отношението към бременните и хорската злоба

• 13 537
  • 207
  •   1
Отговори
# 60
  • София
mimimi_k - не виждам някой да е казал изобщо, че жената е права да напада или обижда непознати, дали ще гледаш 10 кучета, 13 котки и 8 бебета си е лично решение....
Да си обидчив, когато някой  не с всичкият си или просто прост човек ти направи такъв тип забележка вече товари само теб.... да влезеш в махленски спор с такъв човек, хептен не го разбирам, още по-малко да пристъпваш към него с желание да го удариш или да пращаш мъжът си да се разправя и / или  на физическа саморазправа....

А горното е толкова неуместно и пресилено, колкото и въпроса ти - вие махнахте ли си  първото дете, като ще имате второ Wink (и да и такива хора има, които си зарязват първото дете, като ще имат второ, например от др партньор, колкото и да ти е странно, та явно и за това има причини за някои)

# 61
Съгласна съм с теб, само исках на милото момиче да и кажа - че все пак разбирам до някъде повишената и чувствителност предвид бременността  Peace

Иначе, да спориш с радиото - ясно е, че няма смисъл - радиото като седи на пейка и те обсъжда - още повезе няма смисъл  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 62
Тази повишена чувствителност на бременната жена и очакването на специално отношение към бременната вече взеха да ми се струват смешни. Сигурно от голяма чувствителност една бременна изблъска сина ми, който тя определено виждаше, жената явно очакваше, че всички трябва да и правят път да мине, включително и дете на година и 5 месеца. Хайде стига с тая чувствителност, на майка ми и се е наложило бременна в 5 месец с мен да хване и заколи кокошка за първи път, е тя не е ли била чувствителна, по тая логика е трябвало да пометне. Извинявам се за отклонението.
На специално отношение се радвам вкъщи от страна на мъжа ми, от хората навън не очаквам нищо.
Това, че авторката е бременна, не я оправдава, че е паднала на нивото на жената в парка.

# 63
един чичо тръгна да ме бие мен, че ми било пуснато кучето а детето му го било сттрах и тръгна и кучето да рита. Еми вбесих се, стигна се до полиция - която между другото разбра, колко е луд чичото но някакси не отчете, че той на мен ми е причинил стрес и можеше да се извини поне. Показах си паспорта на кучето - има чип, има ваксици, обезпаразитено е и никога не е хапало човек. В парк съм който е за кучето и то е пуснато понеже е след 6. Никъде, ама никъде не бях нарушила закона и полицая му стана супер неудобно.

Как да не се ядосвам- откакто съм бремнна, тялото ми не се е променило толкова колкото психиката и това, че вече не мълча на никой и нищо не търпя просто ей така да има мир. Станала съм супер различна и ако трябва ще се бия само и само да се защитя. В такси като се кача и шофьорът пуши му правя забележка. Пререждат ме - казвам си без да ме е срам. И да - това, че съм бременна на никой не му прави впечатление, никой не отстъпва, въобще не е точно както си го бях представяла преди да забременея.

Интересно ти за каква толерантност говориш,като не я проявяваш към едно дете.Има и възрастни,които и е страх дори от дребни кучета?Много важно,че има паспорт и ваксинации-ходи обяснявай на детето какво е това.
Аз гледам едра порода куче,ваксинирано,обезпаразитено и изключително добронамерено,но никога не го разхождам в близост до хора.

А по-грозна картинка от бременна жена,крещяща или налитаща на бой не бих могла да си представя...
Въобще не очаквам от хората по-специално отношение,понеже не намирам какво ме прави по-специална от тях Peace

# 64
Тази повишена чувствителност на бременната жена и очакването на специално отношение към бременната вече взеха да ми се струват смешни. Сигурно от голяма чувствителност една бременна изблъска сина ми, който тя определено виждаше, жената явно очакваше, че всички трябва да и правят път да мине, включително и дете на година и 5 месеца. Хайде стига с тая чувствителност, на майка ми и се е наложило бременна в 5 месец с мен да хване и заколи кокошка за първи път, е тя не е ли била чувствителна, по тая логика е трябвало да пометне. Извинявам се за отклонението.
На специално отношение се радвам вкъщи от страна на мъжа ми, от хората навън не очаквам нищо.
Това, че авторката е бременна, не я оправдава, че е паднала на нивото на жената в парка.

Peace Точно така е  Simple Smile Една приятелка казва: ако бременните осъзнаят, че светът не се върти около тях само заради това, че са бременни, ще е добре  Wink И е абсолютно права  Peace
Тук в началото бях много изумена как на бременните не се става в автобуса задължително, нито се пропускат на опашките първи да минат, чакат си наравно с възрастните, болните, здравите и младите  Simple Smile Сега свикнах и го намирам за нормално. Да се оплаквам, да мрънкам, да съм кисела и да се имам за специална е само в мой и на близките ми ущърб.  Blush

# 65
  • София

Peace Точно така е  Simple Smile Една приятелка казва: ако бременните осъзнаят, че светът не се върти около тях само заради това, че са бременни, ще е добре  Wink И е абсолютно права  Peace
Тук в началото бях много изумена как на бременните не се става в автобуса задължително, нито се пропускат на опашките първи да минат, чакат си наравно с възрастните, болните, здравите и младите  Simple Smile Сега свикнах и го намирам за нормално. Да се оплаквам, да мрънкам, да съм кисела и да се имам за специална е само в мой и на близките ми ущърб.  Blush

Аз искам само да не ме удрят по корема и да не ме избутват на леда с риск да се потроша в 9тия месец...този път поне няма да раждам в съвсем зимно време...моля, ако ме видите, не ме блъскайте.
Споделям мнението, че светът не се върти около нас, но поне не се възползвайте от временната ни нестабилност, за да се доберете до където сте тръгнали с 2 секунди по-рано.

# 66
Evil,тези хора ще изблъскат и инвалид.Едва ли се целят в теб Peace

# 67
  • София
Evil,тези хора ще изблъскат и инвалид.Едва ли се целят в теб Peace

А знам, нали майка ми е инвалид /придобито/, нея как я блъскат не е истина.

# 68
"Ако има нужда, би ли си махнал първото дете" - такава нужда, не мисля че някога може да се появи , така че няма да коментирам.

Един човек с домашен любимец има право да е обидчив на тема любимеца си, когато има заяждания пак повтарям - без причина както в случая (кучето не мисля е навредило на бременността на конретната майка). За любимците си даваме както от дохода си, така от любовта си, времето и вниманието си - така, че който ми обяснява да го махна като ПОТРЕТВАМ превантивна мярка просто щото ще имам бебе - еми да си гледа работата, това е все едно да се откажа от член на семейството си. Поради тази причина отговарям така, и нарочно ПРЕСИЛЕНО, именно за да му стане леко неудобно на питащия, понеже считам питането му за неуместно.
Едва ли на питащия ще му стане неудобно  от отговора ти, по скоро ще си помисли за теб нещо (щом сравняваш дете с куче), което вероятно хич няма да ти хареса.

# 69
BabLina искренно съжелявам за случилото ти се!  Hug
Такива хора, просто не заслужават изобщо дори вниманието ти, колкото и да те боли. Аз имах подобна случка, в случая не бях права, но човека с такава помия и злоба изговори какви ли не неща, въпреки че не ме познаваше, та и аз като се скрих зад ъгъла доста си поплаках! Надявам се, и ти пожелавам повече да не попадаш на такива хора! В днешно време хората вместо да се радват, са озлобени към всичко и всички!
Поздрави на теб и кученцето ти, от мен и моята мопси Ная  Hug

# 70
  • Пловдив
И аз мисля, че доста се прекалява с очакването за специално отношение към бременните, после пък към майките... Не е извинително да блъскаш когото и да било, не виждам и нужда от предимства за бременни на де що има опашка или струпване на хора. Само за отстъпването на места за сядане бих се съгласила, ако стоенето на крака би било твърде дълго.

На авторката на темата и се чудя - цяла тема, такива драматични чудения, обяснения кой бил от квартала, кой усмихнат със синя рокля, пък кой с висше образование и от добро семейство... никакво отношение няма това към проблема, а то и "проблемът" е един проблем - някаква неприятна или може би дори откачена женица (според мен второто) я обидила, и то - донякъде предизвикана от нея. Свиркай си и си карай бременността, не че е приятно да те навикат, ама ако вземеш да обръщаш внимание на всяко куку, къде ще му излезе краят...

# 71
  • София
за опашките да кажем е така, но за местата за бременни и деца за мен е абсолютно нужно да се отстъпват, още повече в нашият транспорт, където е такава бутаница... не заради стоенето прав, а защото  лакът в бременният корем(или в лицето на дете) или рязки спирачки и майката да си удари сериозно корема(или ако се вози дете да се нарани) са си рискове.

# 72
Аз бих я зашлевила тая жена-директно,без да й кажа и думичка(при положение,че не е луда) и не защото като бременна бих се чувствала по-специална,а за да се научи къде и е мястото и че не може да обижда така непознати.И слабо ме интересува дали ще е грозна гледка,дали ще направя сеир,но не мисля,че някой има право да се държи така,било с бременни,било със стари,млади,деца и т.н. Crossing Arms
Аз се радвам,че повечето хора имат добро отношение към бременните и майките.Това е една от малкото прояви на толерантност и доброта в българина. Peace Естествено,не разбирам,тези които на всяка цена си мислят,че трябва да им се отстъпват места,да се пререждат и т.н.

# 73
  • Пловдив
Ъхъ, и утре като кажеш нещо критично или злобничко за някого (на всеки може да се случи), той чуе и те зашлеви заради едното казване, пак кажи, че е правилно.  Wink

Цитат
Това е една от малкото прояви на толерантност и доброта в българина.
Е, как - разбира се, че са малко, всеизвестно е, че българинът е лош човек, не е като другите хора; само пишещите (ССФ ли беше терминът) са изключение. Wink

# 74
А ако ти отговори?

Общи условия

Активация на акаунт