"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Ватци, честита месечинка на Дани и на другия преглед вече да сте 6!  Wink
lilitr , нашата Лили е 9 650/68см. Далеч по-дундеста и не се притеснявам, педиатърката казва също, че е Ок. Бъди спокойна, всяко дете има собствен ритъм Simple Smile
Гогова мама, някои от стойностите са гранични. Хемоглобина е малко занижен, но повечето бебоци на тази възраст са така. Левкоцитите са гранични, да не би да сте със сополки, кашлица?! Предполагам, че няма да има нищо притеснително при консултацията с лекар.

# 76
Lyubi, благодаря за бързото включване, не не сме настинали, това за което се притеснявам е, че аз съм с лека форма на анемия таласемия - нещо, което се оказа, че около 50 % от хората тук в Бургас имат без да подозират. Притеснявам се, понеже това е наледствено заболяване. Дано е от възрастта, както пишеш ти Praynig

# 77
Гогова мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0. Левкоцитите може да са повишени ако скоро сте слагали ваксина.
Ние днес дадохме урина. Справих се от първия път  Flutter , въпреки че бях взела няколко колектора. Боцкането от пръста беше съпроводено с малко рев, но го преживяхме. Днес в 16 ч. ще са готови резултатите, дано са добри  Praynig .

# 78
Гогова мама  Виж това

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0;all
delphi_5  изпревари ме.Браво на вас. Praynigвсичко да е ок в резултатите

# 79
  • София
HGB ( Хемоглобин ) 104 - нашият е 109
 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

RBC ( Еритроцити ) 4.58 - при нас е 4,41
 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

HCT ( Хематокрит ) 0.31 - при нас е 0,316
 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

WBC ( Левкоцити ) 10.6 - при нас е 7,56
 G/L 3.5 -10.5

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 331 - при нас е 346
 g/l 300-360

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 22.7 - при нас е 24,8
 pg 27.0-33.0

MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 68.5 - при нас е 71,6
 fL 82.0 -96.0

Нашата лекарка каза, че всичко е ок, само хемоглобина бил нисък, но после отвори референтите стойности за бебетата и каза че е на долна граница Таткото понадникнал и мисли че долната граница е 101 за хемоглобина. Така че не се притеснявай , по-добре изчакай да видиш какво ще ти каже лекарят
 lilitr, щом лекрят казва че е ок, недей да се притесняваш. Всяко дете е различно.
vatzi, честита половин годинка! Весело посрещане и никакво разболяване вече  Simple Smile Ние сме на една дата с вас, мислех за днес торта да правя, но от болести и работа нещо позакъснях. Мисля да направя все пак, нищо че утре ще може да се яде  Laughing

# 80
  • София
Гогова мама, ок са левкоцитите, при бебетата са по-завишени попринцип Peace
За другите неща не мога да кажа.
Интересно ми е дали има връзка м/у стойността на хемоглобина и това дали бебето е захранено или не. Имате ли идея?
На Галя хемоглобинът е висок: 140, но тя е захранена на 4 месеца и хапва почти всичко. Как е при вас?

# 81

Интересно ми е дали има връзка м/у стойността на хемоглобина и това дали бебето е захранено или не. Имате ли идея?

Хемоглобина зависи от броя на еритроцитите в g/l. За образуването на еритроцитите пък голямо значение има приемането на храни, съдържащи желязо и витамин В12. Ама то и в кърмата ги има и във другите храни също.

# 82
  • София
Привет!
Хич не съм на ясно с показателите от кръвни изследвания.Обикновенно гледам дали има под- или над- нормалните стойности,но както споменахте за бебетата има малко по различно разчитане на резултатите.Така че се доверявам на коментарите на докторката.
При нас нищо ново-няма с какво да ви се похваля или оплача Wink.

# 83
Мили мамчета, много ви благодаря за бързите отговори  Hug Естествено, ще мина и консултация с педиатърката ни, дано само по-бързо се върне от отпуската, че тази дето я замества е мали-мали  #Cussing out Иначе и аз да се похваля, че Гоги беше много кротък при вземането на кръвта, изобщо не разбра какво става, за урината наистина ползвах такова пликче - колектор - доста се беше изляла в памперса, но имаше и малко за изследване.

# 84
Здравейте мами!
Минавам да се отчета, на 19 юни бяхме на консултация и последна ваксина /до 12 м де/ - 7,500 кг / 70 см. Изкарахме стомашен вирус с разстройство и висока температура, но малчо се пребори за 3 дни и се размина без антибиотици. Утре мисля да дадем кръв и урина и пак ще пиша.
Връщам се да ви чета, че много съм изпуснала!
 Hug

# 85
Здравейте!
За мое учудване, и аз днес успях да взема урина на Ники. Като се събуди по най-бързия начин я събух, но намерих памперса мокър. Само че студено мокър, което ме наведе на мисълта, че е пишкала преди да се събуди още и не съм имала шанс. Все пак реших да пробвам. Сложих колектора, обух памперса отгоре, взех я с мен в банята, пуснах чешмата и седнах на тоалетната с детето в скута си. След 3-4 мин. имаше пишкано. Mr. Green Скромно, ама имаше. Викам си "тъй и тъй съм събрала малко, ще ида до лабораторията да кажат стига ли - ако не стига, ще опитам пак утре, днес няма да я боцкат". Ама в лабораторията ми казаха, че им стига, та й взеха и кръв. Изобщо нищо не разбра - гък не каза. Гледаше жената, дето я бодна, и мълчеше. Много добре се представи. Grinning Преди малко си взех и резултатите, почти перфектни са спрямо дадените стойности, а според мен са си повече от идеални. Simple Smile Ето ги (няма да пиша мерните единици, а само нашата стойност и референтните):

Левкоцити WBC: 8.6 (3.5-10.5)
Еритроцити RBC: 4.64 (ж. 4.2-5.4)
Хемоглобин HGB: 126 (ж. 120-160)
Хематокрит HCT: 0.366 (ж. 0.37-0.47)
MCV: 78.9 (82-92)
MCH: 27.2 (26.5-31.5)
MCHC: 344 (295-360)
Тромбоцити PLT: 450 (140-440)
Седимент урина: ед.левк. /това единични левкоцити ли значи?!?!?/ (1-2 еритроцита 2-3 левкоцита)

За статистиката "връзка между хемоглобина и захранването" - не сме захранени още. Вероятно ще започнем следващия понеделник. Simple Smile

# 86
# 87
  • София
Радостче,привет Simple Smile!

# 88
Да се запишем и ние при вече порастналите деца. Днес Гоги става на половин годинка  smile3510 smile3510 smile3510. Пожелавам му да е жив и здрав и все така да ни радва Simple Smile

# 89
Гогова мама Честито на момчето!Да ти е живо и здраво.Весели и безоблачни дни

Брамбазък честито и на твоя юнак на патерици.Просто забравих как се казваше мамата с бебчо на нашата дата.Пиши на галактик на лични да те впише ,че ви нямаше

Общи условия

Активация на акаунт