отношението към бременните и хорската злоба

• 13 543
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
BabLina, не бях писала тук повече от три години май, но попаднах на темата ти и само ще ти кажа това - бих искала да те познавам! Провокира отдавна трупани в мен разсъждения и усещания да се събудят наново.
В никакъв случай не намирам правилно да падаш на нивото на уж жена, способна да говори такива идиотии на друга жена. С куче, без куче, ако искаш и игуана си разхождай на рамото, или стой с ловен сокол с качулка на ръката. Толерантността или я има, или я няма. Възпитанието или го има, или не. Човек няма две сърца - едно за хора и едно за животни - едничко е и ако в него няма място за всички, значи не си пълноценен човек, това е мое мнение.
Не е много по темата, но някак не мога да приема аргументи на хора, които не само, че не са гледали животни, ами  и са неграмотни. Започвам да се чудя как може една женичка да не може две правилни изречения да напише, но да се очаква от нея да възпита човек?  да го научи да уважава хора, животни, да има морални ценности и да развива таланти и интелигентността си? Според мен такива хора възпитават децата си в омраза и страх и са точно онези, които се бият в гърдите, че не са такива.
Лошото отношение към бременните съществува, според мен - не само от хората по улицата или от кварталните луди бабички. То е умишлен държавен геноцид.
Не се ядосвай, мила ми BabLina, просто не позволявай кварталните или форумни злобарки да убият позитивизма, който имаш!
Мир!

# 121
Уби ме с позитивизъм  и толерантност Joy

На позитивно мислене не могат да ме учат крайно негативни хора,сори.Аз пък въобще не искам да познавам такива като теб Peace

# 122
Лошото отношение към бременните съществува, според мен - не само от хората по улицата или от кварталните луди бабички. То е умишлен държавен геноцид.

Извинявай, ама ти добре ли си?  newsm78

# 123

Извинявай, ама ти добре ли си?  newsm78
Дълга тема е, Блонди, но вместо да ми задаваш такива въпроси, защо не се замислиш защо го пиша?
Или за теб е нормално майчинство от 240 лв? Не е мястото да пиша защо съм се изразила така. Laughing
Ако ти се чувстваш обичана и обгрижена от хората и институциите, ако смяташ, че държавата ти дава всичко необходимо, за да отгледаш децата си, значи не живееш в България или трябва да ти върна въпроса.

# 124
 newsm78

Да, трябва да има уважение към бременни,болни и възрастни хора.  Трябва да им се прави място и тн ...  Това са нормални човешки отношения.  
Да, има по някога злоба към бременни, но мисля, че е рядко специално насочена точно към бременни.  Хората просто не ги интересува каква си и що си.

Домашни любимци и деца ... няма нищо по хубаво, децата да обичат животните.  Да, трябва да се погрижим за имунизации и тн., но не виждам проблем в това.

Проблема са хората в този свят.  Без толерантност, добри отношения, състрадание, радост, разбиране, внимание ... тези неща са станали неизвестни на хората.  И е много жалко, и честно казано го виждам в БГ много.  МНОГО повече от колкото по света.  Не знам от какво е, озлобен народ.

# 125
Дълга тема е, Блонди, но вместо да ми задаваш такива въпроси, защо не се замислиш защо го пиша?
Или за теб е нормално майчинство от 240 лв? Не е мястото да пиша защо съм се изразила така. Laughing
Ако ти се чувстваш обичана и обгрижена от хората и институциите, ако смяташ, че държавата ти дава всичко необходимо, за да отгледаш децата си, значи не живееш в България или трябва да ти върна въпроса.

Моето мнение, че не държавата е длъжна да отглежда децата ни. Ти да не мислиш, че майчинството по света е голямо? Аз взимам 80 евро детски  Wink Майчинството продължава едва 3 месеца.
Държавата не е тази, която трябва да осигурява много пари, за да си гледаме децата. Родителите работят за тази цел. По-редно е да има повече пари за пенсионерите. Отделен е вече въпросът доколко е адекватно съотношението заплати-цени. Но това е вече друга тема.  Simple Smile

# 126
  • София
Мисля, че генерално се бърка лошото възпитание и евентуалната емоционална нестабилност и на двете страни с хорска злоба. Според мен, за да се прояви злоба, тя трябва да е персонализирана и предполага познанство между двата индивида.
А пък да се говори, че има умишлена държавна политика на геноцид към бременните, е повече от пресилено.

# 127
  • София
Съгласна съм, бременните и майките в чужбина, които аз познавам, имат доста по-късо и понякога неплатено майчинство, докато ние сме с 90% цяла една година. Връщат се на работа в 4-5ти месец на детето /което отива на ясла- поне това имат/, поради липса на средства, рядко заплатата на таткото стига да издържа цялото семейство /говоря за сравнително млади хора, които сега навлизат в професията си/.

Иначе...понеже съм бременна и с огромна количка, на няколко пъти ми се случва бабките пред входа да протягат бастуни докато седят на пейките пред входа в цел максимално да ме затруднят в маневрирането. Разбирам, че имат лошо отношение към всеки новодошъл в този невероятен златен блок, пълен с аристократи, но поведението им е смешно и жалко. Последното изречение е вследствие на истерията на една съседка, която ме питаше "Вие от колко време живеете в този вход, А ААААААААААА?".

# 128
Моето мнение, че не държавата е длъжна да отглежда децата ни. Ти да не мислиш, че майчинството по света е голямо? Аз взимам 80 евро детски  Wink Майчинството продължава едва 3 месеца.
Държавата не е тази, която трябва да осигурява много пари, за да си гледаме децата. Родителите работят за тази цел. По-редно е да има повече пари за пенсионерите. Отделен е вече въпросът доколко е адекватно съотношението заплати-цени. Но това е вече друга тема.  Simple Smile

Ако някои от управниците ни прочете поста ти, незабавно би се възползвал да предложи орязване на още нещо от майките. И то ще бъде прието, убедена съм. Явно отдавна не живееш в България.
Родителите ще могат да отглеждат децата си нормално, когато заплатите им са адекватни на цените. А за  нация, която чезне, трябва да се вземат незабавни мерки за увеличаване на раждаемостта. Аз съм от поколението, което помни привилегиите на майките и младите семейства от времето на социализма. Определено, имаше ефект.

# 129

Ако някои от управниците ни прочете поста ти, незабавно би се възползвал да предложи орязване на още нещо от майките. И то ще бъде прието, убедена съм. Явно отдавна не живееш в България.
Родителите ще могат да отглеждат децата си нормално, когато заплатите им са адекватни на цените. А за  нация, която чезне, трябва да се вземат незабавни мерки за увеличаване на раждаемостта. Аз съм от поколението, което помни привилегиите на майките и младите семейства от времето на социализма. Определено, имаше ефект.

Аз съм съгласна.  В България определено трябва и може да има по добри помощи.

Майчинството тук (ЮАР) е 4 месеца и е наплатено.  За моя голяма радост, компанията в която работя, плаща за майчинството.  Но, много рядко срещано е това.
С първото ми дете, бях с неплатено майчинство.  Беше много трудно.
Сега с втора бременност съм много по спокойна.

По темата:  Когато бях вече с големия корем, 7-8 месец, тръгнах до магазина да си купя закуска.  Доста ми беше тежко вече.  Както си вървях по тротоара, една кола се засили и паркира точно до мен с висока скорост и спря внезапно.  Случи се точно да има локва там и ме оля цялата.  Цялата! мокра от горе до долу в кал.
Освен това много се уплаших като паркира, помисли, че ще ме удари.  Доста се стреснах.  
Излезе едно момче и ме погледна, аз стоях в шок с кал капещ от мен ... И аз му казах - Ще ме убиеш бе човек, от къде си купи книжката?  Само ми показа среден пръст и замина.

Толкова ми стана гадно, ама много.  Почувствах се толкова унизена, че и с корема и кална... Много плаках от това, но беше и от хормоните.
Втори път няма да позволя някой така да се държи с мен.  

# 130
Явно навсякъде по света си ги има олигофрените #2gunfire

# 131

Родителите ще могат да отглеждат децата си нормално, когато заплатите им са адекватни на цените.

Именно това написах и аз.  Peace А не да се разчита на детските или майчинството, защото никъде не разчитат и не отглеждат децата с тях.
Не живея от 8 години, не е толкова много, но съм достатъчно добре и наясно с нещата и положението там.

# 132

Иначе...понеже съм бременна и с огромна количка, на няколко пъти ми се случва бабките пред входа да протягат бастуни докато седят на пейките пред входа в цел максимално да ме затруднят в маневрирането. Разбирам, че имат лошо отношение към всеки новодошъл в този невероятен златен блок, пълен с аристократи, но поведението им е смешно и жалко. Последното изречение е вследствие на истерията на една съседка, която ме питаше "Вие от колко време живеете в този вход, А ААААААААААА?".

В един такъв блок, всички се хвърлят да ми помагат и да се радват на бебето. И тъй като реално не могат,  винаги ми държат вратата. Което ми напомня една случка - момченца седнали на пейката, минава една готина мадама с торби и подхвърля - Няма мъже на този свят. Аз отивам и им казвам - Мили момчета, бихте ли ми помогнали. При което всичките скачат веднага.

# 133
  • София
Bратата на входа е тежка и метална, често се случва да ми я хлопнат под носа Sad

А един съсед отказа да ми помогне с количката /по молба на касиерката/ понеже съм била "яка". В очите ми го каза, жената се вбеси и натърти, че съм бременна.

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 15:17 от AnMary

# 134
Много ти се е насъбрало, с малко дете и толкова бременна. Сега се сещам един случай - мъкна аз количката по стълбите в метрото и двама мъже почтително спрели да ми направят път.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт