-добра техника - 17.12, но дано се стигне до там и ще видим. При последния преглед когато ми прави и БХС ми каза, че по други белези (а не полов орган) според него ще е момиче, но ще чакам другия преглед, който ще е седмицата около 3-4 ти юли. Но мисля че до тогава ще се побъркам от притеснение дали всичко с бебо е ок, така че може и по-рано да отида. Иначе и аз усещам някакво гъделичкане от време на време в коремчето та се успокоявам че е бебо! Успех на всички мами от мен и дано декември всички се радваме на бебковци!
А и малко за имената някой пита за мъжки имена с П на мен ми харесва Петрослав. Иначе ние още не сме говорили но ще го кръстим на свекърва ми понеже само на нея няма кръстен никой, а тя заслужава! Айде това е от мен за сега!

# 166
  • на земята
 Jordan4e,добре дошла на теб и на всички нови мами които се престрашиха да пишат   bouquet   Интересно ми стана какви ли са тези други органи по които е познал ,че е момиче  newsm78,сигурно докторски термини някакви..)))Бъди положителено настроена мисли си хибави неща за бебчето което расте в теб,и да ти кажа УЗ прегледите не мисли че са мнгого полезни,колко по рядко толкова по добре.Успех на всички до термин и здрави бебчета на всички тук!  bouquet

# 167
 Интересно ми стана какви ли са тези други органи по които е познал ,че е момиче  newsm78,сигурно докторски термини някакви..)))

Има няколко неща, които гледат и за сега всичко е в сферата на теориите, макaр да има правени научни експерименти.
Най-често около 12-та седмица гледат т.н. "nub"  което всъщност е половия орган, който на този етап изглежда абсолютно еднакво при всички, с тази разлика, че ъгълът на "стърчащата" част спрямо гръбнака е различен при момчетата и момичетата. Ето тук има разяснено, има и снимки http://www.parentdish.co.uk/2009/06/03/nub-theory-baby-gender-pr … tion-at-12-weeks/
Най-новият метод е според формата на черепа: най-общо казано- ако е закръклен при челото- момиче, ако е плосък и по-голям- момче. Ето инфо: http://genderdreaming.com/forum/ultrasound-gender-prediction/659 … etermination.html

При мен вчера нещо се прецака форума и не ми зареждаше, но сега се оправи, успях да оправя множеството сини щъркелчета, сега ще добавя и най-новите момичета.

Нещо щях да пиша, ама забравих  newsm78

# 168
Привет мамиииии  wavey

Мисля че е време и аз да се запиша при вас Simple Smile Чета ви от самото начало, но все олагах записването (то срам голям  Embarassed)
На 28год. , от София, втора бременност - имам си едно прекрасно момченце на 1.9месеца и съм супер щастлива мама  Wink
Предполагаем термин 04.12. - на 26-ти съм на преглед на ФМ и ще видим надявам се пола  Praynig
Желая на всички ви една прекрасна бременност изпълнена само със хубави емоции и прекрасни бебчета на финала  Hug
Хубава вечер

# 169
Добре дошли на новите мами !  welcome welcome welcome

# 170
Здравейте мамита  Stop аз докато се усетя нова темичка сте направили и цели 12 страници сте напълнили браво на вас  Grinning Та да дам едно мнение за интимния гел  Naughty аз от 4 години ползвам единствено с Floragyn и съм много доволна, малко е скъпичък, но стига за доста време и си заслужава.Единствено може да го намерите в аптеките, антибактериален е. Wink

# 171
Добре дошли на новите мамчета, добре сте ни дошли  Hug

За интимен гел ползвам от години на себамед и съм много доволна.

# 172
  • Sofia
Деската,  и аз бях с ПМЦ 2/03 Grinning Терминът, според лекарката при която смятам да раждам, е 8/12 (отчитайки 29/02 тази година), иначе по калкулатори и други лекари или 7 или 9 дек. Но все тая - аз ще съм секцио, което значи че ще е по-рано - живот и здраве Praynig

ДОбре дошли на новите мамчета Hug Hug Hug Колко хубаво е, че групичката ни расте - да растат здрави и бебчетата ни обичани Praynig Praynig Praynig

# 173
Добро утро   food010! Колко нови попълнения си имаме - на всички  welcome и лека бременност!!!
Аз днес съм на преглед по каса и се надявам да се види вече пола. Стискайте ми палци за хубави нови; по-късно ще се отчета.
Хубав ден на всички (и последен работен Grinning).

# 174
Привет. Гледам , че има и други настинали като мен. Аз вече 3-та сутрин се събуждам с пресипнал глас и драскане в гърлото. Кашлица нямам ама ми наподобява всичко на лек ларингит . Носа ми сутрин също е запушен. От климатиците е , ние цял ден в работата сме на климатик и няма как , иначе в тая жега се мре, офиса ни е страшно топъл и задушен. А в тая жега как просто не ми се ходи на работа не е истина. Представяте ли си чак си броя седмиците до края , а то чак края на лятото и като изляза ще идва вече есен и зима. Нищо , другата година с бебо ще си се моткаме лятото живот и здраве. На работа почнаха да ми търсят заместник та даже май ще е човек , който ще е доста по - квалифициран от мен , защото работата вече го изисква. Аз отидох без знания и за една година понаучих това онова ама си трябва сериозен човек със знания. След майчинските живот и здраве ми казаха шефовете , че ме искат обратно и аз се зарадвах , защото да си призная трудничко се намира работа сега , отделно и с малко дете като си , а тук поне за сега мястото ми е сигурно , защото отделно се и познаваме от преди с шефовете. Има време де.
Ох , тия паузи между прегледите ми се виждат цяла вечност. Преди 3 седмици бях на преглед , сега съм другата седмица и нямам търпение. Лошото е , че на моята док на ЖК не и е много нов ехографа и едва ли ще ми види пола и ще трябва да разчитам на другия лекар при , който ходя на частно.
*iN eterNo neL Cuore* , Георгиев в коя седмица ти видя пола и след колко време излизат кръвните от БХС?

# 175
  • София
Добро утро на всички! Петък ЕЕЕЕЕ!

Добре дошли на всички нови мами!  Hug  welcome - дано всички се зарадваме декември месец!

Много синьо много нещо в нашата нова тема! Айде малко розовичко да дойде от днешните прегледи!  Rolling Eyes

Аз малко се притеснявам вече, защото от преди 3 дни всеки ден усещах бебето по малко, осезаемо ме потупваше отвътре поне по 1 път на ден, дори приятеля ми го усети, а той е много скептичен и все казваше, че си въобразявам... нооо от 2-3 дни просто не го усещам... както и да застана, каквото и да направя.... може би става само като не очакваме!?  newsm78 Ще се опитам да не се побърквам и за сега не се побърквам много, но във всяка секунда го чакам да ме бутне малко и да напомни за себе си! Другата седмица в петък съм на преглед!

# 176
Brayda я не се шашкай  Naughty Бебето е още много малко и не всички движения се усещат. Рано е да се притесняваш, мисля че тези усещания са инцидентни (лично мнение).
Elizabett на предишния ми преглед бях долу-горе на твоите седмици и ме гледаха с много нов ехограф и пак нищо не се видя, така че май е рано още. И аз нямам търпение за науча пола  Laughing

# 177
  • София
Добро утро и хубав ден ви желая!
Deskata Jordan4e Eva2010  welcome
Деси, май си първата мама с трето детенце в групата, ще те ползваме за съветник с много опит  Simple Smile

Zlatence много хубаво, че си попаднала на свестен лекар по ЖК  Peace Все така да се хвалиш с хубави новини около момъка  Wink
лаленце 74 Clairette ти е отговорила, както винаги компетентно и с доказателства  Simple Smile Аз си спомням, че от нашата групичка Мазнейкова беше определила раничко пола на  DDeli по наклона на костта, нали?

Аз пак да попитам за tony.la, момичето с близнаците от Пловдив? Наред ли е всичко? Също и tiziana мнооого отдавна не се е обаждала  newsm78

Brayda ами една друга ще се успокояваме! И аз съм на преглед др. четвъртък, пък и ми се струва, че корема малко ми е спаднал! Ама все пак се надявам шкембето да е намаляло, щото в последните дни много диетично го караме в къщи - през деня домати и краставици със сирене, вечер- сирене с диня  Laughing И в резултат сутринта се събудих в 5 ч умряла от глад, та стъкмих едни вредни пържени филийки  Mr. Green

# 178
  • Sofia
София, как помниш само  bouquet Точно така беше, Мазнейкова обясни, че срамната кост при момиченцата е наклонена към дупето, а при момченцата напред. И по това ми каза 70% момиче (а ние все още се надяваме да не е била права!!!!!) В понед ще видя какво ще каже Славкова във Фемина и във вторник (може би) пак Мазнейкова.

Брайдичка, не се притеснявай! Както са ти казали и другите сладурки, все още е мноооого рано да се шашкаме ако не усещаме бебето! Аз също имам дни, в които не го усещам, но то е тоооолкова малко още, че няма как. Ще видиш как после пък ще се оплакваме от бодящи ръце и крака. Най-гадничко ми беше като си завреше крачето надолу към изхода - чудех се как да я поместя, защото направо си болеше Joy

# 179
Ама все пак се надявам шкембето да е намаляло, щото в последните дни много диетично го караме в къщи - през деня домати и краставици със сирене, вечер- сирене с диня  Laughing И в резултат сутринта се събудих в 5 ч умряла от глад, та стъкмих едни вредни пържени филийки  Mr. Green
Joy Joy Joy
Мила и аз съм така, но освен вечер и на обед с колежката ми караме на домати, краставици и сирене. Но през целия ден ям някакви плодове, абе общо взето постоянно се тъпча с нещо  Mr. Green, но гледам да е здравословно. Обаче днес така сладко си хапнах за закуска една мазна баничка със сирене  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт