отношението към бременните и хорската злоба

• 13 538
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
Не съм човек,който говори "критично и злобничко" към непознати!Затова и бих постъпила така.Ако за теб да те нарекат "изрод" е нормално-ок! За мен не е!Пък,ако ми отвърне ще направим сеира и готово,но дълбоко се съмнявам.Ама да се свра в някоя дупка или зад ъгъла и да се разрева - няма как да стане.Въпрос на темперамент!  Wink

# 76
Според мен не е въпрос за отношението към бременните, а по-скоро за отношението към жените.
И изобщо за отношението към хората. Но тъй като жените като цяло са по-уязвими, хората предпочитат да нападат (словесно) жена, отколкото як, едър, мускулест мъжага. В крайна сметка рядко се среща яка, едра, мускулеста жена...
В интерес на истината трябва да призная, че съм ставала свидетел на просташко поведение както от не-бременни, така и от бременни. Мисля, че е заболяване на обществото като цяло.

Това, което се е случило, е ужасно, отвратително. Тази жена си го е позволила, защото е усетила, че няма да й отвърнат, че няма да я набият и т.нат. Понякога хората сякаш усещат към кого могат да насочат отрицателната си енергия и успешно я изливат с пълна сила. Адски трудно е всеки път да оставаш над нещата, да не се засягаш. Въпрос на себе-контрол и тренировки е може би ...

Аз лично планувам бременност в най-скоро време и ме тревожи не отношението на случайните хора по улицата, а отношението, което ще трябва да изтърпя по болниците. Въпреки че съм платежоспособна, отношението към мен, когато ходя на доктор, е все едно съм просякиня. Тази седмица пак ми предстои да ходя в Шейново, за да взема изследвания и като си помисля, че отново трябва да търпя фасони, пренебрежение, като че ли аз съм виновна за ниските заплати на докторите и проблемите им, просто ми призлява.
Аз лично съм уморена от отвратителното отношение на докторите (не всички) към пациентите и към бъдещите майки. Всички медии тръбят как нацията се топяла, а като влезеш в "престижните" Шейново или Майчин Дом, се държат с теб, сякаш искат да те убият. Това са моите впечатления, преки, не разказани от някого.

# 77
  • София
BabLina, според мен това е т.нар. хейтърство. Човек, който е силно озлобен и излива наред. Без логика. Предимно по интернет е пълно с такива, но... явно не само там. Тежък живот, проблеми,да, има ги... но не мисля, че трябва да се оправдават тези хора.
Освен това немалко хора в България (особено на средна възраст и по-голяма възраст) се отнасят презрително към гледането на домашни любимци (виж какво става покрай кампаниите за/срещу животни, бездомните кучета, а също и въпроса, който лично ти е бил поставен - куче и дете не може заедно  Mr. Green)
Много здраве и успех ти пожелавам!  bouquet

# 78
Аз мисля,че прекалявате с тези обобщения-хората на средна възраст са такива,хората с кучета,без кучета.
Бременните такива,пък жените уязвими,обществото имало еди какво си отношение...

За мен единствената болест на обществото ни е тотална липса на толерантност- и на бременните,и към бременните.И към лудите.

# 79
  • София
Не исках да засега никого... такива са ми наблюденията.

# 80
Какво означава, че бременните трябвало да чакат на равно по опашките с останалите, да не им се отстъпва място, това било пресилено внимание?! И на възрастните ли не отстъпвате място? За мен това е чуждо, странно, неразбираемо дори! Това е възпитание, разбиране и спазване на някакви неписани социални норми. Ами представете си, че може да не се чувства добре бременната, да има тежка бременнсот и да се е наложило да слезе до магазина да си купи 2 банана? А на бабата, чиито деца и внуци са по чужбина кой да отиде да й купи хляб? Не, ние сме горделиви и спазваме равенството, ако ще да припадне гадната бабичка!

И все пак по темата: аз без да съм бременна, подобни случки много ме жегват и ги мисля дълго след това- знам, че натоварва само и единствено мен, но не винаги успявам да си ги избия от мислите и затова МНОГО добре разбирам авторката.(ако някой знае как да се отърваваме от лошите мисли моля да сподели-сериозно!)  По принцип е нормално, когато обидят нещо, което обичаш, да реагираш остро. Хората станаха много гадни и напоследък теорията за това което поднесеш, това ще получиш, издиша тотално. Но май е по- добре от колкото да си намусен и да гледаш лошо.
 П.П. Не зная дали авторката или някой друг беше писал за оглеждането на корема на бременните- извинявам се от името на оглеждащите, просто са ми много сладки големите кореми и понякога не мога да се сдържа! Леко бременеене на всички Hug newsm51

# 81
Преувеличаваш нещата.
Като стана дума за банани...В далечния соц бяха пуснали банани по Нова година.Била съм в предучилищна.
Една бременна ме избута със все корема си и заяви,че трябвало да дадат на нея последните,а не на мен.Дори не ми предложи поне 1.
Интересно откъде и се взе силата.
Банани видях чак догодина.

Аз лично нямам нужда да ме учат на възпитание,но се чудя що за възпитание е жена да не си върже кучето,понеже дете в парка го е страх?!?!?!И се чудя защо някои смятат,че имат правото да превъзпитават света,вместо да превъзпитат първо себе си.В това се състои правилото,че каквото даваш,това ще получиш.То наистина не действа,ако е само на думи.Тва обаче,е съвсем друга тема.

Не може да се обобщават хората.
Има бабички,които избутват бременните ,но има и обратния вариант.

Ако не се чувствам добре,ще помоля учтиво за ред или помощ,няма да дъвча хората по форумите.В крайна сметка,можеш да се почувстваш зле и без да си бременна или с хронично заболяване.

За мен истината е,че просто има хора,които смятат,че целият свят им е с нещо длъжен Peace

Извинете за дългия пост.

# 82
  • София
ОРИДЕЛ Peace именно...

# 83
Те хората, които смятат, че света им е длъжен са си такива и небременни и млади и стари.... В края на краищата човек реагира според ситуацията и начина, по който се държи отсрещната страна.

Никъде не казах, че е възпитано да си водиш кучето отвързано мисля, нито съм се опитала да превъзпитавам някого, аз само категоризирах кое е възпитано според мен и кое не.

Естествено, че насилствено изпросената толерантност не я подкрепям, а и тези неща с избутването са направо животински, някъде се губи основната ни разлика с животните- разума- в този случай. Но все пак не е възпитано да не дадеш ред или място на бременни, възрастни, инвалиди и т.н. Това си е моето мнение! Peace Peace

# 84
ОРИДЕЛ  Peace
Явно аз съм нещо смотана...ама жената казва " Погледния тази с корем и куче влачи". И кое тук е обидното. Хипотези много..какво и как е искала да каже...и аз не одобрявам бременост и куче на едно място. Но просто не го изказвам публично щото не ме бърка.

И аз толерантноста: Последната опашка на коато висях беше миналата година за вадене на документи. Всички бременни се нареждаха най-отпред а всички майки с деца чино си стояха на опашката. Дойде майка с дете на около 3м. в кенгуро и се нареди най-отзад. Смотах набързо две бремени да я пуснат да мине.

И не мисля че иде реч дали е бременна или не просто до човека, въпреки че казват че бремените си губят разсъдака от хормоните.

# 85
аз съм израсла в къщи с всевъзможни любимци, много обичам животни, но вече твърдо само от страни... особено кучета и котки....

За недолюбването ми на кучетата  или по-точно отнасянето ми с пълно недоверие към тях в последните 10 години, са виновни няколко улични  кучета и не малкото новини за изядени и нападнати хора  от  бездомни кучета...и ще ме прощавате,  но не е  непременно предизвикано от хората поведение.

Домашни кучета на каишка и/или под контрол, на които им се събират отпадъците против нямам, котки обожавам, за съжаление въпреки, че 15 години съм гледала котки от 3-4 години развих   доста неприятна алергия.
Та така не е непременно да не знаеш що е това дом. животно, за да не си им преклонен фен.

Чак куче-котко мразец не съм в никой случай, но пък разбирам и хората, които са...защо пък не... някои и бебета не харесват... стига да не пречат на останалите с личните си предпочитания не виждам кой какво го бърка.

За уличните кучета малко по-иначе е въпроса....

Подкрепям това мнение на Angel_Dust, защото е много близко до мен. За мое щастие аз се оказах с по-силна имунна система от тази на брат ми, но той така жестоко се алергизира от последния ни домашния любимец (котарак-член на семейството), че това влоши здравословното му състояние и до ден днешен (говоря за последните 20 години).
Ходила съм в къща с малко бебе, което страда от астма и съжителства с 2 домашни котки любимци. Познавам и хора с вечна хрема и проблеми със здравето, но пак с домашни котки любимци. Не смятам, че е редно на неукрепнала имунна система на дете да се осигурява среда за живеене съвместно с животно.
В края на краищата, всеки родител сам прави своя избор.
Аз лично нямам против животните, а ги обичам. Имам против начина, по който някои хора ги натрапват в обществото. Ако собствениците на домашни любимци ги отглеждат спрямо правилата в обществото- не ми пречат, напротив проявявам симпатии. Възмутена съм от егоистичното поведение на много притежатели на кучета. Какво ми се случва от наскоро - живея в нова апартамент и съседката до скоро беше бременна като мен, но с тази разлика, че отглежда куче. Кучето е малко на 8 месеца примерно или 1 година?! Нямам против кучето или, че е бременна и има куче, но.....то никога не е вързано! Винаги се спуска на 10 метра пред нея и се хвърля в краката ми, ако съм в асансьора или на стълбите. А последните няколко пъти, когато отварям входната си врата на апартамента и правя крачка- кучето с голям лай се хвърля у нас. Не съм и казала и дума, нито един от всички тези пъти, в които краката ми се подкосяват от стрес и ужас, от изненада и безсилие. Тя наскоро роди, скоро е мой ред и я броя чувствителна. Не мога да се разправям с нея засега, но как един път не видя, че аз буквално се побърквам от ужас заради начина по който си води кучето-пуснато на свобода. Преди години съм хапана  от 2 кучета същата порода - ей така - ''както си играят и ми се радват ''-според собствениците. Сладки са, но не са мои и не ги искам близо до себе си.

Пиша в темата, защото искам да покажа на авторката, че има и хора които могат да си кажат мнението по нормалния човешки начин. С две думи е попаднала на вбесена жена и не бива да се оставя да и се отрази на състоянието.

# 86

Естествено, че насилствено изпросената толерантност не я подкрепям, а и тези неща с избутването са направо животински, някъде се губи основната ни разлика с животните- разума- в този случай. Но все пак не е възпитано да не дадеш ред или място на бременни, възрастни, инвалиди и т.н. Това си е моето мнение! Peace Peace

И аз напълно го подкрепям!
А SDK  какво точно искаше да ми кажеш,така и не разбрах...
Доколкото виждам темата е конкретно за отношението към бременните PeaceКолкото до опашките-аз съм бременна ,но не се нареждам най-отпред.Напротив-в супермаркета отстъпвам място на хора  с 2-3 покупки,за да не ме чакат-независимо дали са бременни ,с дете ,с недъг ,възрастни или каквото и да е.За мен това е нормално.

Написах и по-напред-не ме обиждат хорски подмятания,защото тези хора в моя живот са никои и пет пари не давам как ще ме коментират.Още по-малко бих позволила съпругът ми да ходи да се разправя с тях.
 Peace

# 87
  • в сърцата на децата <3
Когато бях малка вкъщи гледахме боксер. Страшно умно животинче, изключително добро и миролюбиво. Щом аз на 6-7 годинки съм го разхождала без каишка... И тогава имаше злобни подмятания от рода на "Ауууууууу!!! Тоя ЗВЯР ще изяде някой!!!" Винаги отговарях, че аз точно за това съм го пуснала - да се наяде със злобари и да се прибираме  Laughing Laughing Laughing Малко по-късно в годините гледахме питбул - същата работа. Е, той си беше диване и ходеше на каишка, но се дърпаше към хората не за да ги яде, а за им се радва (не сме имали случаи на олигавен до смърт)  Laughing Laughing Laughing Сега, двайсетина години по-късно, когато сме в очакване на нашето малко чудо, много искам да си вземем кученце. Дори в момента на село има два мъника, които ще порастнат колкото болонка, не повече и вече подработвам любимия да приберем едното да ми е компания. В болнични съм, а трябва да се разхождам... Определено с другарче ще е по-весело Simple Smile Знам какви ще са реакциите на хората, но не ми пука. Аз съм отгледана с животни и моето дете също ще бъде отгледано с животни. Който обича животните - обича и хората. Не може да очакваш човек, който рита бездомно мъниче да ти даде ред на опашката... Такъв е живота! Мами с кученца - плашете злобарите, че кучето ви е много зло и ще го насъскате ако ви закачат! Това е решението... За съжаление...

# 88
Знам какви ще са реакциите на хората, но не ми пука.

Е, това е важно. Какво ти пука, че някой се страхува от кучета, друг не иска да бъде олигавен.

# 89
  • в сърцата на децата <3
Знам какви ще са реакциите на хората, но не ми пука.

Е, това е важно. Какво ти пука, че някой се страхува от кучета, друг не иска да бъде олигавен.
Мисля, че ако се вадят единични фрази от контекста и се тълкуват както е удобно, темата ще се превърне в караница на женския пазар... До колкото забелязах коментираме основно случката, описана на първата страница на темата, а именно - злобата на хората към бременните жени с или без кучета...

Общи условия

Активация на акаунт