Голямата тема за малките масла 4

• 77 328
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
ще поръчам аз шипковото да го изпробвам  Peace

# 601
Момичета, на Алтея шипковото го има в един друг сайт по-малка разфасовка, като ще е за проба:
http://www.houseofsport.bg/%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7 … BA-30%D0%BC%D0%BB
 :peace
Ако някой го пробва, моля да сподели, че и аз съм му хвърлила око, но доизразходвам друго   bouquet

# 602
мерси за инфото , но аз от Зоя ще поръчам само да ми свършат наличните масла
Между друготто имам спре за коса от Франция с три вида масла  - карите, бадемово и аграново , ползвам го като маска впръсквам в косата и стоя с него м 1-2 часа , добре ми действа , като се има в прадвид състоянието на косата ми

# 603
Можете ли да ми препоръчате масло ,което да ползвам вместо нощен крем?
Кожата ми е много млада,мазна в Т-зоната ,а в останалата част суха,със склонност към образуване на акне.

# 604
  • в Кошера
Кожата ми е много млада,мазна в Т-зоната ,а в останалата част суха,със склонност към образуване на акне.

Арганово.  Peace

# 605

Арганово.  Peace
И аз ти го препоръчвам.Все още установявам причините,но е факт,че откакто го използвам кожата ми е станала много гладка и пъпки не съм видяла скоро.Имах една червена точка,белег от минала пъпка-изчезна!!!

# 606
Здравейте,момичета!
Моля ви за съвет-10 годишната ми дъщеря вече има проблем с кожата на лицето и скалпа.Лицето и скалпа се омазняват,като пъпчиците на челото и около носа дори на моменти се възпаляват.Малка е за каквито и да било добавки и за това до сега опитвахме с розова вода,тоалетно мляко с невен и мащерка,но ефекта не е кой знае какъв.
Благодаря ви и още...темата ви е страхотна:)

# 607
Ще го пробвам това масло от арган.На Икаров добро ли е?

# 608
Не,не е.Определено попива и мирише доста по-различно от другите арганови масла,които съм ползвала.
М Е А ,не е съвсем по темата,но и аз имам подобен проблем с 8-годишния ми син-от около две години му излизат черни точки по нослето и често стават на пъпчици и на мен,също ми се струва рано за по-агресивна козметика,затова чистим лицето с мицеларна вода и отгоре мажем крем "Здраве"/взела съм му и от синята кутийка и от леката формула,та ги редува/...и определено има подобрение.От време на време/след баня,и след като си е изтъркал нослето със сода бикарбонат/ го мажа с аргановото ми масло...

# 609
Благодаря ти,Люба:)

# 610
  • София/Горна Оряховица
Аз харесвам този крем, но все пак за 8-10 годишни, не знам  Thinking . Не е активния и по-агресивен крем, но все пак не съм сигурна.
Иначе маслото от гроздови семки е за мазна кожа, може да пробвате. Също така маслото от чаено дърво регулира секрецията, може да пробвате. Някои тук спомена, че не е доволен от чаеното дърво, но аз и приятеля ми сме доволни.
Т.к. маслото от чаено дърво е етерично - не прекалявайте с него. Може да почнете например с 10 капки на 55мл (толкова е бутилчицата на Икаров), и да увеличавате, но до 15 капки. (аз знам, че допустимите капки етерично към базово са 8-10 на 30мл, значи че за 50мл трябва да са горе-долу 15на  Thinking ) .

За М Е А - пробвайте на една клечка за уши да капнете 1-2 капки масло от чаено дърво и да обработите само пъпчиците. То е и анти-бактериално, а в такава дозировка, освен това не е директно върху кожата, не е опасно.

Но все пак - аз бих направила консултация с доктор. Особено около 10 годинки - скоро ще навлезе в пубертета, може да е от хормони.

# 611
Боряна,благодаря ти!
Ползваме хомеопатия.Ще опитам и предложеното от вас.
Лека вечер!

# 612
  • София/Горна Оряховица
В такъв случай - обезателно се консултирайте с него.
Аз също ползвам хомеопатия, доволна съм - моят доктор ми е предписал и диета за моите здравословни проблеми, обърна ми внимание последния път на косопада, въобще - пълен годишен технически преглед ми направи  Mr. Green .

Дано и той да ви помогне   Peace .

# 613
Bоryana ,то и на мен ми е ясно,че е отвътре проблема/ранен пубертет и най-вероятно хормонални причини/,но си иска и отвън да се поддържа кожата,колкото и да ни се струва рано...
Аз лично съм имала много проблеми с акне/мъжът ми-също/,та съм запозната с повечето специализирана козметика...,но повечете кремове/вкл.Акне аут/ми се виждат агресивни за нежната детска кожа.Още повече,че реално тя не може да се определи и като мазна....Маслото от чаено дърво-също ми се вижда силничко/поне на моята кожа/.....но,виж ще му взема от гроздови семки/него,признавам си,не съм пробвала/.Но,определено,на този етап смятам да наблягаме повече на природната козметика и на почистването/и диета-не го ограничавам,но сме говорили и той самия  се опитва да не яде много сладки неща/,затова и аз следя темата.Освен това,откакто минах на масла,определено си харесвам повече и моята кожа-опъната е,тена е равен,петънца,неравности и фини бръчки се позаличиха/спрях почти нацяло кремовете,но не изпитвам и нужда от тях/

# 614
  • София/Горна Оряховица
Люба, затова предлагам да смесите маслото от чаено дърво с някакво базово.

Друго, за което се сещам е смрадлика. Аз бях доволна от едно сапунче козметично със смрадлика, ето това, но не знам дали няма да пресуши  newsm78 .

Общи условия

Активация на акаунт