отношението към бременните и хорската злоба

• 13 529
  • 207
  •   1
Отговори
# 165
Кучето задължително трябва да е вързано, намордникът е, ако е агресивно.

# 166
  • София
няма никакви часове за деца с придружител Wink
Ако  детето с колело на улицата го бутне кола, няма да е майката, която ще е виновна обаче, а водача на колата Wink
Иначе за съжаление ако стане беля с кучето, демек нахапе някой човек(независимо от възрастта), последиците главно ще си ги отнесе нахапаният...

Кучето задължително трябва да е вързано, намордникът е, ако е агресивно.

хаха - вярно и така може да се чете.... а сега де Laughing

# 167
Тълкувате го, както ви харесва. Някои кучкари са изключително нагли същества. Ако аз дойда при теб и почна да те душа, приятно ли ще ти бъде? Или да се навра в детето ти? Ако моето дете отиде да досажда на някого, ще го извикам. Но щом е куче, трябва всички да изпадаме в умиление.

# 168
  • София
независимо от  запетаята(написано е леко странно закона, но не е първото такова изписване в него леко двузначно), кучето няма работа да е при непознати хора, с или без деца, нека иначе се разхожда и то има право да си потича и повее ушите...

# 169
Лееекинко живтоните по принцип в чужбина имат права Wink И още по лееекинко, освен, че ги разхождат изобщо без поводи, и пак така лееекичко ги возят в метрото без повод и наморник, а па дори и ползват отделни седалки за куче  Party

???
В коя чужбина това, че ми стана интересно?
Тука, в немска Wink чужбина куче без повод навън няма, никога, ама никога никога. Ако се разминеш по-отблизо с куче и то все пак успее да те подуши, или близне, собствениците се извиняват по пет пъти обикновено. Никой не пита и не умува "ама вас страх ли ви е?", "то само ще ви подуши..", или "но то е кротко".. Винаги са вързани навън, обяснения няма. Намордниците са само при такава нужда.
Возят се в транспорта, да разбира се, (не на седалки?!) отново вързани и до крака на стопанина си.
Веднъж, дребната беше още бебе в количка, спеше.. а аз си бях намерила една пейка на една смотна полянка в един тих кваратал наблизо. Седях и четях. Дойде една жена с куче, приближи се и ме попита - мен, чужденката, примерно Wink - "Мога ли да пусна кучето си в другия край на поляната да поиграя на топка с него, ще внимавам да не идва към вас." А дори нямаше как кучето да уплаши детето, тя беше бебе, както уточних. Гледах я малко шокирано, и си виках "ама мен ли пита..?"

Иначе да, кучетата си имат права. Но това специално горе ме озадачи.
И аз обичам кучетата, за протокола - не съм "анти"  Peace

Но да, българите трудно ще се променим.., за някои неща. Да има дисциплина, закони и ред не значи, че някоя си нация не обича животните. Напротив - значи че има уважение към всеки, И към животните, И към хората Wink

П.П. Намирам, че Трещерица е права в тълкованието на изречението за намордника. Т.е. и в БГ е задължително кучето да винаги с повод... Ама не стига, че изобщо не се прави масово, ами непознаващите и тълкуващите грешно закокона чак се карат, очевидно. Странна работа.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 10:58 от Сова

# 170
Децата не са кучета ,Рут.Не можеш да ги съпоставяш.На път си да го разбереш ,така че не подскачай толкова срещу децата.

Да не би хората да са длъжни да ти дават обяснение в колко часа какво и къде са пили?!?!?!А и не са длъжни да стоят мирно ,за да ги одуши кучето ти,камо ли да им прасне по 2-3 прашни лиги...

Нападана съм два пъти от кучета - и то домашни,и винаги имам едно на ум,когато до мен се доближи животно,колкото и да ги обичам.Вторият път  ми се случи на улицата в Чужбината,която толкова цитирате. Колегите ми се обадиха в полицията,понеже това в тази Чужбина се смята за недопустимо.

Колкото до това ,дали кучето ми стои само в двора-да,и почти непрекъснато е отвързано, гарантирам на цитиращия  по-горе закони,че е далеч по-щастливо от тези,ходещи свободно по улиците и битуващи в апартамент.Не свободното ходене по улиците и одушването на непознати хора,правят кучетата добре обгрижвани.

И да,в България има още много да се учим какво означават и "демокрация",и "толерантност".

# 171
  • София
Доста съм обикаляла в чужбина и свободно шляещо се куче никъде не съм виждала Peace.
Да не говорим, че ако видя аляски маламут устремил се да подуши детето ми (макар че това е любимата ми порода куче) и аз ще го дръпна, при условие, че това е непознато куче-не знам как реагира на деца.
Още повече, че малкият и аз обожаваме животни и той се хвърля да прегръща кучета, котки, гълъби по улиците ooooh!.
И изобщо I Am Ruth как очаквате с вас да са толерантни като вие не сте към хората.
Защо просто не приемете, че някои хора като майка ми изпитват неописуем ужас от кучета (като малка докато си е играла с малки кученца, майка им я е захапала под окото, едвам не е ослепяла и има огромен белег).
Та как да обясня на милата ми майка, че вашето голямо, пухкаво куче идва просто да я подуши.
Че тя ще припадне от страх?!
И изобщо, ако искате толерантност бъдете и вие толерантна-хората са различни все пак Peace.

# 172
Абе, не знам кои "кучкари" са нагли и кои "хора" - още повече, ама вече окончателно се убеждавам, че целия тоя форум, изтъкан от женски в болнични, майчинство и залостени вкъщи, е озлобен и освирепял и щом някой дръзне да спомене, че на света съществува и друго, освен скъпоценните дечица - е нагъл "кучкар". Не съм кучкарка, за протокола - грижа се за животни от едва 5 години, а съм на 29. И некси, ще ме прощавате, ама да ми обяснявате как водачът ще е виновен ако блъсне детето, а не майката... #Crazy Вие верно трябва да сте доста изтрещели, втренчени единствено в децата си. Ало, майки-идиотки търчат насред забранени места по улици и булеварди, пресичайки на метри от светофари и подлези само, щото ги мързи да минат оттам. Ами не само, че търчат, ами бутат колички или влачат малки деца. Наскоро една такава майка-героиня преспокойно си се разхождаше по средата на локалното покрай Борисовата градина и дърпаше едно 4-5-годишно за ръката. В тъмницата, вечерта. Без светлоотразителни жилетки дори, без оглед на това, че там е мястото на автомобилите и те нямат право да вървят там, а от другата страна, покрай блоковете, дето си имаше тротоар. Никой не им е длъжен на такива, дето и децата си така възпитават. Що да пресекат на пешеходна пътека, като е на цели 10 метра и могат да притичат между колите? Нали после водачите ще го отнесат, а пешеходец май почти няма, глобен за неправилно пресичане. Все техни са правата. И на разни майки-откачалки. Като искат да се самоубиват - да си оставят наследниците у дома поне.
Колкото до душенето и умилението - и аз не изпадам в умиление при вида на некъв малък дрисльо, възкачил 5 пъти по голямо колело от него, да се завира в колата на нечий шофьор, който, видите ли, не трябва да натиска клаксона Joy, щото било дете. А мама-патица гордо се поклаща след него и си ходят двамата по улицата. Аре, стига. Когато малки деца крякат под прозорците ми между 14 и 16ч. и ме будят, аз трябва да изпадна в умиление, вероятно, щото пречат на родителите си и не си ги прибират. Трябва да се съобразявам и в хотелите и да изпадам в умиление, щото квичат като заклани под благосклонния поглед на родителите си.
И относно това, че не познавам закона за кучето си - не съм твърдяла, че го познавам, но считам, че я гледам достатъчно адекватно, съобразно правата и задълженията, които имам. Но има и закон за придружители, а такива не знам да има, според закона. И редовно родителите, когато биват информирани, че децата им са пияни по дискотеките, тряскат телефоните на куките и не си ги прибират. Не са единични случаи.
Аре, ако ще тълкуваме законите, си пускам кучето да си души където иска.

# 173
Оф... Отказвам се. То па... Ще си бъда нетолерантна със здраве. Кучето ми ще се устремява другаде. Дишате ли спокойно вече, мамчета? Laughing

# 174
Ми хайде сега, прочети си пак поста и ще ти се изясни какво е наглост.
Наглост е да нарушаваш правата на другите умишлено, освен това и да си арогантен отгоре. Това е ... простащина също така, а и други неща. "Мое да не съм прав, ама пак че се карам!"  Laughing

Не знам как определи с какви е пълен тоя фомрум, дали са им "скъпоценни дечицата" - тука става дума за закони, изобщо не за дечица. Обаче, ако си нещо изнервена и злобеенето тука ще те успокои, макар че не си права по ниякоя точка - давай, такива много са минали, не си първата.
А залостените в къщи ще те четат, споко  Joy

Аре, пускай си кучето, щом пА така - и с такива е пълно, пак не си първата, очевидно е само като излезеш по улиците.

Дишаме, че как не... бЕх много притеснена, аз лично преди това  Laughing

# 175
Понеже всичките сте доста компетентни, начетени, възпитани и толерантни, стана ми любопитно как нито една от вас не обърна внимание на факта, че куче, два пъти по-голямо от моето, 5 години се разхожда без повод (съмнявам се и да има такъв), както и, че въпросната бойна майка, отиде с детето и мъжа си да го лафка със стопанката на въпросното куче, което, между другото, също одуши хлапето с "прашните си лиги" Laughing. Това удобно убягва. Няма значение. Всеки е прав за себе си. Аз не пускам кучето си без повод непрекъснато и пак казвам - това са били изолирани случаи. Спазвам достатъчно съвестно законите и не съм отрекла правото на майките да се притесняват за децата си, за себе си или за квото там си решат. Кучето ми е достатъчно възпитано и неговият начин да се запознае е да подуши - не е нужно да си виден и луд кучкар, за да го знаеш. Не е ухапало никого, тя дори не лае Laughing. Просто както вашата реакция е първосигнална и правилна за вас самите, така и моята.
Не виждам проблем, продължавам да уважавам мнението ви. Гледайте си децата както намерите за добре, аз достатъчно се съобразявам с тях, преценявайки кога и къде да извеждам отвратително нахалното си куче.
Извинявайте за натрапването - последното нещо, което съм искала, е да превръщам темата на авторката в бойно поле и надскачане. В крайна сметка, тук би трябвало децата и грижите около тях да са обединяващото - за кучкарите си има други форуми, може би трябва да се регистрирам в някой от тях.
Лесно кипвам - това винаги ми е било отрицателна черта. Прощавайте всички, които съм засегнала по един или друг начин.
Хубав ден!

# 176
От кучето отидохме в подлеза и по платното,че по-удобно...Аз не мога да разбера,защо гледаш другите хора-тоз пил в пицарията,водил си детето,мръсника му с мръсник...Жената си водела кучето...Гледай си в твоята паница,бе момиче...

Изглежда в диспансера има липса тези дни...

Много си отворена сред изтрещелите и залостени жени във форума,но що не кажеш на някое 5-годишно дете дрисльо пред родителите му ?!?!? Ама отчетливо и силно,че да те чуят...

Да ти е живо и здраво детето,да ти пази тишина от 14 до 16ч...Нощем да не гъква,че с такава майка не го виждам...Ако ожаднее-да се нагъзва над кучешката паничка и тихомълком да се оправя...

Само за протокола-моят брат ходи дълго време в детските си години с белег на лицето от игра с любимото ни куче,понеже правеше каквито си поиска магарии с него.Дрисльо или не,той е дете и за един родител,е най-скъпоценното дете на света.Никога не бяхме помисляли,че може да се случи нещо такова,кучето живя още дълги години с нас,след това имахме още 2,но от тогава,всеки си знае мястото.

Мен лично не можеш да ме обидиш,мога да се засегна от някой,който е поне на моето ниво наистина.

# 177
След като има липси в диспансера и съм ти под нивото - що продължаваш, а?! Извиних се, казах, че всеки е прав за себе си! Кеф ти доставя или си намери маймунка за занимавка?
Колкото до детето ми и това каква майка ще има - не е твоя работа (нали така беше) да се занимаваш с нероденото ми дете. Гледай си твоето! Кой къде ще се нагъзва... Може да съм минала границите на благоприличието, но и ти определено не оставаш по-назад!
И, вярвай ми, когато преди време едно дете удари кучето ми в собствената ми къща без причина - всички бяхме там и се видя - кучето си потърка главата с лапа, а аз изпаднах в диво умиление! И не го нарекох дрисльо!
Човек да не признае, че може и да е сбъркал!
Още някой?

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 12:30 от I Am Ruth

# 178
  • София
I Am Ruth - по закон той е виновен, както ако блъсне пешеходец...толкова,  за това  с кой акъл майката го е качила на колело по улицата въпроса е съвсем отделен вече. Но него ще го съдят ако нещо стане с колоездача, не майката.
Колкото и да са майки идеотки това както ги наричаш, шофьорите са длъжни да ги пазят и носят отговорност ако ги  премажат.Дрисльото обаче според закона има право да кара по улицата, а шофьора принципно в ограничени случаи има право да надува свирката в обществено място...според закона пак...

За другото куче проблема си е на другият стопанин...ти пък като ги познаваш може да пуснеш сигнал примерно за тях щом ти бодът очите толкова, а щом въпросната е отишла да си лафка явно се и познават и от нейното куче притеснения няма по някаква причина.... Пък и никоя от другите г-жи не е седнала да пише  във форума за теб  и да квалифицира всички останали и то не по най-възпитаният и толерантен начин.

После с това си отношение към другите хора, деца и т.н. се чудете защо не всички имат добро отношение към "кучкарите"....

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 13:07 от Angel_Dust

# 179
Angel_Dust, така е, тук не споря - права си. Аз питам защо законът е такъв и дали във всички случаи водачите наистина са виновни? Иначе, да - шофьорът ще го отнесе.
Аз също съм щофьор и пазя максимално пешеходците. Тук ставаше дума, че майката се развикала защо шофьорът ударил клаксон по детето... Като било дете и можело да скочи върху колата?! Къде пише, че дори с клаксон не може да ги предупреждаваш да се пазят?... newsm78
Да, коригирам се. Вярно, че имаше такова законово положение, дори май имаше и знак в Закона за движение по пътищата - забранителен за клаксони знак. Но ако е в случай на предупреждение - пак ли има ограничение? И да, окей, ама за велосипедисти не би ли трябвало да има велоалеи, особено ако велосипедистите са начинаещи? Не се заяждам - чудя се... То май нашите закони всичките са такива.
Сигурно не съм възпитана - ще отнеса рекламацията към майка си Peace Само дето, ако моето куче отиде да подуши някое дете, отговорността е моя да го дръпна и довъзпитам - окей, прави сте. Но ако някое дете врещи от 14 до 16 навън и нарушава реда - чия е отговорността да си го прибере и възпита? Или там е друго, защото е дете? Нима няма съвсем никакъв знак за равенство?

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 13:03 от I Am Ruth

Общи условия

Активация на акаунт