Голямата тема за малките масла 4

• 78 356
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Да, използвам го в момента, но довечера ще ви пиша колко мл е. Едно или две впръсквания са напълно достатъчни и мисля, че е доста икономично.

# 256
Люба,
в DM има арган+бадемово, с помпичка, 5-6лв. беше, използва се по споменатите от тебе начини. На Alverde е и е хубаво.
Благодаря ти,задължително ще го пробвам/тъкмо и бадемовото ми е на свършване-него го ползвам основно за ноктите,но и на косата слагам-пак преди миене/!  bouquet
Точно това масло бяха коментирали в една тема /мисля – Мързеливите красавици, но може и да греша/ и отзивите не бяха много възторжени – това е смес от масла, едно от които е арганово и беше предназначена за коса. Прочети етикета, преди да го купиш, защото за 5-6лв нама как да е само арганово.
Арганово/от Зоя/ има в магазин „Зелен” /но не съм ходила там от няколко месеца и не знам как са със зареждането/.

Арганово масло днес видях, за моя голяма изненада, зад Халите, в един арт-магазин за керамика. Девойката каза, че си го внасят /семейната им фирма/ директно от Мароко – има с помпичка има и без, за цена не попитах, защото съм се заредила с масла за 2г напред и преди Коледа нищо няма да купивам. Това е ъглов магазин, срещу фризьорски салон Кати, години наред там продаваха пердета.

# 257
Арган+Бадем е - то си пише. Изхвърлила съм хартиената опаковка, но мисля, че имаше и малко лимоново за аромат. 50 мл. е.
Аз съм доволна от него.

# 258
pergola,благодаря ти!Ще погледна и там/нали за Пловдив става въпрос?/.
А,ще го взема да го видя и това от ДМ-все ще го вкарам в употреба......

# 259
нали за Пловдив става въпрос?/.
да

# 260
# 261

"Домашен крем против стрии:

1 чаша масло от ший или какаово масло
2 с.л. някое от следните масла – кайсиеви ядки, пшеничен зародиш, кокосово масло
5 с.л. чист пчелен восък, настърган
 повечко ампули витамим Е – ползваме само течността в тях

На слаба водна баня (до 42 градуса максимум) се разтапя какаовото или ший масло. Добавят се останалите масла, витамин Е и восъка. Когато восъка се разтопи и всичко се смеси добре, сместа се налива в подходящи кутийки или малки стъклени бурканчета. По принцип след ден, кремът ще стегне и леко ще се втвърди, като придобие вид на крем с цвят на восък.

Обезателно ще пробвам!!

# 262
  • Пловдив
Много хубаво, но от къде намираш вит. Е? Аз никъде не можах да намера и правих друга рецупта срещу стрии, с повече масла, но без вит. Е.

# 263
  • България
хайде и аз тук
момичета какви масла ще ми препоръчате за косопад

# 264
  • София
Много хубаво, но от къде намираш вит. Е? Аз никъде не можах да намера и правих друга рецупта срещу стрии, с повече масла, но без вит. Е.
Вит. Е едно време съм си купувала от аптеката, на ампули, заедно с вит. А (добавях към дом. маски). Дано не бъркам, защото беше отдавна, но вит. Е трябва да беше (против цъвтеж).

# 265

Арганово масло днес видях, за моя голяма изненада, зад Халите, в един арт-магазин за керамика. Девойката каза, че си го внасят /семейната им фирма/ директно от Мароко – има с помпичка има и без, за цена не попитах, защото съм се заредила с масла за 2г напред и преди Коледа нищо няма да купивам. Това е ъглов магазин, срещу фризьорски салон Кати, години наред там продаваха пердета.

Може ли съвсем подробно да кажете къде точно е този магазин? Simple Smile

# 266
Е по-ясен ориентир от ‘срещу салон кати-стил на гърба на халите’...имам предвид, ако напиша на ул.Златарска и ул.Йоаким Груев /специално погледнах на картата/ на мен не би ми  станало по-ясно Mr. Green. Там основно продават керамика, картини, но маслата се виждат достатъчно ясно през витрината, която е точно срещу контейнерите за боклук на халите /не е мн. романтично Flutter /
Така или иначе тези дни пред халите е разкопано и като почнеш да заобикаляш /ако идваш от римския стадион/ завиваш точно пред магазина. Днес  два пъти минах оттам, видях на витрината сайта им и го намерих в нета
Който иска може да се ориентира в цени и количества.

# 267
Момичета,някоя от вас ползвала ли е това масло и как точно се прилага: http://greennature.ee/body-oils/seesamioli.html ?

# 268
Момичета, да ви разказвам!
Намерих си сред кашоните едни забравени масла на Българска роза Карлово, оУУУбаче като капнах капка на един лист - ами нито едно не се изпари.
Става въпрос за цитронела, борово, евкалипт и още нещо, ох не си спомням.
Освен това ситронелата така натрапчиво миришеше, като едно време евтините дезодоранти. #Cussing out
Бях пръснала в хола и ми се караха вкъщи докато се измирише.
Като че ли имаше синтетична есенция в това масло! newsm78

Отидоха в боклука.
За сравнение - нямам никави проблеми с малсата от iherb.
А, да кажа също за аргановото масло. Много модерно - да, но не забелязвам някаква особена разлика в отличие с другите масла.
Например - маслото от макадамия, добавено в маски за коса ги подобрява значително.
Сега си сложих и във всички кремове за ръце и крака.

# 269
  • София
Момичета,някоя от вас ползвала ли е това масло и как точно се прилага: http://greennature.ee/body-oils/seesamioli.html ?
Линкът не се отваря, но доколкото виждам е сусамово олио - ползвам го за косата, супер е за суха, къдрава коса!

Общи условия

Активация на акаунт