"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 142
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
 Аз започнах да му давам по мъничко от супите които  му готвех като не ги пасирах, оставях ги с малки парченца и въпреки че нямаме зъби си ги хапваше. Така че минахме после направо на ДК без да пасирам. То принципно пюретата за 8-ми месец са с малки парченца именно за да се стимулира дъвченето. Всичко си зависи от детето, ние принципно си хапваме всичко. А също му давам и настърган плод.
 Честита месечинка и от мен на бебоците!   bouquet Hug Heart Eyes

# 616
  • София
Привет от морето!
Гледам си говорите за дъвкането.Девойката доста добре се справя с тази дейност.Давам и парченца плодове и виждам как ги прехвърля в устичката.Яде и бисквитки.Мисля,че без проблем ще мине на кухненската храна.

# 617
Аз всичко пасирам, а плодове пресни не давам, защото като са пасирани нещо не ми харесват, а ако има частици повръща  Sad Ще изчакам още малко и пак ще пробвам, дано започне да приема парченца. Няма зъби, а нощем се пропобужда, ама с дундуркане и пак заспива. След 5ч го кърмя и пак заспива повечето случаи Simple Smile

# 618
  • София
Аз до сега давах пасирано, но като ви чета ще почна да давам и с по-едри парченца.
Честита месечинка на Мечкони, както и на Ватци. И моят бебок днес става на 8 месеца и по този повод днес само мрънка  Rolling Eyes Проплаква по няколко пъти на нощ, но като му дам бибата и го погаля по главичката се успокоява и заспива пак. Аз си мисля, че може да е зъби, ние още нямаме нито едно зъбче, ама знам ли. Понякога си мисля, че може и да сънува разни работи.
До сега пресни плодове не съм давала, но скоро мисля да дам.
На мишката и въведох глутена към края на 6-ти месец с овесена каша- добавях по малко към безглутеновата. Излезе му едно петънце на дупата колкото десет стотинки - на екзема ми прилича. Доста време го има и реших да не би да е от глутена. От около две седмици не съм давала овесената каша и сега почти се е заличило, но ако се вгледа човек и може да се види къде е било. И сега съм в чуденка дали да давам или не глутен? Ако някой е имал опит с алерични реакции и непоносимост, моля да сподели   bouquet

# 619
Еййй, след 8 месеца да ви намеря  Hug

Ако на някой му се занимава може да ни добави Simple Smile

Бебе Пресияна - 16.12.2011 - секцио - 3300кг Simple Smile

Връщам се да чета.
Пресияна се опитва да ходи и да говори. Играе си с играчки, но любимата си остава мама  Mr. Green

Гледам за храненето си говорите.
Аз съм въвела почти всичко за тези месеци, като изключим жълтък и риба. Не знам защо, обаче ми се иска да изчакам.
Иначе си хапва добре. Няма още зъбки, но венците й са подути от 4ти месец и вече й давам бисквитки или коричка да си дъвче, за да ги чеше. Давам й и плодчета - настъргани или на по големи парчета, които да смуче или дъвче.
Иначе, за спането мога да кажа, че засега сме ок. Не се буди, откакто беше на 2 месеца. Никакви нощни хранения, водички и тъ нъ. спи си детето и си сънува. Напоследък само една вечери се пробужда. Сънува нещо и се стряска. Понякога заспива като я погаля, но едната вечер искаше да играем и от 1.00 до 3.00 играхме  ooooh! Mr. Green

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 16:52 от Черноглав Врабчов кОмар

# 620
Черноглав Врабчов кОмар  welcome
Ако може на лични да сложиш инфото  за бебка на Galactic Voyager
Честита ни месечинка на момчетата ни brumbazuk -да са ни живи и здрави,много щастливи и игриви.
За храненето ми прави бойкот,но аз съм по-ината от него 100/100.Дребният е решил,че първо ще го кърмя и после ще яде "манджите",но не е познал Twisted Evil.Вчера си порева и постоя гладен и днес почти си изяде и пюрето и следобедният кисел. Crazy Crazy CrazyСутринта пак стисна устни и не може и с бормашина да пробия отвор Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 621
Честити месечинки за Бръмбазък и Ватци! Да са ви живи и здрави мишлетата!   Hug
Добре дошли на новите момичета! Simple Smile
Ватци, как ме разсмя с тази бормашина  Laughing
Аз тук бая зор видях с болестта на Лили. Минах през двама лекари и накрая и назначиха антибиотик. Тук трябваше да ида в детското отделение към болницата, за да я прегледат, както трябва.  След два дни прием на антибиотика стана на петна яко и реших да го спра, като започна противоалергично. Нашата педиатърка е отпуска и няма с кой да обсъдя нещата. Започна обаче вече да се изчиства и утре решихме да тръгнем все пак за морето. Дано там поне мине всичко спокойно.
Сватбата мина супер, като изключим, че цикълът ми дойде точно по средата и бая се поозорих, докато си изпълня всички функции на кума. Не съм имала цикъл от 1.5 година и е страшно положението. Разбира се и къпането в морето отива в историята, но пък и времето го дават  захлади и без това.  Надявам се само да се приберем живи и здрави, другото ще го преживея Simple Smile
Спокойна вечер на всички ни!

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 22:54 от Lyubi

# 622
Еййй, след 8 месеца да ви намеря  Hug

Ако на някой му се занимава може да ни добави Simple Smile

Бебе Пресияна - 16.12.2011 - секцио - 3300кг Simple Smile

Hug Добре дошли!
Дружинката ни /16.12.11/ се  увеличава hahaha

# 623
Добре сте ни дошли  Hug

Vatzi Йоан и той първо иска да суче и после ако улуча момента може и да изяде 100на грама. Така силно стиска уста и зъби, че няма смисъл да се опитвам да го храня. И гладен съм го оставяла 5 ч. и пак не иска първо манджа. Скоро ще стане на 9м., а с храненето сме точно до крива круша.  ooooh!

# 624
MuJIuHka аз ще го отуча от този навик до годината.Кой ял  кърма ял после адапте ако иска -ако не кисело мляко.Не може да ми е вързан за гърдите нон стоп.Преяжда, повръща и този непрекъснат теч на гърди ми писна ужасно Mr. GreenВсе пак 1 година е предостатъчно време за кърмене,да не говорим че доста  често ме ползва за биберон.Няма да стане...

# 625
Дани поне расте, а моя и това не прави. Не знам вече какво да правя и какво да му дам да яде?  ooooh! И аз така- кой ял, ял, но чавето като отвори едно гърло и като ревне ... иска цица  ooooh!

# 626
  • София
Здравейте момичета Grinning
Ние се върнахме от Пампорово в петък и вече сме в София Simple Smile Добре, че днес малко захлади, че с тези жеги, както посвикнахме на хладина в планината..... #Crazy
Гледам си говорите за хапването, та и аз да кажа - Преси хапва всички пюрета, вече си изяжда по 190 гр на ядене.  От два дни следобед му правя оризова каша с малко пюре и я хареса Grinning Само сутрин ми е зор, защото нещо не си пада по попарата Sad Ако някоя мама има същия проблем да сподели какво дава за закуска, че съм в голяма чуденка Thinking

Иначе нощите ни продължават да са с рев - точно в 2.30 ч. се събужда с рев все едно го колят #Crazy и няма успокояване #Cussing out Единственото спасение е цокането #Cussing out, а уж от известно време бяхме спрели с нощното кърмене Sad Не знам от какво е, вече избиха 4 зъба, още ли ще има #2gunfire
Черноглав Врабчов кОмар welcome нашите сладури са адашчета Grinning
Lyubi, дано си изкарате хубаво на моренцето,на мен вече ми липсва Sad

# 627
Pipi2 а опитвала ли си с кускус или бебешки макоронки,като добавиш към тях малко масулце,малко сирене и кърма/AM става страшна вкусотия.Вече е въпрос на дете дали ще пасираш или не(ние повръщаме всичко,още с първата лъжица щом усетим че не е пасирано).Надявам се да хареса и на вас тази закусчица.Поздрави!

# 628
Здравейте мамчета!Малко ви по изтървах,но сега си наваксах.Добре дошли на новите мами  Hug И честити месечинки на малките бебоци  newsm32 Относно хранене нямам никакъв проблем с малката за сега.Яде каквото и дам изяжда абсолютно всичко,даже в последно време на следобедното хранене нещо не и стига.Ядем по 4 пъти на ден.Опитала е от всичко.(което може и позволява да яде).Само последното хранене не съм заместила още четох че до годинка е добре да е на мляко.
 pipi2 За закуска можеш да предложиш кисело мляко с бисквити,някой четох че дават кус-кус,но аз не съм пробвала все още. Peace

# 629
Здравейте и от мен. Скоро се завърнахме от почивка на балкан. Малката не се чувстваше хич добре там - постоянно ревеше, не искаше да спи, цяла нощ се будеше през половин час да ме проверява дали съм там /поне аз така го усетих/ и много други неща, които у дома не правеше. Преди да отидем на така наречената почивка всичко беше ОК - спеше по цяла нощ, заспиваше сама без да плаче /поиграваше си в кошарката и си заспиваше/, спеше си по два пъти на ден по около час-час и половина дори два и т.н. След почивката нещата не се оправиха - спи си по цяла нощ, но вече не заспива спокойно - много плаче преди заспиване. През деня спи по малко. Незнам какво стана на тази почивка, но мисля че беше грешка. Сега се опитвам да и върна режима и сигурността, която имаше преди почивката за да се успокои. Иначе с храненето няма никакъв проблем - яде всичко без да е пасирано само лека намачкано /не съм дала само риба, но смятам много скоро да започна/, не съм давала още фасул и леща /струва ми се че са тежки, но незнам/. Пие вода и сок от шише със сламка - много се забавлява. Казва мама, тати, баба, ако и ам, иска да ходи, като я държа за ръчичките, но е доста нескопосана. Вчера вървя от стаята до банята сама за къпането и така. Спирам се, че доста дълъг стана поста ми.

Общи условия

Активация на акаунт