отношението към бременните и хорската злоба

• 13 517
  • 207
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Такъв са го измислили и аз не смятам, че шофьора винаги е виновен...ноооо той се явява в по-силната позиция и трябва да пази...толкова.
И да, детето може да се стресне от един клаксон и да скочи в автомобила всъщнист, а той реална причина да бипка само защото нещо не го кефи няма и правото няма.
Иначе в закона за пътища ясно е изяснено кога може да се използва клаксон в градовете и извън тях, това , че има колело на пътя не е причина. Може да  натисне клаксон, за да предотврати  инцидент, т.е. ако детето  се спусне към колата и има опасност наистина да се забие в нея, не защото нещо там не го кефило , че кара до него.

Ако имаш  възражения към поведението на някой човек независимо от възрастта му има органи към които може да се обърнеш, ако родителите липсват.

# 181
Объркала си се,ако мислиш,че с калпаво скалъпено извинение,си замазала предишните си постове,а и с последния към мен съвсем...

Въобще не ме интересува в каква обстановка ще си гледаш детето,между другото.

Умна съм,красива съм,благодарна съм за живота си,обичам усмихнати  и позитивни хора,с каквито единствено се обграждам,и не смятам да се извинявам за това.

Озлобени и негативни хора са далеч от ежедневието ми  и съжалявам,че все още се натъквам на такива модели във форума.

В допълнение-знак за равенство между дете и куче няма как да поставя.Ако помолиш децата пред блока любезно да бъдат по-тихи,няма да ти откажат.Дай им по един бонбон и се опитай да си мила с тях.Децата не са чудовища,за разлика от много възрастни.

# 182
Сигурно и много гости идват у вас да се любуват и възхищават на красотата, ума и добротата ти, нали? Само да не забравиш да си пуснеш кучето после от килера, в който го завираш Laughing.
Колкото до децата пред блока - считам, че както на моето куче не дават бонбон, за да стои мирно, така и отговорността за възпитанието на нечие дете не е моя. Има си родители, чиято идея е да обяснят на децата си как да пресичат (а не на шофьорите, да речем, нали), как да се държат навън, с приятелите си, пред блока. Дай да звъним по вратите на всяко дете или да подвикваме от балконите, понеже някой не си е свършил работата в първите седем, а Laughing Това, че ти не можеш да поставиш знак за равенство някъде, не значи, че и аз не мога. Аз съм отговорна за куче, ти - за дете. И смея да твърдя, че кучето ми е по-възпитано от доста деца, които познавам и виждам всеки ден Peace. Нищо, че кучето цял живот остава с интелекта на 3-годишно дете.
Колкото до зле скалъпеното извинение - понякога и зле скалъпено, е по-добро от никакво. Една умна, красива и благодарна, би трябвало да го знае.
Отивам към диспансера - забелязали са, че липсвам Laughing.

# 183
  • София
Разбира се, че родителите отговарят за възпитанието, но ако те по някаква причина не са се справили със задълженията си,  не прави теб или другите свободни да  вземете да премажете детето например на улицата, а за  неспазване на общественият ред, деца под 8 без придружители или нагоре след определени часове може да се съзират органите на реда, социални и т.н., не е нужно да ходиш да крещиш по балкони и да тропаш по врати Wink

# 184
Не, бе, понеже така ме посъветваха. Все едно. Много красиви и умни се събраха нещо. И както каза една позната "тук всички винаги са прави".
Не е моята тема това.
Децата ви няма да бъдат нито премазани, нито нахапани, нито одушени с прашните си лиги, нито докоснати. Нищо няма да им се случи. Докато имат такива невероятни майки като вас.

# 185
Не съм сигурна, докато има такива като теб. Сега кучето ти е върхът, после сигурно и детето. Няма да даваш да му се направи никаква забележка и всички ще трябва да му се радват, независимо колко е невъзпитано.

# 186
Абе, не знам кои "кучкари" са нагли и кои "хора" - още повече, ама вече окончателно се убеждавам, че целия тоя форум, изтъкан от женски в болнични, майчинство и залостени вкъщи, е озлобен и освирепял и щом някой дръзне да спомене, че на света съществува и друго, освен скъпоценните дечица - е нагъл "кучкар". Не съм кучкарка, за протокола - грижа се за животни от едва 5 години, а съм на 29. И некси, ще ме прощавате, ама да ми обяснявате как водачът ще е виновен ако блъсне детето, а не майката... #Crazy Вие верно трябва да сте доста изтрещели, втренчени единствено в децата си. Ало, майки-идиотки търчат насред забранени места по улици и булеварди, пресичайки на метри от светофари и подлези само, щото ги мързи да минат оттам. Ами не само, че търчат, ами бутат колички или влачат малки деца. Наскоро една такава майка-героиня преспокойно си се разхождаше по средата на локалното покрай Борисовата градина и дърпаше едно 4-5-годишно за ръката. В тъмницата, вечерта. Без светлоотразителни жилетки дори, без оглед на това, че там е мястото на автомобилите и те нямат право да вървят там, а от другата страна, покрай блоковете, дето си имаше тротоар. Никой не им е длъжен на такива, дето и децата си така възпитават. Що да пресекат на пешеходна пътека, като е на цели 10 метра и могат да притичат между колите? Нали после водачите ще го отнесат, а пешеходец май почти няма, глобен за неправилно пресичане. Все техни са правата. И на разни майки-откачалки. Като искат да се самоубиват - да си оставят наследниците у дома поне.
Колкото до душенето и умилението - и аз не изпадам в умиление при вида на некъв малък дрисльо, възкачил 5 пъти по голямо колело от него, да се завира в колата на нечий шофьор, който, видите ли, не трябва да натиска клаксона Joy, щото било дете. А мама-патица гордо се поклаща след него и си ходят двамата по улицата. Аре, стига. Когато малки деца крякат под прозорците ми между 14 и 16ч. и ме будят, аз трябва да изпадна в умиление, вероятно, щото пречат на родителите си и не си ги прибират. Трябва да се съобразявам и в хотелите и да изпадам в умиление, щото квичат като заклани под благосклонния поглед на родителите си.
И относно това, че не познавам закона за кучето си - не съм твърдяла, че го познавам, но считам, че я гледам достатъчно адекватно, съобразно правата и задълженията, които имам. Но има и закон за придружители, а такива не знам да има, според закона. И редовно родителите, когато биват информирани, че децата им са пияни по дискотеките, тряскат телефоните на куките и не си ги прибират. Не са единични случаи.
Аре, ако ще тълкуваме законите, си пускам кучето да си души където иска.
От този пост разбрах, че ти не обичаш много децата, а за майка изобщо не си готова.. грозно е да използваш такива думи, камо ли бъдеща майка, която трябва да дава любов..

# 187
  • София
ами сори, но от твоите думи излиза, че на улицата  като никой не го е  възпитал как да пресича, няма проблем ти да  минеш през него.... нещата са двустранни навсякъде и във всичко... пешеходците трябва да се научат къде са им местата за ходене,  пресичане и т.н., шофьорите пък трябва да се съобразяват с тях, да карат със съобразена скорост, да си спазват  светофарите, предимствата и т.н. защото колкото са  недисциплинирани в момента пешеходците, точно толкова са и шофьорите...

И с децата и кучетата така... междо другото....

В твоята ситуация , била ли си права да си пуснеш кучето да ходи при непознати хора, независимо какво ти е кучето...не, била ли е права жената да ти крещи и да ти се пеняви - не...

# 188
Вие наистина тълкувате и четете както ви е удобно. Няма смисъл от този спор. Не ми дреме, не ви дреме, за кво се дръвчим? Ще си гледам бременността и кучето, вие - децата и готово. Кой, кого, кога и на какво е научил - не е моя работа. Аз моите отговорности си ги нося. Като всички, предполагам.
Толкова!

# 189
  • София
вярно е не е твоя работа, но по някаква причина все го намесваш все едно е Wink

само ми е чудно защо винаги се говори за кучето и детето... законът с каишките не е само заради децата, а заради вс хора Wink не знам защо се фокусираш само върху майките и децата им, на сумати възрастни хора също не им е приятно чужди и непознати кучета да ги душат, ближат,  закачат и т.н. Wink

Както и да е...просто нне се сърди на всички, че не харесват кучето ти, не са длъжни, което не значи  че  мразят животните или че ще възпитават  убийци на животни Wink Малко по-малко се натоварвяй.... и за теб и за бъдещото ти дете ще е по-леко....

# 190
Да, крайна съм, паля се от нищо - знам си кусурите. Със сигурност не беше тук мястото да си ги демонстрирам. Съжалявам още веднъж - колкото и зле скалъпено да е.
И приемам забележката и съвета.

# 191
 Peace Само за протокола- обожавам кучета- мога да ги галя по цял ден, обаче когато някое било то бездомно или домашно куче се зададе насреща ми тичащо срещу мен, нещо в мен подскача от страх, какво му се върти в главата. Все пак е животно  Peace Може да му хрумне всичко, колкото и да е възпитавано добре. Имам и пресен пример- съседското куче , което го познаваме и то ни познава  един ден просто ухапа вуйчо ми. Обичам животните, но те имат животински инстинкти. Някое детенце ще му се зарадва ще го дръпне за опашката примерно и кучето ще се опита да се защити и ще го ухапе ( не казвам, че ще е вашето куче). Така, че при животните нищо не е сигурно, колкото мили и сладки да са Simple Smile

# 192
  • София
Нямам нищо против животни и деца - с това започвам Laughing

Не обичам кучета да ме ближат, да ме душат - може, но никога - подчертавам: никога не е било куче да ме притесни с нещо, стопанинът винаги е наблизо и си гледа добичето (добиче казвам с любов, не е презрителен етикет) и се съобразява с мене.

Не смятам, че I Am Ruth е луда, не-права, не обича деца и т.н. Много си е в час даже, описаните от нея случки са ежедневие и се случват на много хора и постоянно, вкл. и на мене. Само с крещенето пред блока съм си решила проблема - хубава дограма и тапи в ушите  Mr. Green

Впрочем защо когато човек задава адекватни въпроси и има забележки към деца се казва, че мразел деца Shocked Няма знак за равенство между двете. То е същото като да кажеш, че сексът не стои в основата на връзката и веднага ти казват, че си фригидна Joy

Иначе случая с майка, пресичаща където й падне, теглеща за ръка малко дете (а до нея бабата подтръчкваща и теглеща другото малко дете) ме е оставял бездиханна и със сърцебиене... ама и шофьорката на колата - също (аз бях само пътник). А, за капак - след клаксона (умерен) майката на децата й тегли такава дива псувня (и то пред децата), като че ли шофьорката е виновна.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 14:17 от rogato_govedo

# 193
Поради факта че Рут е бременна и все още не е майка може би бих приела някак си нейното становище.
Обичам кучетата - по скоро домашните кучета.
Имам страх от уличните гладни и настървени движещи се в глутница. Страх ме е че от глад могат да ме нападнат докато нося торбите от магазина, страх ме е когато ме доближат на метър и още по-страх ме е за детето ми. Не възпитавам детето си в омраза към животните, а да не доближава улични кучета. Когато е на година детето се радва на всяко едно куче без да мисли за последиците - затова ние родителите обясняваме да не го доближава.
Подобна случка на описаната от Рут изживях преди около 3 месеца. Прибираме се с детето от гости около 22 часа. Слизаме от колата пред блока. Моя син държи банан и докато с мъжа ми вземаме багаж от колата се появява домашно куче. Някакъв вид дог с около 10 см по висок от детето ми с бясна скорост приближава банана...виждам ужаса в очита на детето си...и единствената реакция е да викна "Марш". След това около 3 часа обяснявам че кучето е искало само да помирише банана. Детето ми се стряска цяла нощ, пита през 10 секунди защо кучето е близнало банана. Чесно да си призная ако кучето беше от моята страна шута щеше да е сигурен, а ако собственика беше наблизо скандала също. Рут как би се почуствала ако съвсем ненадейно пред теб се появи мечка/ защото е по-голяма от теб/ и в следващата секунда те пипне по ръката....със сигурност ще изпиташ ужас и страх. Който си има куче да си го води на каишка далеч от децата...а как ще си възпитавам детето си е моя работа....писна ми циганите и бездомните кучета да са с повече права от моето дете.

# 194
Сигурно и много гости идват у вас да се любуват и възхищават на красотата, ума и добротата ти, нали? Само да не забравиш да си пуснеш кучето после от килера, в който го завираш Laughing.

Да,наистина много хора идват на гости и много им харесва,мен харесват също.
Кучето ми живее в разкошна къща с дворче и ако гостите ми пожелаят,нямам нищо против да го пусна,за да си поиграят с него.Но не бих си позволила да ги ангажирам с него,както и да ги задължавам да се съобразяват с куче с размерите на овца.
Вероятно затова толкова обичат компанията ми.

Като се замисля,разсъждавах горе-долу като теб в ранните етапи на пубертета,когато си мислех,че всички са зли и целият свят е против мен.

Отново благодаря на живота,че ме научи да надскачам някои нива на развитие или тоталната липса на развитие.
Молила съм любезно да бъдат по-тихи и никога не съм получавала отказ.Децата са прекрасни и винаги изпитвам умиление към тях.

Общи условия

Активация на акаунт