отношението към бременните и хорската злоба

• 13 527
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
  • София
аз не мога да разбера с какво са те нагрубили всъщност хората, помолвайки те да си вържеш кучето?
и с какво го обиждат точно други, казвайки на детето си да се пази да не бъде ухапано....
и къде видя агресия и как реши, че един ден това същото дете ще проявява агресия към  животните?

И понеже нямам куче, съвсем доброжелатлно питам в закона, според който кучетата трябва да се разхождат  с повод и наморник, има някакви времеви интервали ли, в които това да бъде спазвано?

# 151
Тя не помоли, а обиждаше и крещеше. Без кучето да й е направило каквото и да е. И защо първосигналната реакция на хората е да си дръпнат децата, обяснявайки им, че кучето може да ги ухапе, а не допуснат, че кучето е "най-добрият приятел на човека" и, може би, иска да се запознае? Но иначе същите тези много харесват и се разнежват на снимките на малки кутрета и бебета Laughing Както и да е. Явно не съм за тук. Нито ще съвпаднат мненията ни. Хайде да не си разваляме вечерта Grinning
P.S. Е, той, законът казва и, че кучетата трябва да бъдат разхождани на обозначените за целта места. Но такива, Госпожа Фандъкова, не е предвидила. По света освен, че има кучешки алеи, на които е забранено да минават пешеходци, има и кошчета с пликове за остатъците след кучетата. Задължават ме да чипирам и регистрирам кучето си. Кучето ми е чипирано, защото е необходимо поради факта, че ще напуска страната. Но да я регистрирам няма - не, защото ми се свидят 24лв. годишно, защото Кметът не благоволява вече години наред да обясни къде отиват парите от регистрациите. Не и за изграждането на алеи. Повярвайте ми - нямам нищо против правилата. Напротив. Но да ме дискриминират, защото съм с куче... Laughing

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 00:48 от I Am Ruth

# 152
  • София
е,"бихте ли си вързали кучето, понеже има малки деца" на мен повече на молба ми прилича, отколкото на обида някаква жестока, но както и да е, може би друго е казала....

така и не ми отговори  за закота и  часовите интервали?

# 153
Тя "помоли" крещейки и плюейки ме Laughing Все едно. Ще съм откровена да ти кажа, че не съм запозната с часовите интервали, но със сигурност в 23ч. кучето ми не пречи не пречи на никого. По-логично ми се вижда да не я извеждам когато навън е пълно с деца и хора, прибиращи се от работа. И аз не го правя, винаги съм се съобразявала с това. Дори в парка се съобразявам кога да ида - при положение, че не би следвало да има проблем.

# 154
  • София
ами аз си го намерих междувременно

1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м. или с намордник.

3. Поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;

Колкото и да си мислиш, че не пречи кучето ти, всъщност не си права, освен ако не отговаря мястото на написаното под  3, т.е. следвало е след като са се появили хора, да си вържеш кучето... не си го направила...имало е по-нормален и възпитан тон вероятно да те помолят, но така или иначе проблема не е точно в тях и детето им в случая.

# 155
Мила, хайде да не изпадаме в така характерната за българите компетентност и заяждане. Не съм отказала да си вържа кучето, напротив - аз чух, че идват хора и я викахме, за да я вържем. Появиха се изненадващо и аз не съм отказала да я вържа, нито съм я насърчавала да ходи при тях. Тя вече беше там и просто ги подуши! Достатъчно коректно и съвестно спазвам законите на тая държава и достатъчно се съобразява цялото ми семейство с факта, че има деца, нервни майки, готови да крещят без причина и прибързано! Кучето ми е винаги вързано, а случаите, които е била за малко без повод, са изолирани и е било след 23ч.! Все още очаквам да разбера защо аз се съобразявам толкова, а другите първосигнално са склонни да нападат мен и кучето! Не желая никой да се съобразява с мен - въпрос на манталитет, възпитание, начин на мислене и възприятие! И, в крайна сметка - въпрос на държавна политика! Щом мен държавата ме задължава да регистрирам кучето си, да си плащам данъците, да я ваксинирам, да я водя с намордник и повод - да, ваксинирам я изрядно, плащам си данъците както всички останали, водя я както е редно, но ще я регистрирам в държава, която е помислила и за нея! Законът забранява да я извеждам в училищни дворове, дворове на детски градини, площадки и др. тревни площи! И аз не го правя! А къде, извинете, ще позволите да я извеждам? Ще ме прощавате, но писах съвсем добронамерено в темата! Не очаквах някой да мисли като мен, достатъчно толерантна съм да приемам мисленето на хората, но не очаквах и да ми скачате така! Всеки да възпитава децата си както намери за добре, но аз няма да седна да меря с линийка колко е дълъг поводът на кучето ми - извинявай, ама нали осъзнаваш колко безумно е това! Нищо, че няма да дочакам да разбера какво прави държавата с парите на горките хора, които регистрират кучетата си! Laughing
И нали се сещаш, че няма да убия, кучето си само, защото пречи на някого. На българите всичко им пречи Peace. Ограничавам я достатъчно, тя е достатъчно възпитана и се съобразяваме достатъчно с тези, на които непрекъснато нещо им пречи.
Хайде, лека вечер от мен и извинявайте, че наруших мира ви.

# 156
  • София
Не си ме разбрала...първо случката се променя във всеки пост по малко...както и да е...
Не е и толкова до въпроса пречи ли или не кучето... някои хора не им пречи, просто ги е страх,  някои деца ги е страх(без да им е спец насаждано) и т.н. имат това право(да би следвало в обществото ни хората да имат повече права от кучетата въпреки, че не във всяко отношение е така), а вашето задължение е кучето ви да си на повод, толкова...

Просто ми се стори, че вие както и други  дами с кучета сте склонни да търсите агресия където я няма и  да лепвате на всяко дете, на което мама му каже  " не отивай при кучето да не те ухаме", табелка "бъдещ животно-убиец"...не е  нужно такива крайности, нито пък да го приемате нещо лично и като кръвна обида подобен коментар... аз детето му казвам и на улицата да не излиза да не го бутне кола, което не значи, че смятам, че някой шофьор  ще го подгони зорлем да го бута или че мразя  колите или пък че дето ще намрази колите за цял живот и ще ходи да ги подпалва примерно Wink
И да колкото да ви е странно, никога нямам сляпо доверие на  непознато куче, че ще се отнесе с любов и добродушие към мен или детето ми, може би си имам и причините....

# 157
Бе, не се променя историята изобщо. Още в първия си пост писах, че се е разквичала и тя наистина се развика и думите й дори не бяха "Бихте ли си вързали кучето", а "Що не си вържете кучето?!" - нищо, че съм се опитала да го омекотя Laughing. Но наистина няма значение. Въпреки, че може сега да изглежда така, не съм дребнава и злопаметна. Просто агресията тръгна от нея, не от нас и кучето, и беше непредизвикана. Не беше притеснение или страх, а агресия. Няма значение.
Никое животно или човек не се ражда на тоя свят агресивно. Никое. Те стават агресивни. Мен ме е хапало куче и по двата прасеца на краката. Едновременно. Носих белезите и местата бяха изтръпнали повече от 6 години. Това не ми попречи да гледам куче. Но това съм аз и хората са различни. За мен е изключително важно детето ми да израсне с куче, защото това неминуемо освен, че ще го научи на отговорност и да не бъде егоист, ще му подари най-верният приятел за цял живот. В същото време, с половинката ми сме коментирали, че ако някога наше куче ухапе когото и да било без причина - ще е показателно и ще доведе до съответните действия. Не съм нито тъпа, нито сляпа. Но и не считам, че кучето ми заслужава подобно отношение.
Не съм искала да се заяждам, а да споделя. Кучето и отношението на хората и държавата към домашните любимци е една от причините да напускам страната. Разбира се, далеч не основната. Но, в крайна сметка, една нация по малките неща се познава. Не желая да родя и възпитавам детето си тук, но чистосърдечно поздравявам всички, които са решили да го правят! Тук не е моето място, но искрено се надявам, заради децата ви - тези на България, да е тяхното един ден! И наистина тук хората да имат някакви права, защото в момента не само, че нямат повече права от кучетата, ами са и третирани като идиоти.
Без лоши чувства!  bouquet

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 01:51 от I Am Ruth

# 158
Не знам къде отиваш, но в повечето страни, ако леко нарушиш закона и кучето ти леко е без повод и леко подуши някого, може да ти излезе доста солено.

# 159
Ние имаме немска овчарка на село, оставяме синът си да си играе с него съвсем свободно, т .е. имаме му пълно доверие, но да го пусна без повод навън няма как да стане понеже повечето хора се страхуват и аз се съобразявам с тях, те няма от къде да знаят, че кучето е добро и няма да им направи нищо. Ако аз те бях срещнала и бях с детето си и то се изплаши, направо щях да ти тегля една ..... Може да ме наречеш истерична майка, агресивна, злобна, ама закона си го нарушила ти, не виждам каква точно е вината на хората, които са ти казали да си вържеш кучето!

# 160
Лееекинко живтоните по принцип в чужбина имат права Wink И още по лееекинко, освен, че ги разхождат изобщо без поводи, и пак така лееекичко ги возят в метрото без повод и наморник, а па дори и ползват отделни седалки за куче  Party
Та колкото до малоумно предаваната ненавист към всичко останало на свето, освен към собствения си задник, българите няма да се променим в близките 1000 години. От злоба и незачитане на другите живи същества сме го докарали до такова положение. И що собствениците на куче да не си ги разхождат в 23 часа, когато всички 7-8 годишни трябва да са в леглата, а? Даже и час им въведоха, ма колкот те спазват закона, толкоз и ние с песовете го спазваме Wink Някой ден когат почнем да си зяпаме собствената купичка, преди чуждите и когато започнем да си учим децата не на "Прееби другарче", а на уважение към "оня другия" и към това - Как да НЕ пречиш на околния и да зачиташ неговите потребности и начин на живот (кат например тва, че много хора гледат животни и няма деца!!!), може пък и да тръгне нанякъде таз държава. Ама няма изгледи, нямаааааа.
Айде, хубав Ви петък и по-малко злоба  ooooh! Че нали знаете... Сигурно все гледаш чуждата паничка, че ако си погледнеш собствената, лошо ще ти стане Wink

На бас се хващам, че въпросната овчарка е все вързана и в двора, нали  #Crazy

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 10:21 от AnMary

# 161
За мен кучетата не трябва да ходят свободно,моето е толкова дружелюбно,че най много в радостта си да изплаши някой,а хората не са длъжни да отвръщат на куче,което не може да им обясни намеренията си.

Разбира се,че няма работа при малки деца,а защо не спят в 23 ч. си е работа на родителите им,не твоя.
Подкрепям.

# 162
Подкрепяйки и цитирайки закони, поне четете новите   bouquet
http://sofiacouncil.bg/inc/print.html?page=ordinance&id=36&print=yes

(2) Забранено е разхождането на животни:
 1.  На територията на детски градини и училища.
 2.  На територията на здравни заведения.
 3.  На територията на детски площадки.
 4.  На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа.  Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.
 (3) Собственикът на куче е длъжен:
 1.  Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

# 163
  • София
  bouquet мерси за поправката, аз за това и питах все пак няколко пъти и ми е странно, че човек, който има куче не знае закон, който се отнася за него  Peace

Иначе на мен ми е все едно как се водят, стига кучето да е достатъчно добре възпитано и контролирано, че да си седи на метър-два от мен (говоря за непознати кучета и за да не кажете, че е злоба към животните и непознат човек да дойде по-близо за да ме поогледа и прегърне щото е  любопитен и любвеобилен не би ми станало приятно Wink)
И като явно си запозната със законите къде е този, в който пише, че в 23 часа  малко дете няма право да е извън къщата си с родителите си, а трябва да е в леглото?

I Am Ruth разбира се никое животно не се ражда агресивно, което не пречи много кучета домни и бездомни у нас да са такива.... друг е въпроса, че и  собствениците на агресивни далеч не винаги си ги признават за такива... Whistling

# 164
Моля  bouquet
Колкото до децата, в колко часа са и къде са, не ми влиза в работата, честно казано. Знам, че някакви вечерни часове приемаха, че какви ли не случки имаше...
Една майка преди няколко дни се разправяше с шофьор на лек автомобил, как видиш ли на детето й, което лакатуши по средата на платното (в най-натовареното време - към 17 часа) с огромен байк (а то на 5-6 години), не трябвало да му се свирка с клаксон, тъй като това било дете и най-много да му скочело върху колата. Шофьорът много добре и отговори, че тя все пак носи отговорност за това дете и никой не и е виновен, че е 10 метра след него, при положение, че то изобщо не можеше да управлява колелото.
Та идеята ми беше, че всеки си носи глава на раменете и си носи последствията.
След като законът казва, че кучето трябва да е вързано, АКО е агресивно, собственикът на кучето си носи последствията, ако стане беля, нали така?
Та в крайна сметка, всеки прав за себе си. Винаги ще има за и против всяка ситуация, а съответно всеки има право на мнение, нали сме в "демокрация"  Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт