За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 900
  • 810
  •   1
Отговори
# 90
непоносимост към лактозата ....

Тази болест много популярна взе да става...акото зелено ли е има ли в него слуз?и моята като беше бебе повръщаше постоянно...наяде се и хоп през 10 минути Whistling ние бяхме от запечените деца и такава си остана , и сега ака трудно.аз минах на Аптамил АР и проблема с акането и повръщането се нормализира , а повръщането към 9 месец изчезна.Детето нормално ли е раждано... килограми

# 91
  • Burgas, Bulgaria
Няма слуз .... като цветове е жълто и зелено ....
Иначе е родена секцио 3240кг. малко са я реанимирали, че майка и е направила алергичен шок и са се забавили с ваденето  Tired.Докторката каза, че ако не мине с другото мляко ще трябва да се пусне една микробиология да се провери за бактерия.

# 92
майка и е направила алергичен шок

Не е ли твоето дете newsm78 пишеш , че е момиченцето ти , а сега майка и...обърках се

# 93
  • Burgas, Bulgaria
 Blush моето е ,аз съм ,просто се изразих  неправилно  Blush

# 94
Единствения съвет , който мога да ти дам е - не се вкарвай в разни филми , знам , че ти е трудно да мислиш за нещо друго в момента и да не се тревожиш , но колкото и да мислиш от къде е проблема той няма да се разреши с притеснение.алергията към белтъка на кравето мляко е страшна болест , но се живее с нея , не вярвам детето ти да я има.давате ли и капки за колики?бях чела някъде , че ако детето има алергия съм еспумизана или как беше съставката на Инфакола може да се промени цвета на акото....както ти казах моята щерка пък не акаше , още от родилното горката беше запечена , няма такава мъка да накараш 7 дневно бебе да ака...като се замисля има едно мляко на Нан Сенситив , но е много хубаво също , срещу колики и повръщане.заради лактазната недостатъчност при моята дъщеря(имаше колики на 10 месеца и това се установи)пиеше това мляко и всичко и мина за месец предписа и го Д-р Геогриева от Варна страхотен гастроентеролог+какпи Колийф.ако имаш възможност заведи я на детски гастоентеролог , а не да разчиташ на педиатъра , ще ти кажа какво и има.това за бактерията е възможно , но не знам , чела съм и гъбички в ако на новородено те променят цвета и консистенцията лекуват се с пробиотици.давай млякото и ще видиш , но ако остане проблема потърси детски гастоентеролог няма да сбъркаш

# 95
Тикве, нормално е такова изхождане, и Криско беше така, по около 8 пъти на денонощие акаше. Цветовете, които описваш, са точни  Peace
НАН не бих давала на бебето си. ХА формула - само ако е доказана лактозната непоносимост. От повръщане до повръщане има разлика, освен това ако се касае за рефлукс евентуално, то тогава не е неоходимо ХА.
А не опита ли да кърмиш или да се цедиш, поне за няколко дни?

# 96
Някой с инфо как е положението с вирусите по морето Simple Smile?

Що като затръгнем на море хем ми е радостно, хем се притеснявам, особено сега с "приятните" новини за вирусния менингит  Tired  Да не дава Господ  Praynig

# 97
Някой знае ли горе-долу колко трябва да е хемоглобина за малко дете (3г)? Питам, понеже тук не се изследва ей така без нужда, а на наши приятели детето след много боледуване провериха и има 10  Thinking

# 98
Някой знае ли горе-долу колко трябва да е хемоглобина за малко дете (3г)? Питам, понеже тук не се изследва ей така без нужда, а на наши приятели детето след много боледуване провериха и има 10  Thinking

O, Блонди как 10. Границите са от 120-115 до 160.

Да не би просто да има някакви други, много по-различни референтни граници в тзи лаборатория?

# 99
  • Mediterraneo
10  Shocked  Невъзможно. Явно референтните са различни!

# 100
Абе, май не са различни, защото и те споменаха нещо за горна граница от 170. Имал анемия. Мъжът ми говори с тях, та не разбрах подробности. Ама, то се прехранва само и единствено от средичка хляб с малко масло и нищо, ама нищо друго, вероятно от храната идва проблемът.

# 101
  • Mediterraneo
Еее, анемия, анемия, но не може да има такива показатели! При тежки кръвни заболявания хемоглобинът пада до около 30-40, правят се кръвопреливания. Това 10 е невъзможно откъдето и да го погледнеш, ако детето иначе е здраво( изключвам анемията)!!!

# 102
  • София
10 ще да е 100, . т.е.  леко ниско...

http://www.medicine.bg/izsledvaniya/hemoglobin-hb/referentni-stoynosti

тук са по-вярни като стойности май
http://babaznae.wordpress.com/2008/09/02/%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

т.е. 100 го водят нисък, но  не много, т.е. би трябвало с храна без добавки да се оправя, под 90-95 би следвало да изпишат желязо, въпреки че при вс положения е добре да се  направи серум желязо, да се види точно в него ли е проблем....

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 20:21 от Angel_Dust

# 103
Казаха 10, но явно има други норми, не знам. Ще разуча по-подробно, мерси за инфото  Hug

# 104
  • Шумен
На съседката в яслата са и казали че днес сина и се е събудил с много гурели а децата ни са в една група. Детето изглежда добре иначе, очичките му изглеждат добре в момента (играха заедно на плодадката до сега а тя ми спомена за димите на лелята точно преди да се приберем  Confused ) Питането ми е какви са първите симптоми на конюктивита, за да знам за какво друго освен гурели да следя?

Общи условия

Активация на акаунт