На море в Гърция - 8

• 158 147
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
lulumba, морският таралеж Тасоски ли е? Че ние се отправяме в посока мазутния бряг Mr. Green, а там не съм виждала?

За Маказа - има някакви свлачища и нямало шанс да е готов преди края на Септември, но и това било твърде оптимистично.

А за пътуване от Варна аз бих избрала Свиленград, после по Егнатия се стига за нула време  Peace

# 436
  • София
А удобно ли е да попитам, дали е възможно да си нося метална туба с безин напълнен от България за да не се налага да досипвам на гръцки цени. Просто искам да съм максимално подготвена за пътуването Thinking

Поздрави,

Еви

А откъде до къде пътуваш? Ние само половин резервоар изхарчихме..... Матрикс карам.... Ама от чепеларе дотам и обратно ми беше 450 км....

# 437
А удобно ли е да попитам, дали е възможно да си нося метална туба с безин напълнен от България за да не се налага да досипвам на гръцки цени. Просто искам да съм максимално подготвена за пътуването Thinking

Поздрави,

Еви

А откъде до къде пътуваш? Ние само половин резервоар изхарчихме..... Матрикс карам.... Ама от чепеларе дотам и обратно ми беше 450 км....

Ами на третия ръкав сме , тръгваме от София, но количката харчи доста - волво 2004,  10 - 11литра извън града, за в града няма да се излагам и ще си замълча:) По карта е около 500км в една посока и със сигурност един резервоар няма да стигне.

# 438
  • София
Не за друго, ама аз съм страхлива. При 40 градуса, да нося бензин....  Rolling Eyes Даже не взех на мъж ми да си зарежда Зипо-то....

# 439
Заредете си до горе преди да излезете от България, бензин да носите в туба е доста глупаво както казаха вече на тази жега е абсурдно. Бензиностанции имат доста,а и бензина не кой знае колко по-скъп последно разликата беше около 60 ст. мисля, под лев. Горивото им е качествено, колкото пъти сме зареждали разхода ни е падал, сравнение с този в България и с нашенско гориво.

Исках да попитам - миналата година на целихме случайно едно пазарче за плодове и зеленчуци преди изхода на Касандра, бях го отбелязала на картата на GPS само, че съм го изтрила. Някой да се сеща за подобни пазарчета?

# 440
  • София
И ние се завърнахме от Амулиани. Беше много разнообразна почивка. В смисъл, че на острова също могат да се обикалят различни плажове - от източната страна са Агиос Георгиос и Мегали Амос, от западната Аликес и Карагация. Единият ден наехме моторна лодка за 1 ден от Аликес. Малко страшничко ми се видя като за първи път, особено потеглянето и оттласкването от брега, а също и подскачането срещу вълните. Цената беше 60 Е + бензина. Таксуваха ни го по 2 Е. Имаше и малко по-малки лодки по 50Е. С моторницата ходихме до о-в Дрения и до плажа Карагация. Имам чувството, че това е мястото, където наемането на тези лодки е много масово, особено от хотелите преди Уранополис. Предлагат се и обиколки на острова с корабчета и спирки за плаж. Пклажовете по това време бяха доста населени. Преди 4 години съм ходила през юни и през септември и беше доста по-празно.
Бяхме отседнали в Аликес апартментс. Не мога много да го похваля. За 6 дни изчистиха само веднъж, тогава смениха чаршафите и кърпите. Иначе имаше пособия за чистене, на който му се чисти да си чисти сам...Малко ни беше тесничко като за нас. Банята е много малка. И понеже са извън селото има доста насекоми, не в стаите, но се чуват.
Селцето е много приятно, с прекрасна каменна църква и площад, стръмни улички и симпатични заведения.
На острова почиват предимно гърци, малко българи и тук там сърби, румънци и македонци.
Фериботите са на половин час, практически непрекъснато има транспорт до Трипити.
P.S. Преди няколко страници brayan споменава за плажа Комица до Неа Рода, би ли разказала по-подробно за него - пясъка едър ли е, морето дълбоко ли е?
pontes, много ме запали с о-в Лимнос.

# 441
  • Варна
Благодаря за подкрепата Simple Smile Все повече се навивам Simple Smile Ние сме по скаричката и ракийката, така че дворче с барбекю ще ни устрои идеално Simple Smile

Тасос си е според мен най доброто в Северна Гърция.Не разбрах какво ви смущава ферибота.Казах ви че за трима души спане и закуска можете да намерите и  30 евро на ден.Ако сте в по широчко студио за толкова можете да спите и четиримата.Ако искате да е съвсем на минимална цена до Александропулис са ви само 450 км.Това е една абсолютно некоментирана част от Гърция,не по малко красива от Халкидики.Българи там почти не ходят щото основна част от летуващите в Гърция са софианци, а на тях им е два пъти по далече.За вас през Шипка и Свиленград е 5-6 часа път.Ако за спане оформите около 500 лв.,за бензин към 200 и ако заредите храна и консумативи от тук и ако естествено там се лишите от кръчми,сладолетчета и някък си лишите децата от глезотийки с малко зор можете да се сместите в 1 000 лв.В гръцката тема ,а и в ‘’на път’’ беше се появила мама от Александропулис,но се изгуби.

# 442
  • София
Добро утро! Вижте една интересна снимка, която не съм виждала тук.... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=397496303630843&set=a … ype=3&theater

# 443
Добро утро! Вижте една интересна снимка, която не съм виждала тук.... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=397496303630843&set=a … ype=3&theater

Много интересно, наистина, благодаря, че сподели.

Ти май не си си тръгнала още от Гърция?  Mr. Green

Чак сега, връщайки се назад в темата, се светнах, че коментирате пътя през Илинден. За първи път като ходихме на море в ГЪрция минахме от там, щото ни се стори, да е по-кратък. Mr. Green Аз не помня да е имало страшни участъци, верно тук-там се кара по-бавно и внимателно, ама чак пък ужасия да е, не е. В интерес на истината този път е много по-живописен и ми допадна много повече, отколкото като минаваме през Калотина, ОСвен това, по някое време в Гърция се загубихме, и то по много глупав начин, мъж ми, реши, че пътя минава през едно село и зави и в един момент се оказахме на площада пред едно кафене в краката на дядовците и бяхме обявени за местната атракция, не знам що толкова ни се радваха. Та, излязохме от селото, продължихме нагоре и се озовахме в една планина Crazy, добре, че имаше двама мъже с тумба дечурлига, които ни се струпаха на колата, та с показване по картата и ръчно-крачната система се разбрахме, че не сме за там. Поудължихме си пътя, но пък беше весело...ако не се бяхме загубили, кво щях да си спомням сега... Laughing

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 11:45 от комикс

# 444
  • София

Ти май не си си тръгнала още от Гърция?  Mr. Green

Разконспирирана съм  Mr. Green .Много ми хареса тишината, спокойствието, гълъби, щурци, хора, които не бързат за никъде...без нерви и викове....

Заглеждам се по Тасос или Ираклица за 1.09. Къде е Мраморния плаж на Тасос?  Embarassed

# 445
# 446
# 447
  • София

janaa, пробвай така:

http://www.dimitra-apartments.gr/gallery_eng.html

Или просто напиши dimitra apartments nea iraklitsa в гугъл  Peace

Момичета, да ви се оплача - от къщата, която си бях харесала на Трани Амуда (по препоръка на едно от момичетата), окончателно ми казаха, че няма места..все се надявах, че хората, които се чудеха дали да резервират ще се откажат, но не би. По-точно има стаи, но не такива, които ни вършат работа. Явно ще продължавам с ровенето за августовската седмица..

И да ви се похваля - втората седмица ще се плацикаме ето тук:

http://www.panoramio.com/photo/14524587

Бъдещият ни хазяйн най-най-накрая се сети да пише, че е получил депозита...вече бях започнала леекинко да се притеснявам Rolling Eyes

# 448

janaa, пробвай така:

http://www.dimitra-apartments.gr/gallery_eng.html

Или просто напиши dimitra apartments nea iraklitsa в гугъл  Peace

Момичета, да ви се оплача - от къщата, която си бях харесала на Трани Амуда (по препоръка на едно от момичетата), окончателно ми казаха, че няма места..все се надявах, че хората, които се чудеха дали да резервират ще се откажат, но не би. По-точно има стаи, но не такива, които ни вършат работа. Явно ще продължавам с ровенето за августовската седмица..

Таис,какво ти предлагат в къщата? Етаж ли не хареса?

# 449
  • София
Anna bel, аз исках студио, но да не е на приземния етаж - самата Атина ми обясни, че приземните са доста тесни, затова и цената им е по-ниска (40 евро за края на август).
Не искам цяла седмица да се прескачаме, още повече че трябва да вместим и бебешкото легло, което в нашия случай не е особено малко.. Mr. Green А все пак в горещините, искаме не искаме, ще ни се налага да изкарваме по няколко часа вътре в стаята.
Иначе големи апартаменти има свободни, но първо чак толкова големи не ни трябват, и второ цената не ни устройва.

Тя ми пише ако искам да пробвам Maria House, но ти нали каза че не би отседнала там, та се чудя...
Абе все нещо ще намеря, ако не на този плаж, може пак да отидем във Вурвуру...така или иначе, вероятно ще сме някъде наоколо  Simple Smile

Всъщност сега зверчето като спи разглеждам снимки от плажа Салоникиу (Salonikiou), има две предложения, които са на самия плаж, но нямам идея дали там е дълбоко, чисто ли е, т.н. Вие като сте били в този район, ходихте ли на въпросния плаж?

Общи условия

Активация на акаунт